Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תשמע בחור, קראתי את כל מה שכתבו עורכי הדין בפוטנציה שמערבבים דבר בדבר ואשר סיפרו לך שאין לך מה לעשות- זה קשקוש. יש לך מה לעשות.

אמנם, המצב המשפטי שלך לא מעולה, אבל אתה עדיין יכול לזכות בתביעה. אם תצליח לגבות את הכסף- זה עניין אחר, אבל יש מה לעשות. קודם כל- להבא כדאי שתפיק את הלקח. לא מקבלים צ'ק בעסקת רכב רק צ'ק בנקאי וזה לא משנה אם זה יהודי, ערבי, דרוז'י או צ'רקסי. מעבר לזה שזו הדרך הבטוחה ביותר, זה גם מה שמקובל בתחום. כמובן, שבסכומים כמו שלך אפשר לקבל מזומן, אבל בסכומים גדולים זה כאב ראש (לספור את הכסף, עמלת הפקדה, סיכון שיגנבו לך או לקונה וכד').

מכאן למצבך המשפטי. מבחינה שטרית מצבך לא טוב. הצ'ק הוא של חברה ואם מצבה הכלכלי לא טוב, אין לך ממי לגבות. הטענה שהצ'ק שלה נגנב לא יכולה ליצר לה עילת תביעה נגדך, זה שטויות. אם היה מדובר בחברה פעילה על מצבך טוב. אם היא נתנה את הצ'ק מבלי שציינה למי הוא- זו בעיה שלה. אם מדובר בהסבה (חתמו מאחור והעבירו לאביך את הכסף) מצבך טוב יותר כי אז אתם צד רחוק בעסקה ויש עליכם הגנות רבות על פי החוק. אבל שוב, השאלה היא למה הצ'ק חזר. אם הוא חזר מסיבת א.כ.מ. (אין כיסוי מספיק) אז מבחינה שטרית מצבך לא טוב פחות טוב, כי לא תוכל לגבות מהחברה. אם הצ'ק חזר מסיבת נ.ה.ב. (ניתנה הוראת ביטול) מצבך טוב יותר, כי אז עומדות לך טענות גם כלפי החברה וגם כלפי המוכר. בנסיבות אלו אתה יכול לפתוח תיק הוצאה לפועל כנגד החברה, למרות שהיא לא זאת שרכשה את הרכב.

יחד עם זאת, מה שאני הייתי עושה זה דבר כזה- הייתי משוחח עם הקונה ומנסה להקליט אותו. הקלטה שאתה צד לה היא קבילה בבית המשפט. לאחר מכן (וגם אם לא תצליח להקליט) הייתי מגיש נגדו תביעה בבית משפט לתביעות קטנות. הסכום של התביעה לא מצדיק תביעה עם עו"ד. התיק לא ישתלם לו. בתביעה קטנה האגרה נמוכה מאוד (כ- 100 ש"ח) והדיון יחסית מהיר. אתה מציין בכתב התביעה את פרטי המקרה, מצרף את החוזה ומציין גם את עניין הצ'ק. אתה מציין כי הוא ביקש לכתוב זאת ואתה נענית לבקשה. תצרף את אישור הבנק שהצ'ק חזר ותמלול של ההקלטה שלך. אם יש הקלטה- מצבך מעולה אם אין, זה תלוי מה הוא יגיד בכתב ההגנה. אפ יטעם ששילם במזומן, מצבך פחות טוב אבל כלום לא בטוח. אתה יכול לחקור אותו בדיון ולהוציא ממנו את האמת ולדרוש ראיה שהוא העביר לך כסף מזומן (הוא גם היה צריך למשוך אותו מהבנק...) אם יאמינו לך יותר מאשר יאמינו לו- יפסקו לטובתך. אם לא- אז לא. בכל מקרה, שווה לנסות .

והכי חשוב- ללמוד את הלקח.

בהצלחה

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

cb1313

כנראה שאת התכונה של קריאת השרשור אתה עושה בצמצום.

