Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום היקרים!

ברצוני לשדרג את המנוע המקורי ברכב שלי גם לטובת ביתועים טובים יותר וגם לטובת צריכת דלק טובה יותר.

כאמור אני מעוניין להחליף למנוע הtsi של הפאסאט החדשות. השאלה שלי פה האם זה אפשרי? חוקי? אם כן

במה זה כרוך הן מבחינת מה צריך להחליף והן מבחינת עלויות לקראת מה אני הולך? תודה מראש לעוזרים בנושא.

פורסם

תמכור תקנה אחת שהיא TSI.

אתה לא מחליף מנוע בהונדה האצבק 93 אלא בפאסאט 2006

לא משתלם כלכלית ומעשית.

מרוב כמות החיישנים והחלפים שתצטרך להחליף תוכל לרכוש עוד פאסאט.

יוגב

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

פורסם

אתה רוצה להחליף מנוע בגלל צריכת דלק טובה יותר?:shock:

צר לי אבל לא נשמע הגיוני בעליל...

החלפת מנוע ברכב כזה תעלה לך יותר מכמה שנים טובות של תדלוק בריא.

פורסם

לא הבנת אותי נכון והאמת גם לא פירטתי לחלוטין את השיקולים שלי להחלפת המנוע. אם כבר ניכנסנו לזה אז אומר

שאני לפני הוצאה כספית לא קטנה על המנוע והגיר של הרכב וזה מה שהביא אותי להחלפת המנוע. בעיקרון, הנושא העיקרי

הוא ביצועים טובים יותר, אמינות גבוהה יותר וצריכת דלק טובה יותר! אתה חושב שיש מישהו שלא היה רוצה שיפור כזה לרכב שלו?

המנוע הנוכחי שלי גמע כ147 אלף ק״מ וכמה מהחיישנים שלו הלכו לעולמם. לצערי כל חיישן כזה עולה באלפים ולכן אני כותב לכם כאן.

אבל אם מדובר בסכומים גדולים מאוד אני אשאר עם המנוע המקורי. בכל מקרה הייתי שמח לדעת כיוון במיספרים פחות או יותר כמה

יעלה לי פרוייקט שכזה.

פורסם

גרמניה.

תתפטר ממנה.

מנוע של רכב עם 4 שנים על הכביש, יכול להגיע לכמה עשרות טובות של אלפים (שקלים).

מנוע TSI, מצוייד בטכנולוגיה, יעלה הרבה מאוד! כמו פאסאט עם מנוע TSI מיד שניה.

אם אתה מעוניין, תמכור את שלך, ויש לי קרוב שמוכר פאסאט 09 30KKM בבערך120K ש"ח. (מחליף כל 3 שנים, הרכב מטופל ושמור!)

זה היה יותר כדאי לדעתי בשבילך, בתוספת של כמה עשרות אלפים אתה מקבל גם רכב חדש וגם מנוע 1.8TSI ותיבה טיפטרוניק (אני בטוח ב90% על המפרט, אל תבנה על המילה שלי).

אם תוכל לכתוב לי בפרטי (סתם לידע אישי, לא רוצה להוציא את האשכול מהנושא), מה המפרט של הפאסאט שלך, ומה הבעיות שיש לה (תכתוב הכל, הגיר יותר מעניין אותי).

תודה.

פשוט אבא שלי רוצה לקנות כזו, אני רוצה לאסוף מידע.

פורסם

אין יותר מידי מה להרחיב בנושא הרכב שלי הגיר התחיל בזמן האחרון לדפוק בהורדת ההילוכים והחיישן זיהום אוויר תקול.

מעבר לזה הכל פיקס. לגבי ההחלפת מנוע הבנתי שזה בלתי אפשרי מבחינתי וירדתי מזה מה גם שלא התכוונתי להשקיע

סכומים גדולים בנושא. לגבי פאסאט חדשה אם היה לי אפשרות להגיע ל120 אלף שקל לא הייתי כותב כאן עכשיו אז גם

זה ירד מהפרק ככה שמה שנישאר זה לתקן את הקיים ולהמשיך בדרכי. תודה מראש על כל העזרה הבהרתם לי בצורה טובה

את מה שרציתי לדעת ואם בכל זאת יש לך שאלות לגבי הרכב הזה אשמח לענות לך בפרטי על מה שתרצה.

תודה לכולם אפשר לנעול!

פורסם

לא רוצה להיות משביט שמחות, אבל צריך להסתכל על זה באופן ריאלי, הנה רק חלק מהסיבות מה אי אפשר להחליף מנוע FSI לטורבו:

1. מחלקה טכנית של יבואן לא תתן אישור לביצוע החלפה כזאת כי זה מנוע אחר משמעותית חזק יותר.

2. אם תעשה את זה באופן לא חוקי, כלומר ללא אישורים מסודרים במקרה של תאונה אין לך ביטוח.

3. למנוע טורבו יש גיר DSG ואצלך גיר אוטומטי רגיל שלא יחזיק מומנט של מנוע טורבו. כלומר צריך להחליף מנוע וגיר, מחשבים, צמות ועוד. להחליף רכב כזה עם מנוע טורבו יהיה הרבה יותר זול. אתה למעשה רוצה להכנס לפרוייקט של עשרות אלפי שקלים והרבה כאב ראש כאשר יש מוצר מדף. לא מבין למה אתה צריך להגיע ל120,000ש"ח, דגם טורבו אפשר להשיג ביותר זול.

אגב, אם תתדלק את הFSI בדלק 98 הביצועים והתגובה יהיו הרבה יותר טובים.

גיר דופק - רוב הסיכויים מה שצריך להחליך זה מוח גיר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תודה על התגובה המפורטת בעיניין אכן הבנתי שזאת הוצאה גדולה ולא משתלמת ולכן ירדתי מהעיניין.

לגבי הגיר באמת הלך המוח גיר ולפי דברי המוסך גיר קומפלט משומש יעלה פחות ממוח הגיר לבד ולכן

אני לפניי החלפת גיר. עכשיו לגביי האוקטן של הדלק האם תורגש עלייה משמעותית בביצועים ששווה את המחיר?

ברור לי שהרכב לא יעשה פלאים הרי לא שיפרתי כלום במנוע השאלה אם רק מבחינת תגובת מצערת טובה יותר

או שגם האצות טובות יותר? כי ממש נימאס לי לנסוע בטנק שלא מגיב!

• תוכן חדש...