Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה יש לנו כבישים על הפנים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני ירושלמי, ואיך אני יגיד את זה במילים עדינות? יש לנו כבישים על הפנים!

ברור לי במאאתיים אחוז שזה ככה בכל הארץ וכו' וכו'.

אבל למה יש בורות או אזורים שהם כאילו מתוקנים פעם ב10 שנים?

למה רק בשביל שיתקנו משהו צריך לפנות לעירייה ואז אולי זה יתבצע?

בשביל אנחנו משלמים ארנונה? בשביל ללכת לשלם על צמיג וג'אנט חדשים?

אין איזה חוק שהכביש שאני נוסע עליו אמור להיות בטיחותי?

זה מצטרף לשרשורים קודמים שלי על למה אין תקן לפסי האטה ולמה מכוניות עוברות טסטים ועדיין האורות שלהם מסנוורות אותנו.

בקיצור, מדינה ח**

Polo 2012

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למה יש לנו ממשלה גרועה? למה יש לנו בארץ ישראל ברברים שמלכלכים את הטבע? למה יש לנו אנשים שמשחיתים רכבים לשם הנאה או שדופקים ולא משאירים פרטים?

התשובה בגוף השאלה- אנחנו מדינת ישראל ואצלנו הכל הולך עקום ועל הפנים. אני דואג לעוד המון דברים אחרים מלבד תשתית הכבישים שגורמת לעשרות הרוגים בכל שנה...

פורסם

כי הרבה יותר זול לשלם לך על צמיג+ג'אנט חדש מאשר לתקן כביש רווי-בורות :wink:

שמתי לב לשרשור הזה אחרי שקראתי את המאמר של וואלה! רכב על האוטובאהן.

עובדה אחת משכה את תשומת לבי - בכביש הזה יש השקעה אדירה של 500 אלף יורו כל שנה לכל קילומטר.

תכפילו את זה לכל אורכו, כלומר 13,000קמ ותקבלו נתון מפוצץ של 6.5מיליארד יורו כל שנה על תחזוקה.

למה לנו כבישים חרא אתה שואל?

תמצא מקור ל32.23 מיליארד ש"ח לתקציב תחזוקת כבישים כל שנה והמצב ישתפר פלאים :-)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אתה באמת מתפלא?

"ולמה מכוניות עוברות טסטים ועדיין האורות שלהם מסנוורות אותנו."

ניגשתי עם הגטס שהייתה לי לטסט,

הרכב עבר טסט כמו גדול,

נבדק לקראת טרייד אין ומצאו לו שני צמיגים פגומים,

שאלתי את הטסטר כיצד הרכב עבר טסט עם הצמיגים הללו,

אז נאמר לי שהוא ראה מקרים גרועים יותר, כיצד רכבים עם נזילות שמן ורדיאטור ועם 4 צמיגים יבשים עברו טסט.

אני באמת לא מבין, הייתי מוכן לרכוש צמיגים חדשים, לחזור על הבדיקה של הצמיגים שוב,

הכול למען הבטיחות שלי, אי אפשר לסמוך עליהם!

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
כי הרבה יותר זול לשלם לך על צמיג+ג'אנט חדש מאשר לתקן כביש רווי-בורות :wink:

שמתי לב לשרשור הזה אחרי שקראתי את המאמר של וואלה! רכב על האוטובאהן.

עובדה אחת משכה את תשומת לבי - בכביש הזה יש השקעה אדירה של 500 אלף יורו כל שנה לכל קילומטר.

תכפילו את זה לכל אורכו, כלומר 13,000קמ ותקבלו נתון מפוצץ של 6.5מיליארד יורו כל שנה על תחזוקה.

למה לנו כבישים חרא אתה שואל?

אין לך 13 אלף ק"מ של כבישים מהירים אז החישוב שלך קצת משתנה

פורסם

בממוצע, הכבישים כאן באותה רמה כמו אירופה או צפון אמריקה. זה נכון שלא ניתן להשוות את רוב הכבישים כאן לאוטובאנים בגרמניה. אבל כביש בינעירוני ממוצע כאן הוא באותה רמה כמו כביש בינעירוני ממוצע במדינות הנאורות, ואפילו יש כמה הבלחות לטובה כמו כביש 6, 431 או קטעים בכביש החוף ואיילון.

טוב במחשבה שניה הכבישים העירוניים שם באמת יותר טובים.

פורסם

גם לדעתי כמות העצבים שיוצאת על איכות הכבישים בארץ קצת מוגזמת. נכון שניתן לשפר וגם צריך, אבל מה שיש כיום באופן כללי הוא בגדר הסביר. לכו תראו איך נראים הכבישים בארצות הברית - ותרוו קצת נחת מכבישי הארץ. אגב, גם בארצות שאנחנו כישראלים חושבים שיש בהן כבישים מצויינים (כמו בריטניה), המקומיים מתלוננים...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הבעיה היא הקמת פרוייקט, תיקון כביש נעשה כפרוייקט שצריך להגיש עליו דו"ח, לדוגמא עלויות כתוצאה מפקק תנועה, כמה זמן ימשך

תיקון הכביש, נקודתי או במקומות אחרים, כל פרוייקט שכזה מצריך כאב ראש לא קטן תיכנונים טבלאות וחישובים של משך הפרוייקט אם זמנים שאמורים להיות מדוייקים, ובמיוחד בירושלים שכל שני וחמישי בונים, וומשפצים.

