Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5077 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מהשרשור נכנסתי לחרדה לשלמות הפין .

כזו חרדה שכשנכנסתי לרכב בבוקר פשוט חרדתי בכלל להזיז את הידית... מי יודע, אולי שימוש לא רגיש במשבת יפצפץ את הגיר לחתיכות, בייחוד בהתחשב בזה שהיה שיפוע צידי של 4.6948 מעלות.

אז יצאתי לאט ובזהירות מהרכב, סגרתי את הדלת בזהירות יתרה (שלא יידפק הפין, מי יודע, אולי גם לזה הוא רגיש) ו... לקחתי מונית.

זה יותר בריא לפין. לא של המונית (היתה נהגת). שלי.

מצחיק, מצחיק.

מה שלום הפין כיום? :-D

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שרשור הזוי. :shock:

צריכים לאחד את כל שרשורים האלה ביחד, ולהדביק אותם בראש הפורום.

הכי כיף לעלות את הנד בריקס בסוף, לשמוע את הקחחחח (סורי) ולכבות מנוע. 8)

פורסם

פה (ארה״ב) אנשים לא משתמשים בבלם היד! פשוט מעבירים לפארקינג ועוזבים את הברקס,מיותר לציין שכל הרכב מתנדנד אך לא שמעתי על מקרה שנשבר הפין.

אולי יש לנו חרדת פין מיותרת :wink:

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

פורסם

קחו את זה קצת יותר רחוק, רק בישראל בפורום רכב יצחקו על מישהו בגלל שהוא חושש להרוס משהו ברכב שלו.

מהניסיון האישי שלי - באקסית (גולף אוטומטית) שהייתה חונה בחניה עם שיפוע ממש קל ברוורס, אם הייתי מעביר ישר מרוורס לP, בהנעה הבאה כאשר מוציאים מP הייתה מורגש מכה חזקה מאוד.

כאשר הייתי מעביר לN (משחרר בלמים ו....) - התהליך הארוך - לא היה מורגש כלום.

דרך אגב, הרכב היה נהדר, מטופל עם גיר שלא דופק לא מחליק ולא מעשן.

פורסם
יש את הטענה שהפין של הP עלול להשבר אם המשקל של הרכב נמצא עליו (בשיפועים וכ'ו). המקפידים מעבירים לN, מרימים האנדברקס, משחררים את הברקס ואז רק מעבירים לP. ברוב הרכבים הצבאיים שאני נוהג עליהם ההאנדברקס לא עובד, והרכבים נמצאים בשיפועים תלולים רק על P ובמשך כל השירות שלי לא היה לנו פין אחד שבור (לא, ממש לא תרתי משמע).

בעבר היתה לי שיחה עם מוסכניק ותיק על העניין של הP, הוא הסביר לי שיש גלגל שיניים די רגיש שסוגר כביכול את ההילוכים, אמנם אותן שיניים יכולות לשאת את המשקל הרכב לרוב גם במורד ועליה... אבל .. ציין שחובה להרים בלם יד , משום שבמידה ומישהו יתנגש ברכב או ידחוף אותו כאשר הרכב ללא בלם יד מורם, זה גורם נזק עצום לתיבת ההילוכים. יש מן ההגיון בעניין.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם
בעבר היתה לי שיחה עם מוסכניק ותיק על העניין של הP, הוא הסביר לי שיש גלגל שיניים די רגיש שסוגר כביכול את ההילוכים, אמנם אותן שיניים יכולות לשאת את המשקל הרכב לרוב גם במורד ועליה... אבל .. ציין שחובה להרים בלם יד , משום שבמידה ומישהו יתנגש ברכב או ידחוף אותו כאשר הרכב ללא בלם יד מורם, זה גורם נזק עצום לתיבת ההילוכים. יש מן ההגיון בעניין.

אין הגיון בעניין

כיוון שבד"כ בלם היד מחזיק את הגלגלים האחוריים ואילו הגיר הוא בד"כ גלגלים קדמיים.

