Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סדר פעולות נכון בחניה עם גיר אוטומטי

avngas
שימו לב! השרשור הזה בן 4137 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

קיבלתי פיקנטו אוטומטית וספר הרכב הצליח להפתיע אותי. הרבה שנים אני נוהג עם גיר אוטומטי ותמיד ידעתי שביציאה מהרכב צריך להרים קודם בלם יד, להעביר ל P, ולדומם מנוע, כדי שעיקר המשקל של הרכב יעצר ע"י בלם יד שהוא חזק יותר.

בספר הרכב כתוב שצריך קודם להעביר ל P ואחרי זה להרים בלם יד.

מה דעתכם?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

היו בעבר מספר שרשורים בנושא וחיפוש היה מחזיר לך תשובה מדויקת. אבל בשורה התחתונה, זה לא כל כך משנה.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1674166&postcount=1

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3390617&postcount=1

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היו בעבר מספר שרשורים בנושא וחיפוש היה מחזיר לך תשובה מדויקת. אבל בשורה התחתונה, זה לא כל כך משנה.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1674166&postcount=1

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3390617&postcount=1

צביקה תודה,

זה מה שחשבתי, פשוט בספר הרכב יש אזהרה בהבלטה שאם לא פועלים בסדר האמור, הרכב יכול עלול לנוע באופן פתאומי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה בדיוק הבעיה? אני אישית לא עוזב את דוושת הבלם עד שאני לא מסיים לעביר ל-P ולמשוך את בלם היד.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני הייתי מסיים להחנות, מחזיק ברקס, מעביר לP, מרים בלם יד, ואז משחרר ברקס. לא הייתה עם זה שום בעיה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Mitsubishi Space Star Supreme

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש את הטענה שהפין של הP עלול להשבר אם המשקל של הרכב נמצא עליו (בשיפועים וכ'ו). המקפידים מעבירים לN, מרימים האנדברקס, משחררים את הברקס ואז רק מעבירים לP. ברוב הרכבים הצבאיים שאני נוהג עליהם ההאנדברקס לא עובד, והרכבים נמצאים בשיפועים תלולים רק על P ובמשך כל השירות שלי לא היה לנו פין אחד שבור (לא, ממש לא תרתי משמע).

Way down the lane away, Living for another day

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התיאוריה של עומס על הגיר הגיונית, אבל לא יודע מה איתכם- יש לנו טויוטה פריוויה בת 17 עם כ- 230,000 ק"מ, כמעט ולא משתמשים בהנדברייק (אלא אם כן החנייה בעלייה תלולה מאוד) והגיר במצב מצויין ולא עבר אף שיפוץ/תיקון.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה בדיוק הבעיה? אני אישית לא עוזב את דוושת הבלם עד שאני לא מסיים לעביר ל-P ולמשוך את בלם היד.

+1. בדיוק.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני גם קודם שם P ואז מרים בלם יד, כמובן שאני לוחץ על הבלמים/ברקס עד שאני מעביר ל-P ומיד לאחר מכן מרים בלם יד, ככה שזה בדיוק עניין של 1-1.5 שניות, לא רואה שום בעיה עם זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שתי שאלות בעקבות הערת מנהל המערכת :

1) האם מישהו מכיר חוק המחייב נהג להחנות באמצעות בלם יד ?

2) האם למישהו נגרם נזק או מכירים מישהו שנגרם נזק למנגנון ה PARKING וכמה עלה התיקון ?

3) האם למישהו נגרם או שאתם מכירים מישהו ששרף את הבלמים בעקבות כך ששכח להוריד בלם יד ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני דווקא מעביר ל N (ניוטראל), מרים בלם יד (האנד ברקס), מוריד את הרגל מדוושת הבלם - ורק אז מעביר ל P ע"י לחיצה מחודשת על דוושת הבלם. חולני : כן, אני יודע. אבל בשיטה הזו - אין מצב שמשקל הרכב יישען על הפין של הגיר. מתי מרגישים כמה זה יעיל? בחניה תלולה..

שבוע טוב ממני.

Mazda CX5

Škoda FABIA

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מהשרשור נכנסתי לחרדה לשלמות הפין .

כזו חרדה שכשנכנסתי לרכב בבוקר פשוט חרדתי בכלל להזיז את הידית... מי יודע, אולי שימוש לא רגיש במשבת יפצפץ את הגיר לחתיכות, בייחוד בהתחשב בזה שהיה שיפוע צידי של 4.6948 מעלות.

אז יצאתי לאט ובזהירות מהרכב, סגרתי את הדלת בזהירות יתרה (שלא יידפק הפין, מי יודע, אולי גם לזה הוא רגיש) ו... לקחתי מונית.

זה יותר בריא לפין. לא של המונית (היתה נהגת). שלי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מהשרשור נכנסתי לחרדה לשלמות הפין .

כזו חרדה שכשנכנסתי לרכב בבוקר פשוט חרדתי בכלל להזיז את הידית... מי יודע, אולי שימוש לא רגיש במשבת יפצפץ את הגיר לחתיכות, בייחוד בהתחשב בזה שהיה שיפוע צידי של 4.6948 מעלות.

אז יצאתי לאט ובזהירות מהרכב, סגרתי את הדלת בזהירות יתרה (שלא יידפק הפין, מי יודע, אולי גם לזה הוא רגיש) ו... לקחתי מונית.

זה יותר בריא לפין. לא של המונית (היתה נהגת). שלי.

אני איתך!:lol:

אנשים פרנואידים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4137 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...