Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כי ברור לך שאם יש לרכב 1000 כ"ס, וכל הרכב פרט למנוע ולגיר מותאם ל60 כ"ס, הוא בהחלט לא בטיחותי.

אגב, חאווה. לדעתי.

אז שישבור את הגיר, זה לא משפיע על הבטיחות. יש פה אנשים שחושבים שלגודל הבלמים יש תלות בכוח שמוציא המנוע, במיישרין או בעקיפין, זאת שטות גמורה לחלוטין.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כוח הבלמים לא תלוי בכוח המנוע אבל תלוי ועוד איך בקוטר הגלגל ובמהירויות שהרכב מסוגל לנוע בהן.

לגבי הכתבה, פשוט בושה שאודי עציון כותב כאלה שטויות. אובדן להלכה או אובדן גמור ממש לא מחייב פגיעת שלדה קשה או פגיעת שלדה כלשהי. כל מה שהוא מחייב זה נזק מעל רף מסויים. גם אובדן להלכה לא מחייב 60% נזק לפחות. זה אובדן גמור שאז הרכב לא חוזר לכביש.

אני לא יודע מה הרף שמחייב בדיקה לאחר התיקון אבל אובדן להלכה מוכרז לא מעט פעמים כבר ב 40% נזק כשהנזק נקבע משווי הרכב. לצורך העניין רכב של 20,000 שקלים יוכרז אובדן להלכה כבר בנזק של 8000 שקלים שזה ממש לא הרבה. מספיק שצריך להחליף כנפיים, גריל, פנסים ורדיאטורים וכבר אפשר להגיע לזה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
כוח הבלמים לא תלוי בכוח המנוע אבל תלוי ועוד איך בקוטר הגלגל ובמהירויות שהרכב מסוגל לנוע בהן.

קוטר הגלגלים ומשקל הרכב כן, המהירות לא משפיעה על כוח הבלימה, אבל היא כן משפיעה על כמות החום שהדיסק יצתרך לספוג ולפזר (dissipate) לאוויר.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

נכון ובלמים חזקים יותר מן הסתם בעלי שטח גדול יותר ופיזור חום טוב יותר.

פורסם

הבעיה זה חוסר ידע טכני וחוסר תשומת לך של האנשים!

הבעיה הכי גדולה!:idea:

אין מצב, ואני אומר מניסיון קטן, שאין מצב שהרכב לא עשה צקצוקים יתר על המידה.

סתם דוגמא, הפיג'ו 406 שלי, יום שישי בצהריים אחד, גשום מאוד, איזה איזה נכנסה בי מאחור, אחי ישב מאחורה וקיבל מכה בגב (כאב לו לשתי דקות, אבל תודה לאל לא קרה כלום).

קיצור הלכה כנף, נפגע הבאג'ז והדלת קצת.

לא היה מצב קריטי (בטח שלא טוטלוס), כמה ימים של תיקון במוסך עם שם והכל טוב ויפה.

מאז, כשאני נוהג אגרסיבי, או שיש איזה במפר חד כזה, או כיכרות עם מדרכונת קטנה (גם העטרה שלהם), יש צקצוק מהקורה של הדלת בצד שהייתה המכה.

אצלי זה היה תאונה קלה מאוד! יחסית.

אם אצלם היא יותר קשה, שגרמה לפגיעה במבנה של הרכב, בטח ובטח שכל במפר הרכב היה צריך להתפרק.

זה לדעתי נטו חוסר תשומת לב, ויותר מזה, חוסר ידע טכני.

זה כמו שידלק מנורה אדומה, והנהג לא ישים לב, מגיע הבייתה, הופ הלך מנוע.

ככה זה.

צריך לחנך את האנשים שרכב זה כמו מכונה, יהיה חסר קצת שמן אתה תשלם הרבה כסף, יהיה פגיעה וחלשה של המבנה, אתה תשלם בחיים שלך.

פורסם
נכון ובלמים חזקים יותר מן הסתם בעלי שטח גדול יותר ופיזור חום טוב יותר.

