Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנוע 2.0 140 כ"ס, עליה לכביש נובמבר 2008,

71,000 ק"מ, אלגנס - כסאות עם ריפוד עור, מזגן אלקטרוני מפוצל נהג ונוסע + יציאה לנוסעים, חיישנים, פנסי ערפל, צמיגים חדשים וכו'.

ללא תאונות, יד ראשונה ונהג יחיד, חסכונית בצורה שלא תיאמן.

יש לשים לב: ברכב הזה יש ESP ובקרת שיוט מקוריים שאין באחרים.

הייעוץ שאני מבקש מהמכובדים כאן הוא:

מה המחיר שעלי לבקש (ולקבל!)עבורה?

לפי מה שהבנתי במכונית נדירה כזו לא כדאי לעשות טרייד אין (אני מחליף לסופרב) כי בשוק משלמים על רכב כזה אלפי שקלים מעל המחירון.

האם זה נכון?

תודה מראש.

פורסם
חסכונית בצורה שלא תיאמן. - למה שלא תיאמן? אפשר להאמין :)

יש לשים לב: ברכב הזה יש ESP ובקרת שיוט מקוריים שאין באחרים. - מקורי? למה יש תחליפי :lol: ? במרבית הרכבים כבר יש ESP,בקרת שיוט בפחות.

מה המחיר שעלי לבקש (ולקבל!)עבורה? מחירון? אלא אם כן יש לך עוד תוספות כלשהן שלא ציינת והוספת בעצמך לרכב.

לפי מה שהבנתי במכונית נדירה כזו לא כדאי לעשות טרייד אין (אני מחליף לסופרב) כי בשוק משלמים על רכב כזה אלפי שקלים מעל המחירון. אתה יכול לעשות טרייד אין אבל לא תקבל מחירון ואפילו (הרבה) פחות מזה. לגבי ה"אלפי מעל המחירון" לא נראה לי,אלא אם כן הרכב שלך במצב סופר-מיוחד שעולה על אחרים בפרמטרים מסוימים.

בכל מקרה הכל עניין של היצע וביקוש,אתה יכול לבקש X מעל המחירון ויבוא אדם רציני שישלם,או שיבואו קבוצה ויציעו X מתחת למחירון (יותר סביר,כי עם ישראל לא "פראייר" :roll:)

סבלנות היא המפתח :) - בהצלחה.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

היי,

למרות שהרכב שלך נחשב במצב מצויין, בשוק הרכב הוא עדיין לא "גרוייסה מציאה" מעצם העובדה שבמחירון שלו הוא עולה סביב 90000 ש"ח וזה רכב בן 4 שנים מדגם קודם שלפני מתיחת הפנים ב 2009 ובכלל שהולך להתחלף סופית בקרוב.

אני יודע שיש אנשים שמאוד אוהבים אותו וישלמו כסף טוב בשבילו אבל לא צריך לאבד פרופורציות.

ב 90 אלף ש"ח אנשים היום פוסעים בנחת לתוך מגרש ליסינג ולוקחים משנתון 2009 B4 , אוונסיס, מאזדה 6 וכו'

ועוד יוצאים עם עודף. ואלו רכבים לא פחות מפנקים ומפוארים מהאוקטביה. שלא תבין אותי לא נכון גם לי יש אוקטביה וזה רכב מעולה אבל השוק של היום זה לא מה שהיה פעם.

שים מודעה ותראה מה קורה

בהצלחה

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם
תודה על התשובה.

למשל: במחירון של לוי יצחק לא כלולים ה ESP ובקרת שיוט שיש לי. בכמה זה משנה את המחיר?

לבקרת שיוט יש מחיר מוגדר - אני שילמתי לסקודה 2800 שקל בהתקנה מקומית. מקורית חדשה עולה מן הסתם אותו סכום לפחות. את ה ESP יותר קשה להעריך, יש אותה היום בכל רכב פרטי חדש (מ-2010) לפי החוק.