החברה נסגרה!! כך לפי פותח השרשור.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
cb1313

כנראה שאת התכונה של קריאת השרשור אתה עושה בצמצום.

החברה נסגרה!! כך לפי פותח השרשור.

לא ברור לי על מה אתה מתגולל ובוודאי שלא ברור לי מדוע אתה מייחס לי מעשים כאלה או אחרים כמו קריאה בצמצום.

ראשית, תנוח דעתך שקראתי את מה שנכתב.

שנית, נוכח התנהלותו של הבחור, אני לא משוכנע שכשהוא אומר שהחברה סגורה, המשמעות היא שהיא לא סלוונטית וזה משהו שהוא צריך לבדוק.

מכל מקום, הצעתי לו גם פיתרון שלא קשור למושך הצ'ק- אז אני לא יודע מה אתה רוצה

פורסם

CB1313,

אתה משפטן בהכשרתך?

כי מצד אחד אתה מדבר גבוהה-גבוהה (שזה יפה מאוד בפני עצמו) אבל סליחה שאני אומר, העצות שלך קצת צולעות.

מה יצא לו מתביעות קטנות?

בא נעשה סימולציה,

ישה השופט, אני הנאשם ואתה המאשים.

עמיתי המלומד (זה אתה) מגולל באולם בית המשפט את כל הסיפור אותו אנחנו כבר יודעים.

השופט (זה ישה) מאזין רוב קשב, מסתכל לכיווני, פונה אלי ושואל "מה יש לאדוני להגיד על טענות המאשים?"

אני לובש את הפרצוף התמים ביותר שלי, פוצה את פי ומתחיל להפיק מרגליות:

"כבוד השופטת, אין לי שמץ של מושג על מה ומי הם מדברים, אני רכשתי את הרכב במיטב כספי ובמזומן.

מאחר ואין הוכחת תשלום בשעת תשלום במזומן, בניגוד לצק בנקאי או העברה בנקאית, ביקשתי מפורשות מבעל הרכב לחתום עם זכרון דברים בו הוא מציין כי קיבל את הכסף במזומן ואין לו כל טענות כלפי, זה הוא הנוכל שקיבל את מלוא התמורה במזומן ועכשיו מנסה בתחבולות ורמיה להוציא ממני סכום כפול"

נראה אותך יוצא מזה אדוני הפרקליט.

ישה, מה פסק הדין?

ונא לא לשכוח לכתוב לי בסוף הדיון צק על הוצאות משפט שגרמת לי.:wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בגירה תחליט

פעם אני השופט ופעם אני השופטת

הוא נתן הצעה לפותח השרשור להקליט את הנוכל !! הצעה טובה !! אם הנוכל יפול בהקלטה אז דרכו קלה יותר.

אם אין הקלטה פיך המפיק מרגליות אבל עדיין עם פרצוף של נוכל יזכה .

אבל אני אשאל את כבודו למה הוא דווקא מתעלק עליך ולא על מישהו אחר !!

בסוף ההוא יביא לו את הכסף ביום שני

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
CB1313,

אתה משפטן בהכשרתך?

כי מצד אחד אתה מדבר גבוהה-גבוהה (שזה יפה מאוד בפני עצמו) אבל סליחה שאני אומר, העצות שלך קצת צולעות.

מה יצא לו מתביעות קטנות?

בא נעשה סימולציה,

ישה השופט, אני הנאשם ואתה המאשים.

עמיתי המלומד (זה אתה) מגולל באולם בית המשפט את כל הסיפור אותו אנחנו כבר יודעים.

השופט (זה ישה) מאזין רוב קשב, מסתכל לכיווני, פונה אלי ושואל "מה יש לאדוני להגיד על טענות המאשים?"

אני לובש את הפרצוף התמים ביותר שלי, פוצה את פי ומתחיל להפיק מרגליות:

"כבוד השופטת, אין לי שמץ של מושג על מה ומי הם מדברים, אני רכשתי את הרכב במיטב כספי ובמזומן.

