Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש אוטו קטן פחות או יותר (בממדים של גולף), שניראה טוב עם מראה צעיר ושהיה חזק וחסכוני פחות או יותר.

בגלל שאני מחפש את האוטו חזק אבל גם חסכוני חשבתי בכוון של דיזל, היום הלכתי לראות גולף 2005 מנוע 2 ליטר דיזל 140 כ"ס, הכל טוב ויפה היא מאובזרת והכל אך יש לה המון המון תיקוני צבע וק"מ דיי גבוה 175K.

אני לא מצליח לחשוב על אפשרויות נוספות חוץ מגולף הדיזל.

קנינו פורד מונדאו לא מזמן כך שלאבא שלי יש סיוט עם הצריכת דלק, אני יודע שזה דרישות בעייתיות לתקציב כזה אבל אם קיימת חיה שתספק את הרצונות שלי אני אשמח להכיר אותה :)

ד"א יש לגולף 2005 2 ליטר דיזל מחלות מסוימות ? בעיות גיר ?

האוטו ישמש אותי בעיקר ואני צעיר בן 18 ככה שאין לי בעיה עם 3 דלתות ואם אין ברירה אז גם ידני.

פורסם

יש לי חדשות בשבילך - רכב דיזל בן 7 עם 175 אלף ק"מ זה לא הרבה בכלל.

בדיזלים כל מה שנסע פחות מ 30 אלף ק"מ בשנה, זאת מציאה.

חשוב מאוד שהרכב שמור וטופל בזמן ובחלפים איכותיים.

תבדוק תיעוד הטיפולים, רק קבלות עם קילומטראז' רשום בסדר כרונולוגי יכול להוכיח שהרכב עבר 175 אלף ק"מ ולא 275..

תבדוק שמשאבת הזרקה במצב תקין, גיר, טורבו , מזגן, מערכת החשמל.

גולף TDI רכב נהדר,חזק, חסכוני, אבל לא זול בטיפולים ותיקונים.

תיקח את זה בחשבון.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בגולף שכתבת עליה, יותר מטרידה אותי העובדה שעברה הרבה תיקוני צבע. למה?

וכמו שvladclar כתב, 175 אלף ק"מ לדיזל זה לא הרבה. אבל, כמו שAino כתב, קניית דיזל צריך להיעשות עם הגיון. לא בכל מחיר. אם נניח היית מדבר על גולף TDI 2006 עם נניח, 80 אלף ק"מ, מול גולף 1.4 TSI עם נתונים דומים, לא הייתי מהסס ולו לשנייה והייתי הולך על הדיזלית. גם חסכונית וגם חזקה.

אגב, מנוע הTDI 2.0 פחות מוצלח (ויש אומרים שמשמעותית) מה1.9 TDI. בעיקר מבחינת האמינות. אם אתה מחפש אמינות ואחזקה יחסית זולה- אז לך על 1.9 TDI. גרסת ה2.0 TDI מרתיעה אותי עם כל החיבה שלי למנועי הדיזל והבנזין של VAG.

עוד רכבים? יש לך את איביזה FR 1.9 TDI. נדירה, חזקה ועם הררי מומנט (130 כ"ס ו31 קג"מ מומנט, בסטוק) מצד אחד אך חסכונית יותר מגרסאות הSDI בנסיעה בינעירונית רגועה בזכות גיר הידני 6 הילוכים מצד שני (1:18-1:20). קיימת רק בשנתונים 2003-2005. כמו כן יש את VW פולו עם אותם הנתונים, אך רק בשנתון 2003.

זה ממה שידוע לי על דיזליות קומפקטיות. בגזרת לוגמות הבנזין- זאת אשאיר לחברי הפורום המבינים יותר בזה.

(אגב, גרסאות הTDI יודעות לשתות יופי כאשר מדובר בנסיעות קצרות, סביבה עירונית ולחיצות אגרסיביות. עד לרמה של 1:12 בגרסת ה1.9 TDI, לשיקולך).

בהצלחה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

משהו יכול אולי להסביר לי למה אין הרבה כאלה למכירה ? אני רואה ביד 2 רק 2-3 כאלה .. זה מצביע על כשלון ? האוטו לא בעל שוק טוב ?

פורסם

בכללי הדיזלים לא מופיעים הרבה ביד 2. בהנחה ומדובר בנתונים טובים, הם גם ימכרו תוך שעות ספורות.

השוק טוב עד מצויין, ורכב בעל נתונים טובים יימכר מעל המחירון, ובפער. רק שאלה רכבים שאחוז קטן מאוד עד זניח קנו אותם כרכב חדש ולכן אין הרבה ביד 2. ואני מתכוון לגרסאות דיזל מיוחדות ולא נפוצות (וגולף/ איביזה/ פולו נכללות בהגדרה זו).

פורסם

בגלל שאני מחפש את האוטו חזק אבל גם חסכוני חשבתי בכוון של דיזל, היום הלכתי לראות גולף 2005 מנוע 2 ליטר דיזל 140 כ"ס, הכל טוב ויפה היא מאובזרת והכל אך יש לה המון המון תיקוני צבע וק"מ דיי גבוה 175K.

זה כלום קילומטרז לדיזל, זה אפילו לא 50 בשנה. דיזל קונים כדי לנסוע. חצי מיליון לשנתונים כאלה זה טיפה הרבה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
בגולף שכתבת עליה, יותר מטרידה אותי העובדה שעברה הרבה תיקוני צבע. למה?

