Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה בדיוק מה שקורה ברכב המדובר.

המחירון לפי לוי יצחק - 78K

הרכב פורסם ב69K

וסגרתי על 64K.

אולי אני מפספס משהו והשוק במצב עוד יותר רע ממה שאני חושב, לכן אני שואל לדעתכם.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה לא מפספס כלום, פשוט המחיר כחדשה(וגם המחירון של לוי יצחק) הוא לא הגיוני עבור גירסת הספורט כשיש לך רפרנס ב-72 אלף שבתכלס חוץ מעניין הגג הפנורמי והמגנזיום(שכבר הספקתי לראות שכול אחד כבר מחליף את הטאסות המכוערות האלה ממילא) כמעט ולא שונה בכלל.

אתה צריך לשאול את עצמך, בעתיד, כתרצה למכור את הרכב, האם זה באמת סביר שאנשים יסכימו לשלם כמעט אותו סכום על אותו רכב ישן יותר בשנתיים רק בגלל גג פנורמי ו-3 דלתות? אולי ימצא מישהו שדווקא יהיה מעוניין ויסכים לשלם סכום כזה, אבל לא הייתי בונה על זה.

פורסם

תודה על העצות.

לדעתי דווקא לאנשים יש ערך מוסף רב לעיצוב, ואין מה להשוות מבחינה עיצובית בין הרפרנס ל SC.

אם זה לא היה הדעה של רוב האנשים, לא היו קונים את ה SC חדשה, כשיש רפרנס חדשה ב15K פחות..

פורסם

מתי בדקת את נתוני המכירות של סיאט לאחרונה?

זה בדיוק מה שקורה. אנשים לא קונים את ה sc כיוון שיש רפרנס בהרבה פחות. רוב האיביזות שעולות היום לכביש הן איביזות מבצע .ב-2010 המבצע הראשון היה על דגמי ה sc אז זה מה שאנשים קנו.

לדעתי המחיר גבוה מידי לרכב כזה. אבל אם הרכב מצא חן בעינייך ואתה מודע לזה שאתה הולך להפסיד פה לא מעט כסף במכירה העתידית - לך על זה. מבחינת מכאנית הרכב במצב טוב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מצד אחד יש הפרש של 13,000 ויותר בין הדגם המאובזר לדגם ה"ערום" אבל...

מצד שני,זה כמו להשוות בין מאזדה 3 אקטיב,שהשוק מפוצץ בה ואפילו פרטיים,שקנו מהחברה מתקשים למכור ומבינים איזו טעות עשו שקנו רכב עם רמת איבזור דומה לליסינג לבין מאזדה 3 ספיריט שהגיעה עם מערכת שנשלטת מההגה,ג'אנטים וסאן רוף.

תמיד יהיו אנשים,שיחפשו את הדגם המאובזר יותר (יש ממנו מעט מאוד בחברות הליסינג) ומן הסתם יש כאלו שמוכנים לשלם יותר בשביל לקבל אבזור רב יותר.

אני למשל לא הייתי מוכן להתפשר על חלון בגג ולכן שילמתי תוספת לא קטנה על יונדאי I30 ושילמתי אח"כ עוד 1,500 כדי לקבל גם גלגלי מגנזיום לא מקוריים.

בקיצור,עיצוב ואבזור של רכב הם עניין של טעם העניין של המחיר בהחלט בעייתי ואם רוצים לקבוע מחיר ריאלי צריך לשאול בחברה כמה עולה הדגם המאובזר ביותר ומשם להוריד בסביבות 20%.לפי דו"ח הבדיקה, אין ליקויים ברכב שמצדיקים הפחתה דרסטית במחיר מעבר לכך.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

זה בדיוק מה שמטריד אותי.

קשה לקרוא את שוק רכבי היד שניה במצבו כרגע, עם כל המבצעים האלה.

אני דווקא חשבתי שזה מהלך יותר חכם לקנות משומש בן שנתיים, כדי לא לספוג את הירידת ערך הראשונית.

ודווקא נראה לי ש14 אלף מתחת למחירון זה כבר די בסדר.

השאלה מה יהיה מצבו של השוק עוד 4-5 שנים כשאני ארצה למכור את הרכב, קשה לדעת..

בכל אופן זה מהלך כלכלי חיובי בשבילי - נפתר מהליסינג.

