Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מונית חתולית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שמע, לגבי משפחת עופר או לא, אין לי מושג. מי שזרק את זה יכול אולי לשפוך קצת אור.

מצד שני תחשוב אולי שזו ונית שמשמשת את כל האנשים באותה קבוצה, לנסיעות ביום יום,

מה שאולי מצדיק את זה..

בקרוב, צ'רטרים לטורקיה במטוס הפרטי של בן דב? :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תאמין לי כשהוא מוכר את פרטנר הוא לא נשאר מרושש.מר בן דב הוא איש עסקים ממולח ויודע לא לתלות את כל כספו בעסק אחד ותאמין לי שהוא הרוויח כבר מספיק בשביל לדאוג לו ולילדיו לחיים מעולים פלוס. אולי לנכדיו תהיה קצת בעיה, אבל ניחא.

העניין של ההונאה לא נראה לי. זה יותר מדי טרחה בשביל חסכון של לא הרבה כסף.

פורסם

תאמין לי שאני לא מאמין לשום "תאמין לי" שלך.

אתה בכלל בקיא בפרטי העיסקה?

אתה יודע שבן דב השקיע מכספו האישי כ 500 מליון ש"ח (אני חוזר, 500 מליון ש"ח במזומן מכספו הפרטי) והוא לא יראה את הכסף הזה לעולם.

איש עסקים כושל שהסיבה היחידה לעליה המטאורית שלו היא מונופול בחסות הממשלה (גם ביבוא סלולריים וגם אורנג') וגם אז, הוא לא כיכב.

זכור שהנפילה של מניית אורנג' וגל הפיטורין התחיל לפני הטלת הפצצה של הוט/ גולן.

לאחר השלמת העיסקה בן דב ישאר רק עם זכיון יבוא סלולרים של סמסונג לישראל אבל ברגע שיפתחו גם את השוק הזה (עניין של שבועות בודדים) אז גם החברה הזאת תפסיק להיות מכרה זהב.

אם בן דב הוכיח משהוא זה לא שהוא איש עסקים ממולח אלא יותר בחזקת העכבר ששאג או "איך הפשפש עלה למעלה".

למנף בלי שכל ולעשות פרצוף מסכן כשצריך להתחיל לשלם את ההתחייבויות גם סבתא שלי יודעת לעשות.

פורסם

טוב, אבל כמו שגילינו לאחרונה, כשמושכים לטייקונים את שטיח המונופול מתחת לרגליים הם מתגלים במערומיהם כאנשי עסקים בינוניים ביותר.

כל הטייקונים בלי יוצא מהכלל הם מומחים בקשרי הון שלטון הרבה יותר מאשר מומחים בכלכלה וניהול עסקים.

באמת סליחה שאני אומר לך את זה, אבל כלכלה ומנהל עסקים לאמיתו של דבר הם קשרי הון-שלטון.

מה נראה לך, שרוטשילד היה גאון פיננסי? או אולי ברלוסקוני?

ידע בכלכלה תאורטית יעזור לך אולי באקדמיה ובבנקים דהיינו בכלכלת מאקרו - אבל בחיים האמיתיים, לא ייצא לך מזה שקל (משכורת אינה 'רווח' לעניין זה). ודווקא אנשי 'אינטליגנציית הרחוב' האלו לא יתגלו במערומיהם בשום תסריט, משום שהממולחות שלהם דינאמית וגמישה, ותתאים את עצמה גם למצב החדש. דווקא אנשי אקדמיה שגדלו, לצורך העניין, על ברכיו של מילטון פרידמן והנאו-ליברליזם שלו - התקשו להתמודד בימי השפל והודחו מרוב תפקידיהם.

פורסם
באמת סליחה שאני אומר לך את זה, אבל כלכלה ומנהל עסקים לאמיתו של דבר הם קשרי הון-שלטון.

ממש לא!!!

מה נראה לך, שרוטשילד היה גאון פיננסי? או אולי ברלוסקוני?

רוטשילד נולד למשפחה מאוד עשירה, ברלוסקוני הוא פאקינג ראש הממשלה ככה שלשניהם אין רלוונטיות ל"טייקונים".