לפי דעתי זה רק מבחינת עלויות נטו.

פורסם

מתוך מעט הנסיון שלי בנהיגה באירופה:

1. הכבישים המהירים עולים על אלה שלנו, למעט החדשים ביותר (6, קטק קצר של 70 בין יקנעם לשפיה, ולפי מה שקראתי - 431).

2. כבישים בין עירוניים כפולים - הריה די דומה, תלוי באיזו מדינה מדובר. בצרפת, למשל (בקרבת היער השחור) התאכזבתי מאוד מהכבישים שהיו ברמה דומה ואפילו פחותה מאלה שלנו.

3. בין עירוניים חד מסלוליים, במיוחד הרריים - רוב הכבישים בארץ עדיפים על האירופיים מסיבה פשוטה - יש שוליים, שבאירופה חסרים מאוד.

הבעיה העיקרית בארץ אינה תכנון ואפילו לא ביצוע הכבישים אלא האחזקה. בגרמניה הכבישים בנויים באיכות כזו שלמעט ריבוד מחודש כל כמה שנים אין צורך באחזקה, וכאשר מבוצע ריבוד הוא חלק לאורך קילומטרים. לעומת זאת אצלנו התשתיות פחות עמוקות, ואיכות תיקוני הריבוד ירודה - טלאים טלאים, לעתים בשני צידיו של נתיב האחיזה תהיה שונה.

ודבר אחרון - באירופה מקפידים מאוד עח לחוקת המשקל במשאיות, עם כללים ברורים לגבי המשקל המותר על כל סרן. נראה שאצלנו העניין מוקפד פחות, ולכן המשאיות גורמות נזקים לכבישים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

[quote=NINJMNKY;3372743

זה יהיה נכון רק אם נבקש לעשות Copy&Past קומפלט של מערכת הכבישים של גרמניה .

אבל כדי לתחזק ברמה נאותה את השניים ורבע כבישים שיש בישראל אתה צריך פחות מחצי אחוז מהסכום שנקבת .

וכסף?

אל תדאג,

למדינת ישראל יש הרבה כסף, הרבה מאוד כסף :wink: .

פשוט סדר עדיפויות שגוי .

פורסם

לעניות דעתי כל נושא הכבישים מתחיל מבנייתו ההתחלתית של הכביש, כאשר לא שמים שכבה מספקת של אספלט מה שגורם כעבור זמן מה לבורות, משקעים וסדקים בכבישים.

לפני זמן מה הייתה על כך כתבה אם אני לא טועה בכלבוטק, על כך שהקבלנים מוכרים משאיות אספלט לצרכים פרטיים, מה שאומר שבמקום שכבת X של אספלט, שמים פחות ממה שצריך ואת השאר מוכרים ברווח.

פורסם

סליחה שאני הורס את המסיבה, הכבישים בארץ לא נוראיים כמו שחושבים, כבר יצא לי להתקל בכבישים גרועים יותר באירופה ובמזרח הרחוק.

בסה״כ הכבישים העירוניים סבירים, הכבישים הבינעירוניים סבירים פלוס (כמובן שיש קטעים חריגים, כמו בכל העולם).

ולפני שיבוא התורן שישאל ״עם כאלה כבישים גרועים למה לקנות רכבים כמו פרארי?״ אני אענה שבהונג קונג הכבישים גרועים הרבה יותר ויש כאן כמות פסיכית של רכבי על ולאחר שנהגתי בכמה וכמה רכבי על בנהיגות מאוד אגרסיביות בכבישים שבורים ומצולקים פה אני יכול להגיד חד משמעית שאפשר לעשות כל כך הרבה כיף עם רכבים כאלה גם בארץ הקודש.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

הכבישים הבינעירוניים והמהירים בישראל ברמה טובה בהחלט. תשאל כל תייר ממזרח אירופה.

הכבישים העירוניים על הפנים, כנראה כתוצאה מהזנחה של הרשויות, שכן עדיף לשלם 160 אלף שקל לאייל גולן במקום ליישר חצי מהכבישים בעיר.

172

פורסם

ולפני שיבוא התורן שישאל ״עם כאלה כבישים גרועים למה לקנות רכבים כמו פרארי?״ אני אענה שבהונג קונג הכבישים גרועים הרבה יותר ויש כאן כמות פסיכית של רכבי על

השאלה הזאת נובעת ממצב התנועה במדינה, ולא מאיכות הכבישים. עד עשר בלילה (ובמקומות מסויימים גם מאוחר יותר) פשוט אי אפשר לנהוג בחופשיות מבלי להתקע בפקק או ברמזור ארוך באיזור גוש דן.

172

• תוכן חדש...