Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מחפש רכב משפחתי בתנאים הללו:

ידני - חובה

בטיחותי

מרווח משפחה עם שני ילדים קטנים

עד 45000

יש לי החזר מהעבודה על ביטוחים וטסט כך שנראה לי עדיף דיזל

עדיף מעל שנת 2005

עושים כ- 25,000 ק״מ בשנה

פורסם

כבר מזמן שאין הבדל בין עלות הטסט והביטוח בין רכבי דיזל לבנזין.

בתקציב שלך תוכל לקנות רכבי דיזל משומשים מאוד שעלות אחזקתם (= חשבונות במוסך) גבוהה משמעותית מעלות האחזקה של רכבי בנזין סטנדרטיים. ובהתחשב בעובדה שהנסועה הצפויה שלך אינה מאד גבוהה, בתקציב של 45000 ש"ח תוכל למצוא מכונית לא רעה משנים 2007-2008 בוגרת ליסינג (אולי אפילו ישירות מליסינג עם אחריות) מונעת בנזין עם עלויות אחזקת שפויות וסבירות ותמורה גבוהה למחיר.

בהצלחה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אכן נראה שבתקציב שציינת ישנה עדיפות ברורה ללוגמת בנזין מאשר לוגמת סולר.

סביר להניח שלוגמת סולר במחיר שציינת תהיה קרועה ושחוקה.

אם כך, עדיף לקנות לוגמת בנזין בעלת קילומטראז' נמוך יותר, כך שהבלאי נמוך יותר, כך תוכל לתחזק אותה בעלויות סבירות.

פורסם
כבר מזמן שאין הבדל בין עלות הטסט והביטוח בין רכבי דיזל לבנזין.

בהצלחה.

עלות הביטוח של אוקטביה דיזל היא פי 2 עד 3 יותר מעלות הביטוח של אוקטביה בנזין מאותה שנה

פורסם

בנסיעה של 25 אלף ק"מ בשנה, ההפרש בין מגאן דיזל לרכב בנזין משפחתי אחר יהיה בסביבות 400-500 ש"ח בחודש.

לך תמצא משפחתית בנזין וגיר ידני - בקושי היו כאלה בשנת 2005.

בתקציב הזה אפשר למצוא מגאן דיזל מודל 2007-2008.

אם יש סבלנות וזמן, בסופו של דבר מוצאים מגאן DCI במצב לא שחוט.

מי שבאמת שחט אותה, זה יצחק לוי, אבל זה רק לטובתך.

אתה תופתע ממנוע זריז ושקט, וכמובן חסכוני ביותר.

בכלל לא בטוח שהעדיפות לרכב בנזין ברורה, יש עדיפות כזאת על רכב דיזל במצב גרוע.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
עלות הביטוח של אוקטביה דיזל היא פי 2 עד 3 יותר מעלות הביטוח של אוקטביה בנזין מאותה שנה

גם זה כבר לא נכון - מחירי הביטוח של אוקטביה בנזין (TSI בפרט) מדביקים את אלה של הדיזל...

וחוץ מזה מדובר בדוגמא נקודתית לדגם מסויים.

חסכון של 400-500 ש"ח בחודש יכול להמחק על נקלה ב"עזרתה" של משאבת סולר / מזרקים תקולים שהחלפתם אינה נדירה בדגמים אלה.

לדעתי הסיכון ליפול עם רכב כזה גדול לאין ערוך מהסיכוי התיאורטי להרוויח כמה אלפי שקלים בעלויות אחזקה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

רנו מגאן דיזל היא בהחלט מכונית שיכולה להתאים לדרישותיך. המכונית חסכונית מאוד בדלק, גם בדגם הידני וגם בדגם האוטומטי. המנוע מספק ביצועים טובים, רמת הבטיחות טובה ומרווח הפנים מצוין.

הבעיה היחידה שאני יכול לחשוב עליה היא שצריך קצת סבלנות בשביל למצוא אחת טובה. אין הרבה מכוניות כאלו בשוק כי בשנים האלו לא הייתה מודעות גבוהה לרכבי דיזל ולצריכת דלק. חלק מהרכבים שכן נכנסים אלינו לטרייד אין אכן עם קילומטראז' גבוה אבל יש מידי פעם רכבים עם קילומטראז' ממוצע ואף למטה מכך. לדעתי לא חייבים לפחד מרכבים עם הרבה קילומטרים, רכבי הדיזל האלו נוסעים הרבה מאוד קילומטרים לפני שמגיעות תקלות רציניות.

פורסם

מגאן II דיזל ישנם במחירים האלו אפילו מודל 2008 עם ק״מ סביר

אך הזהירו אותי ממגאן בשנים האלו - מספר אנשים

בנוסף המנוע 1500 - 80 כ״ס נשמע ממש חלש....

למישהו יש ניסיון עם דגמים אלו?

פורסם
מגאן II דיזל ישנם במחירים האלו אפילו מודל 2008 עם ק״מ סביר

אך הזהירו אותי ממגאן בשנים האלו - מספר אנשים

בנוסף המנוע 1500 - 80 כ״ס נשמע ממש חלש....

למישהו יש ניסיון עם דגמים אלו?

מדובר ברכב טוב מאוד, ואם נשמר וטופל בהלכה, גם מגלה אמינות רבה.

אם אתה חושש מהמנוע החלש ב-1500, תנסה למצוא מנוע 1900 (יש בשנת 2007), עם 130 כ"ס, זה פשוט מטוס.

שים לב שמדובר בגיר טיפטרוניק, כך שאפשר להעביר הילוכים גם ידנית

פורסם

מגאן לא חלש בכלל. היתה לי קנגו עם מנוע זהה, הרגשה של רכב חזק יותר מרכבים בנזין עם מנוע 1600 סמ"ק ומעל 100 כ"ס.

כנראה לא היה לך רכב דיזל, לכן אתה מסתכל על המספרים היבשים של כ"ס.

הכוח ברכב דיזל זמין בסל"ד נמוך, וגם הסוסים מגיעים יותר מוקדם.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כמו שרשמו מעליי, הדיזלים עם טורבו לא חלשים בזכות המומנט. מומנט זה כוח זמין.

אני ממליץ להוסיף לרשימה שקודה אוטקביה דיזל, רכב אמין ונוח עם תא מטען גדול. אם תמצא אחת שמורה זו אופצייה טובה מאוד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...