פורסם
אין הגיון בעניין

כיוון שבד"כ בלם היד מחזיק את הגלגלים האחוריים ואילו הגיר הוא בד"כ גלגלים קדמיים.

נכון , אבל ... אין שום דבר שעוצר את המרכב של הרכב מלנוע מעבר לגיר , אם הבלם יד לא מורם. כך שמבחינת ההגיון יש כוח אנרציה שיכול לתת לרכב תנופה ברגע שיקבל דחיפה כלשהי. אם הבלם יד מורם, תהיה התנגדות.:-D

פורסם
נכון , אבל ... אין שום דבר שעוצר את המרכב של הרכב מלנוע מעבר לגיר , אם הבלם יד לא מורם. כך שמבחינת ההגיון יש כוח אנרציה שיכול לתת לרכב תנופה ברגע שיקבל דחיפה כלשהי. אם הבלם יד מורם, תהיה התנגדות.:-D

מה שמונע מהרכב מלנוע הוא החיכוך הסטטי בין הצמיג לכביש . אם זכרוני אינו מטעני החיכוך הוא ביחס ריבועי למסה . כלומר כל הפרש במשקל בין הגלגלים הקדמיים לאחוריים יש להעלות בריבוע כדי לקבל סדר גודל של תרומת הגלגלים האחוריים.

למיטב זכרוני "סדאן 1600" טיפוסי מתחלק 75% קדימה ו25% אחורה . כך שהגלגלים הקדמיים תורמים פי 9 מהאחוריים . או במילים אחרות הגלגלים האחוריים מוסיפים רק 10% לאותה התנגדות.

פורסם
מה שמונע מהרכב מלנוע הוא החיכוך הסטטי בין הצמיג לכביש . אם זכרוני אינו מטעני החיכוך הוא ביחס ריבועי למסה . כלומר כל הפרש במשקל בין הגלגלים הקדמיים לאחוריים יש להעלות בריבוע כדי לקבל סדר גודל של תרומת הגלגלים האחוריים.

למיטב זכרוני "סדאן 1600" טיפוסי מתחלק 75% קדימה ו25% אחורה . כך שהגלגלים הקדמיים תורמים פי 9 מהאחוריים . או במילים אחרות הגלגלים האחוריים מוסיפים רק 10% לאותה התנגדות.

אני חושב שפה אתה מערבב בין יכולות בלימה של הרכב לבין מצב של עצירה.

שהרכב עומד מכובה, הבלמים לא עובדים .. משום שהם לא לחוצים , רק הבלם יד במידה ומורם.

האחוזים שאתה מציין נכונים לגבי בלימה בעת נסיעה.

פורסם
אני חושב שפה אתה מערבב בין יכולות בלימה של הרכב לבין מצב של עצירה.

שהרכב עומד מכובה, הבלמים לא עובדים .. משום שהם לא לחוצים , רק הבלם יד במידה ומורם.

האחוזים שאתה מציין נכונים לגבי בלימה בעת נסיעה.

בוודאי שכן

הקדמיים נעולים ע"י הפין המפורסם

והאחוריים נעולים ע"י הרפידות

שניהם מפעילים כוח חיכוך הנגזר מהמשקל .

פורסם

בכל הויכוח אני רק מבין ששלמותו ושלוות נפשו של הפין חשובה מאוד.

ואני שואל - במידה והיצרן רצה ודאג לשלמותו של הפין ורצה, כתוצאה מכך, שנעביר לניוטל-בלם יד-פארקינג מדוע לא ציין עובדה חשובה זו באותיות קידוש לבנה בספר הרכב?

פורסם

עושה רושם שאני היחיד שלא עושה שימוש בבלם יד כאשר מחנה את הרכב במישור (רכב על P וגלגלים מופנים לכיוון המדרכה).

כאשר אני חונה בשיפוע זה באמת לא משנה אם מעביר קודם ל-P או קודם מושך בלם יד כי בכל מקרה עד סוף 2 הפעולות הנ״ל אני עם דוושת בלמים לחוצה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5077 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...