Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכונית העל האיטלקית למבורגיני אונטדור מצטרפת למועדון ה-1,000 כ"ס עם גרסת אנדרגראונד רייסינג משופרת בכבדות. חלופה לבוגטי ווירון?

http://www.youtube.com/watch?v=TDZyCHlgO6o&feature=player_embedded#! דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

מכוניות משופרות ברמה טכנית גבוהה, הן לרוב הצהרה על יתרון טכנולוגי. בתחום התלת ספרתי שמכוניות העל מטיילות בו כשגרה, כל קמ"ש משנה, וכל קיזוז של עשירית מהשעון הוא בגדר הישג עצום. לכן כאשר מכונית חוצה את מחסום ה-1,000 כ"ס מדובר ברכב שמייצר הרבה עניין מפאת קרבתו למכונית הקיצון הסדרתית החזקה בעולם – בוגטי ווירון (שבגרסת ויטס החדשה מגרדת 1,200 כ"ס).

למבורגיני אונטדור היא מכונית חזקה גם ללא שיפורים. מנוע ה-6.5 ל' שלה מייצר הספק של 700 כ"ס והיא מאיצה ל-100 קמ"ש ב-2.8 שניות. עבור סדנת 'אנדרגראונד רייסינג' מצפון קרוליינה ארה"ב זה כנראה פשוט לא מספיק, ולא קרוב למיצוי היכולת המנועית. אולם לדברי הסדנה המלאכה הייתה מרובת מכשולים, שכן למבורגיני מלכתחילה הפיקה את דגם האונטדור באופן המסרבל הנגישות לחטיבת הכוח, ובכך למעשה גובר הקושי לחולל בה שינויים: "אין ספק שיש כאן המון בקרות לעבור אותן. הם (למבורגיני) בהחלט לא רצו שיתעסקו להם עם האונטדור. למודי נסיון, הצלחנו לעקוף את כל הבעיות".

מול ערימת הקשיים הזו, הסדנה אולצה לפרק את המנוע ולהרכיב אותו מחדש, ועליו הוסיפה שני מגדשי-טורבו, שינתה את כיול מחשב המנוע והתאימה מערכת מתלים וצמיגים שיעמדו בעומסים הנוספים. התוספת הכי חשובה לדברם הייתה בניהול התמסורת החצי-אוטומטית, המאפשרת כעת פעולה מהירה יותר של העברת ההילוכים ושיגור ל-100 קמ"ש ב-2.2 שניות.

יתר הפרטים הטכניים על המכונית נשמרו בסוד, לפחות עד להשקתה הרשמית בעוד כמה חודשים. עלות השדרוג מכל מקום מסתכמת ב-100 אלף דולרים (כ-380 אלף שקלים) ללא המכונית עצמה שעולה עוד 400 אלף דולרים (קרוב ל-1.6 מיליון שקלים). 2.8 שניות או 2.2 שניות? אכן חומר למחשבה.

קרדיט לוואללה :)

קומפוננט: מורל דוטק מגבר 1 : JL AUDIO 360.2

מגבר 2 : הייפוניקס BRX 2400.1D סאב : GROUND ZERO GZHW 12SPL

פורסם

אין שום מכונית חוץ מהיירון שתוכננה מראש למהירות של 400 וקצת קמ"ש.

הויירון הוגבלה למהירות סופית למרות שיכלה לטפס לקמ"ש גבוה יותר, רק כדי לא לפרוץ את גבול היציבות.

פורסם

יש gallardo של אותה סדנה שאוכלת את הווירון בלי מלח, גם 0-100 וגם סוגרת 415 קמ"ש. היה פה בחור שהעלה סרטון שלה מרוסיה.

בכל מקרה הווירון בענייין 0-100 או רבע מייל היא הכי מהירה לרכב בייצור סדרתי, אבל מזמן מתמודדות כמו gt-r וgallardo משופרות משאירות לה אבק.

מעניין אם יש סדנה שאמיצה מספיק לשפר ווירון?? :eek:

2008 AUDI S3

Former: Toyota Yaris TS 2003

פורסם

הנקודה היא שהויירון סדרתית (נמכרו כמה מאות של ויירונים עד היום), היא נוחה לנהיגה ביום יום, מרווחת, קלה לנהיגה גם במהירויות חולניות ומאוד איכותית, יתרונות שאין לאף אחת מהמתחרות שלה (את כל זה אני שואב מכתבות, לא מתיימר לומר שנהגתי על אחת :p). כשתהיה מכונית אחרת שתציע את כל הדברים הללו בנוסף למהירות הסופית של הויירון יהיה ניתן לדבר על מתחרה, עד אז שישבו בשקט.

פורסם

נוחה לנהיגה יום יומית לא הייתי אומר, דבר ראשון צמיג ברוחב של אלטו וחתך של 2 דפים(זה בכוונה מוגזם) בחיים לא יהיה נוח. במיוחד לא ברכב שסוגר 400 קמ"ש וצריך מתלים קשים שלא יתחיל להתנדנד כמו ג'לי. אם קראת אחרת בכתבה, אז כנראה מי שרשם את זה מזוכיסט.

עוד נקודה זה שלווירון יש רק 2 מושבים ואין לה בכלל בגאז'. אז נכון תביא אותך ואת החברה/אשה מנקודה a לb מהר יותר משתספיק למצמץ. אבל מפה ועד לקרוא לה נוחה ליום יום יש מרחק כמו מפה ועד השמש.

