Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5065 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

החלטתי להחליף את רכב הנוכחי שלי ברכב חדש יותר, מפנק יותר, בטיחותי יותר וחזק יותר.

נכון להיום אני נוסע בסוזוקי אלטו, שנת 2010, ידנית. רכב בסיסי מאוד אבל הסיבה שקניתי אותו הינה אחת,

והיא חיסכון בעלויות הכלליות ובמיוחד בדלק, (אני נוסע 22K-25K בשנה).

רוב הנסיעה שלי הינה בינעירונית ואני כמעט ולא מבלה בתוך העיר.

הרצון להחליף אלטו כיוון שנשבר לי הגב, אני מתעייף בנסיעות ארוכות וגם מעמידה בפקקים.

אני לא בחור גדול במיוחד: 180 על 80 ק"ג, אבל פשוט לא נוח לי!

התחלתי לעבור בין סוכנויות ולהסתכל על מכוניות בתווך מחירים 85K-115K.

הדרישות מהרכב הינן הבאות, לפי סדר החשיבות: רכב נוח ובטיחותי (4\5 דלתות), חסכוני, די חזק, ורק ידני!

ב-82K אהבתי את קיה ריו, לא עשיתי נסיעת מבחן אבל התרשמתי לטובה מתא נוסעים, גודל תא מטען אשר מספק אותי ועיצוב הכללי, בנוסף 7 שנות אחריות (כנראה היצרן מאמין במוצרים שהוא מוכר!).

נכון שיש לה מנוע קטן, אבל בהשוואה לאלטו זה שידרוג רציני (לדעתי יכולה להיות תמורה טובה למחיר).

ב-108K יש את פורד פוקוס סטישן 1.6 ידנית, כנראה קנייה הכי רציונאלית.

ב-114K יש את הוולוסטר שנראית טוב (נוסעת פחות טוב מאשר נראית) אבל רכב שאני בהחלט מתחבר עליו.

באחד מן הימים נכנסתי לסוכנות פיאט, הסתכלתי והתעניינתי. נציג מכירות ניגש אליי ושאל אותי איך יכול לעזור.

הסברתי לו את מבוקשתי. הוא הציע לי את פיאט בראבו (אהבתי מאוד את עיצובה הסקסי).

לאחר ישיבה ובחינה כללית של הרכב הנציג הציע לי נסיעת מבחן מידית, כמובן שהסכמתי.

אחרי נסיעת מבחן הרכב הזה פשוט לא יוצא לי מהראש! רכב נוח ובטיחותי, שקט, נעים מאוד לנהיגה, המנועה פשוט תענוג (1.4 טורבו, 120כ"ס).

מאוד התחברתי לרכב!

רציתי לשאול מבעלי הניסיון האם הדגם אמין (זאת בהתאם לכך שמבוצעים טיפולים בזמן ואני שומר על חיי הטורבו תקינים, זאת אומרת חימום הטורבו לפני הנסיעה וקירורו בסוף הנסיעה)?

אני מודע לכך שיש מתחרות מבית צ'מפיון מוטורס אשר יותר חזקות, אבל לא רוצה להתקרב לא לצ'מפיון ולא לTSI של פולסוגן.

תודה מראש

רומן

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

פורסם

אין לי הרבה מה להגיד על הבראבו חוץ מזה שמדובר ברכב מעט מיושן שמחליפו כבר בדרך ולכן המחיר הנוח.

לחיסכון בדלק אתה יכול לבדוק את הריו בדגם הדיזל, היא גם חזקה וחסכונית יותר מהבנזין הידנית.

אפשרות נוספת היא יונדאי i25 1.6 ידנית שנוספה לאחרונה למחירון של יונדאי. הרכב מרווח ביחס לסופר מיני אבל הפלסטיקה לא מדהימה. המנוע לא רע בככל עם גיר אוטומטי 4 מהירויות אז אני מתאר לעצמי שעם הגיר הידני הביצועים טובים והוא גם חסכוני יותר (אצלי בi30 אוטומטית עם אותו המנוע הצריכה הממוצעת היא 12.5 ק״מ לליטר). המחיר הוא 95 אלף שקלים.

בהצלחה.

פורסם

התרשמותך בנסיעת המבחן היתה נכונה. אם תחפש בפורום, תמצא בעיקר המלצות על הבראבו (בפרט מבעלי ניסיון). למרות שהרכב כבר לא חדש, הוא עדיין אתנו, מחליפה טרם הוצגה, ומהרבה בחינות הוא לא התיישן: העיצוב עדיין מהיפים על הכביש, האיכות גבוהה, המנוע ראוי והתנהגות הכביש מהנה. חוץ מזה הרכב בטיחותי ורקורד האמינות מצוין - אם כבר נשמעו תלונות, זה על התיבה הרובוטית, ואם אתה מחפש ידנית אז בכלל אין בעיה.

אישית - ממליץ בחום.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אכן רכב עם אופי שאפשר להתאהב בו בקלות.

אני נוסע עליו כבר שנה ו 26,000 ק"מ ואין בעיה של אמינות סה"כ 57000 ק"מ .

