Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

אילו מבין שלושת האחיות הייתם מעדיפים?  

112 הצבעות

1. 1. אילו מבין שלושת האחיות הייתם מעדיפים?

• פולקסווגן פולו
    • סיאט איביזה
    • סקודה פאביה

פוסטים מומלצים

פורסם
הכל אותה משפחה, ברור שהיצע המנועים משותף לשלוש האחיות הללו.

גם ה-TDI 130 כ"ס וגם ה-16V...

אכן. לשלושתן , היצע מנועים משותף.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

א. בתור סקר שהוגדר 'משעמם' על ידי יותר מאחד מהקוראים, יש פה די הרבה תגובות.

ב. בתור מי שעבר הרבה רכבי קונצרן, תרשו לי לנסח את חוק 20VT לרכישת רכב VAG:

"בהינתן אותו מנוע ואותו מרכב, ובלי שיקול כלכלי, לעולם סדר ההעדפה צריך להיות: (א) Audi, (ב) VW (ג) Seat/Skoda". הבחירה בין Seat ל-Skoda היא פחות חדה.

לעולם איכות הרכב (אבזור, הרכבה, חומרים) תהיה טובה בשני ה-Sים, אבל טובה מאוד עד מצויינת ב-VW ו-Audi.

לעולם טכנולוגיה חדשה שהקונצרן יצר/רכש תותקן קודם ב-Audi, אח"כ ב-VW, ובסוף ב-S/S.

לעולם המידע, השיפורים והחלקים התחליפיים ל-VW/Audi יהיו זמינים יותר מאשר ל-S/S.

מדובר במדיניות, לא במצב מקרי בשוק.

ניפוץ מיתוס זריז: מחירי החלפים (מכניקה, לא עיצוב) יהיו אותו דבר לכולם, כי מדובר בחלקים זהים עם אותו מק"ט קונצרן.

כל הנ"ל מנסיון אישי, של מי שהתרגל לסטנדרט אחד ועבר לשני. בהתאם בהינתן אותו מנוע והיעדר אילוץ כלכלי, אני בוחר בפולו.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם
.

לעולם איכות הרכב (אבזור, הרכבה, חומרים) תהיה טובה בשני ה-Sים, אבל טובה מאוד עד מצויינת ב-VW ו-Audi.

.

לפי "הגה" , הפביה איכותית יותר מאחיותיה.

לגבי האחזקה - הפביה , די יקרה לאחזקה (טיפול 15K , עלה 500 ש"ח. טיפול 30K עלה 633 ש"ח אחרי הנחה , בערך 700 ש"ח לפני הנחה).

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
סוף סוף מישהו שמסכים איתי - האיביזה פשוט מכוערת.

האיביזה מכוערת........?????? נו באמת, אחד העיצובים המוצלחים ביותר לסופר מיני מודרנית ובטוח, אבל בטוח יותר יפה מהאחיות.....!:roflmao:

פורסם
האיביזה מכוערת........?????? נו באמת, אחד העיצובים המוצלחים ביותר לסופר מיני מודרנית ובטוח, אבל בטוח יותר יפה מהאחיות.....!:roflmao:

כל אחד וטעמו שלו!

בנצי , הוציא לי את המילים מהפה.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
א. בתור סקר שהוגדר 'משעמם' על ידי יותר מאחד מהקוראים, יש פה די הרבה תגובות.

ב. בתור מי שעבר הרבה רכבי קונצרן, תרשו לי לנסח את חוק 20VT לרכישת רכב VAG:

"בהינתן אותו מנוע ואותו מרכב, ובלי שיקול כלכלי, לעולם סדר ההעדפה צריך להיות: (א) Audi, (ב) VW (ג) Seat/Skoda". הבחירה בין Seat ל-Skoda היא פחות חדה.

לעולם טכנולוגיה חדשה שהקונצרן יצר/רכש תותקן קודם ב-Audi, אח"כ ב-VW, ובסוף ב-S/S.

לעולם המידע, השיפורים והחלקים התחליפיים ל-VW/Audi יהיו זמינים יותר מאשר ל-S/S.

מדובר במדיניות, לא במצב מקרי בשוק.

ניפוץ מיתוס זריז: מחירי החלפים (מכניקה, לא עיצוב) יהיו אותו דבר לכולם, כי מדובר בחלקים זהים עם אותו מק"ט קונצרן.

כל הנ"ל מנסיון אישי, של מי שהתרגל לסטנדרט אחד ועבר לשני. בהתאם בהינתן אותו מנוע והיעדר אילוץ כלכלי, אני בוחר בפולו.

בילבלת נירא לי קצת את הסדר.

