Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מבקשת את עזרתכם- לא מזמן רכשתי יונדאי טוסון 2009, אוטו נהדר, אבל צריכת הדלק פשוט נוראית! (6.5 לליטר-אסון!). מודה שהייתי עקשנית בקשר אליו, ולמרות שקראתי פה את כל ההודעות בפורום המזהירות בפירוש מצריכת הדלק הגבוה,החלטתי בכל זאת ללכת על זה ,ועכשיו לצערי אני חוזרת בי.אני נהגת יחידה כרגע עוד בלי ילדים וכאלה ואיני צריכה אוטו כל כך מסיבי.

מחפשת להחליפו ברכב גבוה! (חשוב לי מאוד.הבנתי שהגברים כאן לא מבינים מה יש לנשים עם תנוחת ישיבה גבוה- זה פשוט יותר נוח, אין מה לעשות!)חשובה לא פחות צריכת הדלק, מרווח סביר ומספיק מקום מאחורה לכלב גדול שלפעמים מתלווה אלינו. רכב שיתאים בעיקר לנסיעות בעיר אבל גם מידי פעם לנסיעות ארוכות יותר,ואם יש יכולת שטח מה טוב אך ממש לא הכרחי.חשוב לי גם שיהיה מאובזר (לא כמו הטוסון...). מחפשת רכב שישמש אותי לכמה שנים ושתא המטען יוכל להכיל גם עגלה לתינוק וכאלה לעתיד.התקציב שלי הוא 85000K מעדיפה פחות. חשבתי על הג'וק והקשקאי אך הן יקרות מידי. לפי מה שהבנתי מהפורום הטריוס לא מומלץ, והג'ימני קטן מידי.

אשמח מאוד לשמוע עוד הצעות שלא חשבתי עליהן.

תודה.:lol:

פורסם

סקודה יטי שנת 2010 נמכרת החל מ- 94 אלף ש״ח. רכב גבוה ואיכותי, חסכוני מאד בדלק יחסית לקטגוריה ובכלל צריכה טובה מאד ומציג ביצועים מצויינים, לדעתי גם נראה טוב מאד. האורך שלו קצר ולכן הוא נוח לשימוש וחנייה.

בגלל תכנון טוב לא תרגישי דרך אגב ירידה במרחב הפנימי או בגודל תא המטען. גם בביצועים הירידה תהיה נמוכה אם בכלל לאור גיר כפול מצמדים 7 הילוכים לעומת גיר אוטומטי רגיל 4 הילוכים בלבד בטוסון.

תוכלי להמתין כמה חודשים שהמחיר ירד לתקציב שלך או לנסות להוריד מחיר למי שתרכשי ממנו את הרכב ואולם הרכב נהנה מביקוש חזק ולא בטוח שתצליחי. ירידת המחיר שלו היא כעשרה אחוזים לשנה, דהיינו ירידת מחיר נמוכה.

דרך אגב אין מה להשוות לג׳וק, היטי טוב בכל פרמטר. לדעתי הוא טוב יותר גם מהקשקאי.

נשמע רכב תפור בשבילך.

את יכולה לקרוא סקירות רבות קודמות על היטי בפורום.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אם הטוסון נהדר בעיניך והבעיה העקרית היא צריכת הדלק אז את יכולה לפתור את הנןשא ע"י הוספה של מערכת הנעה בגז. זו כנראה תהיה אופציה הרבה יותר זולה מאשר להחליף לרכב אחר. אם תחפשי בגוגל טוסון גז תמצאי הרבה מידע בנושא.

פורסם
אם הטוסון נהדר בעיניך והבעיה העקרית היא צריכת הדלק אז את יכולה לפתור את הנןשא ע"י הוספה של מערכת הנעה בגז. זו כנראה תהיה אופציה הרבה יותר זולה מאשר להחליף לרכב אחר. אם תחפשי בגוגל טוסון גז תמצאי הרבה מידע בנושא.