לא בהכרח, בלמים חזקים יותר ניתן להשיג גם ע"י קליפרים חזקים יותר. ניתן גם להשיג קירור יותר טוב ע"י קליפרים מחוררים (למרות שאנשים אומרים שהם נסדקים).

בכל אופן גם רכב עם אלף כ"ס לא נוסע בהכרח 150 קמ"ש כמו שרכב ליסינג לא נוסע בהכרח במהירות המותרת (אם כבר ההפך).

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אחלה, רק את אלוהים עדיין לא האשימו...

אז הנה, שלא תגיד שלא האשימו:

אלוהים אשם בתאונה הזו כי הכניס להם לראש את הרעיון לנסוע לקברי צדיקים ב2 בלילה :?

אתה זוכר את המאליבו שלי שהושבתה?

45% נז ללא פתיחת כריות אויר ופגיעת שלדה מינורית. הרכב ישוקם ויוחזר לכביש וזה רכב שמחיר המחירון שלו היה מעל 110K (בן שנה וקצת).

גובה הנזק בכסף לא תמיד מראה את הנזק האמיתי. אם נקצין, קח רכב בן שנה וחצי שנכנס לשלולית עמוקה מידי וגמר מנוע וגיר. רכב כזה יוכרז בסבירות גבוהה כאובדן להלכה למרות שאחרי התיקון הוא כמו כל רכב אחר שלא עבר שום טראומה (בהנחה שמתקנים אותו כפי שצריך אבל גם אם לא אין לו שום בעייה בטיחותית).

תסביר לי בבקשה את ההיגיון בקביעת אבדן להלכה במצב כזה ולא תיקון הרכב עבור הבעלים שלו.

עסוק בהקלטת תשדירים לטלוזיה ומשכנע שהמהירות היא הסיבה להרג בכבישי ישראל.

ברור שהמהירות היא הגורם גם לתאונה הזו.

הרי אם לא היו פוגעים בחומת ההפרדה במהירות גבוהה לא היו עפים מהכביש.

אני מתפלא שמסקנות החקירה לא כוללות הצבת מצלמת GATSO לקראת סוף הירידה :x

הבעיה היא שרוב רובם של הנהגים חובבי האוטו', אין להם בכלל מושג מה זה ניוטרל, הם מכירים רק PRD.

קלעת בול.

נהג שרגיל לגיר ידני, לדעתי יגיב לתקיעת מצערת באינסטינקט תוך אולי שניה וחצי ע"י הכנסת מצמד.

נהג שרגיל לגיר אוטמטי בכלל לא מודע לאופן השימוש בגיר וייכנס לפאניקה.

צריך לשנות את החוק ככה שרק שמאי יוכל להחליט האם הרכב בטיחותי לתיקון או אובדן גמור. עלות התיקון לא אומרת מאומה על הבטיחות של הרכב לאחר התיקון.

צריך לבטל את מעמד "אבדן להלכה". זה לב העניין.

אם הרכב גמור אז שיבטלו אותו וישלחו אותו לפירוק.

אם הרכב בר תיקון אז שלא ישחקו משחקים אלא שיתקנו אותו כראוי עבור הבעלים וזהו.

כל הקומבינה של אבדן להלכה נועדה לאפשר לסוחרים+מוסכים לתקן את הרכב באופן חאפרי תוך עיגול פינות ואז למכור אותו לפראייר התורן בתור "בונבוניירה".

אם הבעלים שעשה את התאונה יקבל את הרכב אחרי התיקון הוא ידרוש לראות קבלות על מלוא התיקונים הנדרשים כולל כריות אוויר וכו'.

אני לא יודע מה איתם אבל כולם מפספסים את הנקודה האמיתית. זה שהוחלט לשלוח את הרכב ל"אובדן כהלכה" כולנו מסכימים.

זה שרכש את הרכב, נגדיר אותו "הסוחר". היה צריך לרכוש את הרכב, לשפץ אותו ואז לקבל אישור ממשרד התחבורה כי הרכב תקין לנסיעה לאחר "תאונה קשה". הוא קיבל את האישור המיוחל. ושלום על ישראל. אני לא מבין על מה אתם מתווכחים ?