תן לי להזכיר לך שהקונצרן ניקרא ''קונצרן וולקסוואגן'' ולא אודי

ל-VW יש מניות של אודי ולא להפך

אז מה יגרום לראשי הקונצרן לשים את הטכנו' החדשות ברכב מס' 2 של הקונצרן

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

ואני הייתי בוחר אותה. אמינה כמו מונית, נראית כמו מונית, פרקטית כמו מונית. זה ממש בשבילי (בצבע לבן - מונית כמובן). אם לא, אז אני בוחר בפביה 5 דלתות.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

צודק,כך גם נכנסת הפולו קלאסיק שהם בעצם בנויות על אותו המרכב.

פורסם
לפי "הגה" , הפביה איכותית יותר מאחיותיה.

לגבי האחזקה - הפביה , די יקרה לאחזקה (טיפול 15K , עלה 500 ש"ח. טיפול 30K עלה 633 ש"ח אחרי הנחה , בערך 700 ש"ח לפני הנחה).

בוא נתחיל מזה שהמחירים סבירים בהחלט , ובמוסכי טויוטה לדוגמא או כל יבואן אחר, לא תצא עם פחות מזה , ואני אומר את זה באחריות...

אני הייתי בוחר בפאביה ולו רק מפני שהפולו החדשה איבדה פרופורציות לחלוטין לעומת הפולו דור או שניים אחורה מבחינת גודל ומידות . ובלי קשר, הפולו מכוערת .אמנם לא מכוערת ברמות של האיביזה החדשה (גם ב3 דלתות) אלא המראה שלה לדעתי הוא הליכה אחורה אחרי הדור הקודם.

בנוסף, למיטב ידיעתי, מוסכי השרות הם נפרדים מאלו של צ'מפיון מוטורס שזאת עוד סיבה להעדיף את סקודה (בצ'מפיון אתה תצא עם 1000 ש"ח לטיפול ).

דרך אגב, מנוע ה16V עם 100 כ"ס לא השתנה מאז שיוצר ברכב שלי בשנת 97 , ומכיוון שנוסף לרכבים משקל ומידת הצמיגים גדלה אז לדעתי טיב המנוע הזה לא יורגש טוב בדורות החדשים יותר...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
בוא נתחיל מזה שהמחירים סבירים בהחלט , ובמוסכי טויוטה

הכל יחסי - בפונטו וביאריס , טיפול 15K עולה פחות מ-300 ש"ח.

אכן. המוסכים של סקודה , נפרדים מאלו של צ'מפיון. אני חייב לציין שהשירות טוב מאוד (נו , אולי זה בגלל שהפביה שלנו ייחודית - גם צהובה וגם 16v :lol:).

לקרוב שלי , יש פולו 16v (כמו שלך רק מודל 99) , והיא זריזה מאוד - יותר מהפביה. הסיבה לכך - המשקל הגבוה יחסית של הפביה (כמעט 1100 ק"ג).

מידת הצמיגים שלנו , לא מוזרה במיוחד - 185/60.

מהי המידה , אצלך?

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
הכל יחסי - בפונטו וביאריס , טיפול 15K עולה פחות מ-300 ש"ח.

דבר ראשון, ההודעה הקודמת נשלחה בטעות לפני שסיימתי אותה.

דבר שני, 300 ש"ח זה פחות או יותר עלות החלקים לביצוע טיפול .

אם אין לך אחת כזאת בבית אז אני חושב שהטעו אותך או לחילופין העבודה לא בוצעה במוסך מורשה....

רוצה לעבור על החלקים?

שמן מנוע לפחות 100 ש"ח?

פלאגים לפחות 20 ש"ח ליחידה?

פילטרים למיניהם עוברים את ה100 ש"ח ביחד?

מה עם עבודה? 100-150 ש"ח במקרה הטוב .

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
דבר ראשון, ההודעה הקודמת נשלחה בטעות לפני שסיימתי אותה.

דבר שני, 300 ש"ח זה פחות או יותר עלות החלקים לביצוע טיפול .

אם אין לך אחת כזאת בבית אז אני חושב שהטעו אותך או לחילופין העבודה לא בוצעה במוסך מורשה....

רוצה לעבור על החלקים?

שמן מנוע לפחות 100 ש"ח?

פלאגים לפחות 20 ש"ח ליחידה?

פילטרים למיניהם עוברים את ה100 ש"ח ביחד?

מה עם עבודה? 100-150 ש"ח במקרה הטוב .

לגבי היאריס , מכר שלנו , סיפר לי (אין לי מושג היכן האוטו מטופל - אני חושב שבטויוטה חולון).

לגבי הפונטו , זה מניסיון שלנו (הרכב טופל במוסך המרכזי).

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
צודק,כך גם נכנסת הפולו קלאסיק שהם בעצם בנויות על אותו המרכב.

הפולו קלאסיק , התבססה על הפולו והאיביזה הקודמות.

לפני זמן מה , הושקה פולו קלאסיק חדשה , בברזיל - שם היא מיוצרת. לטעמי , היא פשוט מזוויעה.

kep_04_01_vw_polo_sedan_2_nagy.jpg

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...