Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קמארו 1974- שיפוץ מתחיל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
היי,

ראשית כל, בהצלחה.

שנית, אני מקווה שמובן שכל העצות שניתנות לך על-ידי המגיבים באות לעזור, לסייע, לחסוך לך בזמן, תסכול וכסף והעצות בד"כ מגיעות מלא מעט דם ויזע שנשפכו על פרויקטים דומים.

אכן הפרויקט הזה מאתגר אבל הוא אפשרי.

לדעתי הדרך הנכונה לעשותו היא בשימוש בקיים-חדש, משמע, החלפת חלקי הפח בחדשים ככל שניתן. לעולם לא יצליח פחח, טוב ככל שיהיה להחזיר את התכונות המקוריות של חלקי הפח שנשרפו למקור, גם אם בהתחלה זה יראה לא רע ואחרי חומר זה יראה אפילו טוב. זה יחזיק זמן מה ולאחריו הרכב יתחיל לבעבע ולקרקש ומכאן הדרך לסופו קצובה.

כלכלית, אם תבצע חישוב מבוקר של עלויות עבודה וחלקים מקומיים מול עלויות חלקים חדשים וייבוא, תגלה שהייבוא משתלם יותר. איך? לדוגמא:

מכסה תא מטען חדש לקמארו כמו שלך עולה $117.48 (כאן, לדוגמא)שזה לצורך החישוב כ-450 ש"ח. עלויות הייבוא שלו באם תביא אותו עם עוד חלקים במשטח, כולל שילוח ומיסים הם כ-100$, כלומר אנחנו מדברים על כ-900 ש"ח (הערכה) לחלק חדש. עכשיו בוא נקמט את זה לשעות עבודה...

פחח שמכבד את עצמו מחייב משהו בין 100-200 ש"ח לשעת עבודה. נגיד שאנחנו הולכים על משהו באמצע - 150 ש"ח. עבודה על מכסה תא מטען כמו שלך מצריכה לפחות יום עבודה, כ-8 שעות, כדי להביאו למצב חדש וזאת לא רק ע"י ריתוך תלאים אלא השלמה של ממש של פיסות פח, כיפוף, פרזול, פרופילים ועוד (מה שיש רק מעטים בארץ שיודעים לעשות באמת...). איפה אנחנו עומדים? 1200 ש"ח ליום עבודה. נגיד והסתדרת על מחיר טוב ולוקחים לך "רק" 100 ש"ח לשעה כי יש לך הרבה עבודה. 800 ש"ח לחלק שלעולם לא יגיע לשלמות של... חלק חדש.

את אותו החישוב אפשר וכדאי לעשות ליתר החלקים כגון כנפיים (קומפלט), מכסה מנוע, דלתות (Shell + פנימי), משטחי רצה חדשים וכו'.

בקיצור, אם הייתי אתה הייתי עוצר הכל. אם צריך לחסוך, חוסך ואז מזמין. אם לא והממון רק מחכה, עושה תוכנית פרויקט מסודרת שכוללת את כל (ככל שניתן, כשתרשום 100% קח בחשבון שהגעת בפועל ל-80%) החלקים שאתה צריך להזמין ותזמין את הכל במרוכז, זה יחסוך לך מאות ואלפי שקלים של עלויות שילוח ומיסים ובעיקר, יביא אותך לנקודת מוצא הטובה ביותר שניתנת לפרויקט מסוג זה.

בארה"ב הבינו כבר מזמן שלבנות חלקי פח למכוניות האלו זו אומנות ואם את האומנות יכולות לבצע מכונות ובכך להוזיל משמעותית מאוד את עלויות השיפוץ, כך יחזרו יותר מכוניות לכביש והשיטה הזו עובדת.

אם תרצה לעשות תוכנית פרויקט מסודרת, המלצתי היא לקחת קטלוג (קובי, אם נשארו לך, תן לו אחד ממה שנתתי לך) של קמארו, לעבור עמוד עמוד ולסמן מה שאתה צריך. תגלה כנראה רק בשלב מאוחר אם תתנהל נכון שכמעט ואין כלום שניתן לרכוש בארץ שיצא לך משתלם יותר מאשר לייבא אותו חדש (לדוגמא, ריפוד הרכב כולו מבפנים...).

אתה עושה דבר נפלא והרכב (וגם אנחנו) יודה לך בבוא הזמן על זה שאתה מחזיר אותו לכביש, אז אנא, בשבילו, עשה את זה באופן שיחזיר אותו לכביש לעוד שנים רבות ולא רק לשבוע של ההשקה

תתפרע כמה שבא לך עם שאלות, הצקות, תהיות ותמונות, אני בטוח שכל מי שהגיב עד עכשיו (כולל אותי) ישמח לעזור, לסייע, להלל ולהקניט, מתוך רצון אמיתי לעזור

ושוב, בהצלחה!