תודה על העזרה.

פורסם

ודווקא נראה לי ש14 אלף מתחת למחירון זה כבר די בסדר.

אם אני זוכר נכון, SC חדשה עלתה משהו כמו 86K, זה מדהים שבשנתיים ירידת הערך שרכב הזה ספג רק 8K. אגב, מחירון של איביזות החדשות שעולות כ70K יותר גבוה ממחיר שהן נמכרות. המבצע יצר את אותו המצב, לכן מבחינת ירידת ערך אם יהיה כמו עם SC, אז לפחות מבחינה רשמית של מחירון יוצא שתיהיה לך ירידת ערך נמוכה מאוד (אני כמובן לא נביא :-) ולא יכול לחזות את העתיד, רק כעבור זמן ניראה מה יהיה באמת, אבל זאת הערכה ראשונית שלי).

מה יותר כלכלי? כלומר האם לקנות רכב חדש פחות מאובזר או רכב בן שנתיים יותר מאובזר אבל עם אותה מכניקה? אני מניח שמחירים של רכבים האלו בתור משומשים ישתוו כאבור כמה שנים ועם הזמן ההבדל בין SC לבין הדגם הפשוט ישחק כאשר המחיר ירד בהתאם לגיל.

תעשה איך שניראה לך יותר נוח עבורך, אבל במקומך לא הייתי חושב שנית והייתי רוכש אחת חדשה, גם אם היא מאט פחות מאובזרת, כי אבזור שאני הכי נהנה ממנו ברכב זה מבנה (כולל התנהגות של מתלים, מנוע וגיר, בידוד) ומזגן. כמה שאני מבין לS גלגלים יורת רכבים עם צמידים חתך נמוך (זה קצת פחות נוח וקצת יותר דלק). אבל שוב - השיקולים שלך :).

היום במצב שוק רכב יד שנייה חצי מת קשה למכור רכב בן שנתיים כי כימעט באותו מחיר אפשר לקנות אחת חדשה. יש אנשים שבמקום אפילו לקנות סופר מיני משומשת מעדיפים לקנות מיני חדשה באותו מחיר, אפילו שרמת אבזור, מנוע וכד' יותר נחותים. אני מקווה שאתה מבין שלמעשה פה אתה מקבל אותו רכב עם אותו מנוע, רק טיפה פחות מאובזר וקצת פחות סקסי אבל חדש עם אחריות מלאה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תודה רבה לכולם. עזרתם מאוד :)

אני אחשוב על כל העניין עוד קצת, אבל נראה לי שבכל זאת אקנה בסוף.

אין מה לעשות, האיביזה הרגילה ממש לא לטעמי, וצריך לפחות ללכת קצת עם הרגש.

פורסם

אני דוקא איתך, בלאק מאמבה. 64 אלף ש"ח לרכב ספורט בן שנתיים עם נתונים טובים ובמצב טוב, זה אחלה מחיר. נכון שיש רכבים חדשים שאפשר לקנות באותו מחיר, או בקצת תוספת כסף, אבל להגיד למישהו שנדלק על 3 דלתות מאובזרת, שגם 5 דלתות בסיסית זה בסה"כ אותה מכניקה- לא מתאים לפורום של אנשים שאוהבים רכבים...

אז נכון, אתה יכול לקנות את הבסיסית ולהוסיף עליה חבילות של איבזור. זה (כנראה) יעלה לך יותר מ10 אלף ש"ח הפרש לעומת הרכב שאתה חושב כרגע לקנות, ובסוף עדיין תיסע באוטו שכל מה שתרגיש כשתרד אליו לחניה בבוקר זו צביטה בלב שלא עומד שם הרכב שבאמת רצית.

לך עם הלב שלך. בסופו של דבר, יש גם לא מעט הגיון בבחירה שלך. אף אחד לא יודע מה יהיה עם המחירון של אף רכב, אבל נראה לי יחסית בטוח להגיד שאיביזה ספורטיבית ומאובזרת תזכה לביקוש ער מספיק בעתיד, כשתרצה למכור.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

64 אלף ש"ח לרכב ספורט בן שנתיים עם נתונים טובים

את צודקת, 64K לרכב ספורט בן שנתיים זה מעולה. אני הייתי קונה עכשיו 2. אבל SC זה לא רכב ספורט ואפילו לא ספורטיבי, הוא מקושט כמו עץ חג מולד בצעצועים, אבל זו עדיין אותה איביזה 1.4 שהיא לא שכבה על אותו דונם עם רכבי ספורט. רכב ספורטיבי בחבורה זה איביזה טורבו, אבל המחיר של רכב הזה אחר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אוקיי, אז סליחה על הבורות, לוקחת בחזרה את חלק ה"ספורטיבי" בדברים שלי.

