Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש שני גופים. נקרא להם גוף א וגוף ב.

שני הגופים צמודים זה לזה . ניתן להזיז אחד מהם לצורך הפרדתם.

לפי הכיתוב: הפרדה של גוף א מגוף ב ניתן להבין ש:

A גוף א יוזז וגוף ב יישאר במקומו

B גוף ב יוזז וגוף א יישאר במקומו.

C שתי האופציות אפשריות באותה מידה

פורסם

פיזיקה 1?

שלושת האפשרויות זהות. השאלה היא רק מה מערכת הייחוס.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

התיאור הנכון של הפעולה היא הפרדה בין א' ו ב' (ולא הפרדה של א' מב'). לא ניתן להפריד את א' מב' מבלי להפריד את ב' מא' (ולהפך) ולכן בעיניי התשובה הנכונה היא C.

:turn-l:
פורסם

גוף א' וגוף ב'? לא גוף א' וגוף ק'?

או בצורה קצת יותר ברורה: שאל את קצב, הוא כבר מומחה בלהזיז את הגוף של א'.

ולעניין: C.

אם אין השפעה חיצונית כלשהי על הגופים, הסיכוי שאחד לא יזוז זהה לסיכוי שלו כן לזוז. ואותו דבר לגבי השני. בערך כמו הטלת מטבע.

ואם זו שאלת לוגיקה נטו, התשובה היא כנראה א'. אתה מפריד את גוף א' (מבצע עליו פעולה) מגוף ב'. ועדיין ניתן גם להבין את C: אם מפרידים את 2 הגופים בסכין למשל (במרווח בינהם), שניהם יזוזו (או לא יזוזו) באותה מידה.

מאיפה הבאת לי את השאלה הזו עכשיו, ינעל דינק, עשית ממני פילוסוף באמצע הלילה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני, בלי לקרוא את התשובות שניתנו, חשבתי ישר על תשובה A.

מבחינת שפה נטו, הפרדה של א' מב' פירושו הזזה של דבר א' מדבר ב' שנשאר סטטי.

כשמפרידים פלסטר מהעור, הכוונה שהפלסטר זז, לא העור, וזה בד"כ השימוש הנפוץ מבחינה תחבירית (אחרת משתמשים ב"מפרידים את א' ואת ב'").

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם
ועדיין ניתן גם להבין את C: אם מפרידים את 2 הגופים בסכין למשל (במרווח בינהם), שניהם יזוזו (או לא יזוזו) באותה מידה.

ברווז, זו בדיוק הנקודה, שאם מדובר בהפרדה של 2 הגופים, אז אומרים "מפרידים את שני הגופים זה מזה", ולא אומרים "מפרידים את א' מב'". השאלה כאן היא על המינוח המדוייק של "מפרידים את גוף א' מגוף ב'". אם היית קורא את זה בקונטקסט של ספר הוראות, מה היית חושב שצריך לעשות?

(אגב, שאלתי את ראש הצוות שלי את השאלה, וגם היא ענתה ישר A)

פורסם

מיקה שימי לב למשפט הקודם: ניתן להזיז אחד מהם לצורך הפרדתם.

כלומר לא משנה את מי אני רוצה להפריד אני יכול להזיז איזה שאני רוצה לצורך הפרדה.

לכן C מתאים פה.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

ברור שאתה יכול להזיז כל אחד מהם לצורך הפרדה. אבל כשכתוב ספציפית "הפרדה של גוף א מגוף ב", אני מבינה "להזיז את א' מב'".

אם היה כתוב "הפרדה של גוף א' ו-ב'", הייתי מבינה "הזזה של אחד מהם או שניהם".

עריכה: זה בהחלט יכול להיות תלוי בקונטקסט של הכיתוב. לדוגמא, אם יהיה כתוב "הפרידי את הסוללות מהשלט", סביר להניח שאחזיק את השלט ואשלוף את הסוללות החוצה, ולא אחשוב להחזיק את הסוללות ולתלוש מעליהן את השלט...

לעומת זאת, אם יהיה כתוב "הפרידי את החלמון מהחלבון", ברור לי שאני צריכה להזיז את שניהם כדי להפריד אותם.

אבל למיטב נסיוני, בד"כ משתמשים במינוח "הפרדה של א' מב'" כשגוף א' קטן יותר או קל יותר משמעותית מגוף ב', או כשיש הגיון שגוף ב' יישאר סטטי במהלך ההפרדה הזו, גם אם הוא מסוגל לנוע.

טוב, גם אני התחלתי להסתבך עם פילוסופיה :)

פורסם

תודה לכל העונים. אכן, נראה שיש בעיה בהבנה של משפט כזה. אצלי באופן טבעי הבנתי לפי C. הרוב הבינו גם כן לפי C . אבל אני רואה שיש מקום לבילבול...

• תוכן חדש...