Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5147 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,ברצוני להתחיל קורס אוטוטרוניקה במכללת עתיד שמשכו כ-10 חודשים בלימודי ערב.

רציתי לדעת ממי שיודע או שעבר כבר את הקורס אם הוא מומלץ ועד כמה הוא באמת מלמד על המכניקה מבחינה מעשית(ז"א האם אוכל להחליף טיימינג לדוגמא אחרי הקורס...)

יש לציין שמטרת הקורס בשבילי היא לידע אישי ובכדי לדעת לתחזק את רכבי מעבר לטיפולים שאני כבר עושה...

מנגד גם חשבתי על הנדסאי רכב במסלול ערב של 3 שנים ששם אני כבר מקבל הסמכה ותעודה שגם תוכל לעזור לי מעבר לידע האישי!

מה דעתכם ועל מה כדאי ללכת...אודה לכם מאוד אם תעזרו לי להחליט!

פורסם

הקורס אוטוטרוניקה יתן לך ידע תאורטי רב אבל שם זה גם נעצר ומצד שני ההנדסאי יתן לך תעודה ומקצוע בנוסף לידע נרכב בהמון נושאים שקשורים יותר או פחות לעולם הרכב.

בשני המקרים טיימינג לא תוכל לעשות, בשביל זה צריך נסיון. ונסיון לא תקבל באף אחד מהמסלולים.

אני סיימתי הנדסאי מכונות לפני 4 שנים ועדיין לא יצא לי להתעסק בתחום למרות שעבדתי המון במוסכים המצלה שלי היא ללמוד הדסאי מכונות התמחות רכב ואת זה לא הרבה מקומות מלמדים.

פורסם

יש קורס מטעם איגוד המוסכים בת"א שנקרא יסודות המכונאות.השאלה היא מה ההבדל בינו לבין האוטוטרוניקה שמלמדים במכללת עתיד.

אני יודע שהקורס הזה יותר קצר(כשלושה חודשים) אך אני לא יודע מי מהם נכנס יותר לעומק המכונאות המעשית.

אשמח לתשובות ממי שיודע..

נ.ב: אני עדיין מתלבט לגבי ההנסאי רכב אז למי שלומד או למד אשמח לקבל ייעוץ...

פורסם

אם אתה בעניין של עבודה מעשית התשובה היא עבודה במוסך.

כמובן שלא מתחילים עם טיימינג אבל דרך הידיים לומדים הכי טוב, בכל מקרה יש לך הרבה ספרות מקצועית שתוכל לעיין בה לבד.

זה הספר שמלווה את קורס אוטוטרוניקה :

http://www.moit.gov.il/cmsTamat/mea_book.aspx?NRNODEGUID={2C0BA04C-B47C-4466-94DA-4A0319D7AB14}&book=251

פורסם

השאלה איפה אני יותר מתנסה מעשית בקורס אוטורוניקה או בלימודי ההנדסאי כי הבנתי שההנדסאי זה יותר עיוני..

פורסם

הקורס יסודות המכונאות של איגוד המוסכים הוא קורס מאוד מעמיק בנושא המעשי.

אני כעיקרון עשיתי את המחזור הראשון של הקורס במתקונת הנוכחית שלו, או, מחזור ראשון שנפתח, זכור לי , שהיינו ניסיון, לפני כשנתיים כמעט,

3 חודשים, פעם או פעמיים בשבוע, אם אני לא טועה, כאשר, למלמדים אותך מבחינה עיונית מהו המנוע, כיצד פועל, חלקים במנוע, מערכות רכב, וכמו כן, בצורה מעשית, לעבוד על ברקסים, פירוק מנוע והרכבתו, כולל כיצד לעשות את עניין הטימינג, קרבורטורים, אלטרנטורים ועוד.

כמו כן יש נגיעה בתחומים של הייבריד באופן תאורטי, יש נגיה בנושא אבחון וסורקי תקלות ועוד.

מה שכן אני הייתי בקורס הראשון, שהיו בו לא מעט טעויות בתכנון, אבל, כן עשינו, ולמדנו, והספקנו ליהיות המון בסדנא.

(הבנתי שבמחזורים לאחר מכן, הם שיפרו את תכני הקורס ואת התנהלות הקורס)

בעוד כחודשיים אני מסיים את ההנדסאי מכונות עם התמחות ברכב, במכללת עתיד, מבחינת עיונית נותן לך המון המון ידע, יחד עם זאת במעשית לא מספיק, גם שמה יש ליקויים בהתנהלות המכללה, בתכנים, ועוד,

אם אתה בעניין של מעשי, ולא משהו לחיים, שווה לעשות את יסודות המכונאות, ולנסות להשתפשף קצת במוסך כדי שאת המעשי ברמה עצמית תדע לעשות.