יש לא מעט אנשי עסקים טובים ומצליחים שאין להם שום קשר הון שלטון.

איקאה מצליחה בגלל שיש לה קשרי הון שלטון?

ארומה?

טיב טעם?

רמי לוי מצליח בגלל קשרי הון-שלטון?

ידע בכלכלה תאורטית יעזור לך אולי באקדמיה ובבנקים דהיינו בכלכלת מאקרו - אבל בחיים האמיתיים, לא ייצא לך מזה שקל (משכורת אינה 'רווח' לעניין זה).

ידע בכלכלה יתן לך את הכלים לנהל גופים כלכליים.

מי מנהל את כל הבנקים/ בורסה/ גופים כלכליים וכו? בסטיונרים משוק הכרמל עם "אינטיליגנציית רחוב"?

ודווקא אנשי 'אינטליגנציית הרחוב' האלו לא יתגלו במערומיהם בשום תסריט, משום שהממולחות שלהם דינאמית וגמישה, ותתאים את עצמה גם למצב החדש.

*איזה ממולחות פיננסית ראית כשתשובה הביא לארץ את סטארבאקס ובמקום להכניס אותם לחנויות הנוחות של תחנות הדלק שבבעלותו תקע אותם באזורי פרמיום ופשט את הרגל?

*איזה ממולחות פיננסית אתה רואה בבן דב שקנה ב 4 וחצי מיליארד, השקיע 600 מליון ש"ח מכיסו הפרטי ומוכר בערך ב 1 מליארד?

*איזה ממולחות פיננסית ראית בדלק נדל"ן?

די עם ההערצה הטפשית הזאת, טייקונים הם אנשים כמוני וכמוך שעושים לא מעט טעויות ומצליחים לא בזכות השגיהם אלא בזכות קשרים במקום הנכון.

דווקא אנשי אקדמיה שגדלו, לצורך העניין, על ברכיו של מילטון פרידמן והנאו-ליברליזם שלו - התקשו להתמודד בימי השפל והודחו מרוב תפקידיהם.

אנשי האקדמיה ולא אנשי הרחוב הם אלא שמנהלים את המדיניות הכלכלית של מדינה הזאת, דווקא בסדר החברה האקדמאים האלה.

פורסם
אנשי האקדמיה ולא אנשי הרחוב הם אלא שמנהלים את המדיניות הכלכלית של מדינה הזאת, דווקא בסדר החברה האקדמאים האלה.

1. רוטשילד נולד למשפחה עשירה. אכן. גם צוקרברג יוולד למשפחה עשירה. צוקרברג הבן. אני מדבר על רוטשילד הראשון. ברלוסקוני היה מולטי מיליונר טרם היותו ר״מ איטליה. אגב, הוא כרגע לא רה״מ.

2. אני אמרתי שהם לא מנהלים מדינות/בנקים/בורסות? - אני רק אמרתי שהם מתעסקים במאקרו ולא במיקרו כלומר לא בחיי היומיום, ולכן גם לא ירוויחו מכך לכיסם האישי.

3. אני לא מזלזל באקדמאים כלל. אני בעצמי בוגר אקדמיה, גם בכלכלה. אבל - ״לא לחכמים לחם״.

4. אני לא מעריץ שום טייקון. אבל לעיתים אני מקנא..

פורסם

אי אפשר להגביל כלכלה ועסקים לקשרי הון-שלטון. אכן, יש כמה שהתעשרו בזכות זה ברמות מטורפות(מהתפרקות ברית המועצות למשל) וגם בארץ. אך זה לא מסתכם רק בזה.

הרבה מהטייקונים הם אנשים שהיו במקום הנכון בזמן הנכון וידעו לזהות זאת.

במדינה הקטנה והמוגבלת שלנו לוקח זמן עד שדברים מתפתחים ולכן לאותם הטייקונים היה הרבה זמן להתרגל למצב שהם המונופול והם שולטים בשווקים. עכשיו, כשכל זה משתנה וצריך להפגין יכולות דינמיות ויכולת להשתנות על פי הצורך, החזקים ישארו והחלשים יפסידו את רוב הונם.

• תוכן חדש...