ליאור.

מילים כדורבנות!!!

• תגובות 275
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מחזק את ליאור.זכור לי היטב שאחד הפרוייקטים הגדולים שלו היה להפוך את רכב שהיה יותר גרוע ממצבך למצב תצוגה מאד נוצץ.

הקאמרו ממש יפהפייה בשחור.. צבע פנינה או סגול כהה גם יכול להיות מאד יפה.

יש בארץ שני קאמרו , אחד צהוב והשני כחול, שראיתי אותם.

פורסם

lior_baruch

פורמוהוליק

בעניין: קמארו 1974- שיפוץ מתחיל

CLIPPER159 כתב:

תעבור על שרשור של ענתיקות בחצרות ובדרכים ותראה שיש עוד אחד אדומה .

יש עוד אחת אדומה שנת 1974, הייתה שלי בעבר:

חלומות נועדו להתגשם

לפי מה שהיה רשום בענתיקות הרכב לא זז כמה שנים יש לך מידע עם הוא נוסע?

פורסם
אחים יקרים,שלא תבינו אותי לא נכון, לגבי המעודדים, תודה ולגבי המעירים= מאירים, אני לא נעלב, נהפוך הוא, אני לוקח

שואל ובודק והכי חשוב, לוקח הכל בסבבה, אני אישית לא ממהר להכין את הרכב, יכולתי לקנות אחת משופצת בת יונה במחיר שאני הולך

לשים על הקאמרו, כלכלית- חמור גדול, נפשית- אחד הדברים הכי כפיים שעשיתי בשנים האחרונות... (חוץ מהילדות שלי)

כך שאני באמת מקבל כל הארה שלכם ולא בפלצנות.

לגבי ניקוי החול, ביקשתי קודם לתפור את הרכב כיוון שניקוי החול מוציא את הגילוון המקורי ואז שוב הרכב יחליד.

כרגע אנו מתקנים וצובעים בצבע בסיס מכוער במיוחד כדי שהיא לא תחליד ובסיום התפירות נשאף כמויות של חול ומיד צבע בסיס.

אם טעיתי, יום אחד באמצע הנסיעה אפול עם הכיסא על הכביש, אם לא, איהנה מאוד מהמזגן....

לילה טוב לכולם.

אחים יקרים,שלא תבינו אותי לא נכון, לגבי המעודדים, תודה ולגבי המעירים= מאירים, אני לא נעלב, נהפוך הוא, אני לוקח

שואל ובודק והכי חשוב, לוקח הכל בסבבה, אני אישית לא ממהר להכין את הרכב, יכולתי לקנות אחת משופצת בת יונה במחיר שאני הולך

לשים על הקאמרו, כלכלית- חמור גדול, נפשית- אחד הדברים הכי כפיים שעשיתי בשנים האחרונות... (חוץ מהילדות שלי)

כך שאני באמת מקבל כל הארה שלכם ולא בפלצנות.

לגבי ניקוי החול, ביקשתי קודם לתפור את הרכב כיוון שניקוי החול מוציא את הגילוון המקורי ואז שוב הרכב יחליד.

כרגע אנו מתקנים וצובעים בצבע בסיס מכוער במיוחד כדי שהיא לא תחליד ובסיום התפירות נשאף כמויות של חול ומיד צבע בסיס.

אם טעיתי, יום אחד באמצע הנסיעה אפול עם הכיסא על הכביש, אם לא, איהנה מאוד מהמזגן....

לילה טוב לכולם.

היי דודו,

אני איתך וגם אם הפחחות וצבע תחזיק 5 שנים ולאחר מכן הרכב יזדקק לשיפןץ בודי נוסף זה לא נורא אבלדווקא בגלל שאתה מתכוון

להשקיע הרבה כסף ברכב ובשיפוצו... דווקא בגלל זה, אני ממליץ לך בחום לפרק את כל הטלאים שעשים ולהכניס כל חלק לניקוי חול

יסודי שיגיע לכל משטח אפשרי ורק לאחר מכן לעשות טלאים. אני לא הבנתי את ההסבר ללמה אתה עושה טלאים אם אתה מתכוון לעשות

ניקוי חול, לפני ההסבר שרשמת חשבתי שעשית זאת כי אתה מפחד שלאחר ניקוי החול לא יראו את קווי המתאר של החלק אך גם לכך

יש פתרון, צילום ומדידה טרם ניקוי החול ואף ניתן להכין שבלונות מקרטון לצורך דוגמא.

בקיצור לא עושים טלאי על פח חלוד / פגום ואז שולחים לניקוי חול כי הפח שמתחת לא נחשף לניקוי וזה מתכון לצרות!

