Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא הבנת: אני מניח שכל נהג הוא בחזקת לא-שומר-מרחק עד שתוכח חפותו, וזה כולל גם אותך (אל תיפגע). רוב הנהגים חושבים שהם שומרים מרחק בטוח של 2-3 שניות. נו, אז הם חושבים. אני ממליץ גם לך לבדוק את עצמך כדי לוודא שאתה באמת בסדר. אי-שמירת מרחק בזדון היא דבר יחסית נדיר.

לסיכום: שמור מרחק, וצפה פגיעה כי הנהג שלפנייך אידיוט. וגם אלה שמאחורייך.

אם תשמור מספיק מרחק - לא תצטרך לצפות פגיעה. ברגע שהמרחק מספיק גדול, לא משנה כמה חזק הנהג ממול "יושב" על הבלמים - אתה תהיה מסוגל לעצור מהר יותר ממנו. גם לבעיה של הנהג מאחוריך יש פתרון, בעיקר בדמות שמירת מרחק עוד יותר גדול מלפנים כשאתה בספק לגבי הנהג מאחור.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני איתך במחשבתך ולא רק בשמירת מרחק, מבחינתי כולם מסביבי אידיוטים, ולא כי הם באמת, אלא פשוט כי ככה אני נוהג יותר זהיר.

בקשר אליי, אני בודק את עצמי בכל תקופה, רק כדי לראות שאני בסדר. אני משתמש בשיטת ה"כמה שניות חלפו מהרגע שהרכב לפניי חלף על פני עצם כלשהוא, עד שאני חלפתי לידו." אם אתה חושב שזו שיטה לא נכונה, ויש לך עצה יותר טובה אשמח לקרוא.

סגנון הנסיעה שלי (לאט ובימני) גורם לכך שיש נסיעות שלמות שאני אפילו לא נוגע בבלמים עד שאני יורד במחלף,

או לא מבצע עקיפה אחת שהיא לא של משאית, וסגנון כזה לא מתאפשר ללא שמירת מרחק שהיא לעצים גם גבוהה ממה שצריך.

אני לא יודע כמה שעות אתה מבלה בכבישים בין עירוניים ביום יום, אי-שמירת מרחק מכוונת (אני בכוונה לא אומר שזה זדון, כי זה לא נובע מרוע, אלא מטמטום) היא מאוד נפוצה.

כל הייטקיסט במאזדהליסינג או ערס באיביזה (סתם הכללות, שאף אחד לא יעלב. הכוונה לאנשים שתמיד נוסעים מהר) נצמד לרכבים שלפניו בכוונה, בשביל שיפנו לו את הנתיב השמאלי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

השיטה שלך נשמעת סבירה, אבל!

1. כאשר מודדים שניות ביחס לעצם בצד הכביש כמו עמוד - המדידה יוצאת לא מדויקת (סטיה של רבע או חצי שניה וגם יותר). עדיף למדוד ביחס לסימן על הנתיב כמו חץ או צללית כלשהי. יש ארצות שיש בהן "מעויינים" על האוטוסטרדות שמשמשים למדידה כזאת.

2. יש למדוד שניות באופן מדויק על ידי שימוש בארבעה מלים בנות שתי הברות כדי למדוד שניות מלאות ("אלף מאה עשרים ואחת" או כל צירוף אחר) ולא כמו שראיתי שחלק מהאנשים מלמדים - "עשרים ואחת, עשרים ושתיים" שלרוב יוצאים בדיוק שניה אחת.

3. תדירות המדידה: רצוי פעמיים-שלוש בכל נסיעה ולא רק "פעם ב..." יש להקפיד על כך גם בערים ולא רק בדרך בינעירונית!

4. יש לשמור מינימום שתי שניות, וגם יותר בתנאים מכבידים (כביש חלק, ריכוז נמוך, רכב כבד או עמוס) או כשיש ספק ביחס לנהג מאחורה.

חוץ מזה, הכל נשמע תקין - סע לשלום.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...