אם אתה מעוניין במשהו לעתיד גם מבחינת תעסוקה, שווה לך את ההנדסאי, ובמהלך הלימודים, לנסות בחלק מהזמן, לעבוד במוסך,

אין כמו ללמוד בעבודה.

שווה לך לבדוק את רופין, גם שמה יש את ההנדסאי מכונות, עם התמחות רכב, ושמה שמעתי שיש קצת יותר דגש בתחום המעשי.

בנוסף, כמדומני באפקה, נפתח השנה מחזור של מהנדס מכונות עם התמחות ברכב, שווה לבדוק.

לעוד פרטים מוזמן לפנות בפרטי.

- BLUE HONDA CIVIC EX EF (ED4) D16Y8 1991

- BLUE HONDA CIVIC ES FD 2008

- Black HONDA CIVIC HATCH 5DR 2006 manual

פורסם

בשביל ידע אישי ולהחליף טיימינג לא לומדים שנתיים(בוקר) או שלוש שנים(ערב)

בשנה הראשונה אתה תפרוש כשתגלה שיש לך המון חומר בפיזיקה וחלקי מכונות וחוזק חומרים ללמוד.

רק שנה שניה היא ללמוד בתאכלס על הרכב.

אתה יכול ללמוד מכונאות רכב בעתיד.

פורסם

אני לומד הנדסאי מכונות בתחום רכב במכללת עתיד ת"א שנה שניה (מתוך שלוש)

רוב רובו של החומר הוא פיזיקה. ישנם ארבעה מבחנים של מה"ט: תורת הרכב, תורת המנוע, חלקי מכונות ומכניקה טכנית. כולם עיוניים.

כמובן שישנה עבודה מעשית אבל היא נועדה שתבין מה זה גל ארכובה כשאתה מחשב את הכוחות והוקטורים שהטלטל מפעיל על הבוכנה.

כמו שאמרו מעלי, בשביל ללמוד תכל'ס צריך ללכת לעבוד במוסך.

אנשים שלומדים הנדסאי רכב מתכוונים להמשיך ללמוד ניהול מוסך/ שמאות/ קציני בטיחות וכן הלאה.

בסוף תעודת ההנדסאי תוכל לחשב שטח רפידה והלחץ שהיא מפעילה על הצלחת, אך לא תדע להחליף ברקסים.

לצערי לא אוכל לעזור לך באוטוטרוניקה יען כי לא מתחשק לי לכתוב דברים שאין לי מושג בהם.

מקווה שעזרתי ולילה טוב!

איך אני יכול לצאת מדעתי אם אף פעם לא הייתי שם?!:loco:

פורסם

את האמת שאמרת את זה בצורה הטובה ביותר אבנר..

בדיוק.

אם אתה מעוניין באפשרות של משהו מעשי, איגוד המוסכים, יסודות המכונאות

- BLUE HONDA CIVIC EX EF (ED4) D16Y8 1991

- BLUE HONDA CIVIC ES FD 2008

- Black HONDA CIVIC HATCH 5DR 2006 manual

פורסם
שלום לכולם,ברצוני להתחיל קורס אוטוטרוניקה במכללת עתיד שמשכו כ-10 חודשים בלימודי ערב.

רציתי לדעת ממי שיודע או שעבר כבר את הקורס אם הוא מומלץ ועד כמה הוא באמת מלמד על המכניקה מבחינה מעשית(ז"א האם אוכל להחליף טיימינג לדוגמא אחרי הקורס...)

יש לציין שמטרת הקורס בשבילי היא לידע אישי ובכדי לדעת לתחזק את רכבי מעבר לטיפולים שאני כבר עושה...

מנגד גם חשבתי על הנדסאי רכב במסלול ערב של 3 שנים ששם אני כבר מקבל הסמכה ותעודה שגם תוכל לעזור לי מעבר לידע האישי!

מה דעתכם ועל מה כדאי ללכת...אודה לכם מאוד אם תעזרו לי להחליט!

אם אתה לא מתכנן קריירה בתחום הרכב אז אין לך מה לחפש בהנדסאים.

פורסם

לקחת קורסים של הכרת הרכב כללית, כפי שהציעו פה כבר וגם לנסות אולי לעשות "סטאז'" במוסך ולהתנסות בעבודה אמיתית על רכבים.

פורסם

אני מתעניין בהנדסאי בעיקר בשביל הקריירה כי חשבתי ללכת לכיוון של שמאות ובלי שום קשר אני רוצה גם את הידע האישי בשבילי במכניקה מעשית.

בכל אופן תודה לכולם!

• תוכן חדש...