כמו כן אותו בעל משפחה שרכש את הרכב, לא יודע איזה רכב הוא רוכש? נו באמת. אפילו בבדיקה בסיסית לרכב ניתן לברר אם יש פגיעות שילדה ועוד. שלא נדבר על כך שהרכב עבר טסט = מערכות הבטיחות תקינות.

לדעתי כל הרעש סביב האובדן להלכה, מיותר. נכון אולי ההיסטוריה של הרכב לא הכי נקייה אבל היא לאשמה....

יום טוב

רוב הקוראים בפורום כאן יודעים שצריך לקחת רכב למכון בדיקה וכו'.

לעומת זאת רוב קוני הרכב המשומש לא מבינים בזה כמעט כלום והסוחרים הרמאים מוכרים בקלות רכבים אחרי תאונות קשות בלי לחשוף את עברם.

שורה תחתונה - לדעתי כל הסיפור הזה של אבדן להלכה צריך להיות מבוטל לאלתר.

אף אחד לא מפיק מכך תועלת למעט חברות הביטוח וסוחרים רמאים.

ואחרי כל המגילה הזו - התחממות בלמים (עקב נהיגה לא נכונה בירידה) או תקיעת מצערת (וחוסר ידע/יכולת בהתמודדות איתה) לא קשורות בכלל לשיקום רכב אחרי אבדן להלכה.

במקרה של הגרנדיס הזו אין שום חשיבות לשאלה אם כריות האוויר היו תקינות או אם מערכות האלקטרוניקה היו תקינות.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
הם לא רכשו אותו בשנית.

הרכב עבר תאונה אצל הבעלים הקודמים, נמכר לסוחר רכב כגרוטאה, הסוחר שיקם את הרכב ומכר למשפחת אטיאס.

תודה. :loco: יצאתי כזה דפוק....

כנראה שסימני פיסוק בתגובה זו או אחרת בלבלו אותי (ונראה שגם אחרים, לפי התגובות על זה שהוא נשרף כליל). הייתי משוכנע שהרכב נמכר שוב לקרובי אותה משפחה לאחר תיקון.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

ויל, תיקנו את הרכב ומכרו אותו הלאה. אנחנו התעקשנו שיכריזו עליו אובדן להלכה כי אנחנו לא מוכנים לנסוע עם רכב שעובר תיקון כזה הן בגלל שאין לנו את הכלים לדעת איך הוא ישפיע עליו והן בגלל ירידת הערך המסחרית. גם ככה מאליבו לא נמכרת אפילו קרוב למחירון.

הודענו לביטוח שנתבע ירידת ערך מסחרית ולא נסתפק במה שהם יציעו ובשילוב עם סוכן טוב הם הכרעזו אובדן להלכה (מה שאומר תמיד שהרכב יתוקן וימכר הלאה).

פורסם

כמעט כל התאונות שבהם המכונית חוטפת מכה מעבר לנקודות ריתום מתלה, המכונית מורדת מהכביש לצמיתות

ספר את זה לסוחר שקנה את הרכב שלי אחרי שהתקפל לשתיים כמו בננה (ברמה כזאת שאי אפשר היה לסגור את הדלתות בצד אחד ובצד השני היה רווח של אצבע בין הדלת למשקוף.) - תיקן אותו עם חלקים משלוש מכוניות שונות ומכר בכמעט מחירון.

פורסם
מה בדיוק לא ברור??

הרכב הוחזר מתאונה קשה.

נראה לכם שהחזירו כריות אויר?

נראה לכם שABS עבד?

נראה לכם שבקרת משיכה/ ASP וכו' עובדות?

הרי מי שקונה רכב לשיקום משיג אותו בגרושים וחוסך כל אגורה כדי למקסם את הרווח שלו.

נתקלתי בכמה וכמה רכבים עם נגדים בלוח השעונים כדי שנורות כריות האויר לא ידלקו, כדי שבקרות המשיכה ושאר הדברים לא יצעקו ושלא נדבר על ABS

אפשר להניח ברמת סבירות לא מבוטלת שהבחור קיבל גרוטאה. אז הגרוטאה נוסעת יופי יופי בתוך העיר וגם קצת מחוץ אבל ברגע האמת, כלום לא עובד.