נ.ב. מה עם טרייד-אין בסקודה ? הם בד״כ נותנים מחיר טוב יחסית ללקוחות חוזרים, או שאני טועה ? לי איש מכירות אמר שכעבור 2-3 אוכל לקבל מחירון-5% במידה והרכב תקין וללא תאונות. אם זה רק 5% הורדה מהמחירון אז לא כזה נורא :)

פורסם

לדעתי תבקש 8,000 ש"ח מעל המחירון, תבצע ניסוי ותהייה, אם תראה שלא הולך, תוריד קצת.

ממה שאני יודע, בקרב בני דודינו מאוד אוהבים את הדגם הספציפי.

יש לי חברים בכפרים ערביים בגליל וראיתי שהרבה חבר'ה שם קונים את הרכב בדיוק כמו שלך כשהוא מונית לשעבר.

תפרסם מודעה ותבדוק את הדופק.

בהצלחה

פורסם

בד"כ דיזליות עם קילומטראז' נמוך מאוד יחסית לממוצע בגזרת מנועי הדיזל כן נמכרים מעל המחירון, ואף בפער של 10-15%. אבל זה נכון בעיקר ברכבים בני 6-7 שנים על הכביש (שאז מדובר בתוספת של 3-5 אלף ש"ח למחירון). איך זה יעבוד אצלך ובעיקר בגלל המחירון ההתחלתי הגבוה שלו? אי אפשר לדעת. אתה חייב לנסות ולראות.

מה שכן- יש לי שכן שמכר לפני מס' חודשים גולף TDI 1.9 משנתון 2007 (נכה) ועם 70 אלף ק"מ. מדובר פה בגרסת ה1.9 שהיא מבוקשת משמעותית ואמינה יותר מגרסת ה2.0 TDI. המחירון בזמנו היה 74,000 (ע"פ יד2), והרכב נמכר ב82 אלף ש"ח (כולל פחות מרבע מכל דלק וללא דמי העברת בעלות).

תנסה ותראה. אבל אם זה עובד- זה יקרה מהר מאוד. במקרה של השכן שלי הקונה כבר העביר את הכסף למחורת פרסום המודעה.

בהצלחה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

מצטער לקלקל את החגיגה, אבל כנראה שהמגיבים הקודמים מתעלמים ממצב שוק היד השנייה היום.

אם המחירון הוא באמת 90000, אז בתנאי השוק של היום, מדובר במחיר מנופח באופן מוגזם לחלוטין.

אין שום סיכוי שבעולם למכור אוקטביה משנת 2008 במחיר כזה, בלי קשר למצבו.

כמובן שיש רכיב של מזל, וייתכן מצב שיקפוץ איזה משוגע וישלם עליו מחירון, אבל מזל זה מזל, או שהוא בא, או שלא.

לדעתי, מתוך היכרות עם שוק האוקטביה דיזל בשנים האלו, המחיר הריאלי, בהנחה של מכירה בתוך חודש, הוא בערך 75,000, וגם זה בהנחה שמדובר ברכב ללא פגיעות פיזיות כלשהן.

פורסם

לפי מה שהבנתי במכונית נדירה כזו לא כדאי לעשות טרייד אין (אני מחליף לסופרב) כי בשוק משלמים על רכב כזה אלפי שקלים מעל המחירון.

האם זה נכון?

תודה מראש.

אני לא הייתי ממהר לקבל את דברי הכותב מעלי, מכונית במצב כמו שאתה מתאר בהחלט שווה יותר מאיזו ליסינגומטית (בעיקר אם נתייחס לאלמנט הפרייר, שעושים עליו קופה חברות הליסינג במכירת רכב) אם מדובר באותו סכום.

יש לך אוטו טוב עם מוניטין, מטופל, דיזל, ק''מ נמוך, רמת אבזור גבוהה. לא רואה סיבה לרדת למחירי זנות. רק אגיד לך שאת ידית בקרת השיוט ניתן להזמין באיביי במחיר של +\- 100 יורו, ואפילו להרכיב לבד, אם כי במקרים מסויימים יש צורך לפתיחת האופציה עם סורק במחשב הרכב. לגבי ESP, אני יודע שהחל משנה מסויימת זה אבזור חובה בכל המכוניות, אז אני לא מבין אותך מה תוספת בזה..?