אינני מתיימר להבין בנושא ואני מסתמך על מידע שראיתי בטמבלוויזיה. באחת מתוכניות התחקירים דובר על תופעה שנשמעה לי הגונית לחלוטין - לא כל מנוע מתאים להזנה בגז. ישנם מנועים שמותאמים מכך עוד מהיצרן וישנם כאלה שלא.

מדוע? ע"פ אותו תחקיר ניתן נימוק כי בדלק ישנם שמנים ותוספים שמהווים סיכוך לתנועת השסתום בבוכנה. גז לעומת זאת הוא יבש מאוד ולכן מנוע שאינו מתאים יכול להינזק. לרוב אורך חייו מתקצר וישנן גם בעיות הנעה. נשמע לי הגיוני במידה מסוימת.

ממליץ לבדוק איך טוסונים אחרים עומדים בהתקנת מערכת גפ"מ לאורך זמן.

נוסף על כך יש לבדוק את זמניות הגפ"מ בקרבת מסלול הנסיעה השכיח ביותר, להיות מוכנים לוותר על חניות מקורות ועל חלק נכבד מתא המטען.

גם אני ממליץ בחום על סקודה ייטי.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

אם את לא נעולה על רכב חדש,כדאי לבדוק את אופציית סוזוקי SX4 2008-2009 -רכב גבוה (סוג של ג'יפון),חסכוני בהחלט.

למי שהמליץ על הייטי- את הכסף שהיא מבזבזת על צריכת דלק מטורפת היום בטוסון,היא תשרוף במוקדם או במאוחר בתחזוקה הדי יקרה במוסכי צ'מפיון.לעומת זאת,בסוזוקי הטיפולים יחסית די זולים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
אינני מתיימר להבין בנושא ואני מסתמך על מידע שראיתי בטמבלוויזיה. באחת מתוכניות התחקירים דובר על תופעה שנשמעה לי הגונית לחלוטין - לא כל מנוע מתאים להזנה בגז. ישנם מנועים שמותאמים מכך עוד מהיצרן וישנם כאלה שלא.

מדוע? ע"פ אותו תחקיר ניתן נימוק כי בדלק ישנם שמנים ותוספים שמהווים סיכוך לתנועת השסתום בבוכנה. גז לעומת זאת הוא יבש מאוד ולכן מנוע שאינו מתאים יכול להינזק. לרוב אורך חייו מתקצר וישנן גם בעיות הנעה. נשמע לי הגיוני במידה מסוימת.

ממליץ לבדוק איך טוסונים אחרים עומדים בהתקנת מערכת גפ"מ לאורך זמן.

נוסף על כך יש לבדוק את זמניות הגפ"מ בקרבת מסלול הנסיעה השכיח ביותר, להיות מוכנים לוותר על חניות מקורות ועל חלק נכבד מתא המטען.

גם אני ממליץ בחום על סקודה ייטי.

טוסון מתאים לגז וכנ"ל כל יונדאי עם המנוע 2.7 השתיין והידוע לשמצה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

תודה רבה על התגובות,אכן האופציה הראשונה שבדקתי היא הנעה בגז - צריכים לחזור אליי לגבי זה,אין לי באמת מושג מה זה בדיוק אומר ובמה זה כרוך-אברר,אבל טוב לדעת שזה אפשרי ולא בעיתי כפי שחששתי. חשבתי גם על ה sx4 כאופציה טובה.הבעיה שהמרווח שם ניראה לא מספק.לגבי היטי קראתי עליה פה הרבה שבחים,אני אישית לא סובלת את הצורה שלה-גמלונית ומרובעת מידי,אבל לא הצורה היא זו שתקבע לי איזה רכב לקנות,כך שיכול להיות שאחכה לירידת מחיר.בכל מקרה האופציה הראשונה שאנסה זו ההנעה בגז בתקווה שזה באמת ייותר משתלם.8)  

פורסם

גם על הויטרה חשבתי- יקרה מידי.דגם של 2007 מתחיל מ88-90 k לפי המודעות ביד 2.האוטלנדר -אבדוק.האם הוא נחשב חסכוני? תודה נעה.