יש לי את הדגם הרובוטי המושמץ שלא בצדק.

בדיוק יצאתי מטיפול 60000 אלף שעלה 1080 שח, הטיפול הקודם עלה 1400-1500שח .

צריכת הדלק הממוצעת שלי היא 1\12-13.

ביטוח מקיף+חובה 3770 שח.

לאחרונה שקלתי להחליף למשהו זול יותר וישן יותר בגלל תחילת לימודים, אך לא מצאתי משהו ראוי .

(רק המחשבה עוררה בי עצב)

לדעתי זו קניה טובה עם לב נשמה וגם אחריות לשלוש שנים.

פורסם

מייק, הבראבו אכן מתיישנת - אך אין זה מוריד מהעובדה שהיא נותרה אחת הקומפקטיות הנאות והחביבות לנהיגה.

מבחינת מנוע, איבזור, מרחב ובטיחות - אין לה במה להתבייש. יש לה גם את יתרון ההנאה מנהיגה - בהחלט כיפית וגורמת לחייך :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

סוגר שנה ו26 אלף ק״מ (איך הזמן טס כש...) ונהנה מאוד מהאוטו בלי תקלות ועם המון מחמאות.

לפי האתר שלהם אני מבין שהם כבר לא מציעים את הגרסה הרובוטית אלא רק את הידנית וברמת הגימור הנמוכה. זה נכון?

בשיפוצים

פורסם
אין לי הרבה מה להגיד על הבראבו חוץ מזה שמדובר ברכב מעט מיושן שמחליפו כבר בדרך ולכן המחיר הנוח.

לחיסכון בדלק אתה יכול לבדוק את הריו בדגם הדיזל, היא גם חזקה וחסכונית יותר מהבנזין הידנית.

אפשרות נוספת היא יונדאי i25 1.6 ידנית שנוספה לאחרונה למחירון של יונדאי. הרכב מרווח ביחס לסופר מיני אבל הפלסטיקה לא מדהימה. המנוע לא רע בככל עם גיר אוטומטי 4 מהירויות אז אני מתאר לעצמי שעם הגיר הידני הביצועים טובים והוא גם חסכוני יותר (אצלי בi30 אוטומטית עם אותו המנוע הצריכה הממוצעת היא 12.5 ק״מ לליטר). המחיר הוא 95 אלף שקלים.

בהצלחה.

ריו דיזל עולה כ-114K וכנראה היא הכי חסכונית משאר מכוניות שציינתי, אבל לדעתי נסועה של 25K בשנה - לא מצדיקה רכישת דיזל וגם חבל לי לרכוש במחיר שהיא נמכרת סופר מיני ולא משפחתית.

אכן יש אופציה לקבל I25 ידנית ב-96K אבל ממה שהבנתי הגרסה הנ"ל מגיע עם מנוע 1.4. בכל מקרה אבדוק גם אותה.

פורסם

תודה חברים על המידע!

הדברים שנאמרו מחזקים אותי עוד יותר לרכוש את בראבו.

רק עוד שאלה: דובר כאן על דגם חדש שלה, תוך כמה זמן הוא יוצג והחל שיווקו?

פורסם

תבדוק מה קורה באוטו דיל, ייתכן ותמצא כמה יד ראשונה 0 ק"מ. מדי פעם יש סטוק. המחיר ברצפה לעומת חדש מהסוכנות ולא צריך לחכות אפילו שנייה עד שהרכב אצלך :-o שלם וסע.

פורסם
סוגר שנה ו26 אלף ק״מ (איך הזמן טס כש...) ונהנה מאוד מהאוטו בלי תקלות ועם המון מחמאות.

לפי האתר שלהם אני מבין שהם כבר לא מציעים את הגרסה הרובוטית אלא רק את הידנית וברמת הגימור הנמוכה. זה נכון?

לפי הבנתי אכן כך הדבר

פורסם
ריו דיזל עולה כ-114K וכנראה היא הכי חסכונית משאר מכוניות שציינתי, אבל לדעתי נסועה של 25K בשנה - לא מצדיקה רכישת דיזל וגם חבל לי לרכוש במחיר שהיא נמכרת סופר מיני ולא משפחתית.

אכן יש אופציה לקבל I25 ידנית ב-96K אבל ממה שהבנתי הגרסה הנ"ל מגיע עם מנוע 1.4. בכל מקרה אבדוק גם אותה.

גם אני חשבתי ככה וכך כנראה תוכנן במקור אבל לפי המחירון היא מגיעה עם מנוע 1.6.

פורסם

באתר של סמלת מופיעות 2 רמות גימור לדגם ידני (לפי כ״ס) על איזה רמה מדובר?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
באתר של סמלת מופיעות 2 רמות גימור לדגם ידני (לפי כ״ס) על איזה רמה מדובר?

דיברתי על "בראבו דינמיק 1.4 טורבו 120 כ"ס ידני", מחיר 115,990 כולל מע"מ, זהו המחיר שמופיע באתר של פיאט.

פורסם

אני הייתי מחכה לראות כמה תעלה הגרסא הידנית של I30 החדשה שמגיעה ארצה אוטוטו.

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

• תוכן חדש...