לעומת זאת לניסן gt-r יש 2 מושבים נוספים(שאומנם יתאימו לילדים עד גיל 5) ובנוסף יש לה בגאז' לקניות, ואלו 2 סיבות לרכב שהרבה יותר נוח ליום יום.

בתור אחד שנסע על gt-r אומנם במסלול grand prix ולמשך רבע שעה(16 וחצי דקות אם לדייק), המנוע ה"צנום" יחסית שלה בכלל לא מפריע לעור התוף ולגבי אי נוחות קשה לי להגיד שהיה לא נוח על אספלט חלק ומשוטח להפליא. אבל מה כן, מעלה חיוך כשאתה גורם לה להיכנס לדריפט :D

2008 AUDI S3

Former: Toyota Yaris TS 2003

פורסם
נוחה לנהיגה יום יומית לא הייתי אומר, דבר ראשון צמיג ברוחב של אלטו וחתך של 2 דפים(זה בכוונה מוגזם) בחיים לא יהיה נוח. במיוחד לא ברכב שסוגר 400 קמ"ש וצריך מתלים קשים שלא יתחיל להתנדנד כמו ג'לי. אם קראת אחרת בכתבה, אז כנראה מי שרשם את זה מזוכיסט.

עוד נקודה זה שלווירון יש רק 2 מושבים ואין לה בכלל בגאז'. אז נכון תביא אותך ואת החברה/אשה מנקודה a לb מהר יותר משתספיק למצמץ. אבל מפה ועד לקרוא לה נוחה ליום יום יש מרחק כמו מפה ועד השמש.

לעומת זאת לניסן gt-r יש 2 מושבים נוספים(שאומנם יתאימו לילדים עד גיל 5) ובנוסף יש לה בגאז' לקניות, ואלו 2 סיבות לרכב שהרבה יותר נוח ליום יום.

בתור אחד שנסע על gt-r אומנם במסלול grand prix ולמשך רבע שעה(16 וחצי דקות אם לדייק), המנוע ה"צנום" יחסית שלה בכלל לא מפריע לעור התוף ולגבי אי נוחות קשה לי להגיד שהיה לא נוח על אספלט חלק ומשוטח להפליא. אבל מה כן, מעלה חיוך כשאתה גורם לה להיכנס לדריפט :D

הכל יחסי בחיים. אני מניח שבכתבות האלה כשהכותבים אמרו שהיא נוחה ההשוואה לא היתה לסיטרואן C5 אלא לקוניגסגים ו SSC AERO ואותן היא כנראה מביישת. ה GT-R לא ממש מתחרה לבוגאטי כי אומנם היא הרבה יותר פרקטית ומהירה יותר על מסלול אבל המהירות הסופית שלה לא באיזור של הבוגאטי בכלל ועל זה כל העניין פה.

עד שלא אנהג בשתיהן אני לא מתיימר להשוות את הנוחות נסיעה בהן אבל בכל מקרה מכל מה שקראתי הבוגאטי לא שוברת לך את הגב ולא בלתי נסבלת.

פורסם

לא הבנת כלום ממה שרשמתי, זאת לא בעיה ליצר או לשפר מכונית-על מבחינת הספק למהירות 400 קמ"ש +

היתה סקייליין כבר בתחילת שנות ה 90 עם 419 קמ"ש.

הרבה יותר קשה לתכנן רכב שיהיה גם בטוח לנהיגה ויציב מספיק במהירות כזאת, פרוייקט שנבצר בד"כ מיכולתיהן הצנועות של סדנאות כמו יצרניות הסלין והשבדית עם השם מנפץ השיניים.

מי שראה את הפרק של טופגיר בנארדו ואת השיחה עם נהג הניסוי של למבורגיני אמור להבין בדיוק על מה מדובר.

פורסם
לא הבנת כלום ממה שרשמתי, זאת לא בעיה ליצר או לשפר מכונית-על מבחינת הספק למהירות 400 קמ"ש +

היתה סקייליין כבר בתחילת שנות ה 90 עם 419 קמ"ש.

הרבה יותר קשה לתכנן רכב שיהיה גם בטוח לנהיגה ויציב מספיק במהירות כזאת, פרוייקט שנבצר בד"כ מיכולתיהן הצנועות של סדנאות כמו יצרניות הסלין והשבדית עם השם מנפץ השיניים.

מי שראה את הפרק של טופגיר בנארדו ואת השיחה עם נהג הניסוי של למבורגיני אמור להבין בדיוק על מה מדובר.

SALEEN S7 זה רכב ביצור סידרתי מוגבל מאוד ולא משופר, נבנתה בכדי להצדיק את רכב המירוצים שהשתתף בלה מנש ועוד כמה מירוצים גדולים, הרכב מאסיבי יש לו בסיס גלגלים ארוך יותר מהווירון והוא גם יותר אוירודינאמי מהווירון, סלין ממש לא סדנה צנועה היא יצרנית שיפורי המוסטנג הכי גדולה באמריקה וקיימת מתחילת שנות השמונים, ראיתי את הפרק עם נהג הניסוי של למבורגיני, אתה מושפע יותר מידיי מטופגיר...

תקרא אולי תחכים: http://en.wikipedia.org/wiki/Saleen_S7

Detailer.gif
  • תוכן חדש...