פורסם
שלום לכולם,

מבקשת את עזרתכם- לא מזמן רכשתי יונדאי טוסון 2009, אוטו נהדר, אבל צריכת הדלק פשוט נוראית! (6.5 לליטר-אסון!). מודה שהייתי עקשנית בקשר אליו, ולמרות שקראתי פה את כל ההודעות בפורום המזהירות בפירוש מצריכת הדלק הגבוה,החלטתי בכל זאת ללכת על זה ,ועכשיו לצערי אני חוזרת בי.אני נהגת יחידה כרגע עוד בלי ילדים וכאלה ואיני צריכה אוטו כל כך מסיבי.

מחפשת להחליפו ברכב גבוה! (חשוב לי מאוד.הבנתי שהגברים כאן לא מבינים מה יש לנשים עם תנוחת ישיבה גבוה- זה פשוט יותר נוח, אין מה לעשות!)חשובה לא פחות צריכת הדלק, מרווח סביר ומספיק מקום מאחורה לכלב גדול שלפעמים מתלווה אלינו. רכב שיתאים בעיקר לנסיעות בעיר אבל גם מידי פעם לנסיעות ארוכות יותר,ואם יש יכולת שטח מה טוב אך ממש לא הכרחי.חשוב לי גם שיהיה מאובזר (לא כמו הטוסון...). מחפשת רכב שישמש אותי לכמה שנים ושתא המטען יוכל להכיל גם עגלה לתינוק וכאלה לעתיד.התקציב שלי הוא 85000K מעדיפה פחות. חשבתי על הג'וק והקשקאי אך הן יקרות מידי. לפי מה שהבנתי מהפורום הטריוס לא מומלץ, והג'ימני קטן מידי.

אשמח מאוד לשמוע עוד הצעות שלא חשבתי עליהן.

תודה.:lol:

היי,

כל הרכבים שציינת קטנים ולא ממש מאובזרים.

רכב 4*4, גבוה וחסכוני בדלק – זה דבר מעט סותר.

אופצייה נוספת שתוכלי לשקול היא הקפטיבה מנוע 2000 סמ"ק טורבו דיזל, 7 מקומות

לרכב תא מטען ענק, מרווח וממונע ב 4*4.

גיא משברולט.

פורסם
היי,

כל הרכבים שציינת קטנים ולא ממש מאובזרים.

רכב 4*4, גבוה וחסכוני בדלק – זה דבר מעט סותר.

אופצייה נוספת שתוכלי לשקול היא הקפטיבה מנוע 2000 סמ"ק טורבו דיזל, 7 מקומות

לרכב תא מטען ענק, מרווח וממונע ב 4*4.

גיא משברולט.

א. נשמע קצת גדול עליה. היא ציינה שעוד אין ילדים ופה מדובר על 7 מקומות.

ב. למרות שהיא ציינה שהתקציב הוא 85000K שזה הרבה מאוד לכל הדעות :lol: הרי ש-85K (אליהם היא מתכוונת) עלולים לא להספיק לקפטיבה שעולה באזור ה-100K ש"ח משנתון 2007, או שאני טועה? אגב לא ידוע אם פותחת השרשור תהיה מוכנה לירידה בשנתון...

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

רכב גבוה וחסכוני... לא מסתדר לי כ"כ עם ג'יפ גדול.

בהתאם לתקציב שלך, הייתי ממליץ לקנות משהו חדש מהחברה (חוסך לך המון כאבי ראש, ויש אחריות) הרבה יותר המוני וחסכוני, שגם יקל עלייך בהוצאות השוטפות.

לדעתי כדאי לך לחפש סופר-מיני כלשהי (לי אישית יש ניסיון טוב מאוד עם קונצרן VAG, להלן איביזות/סקודות ופולו). אבל כמובן שיש עוד מתמודדות ראויות, מרווחות וחסכוניות.