בואו נראה מישהו מהגיבורים כאן נוסע בגרנדיס בלי בקרת אחיזה ומשיכה, בלי ABS ובלי כריות אויר ועם 9 איש ברכב...

ואם אתם חושבים שאני מדמיין - במו עיניי ראיתי את הרכב שלי שעבר תאונת טוטל לוס במוסך. כל הדברים שלא עבדו מצאו את עצמם בחוץ. שאלתי את המוסכניק למה והוא אמר...זה יקר מידי להחליף.

אני חושב שאתה נחפז למסקנות מהר מדי ידידי, בשביל מרחק עצירה של 10 קילומטר אתה לא צריך ABS ושלל צירופי אותיות אחרים.

יש נעלם אחד שם שלא מובן.

בלמי הרכב כן עבדו, ככל הנראה, הרי יש עדויות לכך שהבלמים ממש האדימו, מה שעלול להעיד דווקא על כך שאו שהיה בהם שימוש יתר או שהם אפילו ״חצי ננעלו״ תוך כדי שהרכב נוסע.

לא צריך להיות גיבורים, תזכור שפעם לא היו כל צירופי המילים הללו ואנשים נסעו עם רכבים שהיו מצויידים במקרה הטוב בדיסקים מאווררים מקדימה ותופים מאחורה ללא כל מערכת עזר.

אין גם מידע אודות התאונה הקשה הקודמת של הרכב, אולי זו בכלל היתה תאונה בחלק האחורי?

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

זה שרכש את הרכב, נגדיר אותו "הסוחר". היה צריך לרכוש את הרכב, לשפץ אותו ואז לקבל אישור ממשרד התחבורה כי הרכב תקין לנסיעה לאחר "תאונה קשה". הוא קיבל את האישור המיוחל. ושלום על ישראל. אני לא מבין על מה אתם מתווכחים ?

האישור הזה, הוא בדיקת מרחק סרנים ופרונט, עד כמה שידוע לי.

לא נבדקות כריות האוויר, המערכות עזר וכד'.

משכנתא זה קל

פורסם
ורק אני זה ששואל, איפה אדון שמואל אבוהב - שסוף סוף יכול לעשות משהו מועיל, למנוע חזרתם של כלי רכב מסוכנים אל הכביש...

זה לא עוזר לשטייניץ לסגור את החודש.

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם
ויל, תיקנו את הרכב ומכרו אותו הלאה. אנחנו התעקשנו שיכריזו עליו אובדן להלכה כי אנחנו לא מוכנים לנסוע עם רכב שעובר תיקון כזה הן בגלל שאין לנו את הכלים לדעת איך הוא ישפיע עליו והן בגלל ירידת הערך המסחרית. גם ככה מאליבו לא נמכרת אפילו קרוב למחירון.

הודענו לביטוח שנתבע ירידת ערך מסחרית ולא נסתפק במה שהם יציעו ובשילוב עם סוכן טוב הם הכרעזו אובדן להלכה (מה שאומר תמיד שהרכב יתוקן וימכר הלאה).

בהנחה שכל אדם שיודע את ההיסטוריה של הרכב היה מעריך שקיימת לו ירידת ערך מסחרית גדולה,

המסקנה היחידה מהסיפור שלך היא שהרכב נמכר בסופו של דבר לפראייר כלשהו מבלי לספר לו מה הרכב עבר.

וזה רק מחזק את הטענה שלי - צריך להיות חוק שימנע מחברות הביטוח להכריז אבדן להלכה. אף פעם.

ואז אחד משני דברים:

1. היו מתקנים ומשלמים לכם ירידת ערך מסחרית

או

2. אם זה יקר להם, אז היו מכריזים אבדן מוחלט ומוכרים את הרכב לפירוק.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אבדן להלכה הוא לא אובדן. זו עיסקה שבה חברת הביטוח קונה ממך את האוטו במחיר מחירון ואת זה אתה לא יכול למנוע. זו לא הגדרה חוקית אלא עיסקת רכישת רכב.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...