Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מכרה שלי הציגה בפניי שתי שאלות שנשאלה בתאוריה :

בתצוגת הרמזור - מה מגיע אחרי " צהוב מהבהב "? אני אמרתי שצהוב מהבהב הינו "תקלה" ,התאוריה אומרת "אדום".

בכניסה לכיכר -האם צריך לאותת ? אני אמרתי שלמיטב ידיעתי צריך לאותת ביציאה מהכיכר ,התאוריה אומרת "כן".

מה אתם אומרים,ללכת ולהפקיד את הרישיון שלי ? :roll:

אני חושב שאחרי צהוב מהבהב מגיע הולך רגל... או טכנאי רמזורים.

אשתי באה לראות על מה אני צוחק ככה :lol:

לגבי איתות ביציאה מכיכר: אם כבר, אני צריך להפקיד את הרישיון שלי- חשבתי שמאותתים בכניסה אליה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

באירופה אני יודע שצהוב מהבהב מציין גם שהרמזור עומד להתחלף לאדום. יכול להיות שגם פה יש כמה רמזורים כאלה? :roll:

1. אני מניח שאתה מתכוון לרמזורים בלי ירוק (רק שני פנסים - אדום וצהוב) - בעבר היו כאלה בירושלים, אניחושב שמדובר ברמזורים שהיו מיועדים למעברי חציה, ובהם במצב הבהוב צהוב היה מותר לעבור וכמובן שאדום הורה על עצירה. לא נתקלתי ברמזורים כאלה בארץ לפחות 35-40 שנה.

2. לגבי מעגל תנועה (אין "ככר") - יש חובה לאותת ימינה ביציאה ממנה. האיתות שמאלה מיותר, כיון שנסיעה בתוך מעגל התנועה היא בעצם המשך הנסיעה באותה דרך. למרות זאת אני נוהג לאותת שמאלה במעגלי תנועה קטנים כדי להבהיר לנהגים הבאים מולי ונכנסים למעגל כי אני ממשיך בתוך מעגל התנועה (ועל כן עליהם לתת לי זכות קדימה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ישנם כבישים (בעיקר מהירים) שהאור ירוק הופך לירוק מהבהב ואז הופך לצהוב ולאדום לאומת זאת בכבישים עירוניים לאחר אור ירוק מגיע ישר צהוב ואדום, בלי שום הבהובים, אולי זה מה שמבלבל את הנבחנים.

לאומת זאת הפוך - מאדום לצהוב ולירוק אין שום הבהוב ובמקרה הזה בארץ מקובל לצפור ברגע שהאור הופך מאדום לצהוב (לא יודע אם גם החוק הזה מופיע בתאוריה).

פורסם

בכל כביש בו המהירות גבוהה מ-60 קמ"ש יהבהב הירוק לפני שיתחלף לצהוב (בנוגע לדבריו של קודמי).

לגבי איתות במעגל תנועה - האמת, הופתעתי. חשבתי שדווקא כאן בפורום שמכיל חובבי רכב ונהיגה יהיה ברור לכולם שמאותתים רק ימינה, לפני היציאה מהכיכר.

בכניסה אין מה לאותת ימינה, זו לא פניה, מעשית אתה ממשיך ישר. בנוסף איתות לפני הכניסה יכול לבלבל את הנהגים מאחוריך שאתה יוצא ביציאה הראשונה (פונה ימינה. אם זה מה שאתה עושה - תאותת).

איתות שמאלה בכניסה אם אתה פונה שמאלה - יש בזה הגיון מסויים, ע"מ להודיע לנהגים מאחוריך שזו כוונתך. בתוך הכיכר יש לכבות את האיתות ולאותת שוב ימינה לפני היציאה.

רכב שנוסע עם איתות שמאלה בתוך הכיכר - מיותר לחלוטין, אין לי שום דרך לדעת מהיכן הגיע ולאן הוא נוסע. שמאלה בכיכר זה יחסי לגמרי.

עד כאן מתוך ההגיון הבסיסי, למיטב זכרוני גם החוק מגבה אותי ודורש איתות ימינה ביציאה.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
.. לעומת זאת הפוך - מאדום לצהוב ולירוק אין שום הבהוב ובמקרה הזה בארץ מקובל לצפור ברגע שהאור הופך מאדום לצהוב (לא יודע אם גם החוק הזה מופיע בתאוריה).

אממ. מה?

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

תרבות הנהיגה הישראלית, לפיה בשנייה שהרמזור מתחלף לירוק (או אפילו לאדום+ צהוב) והנהג לפניך עוד לא יצא, הוא חוטף צפצוף מהסרטים.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

גם אני שמתי לב לזה.