עוד פעם אני איתך ואני לא מתרגש גם מהתאמות מרכבים אחרים (ככל שחלקים מתאימים) ואף לא משיפוץ רציני של חלקי פח שעברו התחמצנות אם מגיעים לשכבה נקיה של פח.

יחד עם זאת אני מזהיר מפני דבר אחד שלא תסבול בסוף מתסמונת שהרי משפצים חטפו אותה בעבר... תשקיע המון ותגיע לתוצאה סבירה ואף טובה אבל בגלל דברים וידע שרכשת במהלך השיפוץ ובגלל שבתוכך תדע שהיית צריך לעשות דברים אחרת תתבאס מהרכב (אפילו אם הוא יצא יפה = זה קורה הרבה) ולא תהנה ממנו.

שוב בהצלחה... והטלפון לי זמין לכל עצה או עזרה.

האקסיות: שתי חיפושיות, פורד ברנדה, אלפא 33, אלפא ספרינט, קייזר פריזר cj5, וולוו 121... הנוכחיות: חיפושית גרמניה שנת 71 ועוד איזו שרירנית אמריקאית מנופחת ונוהמת.

פורסם

שיהיה לך בהצלחה באמת תענוג לקרוא את העדכונים שלך.

אחרי שאני חוזר מיום עבודה מעייף אני ממשיך לקרוא ומתעלם

מהשעה המאוחרת, תמשיך לעדכן ולצלם תמונות כדי שנשטוף

את העיניים. 

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

ערב טוב לכולם.

באמת שאני לומד הרבה מכולכם במהלך השיפוץ, היום הציעו לי עוד קמארו מושבתת לחלפים, כך שאת רוב היום העברתי בעיקר

בטלפונים, המחיר שדרשו עבורה מעט יקר אך אני מאמין שבסוף הכל יסתדר.

העניין שלי בטלאים הוא שאותם קצוות מפוררים יתעופפו בתהליך הניקוי ולכן הם חוברו, בכל מקרה בכל מקום בו עשינו טלאי (בינתיים)

יש מקום להחדיר את ידית הניקוי כך שאני מאמין שנצליח להגיע לכל חור (תרתי משמע...)

ובנתיים כמה תמונות ממהלך היום והתבעסות קלה בצידה- במהלך הנסיון להפריד בין השאסי למרכב, הלכו מס' הברגות.

ההפרדה עקב כך, נקבעה למחר.

אני מקווה מאוד שמחר המרכב יעמוד על שולחן הניתוחים.

להנאתכם...

IMG_2865.jpg

IMG_2866.jpg

IMG_2867.jpg

IMG_2868.jpg

IMG_2870.jpg

IMG_2872.jpg

פורסם

הצבע הכחול בצד הפנימי של הכנף זה הצבע המקורי..

אתמול הבחנתי בארבע ידיות משני צידי הרכב כמו של צו'ק, יש למישהו מושג למה הן משמשות ?

ועוד כמה תמונות...

IMG_2873.jpg

IMG_2874.jpg

IMG_2875.jpg

IMG_2876.jpg

פורסם

אהבתי , קמארו על הליפט

ומה כתוב על הליפט .....

פורד :-D:-D:-D:-D

בכל מקרה בהצלחה בפרוייקט המורכב הזה.

IMG_2866.jpg

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

בהצלחה .

תמשיך עם חוש ההומור - הוא עוזר ויעזור לך בעתיד...:wink:

הכי כיף זה לראות שאתה ממש אבל ממש נהנה , אז בהצלחה....

נ.ב חשוב ביותר : תחליף מצלמה !!!:-D

אני מכוון תמיד אל הירח - מקסימום אפגע בכוכב . .

[size=6"[color="black:snipersmi :snipersmi ][/color]][/size]

פורסם

שלום

מכיון שאתה מבצע עבודות נרחבות על גבי עמודי הגג הייתי ממליץ לך להרכיב את כל חלקי הרכב ולקבע את הבודי בעזרת פרופילים

בצורת x בתוך תא הנוסעים ולבצע את כל ההלחמות כאשר הרכב על הרצפה

אחרת יתכן ופתח הדלת בחלקו העליון "יתקצר" במעט

החלק החשוב בF BODY הוא רצפת הרכב בנקודות העיגון לשני חצאי השלדה

בדוק באופן יסודי סדקים ,שלא תמצא את עצמך לאחר מספר חודשים עם מנוע עמוס בשרירים ובודי מעוות

ושוב עבודה על הרצפה והעמודים תתבצע כאשר הדלתות מורכבות והמכסים ,כל זאת תוך חיזוק הפתחים ,ןביצוע ריתוכים תוך כדי מתיחת הרכב בעיגון לרצפת הרכב

שם לב שלא תופתע כנל פתחי השמשות וקימורן

תקפיד על מידות הבודי ולא על סתימת חורים

• תוכן חדש...