מאחר ואין הוכחת תשלום בשעת תשלום במזומן, בניגוד לצק בנקאי או העברה בנקאית, ביקשתי מפורשות מבעל הרכב לחתום עם זכרון דברים בו הוא מציין כי קיבל את הכסף במזומן ואין לו כל טענות כלפי, זה הוא הנוכל שקיבל את מלוא התמורה במזומן ועכשיו מנסה בתחבולות ורמיה להוציא ממני סכום כפול"

נראה אותך יוצא מזה אדוני הפרקליט.

ישה, מה פסק הדין?

ונא לא לשכוח לכתוב לי בסוף הדיון צק על הוצאות משפט שגרמת לי.:wink:

תקרא טוב את מה שכתבתי

" תצרף את אישור הבנק שהצ'ק חזר ותמלול של ההקלטה שלך. אם יש הקלטה- מצבך מעולה אם אין, זה תלוי מה הוא יגיד בכתב ההגנה. אם יטען ששילם במזומן, מצבך פחות טוב אבל כלום לא בטוח. אתה יכול לחקור אותו בדיון ולהוציא ממנו את האמת ולדרוש ראיה שהוא העביר לך כסף מזומן (הוא גם היה צריך למשוך אותו מהבנק...) אם יאמינו לך יותר מאשר יאמינו לו- יפסקו לטובתך. אם לא- אז לא. בכל מקרה, שווה לנסות."

ואגב, גם אם בסוף יתביעתו תידחה ההוצאות שיפסקו לו, אם יפסקו, יהיו נמוכות. לכן, לדעתי, שווה לנסות.

ישה אמר, ואני מסכים, שהשופט יתהה מדוע תבעתי דווקא אותך ויש משמעות לאמינות שאתה משדר ולמה שיצא במשפט- דבר שאף אחד לא יכול לצפות.

אם אתה מרגיש שהעצות שלי "קצת צולעות" אתה מוזמן לא להתייחס אליהן.

פורסם
אם אתה מרגיש שהעצות שלי "קצת צולעות" אתה מוזמן לא להתייחס אליהן.

אתה קצת מתגונן מידי, תבין, כל מה שאני כותב הוא לא ביקורת עליך, אלא אנו מנהליום דיון (דיון ולא ויכוח) על מידת ההצלחה של הגשת תביעה שכזו.

לך יש את דעותיך , לי יש את דעותיי ושניינו צודקים בעניי עצמינו ואף אחד מאיתנו לא צודק בצורה מוחלטת, שהרי אין שום בטחון איך אתה תצא מבית המשפט וכבר היו רוצחים ואנסים עם מקרים הרבה יותר חמורים מהמקרה שבפנינו שיצאו לחופשי זכ(א)ים כטלה זך שזה אך נולד.

דיון פורה ומעניין עם דעות חלוקות לא צריך להראות כמו פופוליטיקה.:wink:

בסוף ההוא יביא לו את הכסף ביום שני

זה יהיה הקטע הכי מצחיק, עשינו ממנו כבר רב-נוכלים עם זרועות תמנון בכל בית קאזינו במזרח אירופה!:lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני לא מתגונן, אך כשאתה אומר שהעצות שלי, לדעתך, קצת צולעות- זה כן ביקורת עליי. אגב זו זכותך. מכל מקום, אני מסכים איתך שאנחנו מנהלים דיון ואני עוד יותר מסכים איתך שאתה לא יכול לדעת איך תצא מבית המשפט. תיקים שנראים בטוחים מסתברים לפעמים כהפסד וההיפך. לכן, במקרה הנ"ל, מאחר שמדובר בסכום שהוא מצד אחד לא גבוה מידי אך בכל זאת מדובר בכמה אלפי שקלים, שווה לקחת את הסיכון, לדעתי ומבלי שזה יהווה יעוץ לצורך הגשת תביעה.

• תוכן חדש...