מאחר ואני בודק בד"כ את מצב הצומת לשנייה ולא יוצא כשהאור עוד אדום-מתחלף-לצהוב ממקומי, אני חוטף צפירות! זה מבהיל אותי. אז אני עוצר לבדוק מה קרה, מביט במראות, מביט משמאלי, מימיני, במאפרה, בתא הכפפות, וכל פעם הכל בסדר! אז אני מתחיל שוב לזוז. אלא אם צופרים לי שוב. ואז אני שוב עוצר ובודק מה עשיתי לא בסדר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

איתות במעגל תנועה תלוי בגודלו. רוב מעגלי התנועה הם קטנים ויש להתייחס אליהם כאל צומת: לאותת עוד מראש לכיוון אליו רוצים לפנות. רוצה לפנות שמאלה? אותת שמאלה. במעגל תנועה גדול יחסית, אין צורך לאותת בכניסה (אם כי מומלץ לתת איתות קצר) אלא רק לאותת ימינה לקראת היציאה שבה רוצים לפנות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
גם אני שמתי לב לזה.

מאחר ואני בודק בד"כ את מצב הצומת לשנייה ולא יוצא כשהאור עוד אדום-מתחלף-לצהוב ממקומי, אני חוטף צפירות! זה מבהיל אותי. אז אני עוצר לבדוק מה קרה, מביט במראות, מביט משמאלי, מימיני, במאפרה, בתא הכפפות, וכל פעם הכל בסדר! אז אני מתחיל שוב לזוז. אלא אם צופרים לי שוב. ואז אני שוב עוצר ובודק מה עשיתי לא בסדר.

+1 :roflmao:

יפה ברווז

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
איתות במעגל תנועה תלוי בגודלו. רוב מעגלי התנועה הם קטנים ויש להתייחס אליהם כאל צומת: לאותת עוד מראש לכיוון אליו רוצים לפנות. רוצה לפנות שמאלה? אותת שמאלה. במעגל תנועה גדול יחסית, אין צורך לאותת בכניסה (אם כי מומלץ לתת איתות קצר) אלא רק לאותת ימינה לקראת היציאה שבה רוצים לפנות.

וזה תבונה שלך, או על פי החוק?

אני לא שמעתי שיש חוקים שונים בהתאם לגודל מעגל התנועה.

מה הקוטר של מעגל תנועה גדול? ומה הקוטר של מעגל תנועה קטן?

פורסם
בכל כביש בו המהירות גבוהה מ-60 קמ"ש יהבהב הירוק לפני שיתחלף לצהוב (בנוגע לדבריו של קודמי).

המספר הוא 50 - כלומר בדרך שבה המהירו המותרת היא עד 50 קמ"ש ועד בכלל - הירוק מתחלף לצהוב ללא הבהוב. אם המהירות המותרת 51 קמ"ש ומעלה - יש 3 הבהובים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא מכיר הבדל בחוק בין מעגל קטן לגדול, ותמיד מאותת לקראת היציאה. אם ארצה לפנות שמאלה ואכנס למעגל, כאשר אגיע ליציאה שלי, מנין לנהג הרוצה להיכנס לדעת שאני יוצא ביציאה זו? אני לא מצפה ממנו למפות בכל רגע נתון את כל הכניסות למעגל ולזכור מי הגיע מהיכן. זה נכון בעיקר כשיש עומס תנועה.

המספר הוא 50 - כלומר בדרך שבה המהירו המותרת היא עד 50 קמ"ש ועד בכלל - הירוק מתחלף לצהוב ללא הבהוב. אם המהירות המותרת 51 קמ"ש ומעלה - יש 3 הבהובים.

60 קמ"ש.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

בדקתי. שנינו באופסייד, אני קצת יותר עמוק: המהירות לרמזור מהבהב ירוק היא 60 קמ"ש ומעלה (לפי הניסוח שלך זה 61 קמ"ש ומעלה, הכלל הוא גם כביש בו המהירות המותת היא 60 קמ"ש).

פורסם
גם אני שמתי לב לזה.

חחחח :lol:

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

לגבי הרמזור: משהו מוזר לדעתי היה אפשר לערער לגבי זה.

לגבי הכיכר: הכיכר הוא צומת לכל דבר אם הינך פונה שמאלה יש לאותת שמאלה וליסוע בנתיב המתאים אם אתה נוסע ישר אין צורך לאותת ואם אתה פונה ימינה יש לאותת ימינה.

• תוכן חדש...