וכמו שvladclar כתב, 175 אלף ק"מ לדיזל זה לא הרבה. אבל, כמו שAino כתב, קניית דיזל צריך להיעשות עם הגיון. לא בכל מחיר. אם נניח היית מדבר על גולף TDI 2006 עם נניח, 80 אלף ק"מ, מול גולף 1.4 TSI עם נתונים דומים, לא הייתי מהסס ולו לשנייה והייתי הולך על הדיזלית. גם חסכונית וגם חזקה.

אגב, מנוע הTDI 2.0 פחות מוצלח (ויש אומרים שמשמעותית) מה1.9 TDI. בעיקר מבחינת האמינות. אם אתה מחפש אמינות ואחזקה יחסית זולה- אז לך על 1.9 TDI. גרסת ה2.0 TDI מרתיעה אותי עם כל החיבה שלי למנועי הדיזל והבנזין של VAG.

עוד רכבים? יש לך את איביזה FR 1.9 TDI. נדירה, חזקה ועם הררי מומנט (130 כ"ס ו31 קג"מ מומנט, בסטוק) מצד אחד אך חסכונית יותר מגרסאות הSDI בנסיעה בינעירונית רגועה בזכות גיר הידני 6 הילוכים מצד שני (1:18-1:20). קיימת רק בשנתונים 2003-2005. כמו כן יש את VW פולו עם אותם הנתונים, אך רק בשנתון 2003.

זה ממה שידוע לי על דיזליות קומפקטיות. בגזרת לוגמות הבנזין- זאת אשאיר לחברי הפורום המבינים יותר בזה.

(אגב, גרסאות הTDI יודעות לשתות יופי כאשר מדובר בנסיעות קצרות, סביבה עירונית ולחיצות אגרסיביות. עד לרמה של 1:12 בגרסת ה1.9 TDI, לשיקולך).

בהצלחה.

אני לא שמעתי על פולו TDI עם 130 כ"ס כמו שבאיביזה, אני דיי בטוח שהיא היחידה מהסופר מיני של VGA שהגיעה עם המנוע הזה.

הייתה איביזה אחת כזאת למכירה לא מזמן כאן בפורום, מדובר ברכב דיי נדיר אבל המנוע פשוט חזק. אני זוכר נסיעות בפסאט TDI עם אוטו מנוע שבתאוצה עם קיק דאון פשוט מרגישים בעיטה עצומה בגב וסחיפה חזקה קדימה, אני יכול רק לתאר לעצמי איך זה הרגיש על איביזה. מה שכן אני לא מחבב את התנהגות הכביש של האיביזה הזאת ואני מתאר לעצמי שזה לא השתפר עם מנוע דיזל כבד על הסרן הקדמי.

אישית, אני חושב שדיזל לא אמור להיות הבחירה שלך. האיביזיה הזת ספיציפית יכולה להיות חביבה אבל גולף דיזל יש ממש מעט ורוב מה שתמצא זה אוקטביה שהיא גם מאוד יקרה לביטוח, גם גניבה ולרוב גם משומשת בכבדות.

לצעיר עם 55 אלף שקלים יש אפשרויות עדיפות למשל יאריס ספורט מ-2005 שתהיה גם ספורטיבית וזריזה, גם קטנה וגם חסכונית יחסית.

בהצלחה.

פורסם

למייק,

אם תסתכל במחירוני יד2 ולוי יצחק, אתה תראה שקיימת גרסת TDI ספורט לפולו (משנתון 2003 בלבד). הרכב הוא עם 130 כ"ס, גיר ידני 6 הילוכים, ומאובזר מאוד יחסית לגרסה הרגילה (fleet) (ג'אנטי מגנזיום מקוריים, מחשב דרך, בקרת אקלים אלקטרונית, רדיו מקורי, תאים נוספים כמו בכסא הנהג, פנסי ערפל ועוד). אחי מחזיק בעצמו אחת כזאת. באמת רכב עם המון כוח ומומנט עצום בסל"ד נמוך. והכי חשוב (בעיניי)- נראית סליפרית אמיתית.

מה שכן- היא נדירה בהרבה מאיביזה TDI. המעצבן באיביזה TDI ובפולו TDI הוא שבגלל שבמחירון רשום "ספורט" הדבר מייקר משמעותית את תעריפי הביטוח (ביחס לבורה/ טולדו TDI).

עריכה: ממש מציע לך לבדוק את ההצעה של אונו טורבו: לאון TDI מגיעה בסטוק עם 170 כ"ס. קיימת מ2007 וגם כן נדירה מאוד.

בהצלחה.

פורסם

יותר מזה- יש בפולו דור 4 גם:

1.9 TDI 100 כ"ס (5 הילוכים).

1.4 TDI 75 כ"ס (ממש בודדות, כנראה רק לצורכי תקינה).

ובפולו קלאסיק גם נמכרו כמה 1.9 TDI בודדות עם 90 כ"ס (בשנתון 2001).

פורסם

במחיר הזה הייתי לוקח קסארה hdi ומשפר אותה עם צ׳יפ וחמוצים ועוד נשאר עם עודף.

פעם נסעתי בקסארה של נתן, למי שמכיר, ועף לי הסכך - בחיים לא הרגשתי כזה מומנט

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...