ועדיין, אני חושבת שבעוד כמה שנים יש סיכוי טוב לביקוש לא רע לרכב הזה, כי

א. הוא לא באמת ספורטיבי ולכן לא יקר מאוד במחירון ולא יקר מאוד לאחזקה

ב. הוא נראה ספורטיבי (3 דלתות זה מספיק "ספורטיבי-שופוני" אצלי לא מעט מקהל היעד העתידי של הרכב)

וחוץ מזה, ממתי בקארזפורום ממליצים לקנות רכב על סמך המחיר העתידי שלו? :)

ב-64 אלף אפשר גם לקנות אלטו ידנית חדשה וכמעט לא להוסיף אגורה, זו עדיין לא המלצה רלוונטית, ורכב חדש הוא לא תמיד עדיף על פני רכב ישן יותר (כתלות בצרכים ובחלומות).

יש איזו נטייה כאן בפורומים לזרוק הרבה המלצות סטייל "תוסיף רק עוד 15 אלף ותוכל לקנות רכב חדש", כאילו שמי שחסך כסף לרכב השאיר בצד רזרבות בשביל הכיף. לי נראה שלהוסיף עוד עשרת אלפים ש"ח בשביל רכב חדש שאתה לא רוצה, שיספוג את מיטב ירידת הערך שלו בשנתיים-שלוש הקרובות, רק כדי שזה יהיה רכב עם ניילונים- זה לא שיקול נכון, לא רגשי ולא כלכלי.

תקנה את מה שאתה אוהב, בכסף שיש לך. מתוך ידיעה שרכב בן שנתיים עדיין רחוק מלסיים את ירידת הערך שלו, ושהשוק המטורף של היום לא מאפשר לנבא שום דבר לעתיד (ובעצם הוא אף פעם לא באמת איפשר).

פורסם
רכב חדש הוא לא תמיד עדיף על פני רכב ישן יותר (כתלות בצרכים ובחלומות).

מסכים איתך ל100%. הבעייה שלי עם איבזה SC לאומת רגילה חדשה זה שהן עולות אותו מחיר (הפרש זניח, אבל לטובת החדשה אפשר לומר שיש לה אחריות מלאה וזה כבר לא כל כך זניח) וסך הכל זה אותו רכב. אם SC הזאת הייתה מציעה משהו מעבר לאבזור ומעבר לכך שהיא פחות פרקטית בגלל 3 דלתות, למשל מנוע חזק יותר, לפחות 1.6 אני הייתי מצדיק את זה או כמובן אם המחיר היה נמוך יותר בהרבה. אבל זה אותה מכניקה, זה אותה חווית נהיגה ולמעשה אותו רכב. זה מה שאני מנסה להגיד.

בד"כ בחו"ל דגם 3 דלתות של אותו רכב עולה פחות מדגם 5 דלתות בתנאים שווים (מה שמעלה את המחיר של SC אלה הם הקישוטים - ג'נטים, גג זכוחית ועוד).

שופוני זה טוב, רואים רכב מקושט עם מראה קרבי וחושבים שמתחת למכסה מנוע יש משהו מספיק חזק בהתאם. אבל רמזור אחרי רמזור רכב כזה מוכיח שמתחת למכסה מנוע אין לו כלום. ושופוני הזה הופך להרגיש עם וללכת בלי. אני מצדיק מראה קרבי רק כאשר מנוע יכול לגבות אותו, אחרת כאשר כל משפחתית קורעת את הרכב ברמזור, זאת אשלייה עצמית.

פורסם

הבעיה היא שהרוכש הפוטנציאלי מסתכל על מחירון לוי יצחק כעל נקודת ייחוס כשברור שמחירון לוי יצחק ממש לא בכיוון.