אני במקומך הייתי מפרסם במחיר X, ורואה מה קורה, יש\אין הענות, ופועל לפי המצב.

בכל מקרה לצפות שישלמו על האוטו אלפי שקלים מעל המחירון...אני לא מתחבר לראש שלך, לפחות לא במצבו של השוק כיום.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

מכיוון שאתה מוכר רכב שהוא נדיר, בוודאי מבחינת הקילומטראז ביחס למכונית דיזל, אני מאמין שתמצא קונה שיהיה מוכן לשלם מעל המחירון.

כמה מעל המחירון? קשה לדעת.

בהצלחה

פורסם

תודה רבה לכל העונים והמייעצים.

בדקתי עכשיו מחירון בלוי יצחק, והמחירון שלו הוא 101,000 ללא ESP, ובקרת שיוט.

מאחר ואני מחליף את הרכב כנכה עם פטור 100 אחוז שהגיע זמן ההחלפה, ולא מסיבה אחרת, אני שוקל לפרסם 108,000 ואם לא אקבל בסביבה הזאת אמשיך עם הרכב הזה.

האם יש הגיון ומעשיות בכך?

אציין עוד שהקונה צריך להמתין כשלושה שבועות עד שאקבל את הרכב החדש.

תודה מראש

פורסם

אין הגיון - או ליתר דיוק שטות גמורה.

ערך הפטור שלך לא גדל - ערך הרכב יורד = כל רגע שתחזיק את הרכב מעבר לתקופת המינימום - תפסיד כסף.

לדעתי אין שום סיכוי שתמכור ב-108000 מהסיבה הפשוטה שגם המחירון גבוה מאוד יחסית לתמורה.

יתכן שתמצא מישהו שמחפש בדיוק את הדגם הזה ואולי יסכים לשלם מחיר מחירון.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

זו בסך הכל עוד דוגמה טובה למופרכות של מחירון יצחק לוי.

שים לב להפרש של 8000 ש"ח ממחירון יד 2, שגם הוא בפני עצמו גבוה מדי.

לא סתם רכבים דומים (נכון, כנראה בלי ESP ובקרת שיוט) מוצעים למכירה ב-80000 ש"ח ביד 2, במשך חודשים, מבלי שיש קונה.

בכדי למכור רכב כזה במחיר המחירון, יש להמתין להערכתי בין 8 חודשים לבין שנה, וגם אז לא בטוח שאפשר להצליח.

המחיר הריאלי לאור הנתונים הקיימים - הוא 80,000 ש"ח.

ועוד משהו - כל קונה גם ישקלל פנימה את עלות הביטוח המקיף של האוקטביה. אני מאמין שהביטוח לבד עומד על 5000 ש"ח לפחות.

פורסם
אז בעצם אתה אומר שלדעתך צריך להישאר צמוד למחירון ואולי לרדת?

מחיר המחירון הוא נקודת מוצא טובה למו"מ - לא הרבה מעבר לכך.

אני חולק על קודמי באשר לקושי למכור את הרכב - כי הדגם הזה אינו נפוץ - והסיכוי שיש מישהו שמחפש בדיוק את הדגם הזה (במחיר המתאים) הוא די גבוה.

כל מה שאתה צריך לעשות זה לא להבריח את הקונים לפני שראו את הרכב והוכיחו את רצינותם.

אם תשים מודעה ותנקוב במחיר גבוה מהמחירון - אנשים לא יתקשרו.

לדעתי במקרה זה עקב כך שאין לקונים הרבה מכוניות לבחור מהן - תוכל להרשות לעצמך לפרסם מודעה ללא מחיר, ולנקוב בטלפון במחיר גבוה מעט מהמחירון אך לציין שאתה מוכן להתגמש מעט אם הקונה יבוא לראות ויהיה רציני.

בהצלחה :-)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...