כשיהיו לך ילדים, אני חושב, שתוכלי להחליף את האוטו עוד שנה/שנתיים.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

ממליץ מאוד להמנע מהסבה לגז. לא בכדי - למרות הכדאיות הכלכלית לכאורה לא הרבה מכוניות הוסבו.

קרוב משפחה שעובד באחת מחברות הגז הגדולות במשק סיפר לי שבזמנו כל הצי שלהם היה סובארו מונעות בגז, ולאחר שמחצית מהמנועים התפחלצו - הפסיקו כליל את השימוש בגז בצי הרכב. לא נרכשו רכבים חדשים מונעים בגז, והמוסבים הפסיקו להשתמש בגז .

לגופו של עניין.

בדקי את הטויוטה ספייס ורסו - אמנם ניתן לרכוש רק חדשה כזאת, אך אולי יהיה שווה לך להוסיף את ההפרש.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
ממליץ מאוד להמנע מהסבה לגז. לא בכדי - למרות הכדאיות הכלכלית לכאורה לא הרבה מכוניות הוסבו.

קרוב משפחה שעובד באחת מחברות הגז הגדולות במשק סיפר לי שבזמנו כל הצי שלהם היה סובארו מונעות בגז, ולאחר שמחצית מהמנועים התפחלצו - הפסיקו כליל את השימוש בגז בצי הרכב. לא נרכשו רכבים חדשים מונעים בגז, והמוסבים הפסיקו להשתמש בגז .

קצת קיצוני לשלול בצורה כזו לא? :) הנעה בגז תלוייה ברכב ובמנוע הספציפי ואם הוא מתאים יותר או מתאים פחות, משמנת או לא וכו'. תלוי אצל מי מתקינים, עדיף למצוא מישהו אמין עם המלצות.

ממה שאני יודע יונדאי מהשנתונים הנ"ל (בניגוד לחדשים יותר ד"א) מתאימים להנעה בגז. אני בעצמי ראיתי כאן בב"ש כמה וכמה טוסונים, סנטה-פה וסונטות עם מנועים 2.7 כאלו שמונעים בגז, גם סונטות מנוע 2000 ראיתי (יש לשכן שלי, עשה איתה כבר מעל 100K על גז), אפילו ראיתי כמה גטס עם מערכת גז.

סובארו? לא יודע, B4 מתאימות, אימפרזה? אין לי מושג ואני חושב שלא. צרפתיות מתאימות, אמריקאיות, אומרים בכלל שכל רכב אירופאי יסתדר טוב עם גז. ראיתי פה מיצובישי לנסר 2005 של חברה שעברה 400K על גז מבלי לפתוח ראש מנוע, מצד שני שמעתי גם על כמה קיה פורטה גם כן של חברה שהלך להן ראש חדש אחרי חצי שנה של שימוש בגז. הכל תלוי.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
א. נשמע קצת גדול עליה. היא ציינה שעוד אין ילדים ופה מדובר על 7 מקומות.

ב. למרות שהיא ציינה שהתקציב הוא 85000K שזה הרבה מאוד לכל הדעות :lol: הרי ש-85K (אליהם היא מתכוונת) עלולים לא להספיק לקפטיבה שעולה באזור ה-100K ש"ח משנתון 2007, או שאני טועה? אגב לא ידוע אם פותחת השרשור תהיה מוכנה לירידה בשנתון...

אכן איני מוכנה לרדת בשנתון+ השברולט היא ענקית ויקרה ,אני לא צריכה רכב עם 7 מקומות,אני נהגת יחידה וצריכה בסך הכל מספיק מקום מאחורה לכלב ממש גדול ותא מטען מספק להכניס ציוד כשנוסעים לטייל.בנוסף לכך 85k זה התקציב הסופי,איני יכולה להוסיף כמעט בכלל ,גם ככה בסך הכל פסיכולוגית מתחילה:-D .מה בכל זאת עם הטריוס?? לא שווה לבדוק? שוב- חשוב לי שהיה גבוה ברמת הגיפון.זה יותר חשוב לי מאיבזור.

• תוכן חדש...