לא ייתכן שרכב שנמכר כחדש ב-86 אלף ש"ח יהיה שווה, אחרי שנתיים על הכביש, 78 אלף ש"ח. זה יותר ממה שעולה איביזה חדשה!! תסלח לי, אבל זאת בדיחה ועצם ההתיחסות למחיר המחירון במקרה הזה כאיזה שהוא רפרנס הוא עגום ולא מחובר למציאות של שוק המשומשות בארץ.

גם מחיר של 64 אלף ש"ח משקף ירידת ערך של פחות מ-30 אחוזים בשנתיים. שוב, מספר שהוא טוב משמעותית מרוב המשומשות שיש על הכביש. אם בדגם ספורט נדיר עסקינן, ניחא. אבל ראבק, מדובר פה באיביזה 1,400 סמ"ק, 3 דלתות עם קצת נוצות. לא ספורט, לא ספורטיבי ולא שום דבר שמתקרב לשם. אני אפילו אקח את זה צעד אחד קדימה ואציין - מדובר ברכב שהוא במקרה הטוב והאופטימי רכב בינוני.

רוצה לשלם עליו סכום כזה? אהלן וסהלן. רכישה של רכב זה לא דבר הגיוני ואם כולנו היינו חושבים בהיגיון כולנו היינו נוסעים בטויוטה קורולה. גם אני שילמתי בעבר יותר מידי כסף על רכבים שלא היה שווה לשלם בעבורם. אבל מאז למדתי להסתכל ימינה ושמאלה ולבדוק את מצב השוק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

OK בואו נעזוב לרגע את המחירון. (שברור לי שאינו משקף את המצב הריאלי בשוק)

מחיר של איביזה SC במבצעים שהיו, למיטב ידעתי היה 86K, על הכביש בערך 88K (צבע לבן)

כמה יהיה נכון לשלם על רכב כזה במצב אסתטי מעולה ומצב מכני מצוין, לאחר 18-19 אלף ק"מ ושנתיים על הכביש ?

האם 30 אחוז פחות ממחיר הקניה, שזה בערך 61 אלף, זה מחיר הגיוני?

תודה רבה לכולם.

פורסם

בהתחשב בקצב שבו האיביזות נגנבות, אני הייתי שמחה לדעת שהרכב שלי מבוטח על סכום שגבוה בהרבה ממחיר הקניה שלו...

הלוחות מלאים במיני וסופר מיני זולים שאנשים קנו רק כי הם התלהבו מהאפשרות לקנות רכב חדש, ומצאו את עצמם עם רכבים שלא מתאימים להם ושהם בעצם לא ממש רוצים.

לדעתי לקנות את הרכב שאתה רוצה, גם אם מדובר בסופר מיני בינונית בת שנתיים, שעשתה פחות מ-20 אלף ק"מ ובמצב מעולה, בהפרש של עשרת אלפים ש"ח מרכב עוד יותר בינוני אבל חדש (לא כולל כל אביזרי הנוחות והתוספות), זו עסקה לא רעה בכלל וכלכלית הרבה יותר.

אתם מתייחסים לזה כאילו שהאיביזה החדשה עולה אותו הדבר, אבל היא לא, וזה הפרש לא זניח.

30 אחוז הורדה ממחיר הקניה נשמע לי סביר מאוד, ואם זה יוצא 61 אלף, אז גם 64 אלף לא נשמע לי כזה נוראי לשלם, למרות שאם אפשר להוריד אז למה לא.

עריכה: חזרתי עכשיו לתחילת השרשור וראיתי שהאוטו לפני טיפול וטסט. במצב הזה לדעתי כדאי להתעקש אפילו על 60 אלף. רוצים 64? שיעבירו לך אותו מדוגם עם טסט לשנה ואחרי טיפול ישר ל"תדלק-וסע".

ואגב, המוח יודע מצויין להגיד שג'אנטים וגג זכוכית הם רק קישוטים. אבל הקהל של האיביזות הוא לא הקהל של טויוטה קורולה, זה קהל שמחפש את השופוני הזה, ולי נראה שכל תוספות היופי האלה (שהן באמת יפות, אני שקלתי בזמנו לקנות את האיביזה הזו במבצע) משפיעים בהחלט על הסחירות של הרכב בהמשך.

• תוכן חדש...