Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה יש לנו כבישים על הפנים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שמתי לב לשרשור הזה אחרי שקראתי את המאמר של וואלה! רכב על האוטובאהן.

עובדה אחת משכה את תשומת לבי - בכביש הזה יש השקעה אדירה של 500 אלף יורו כל שנה לכל קילומטר.

תכפילו את זה לכל אורכו, כלומר 13,000קמ ותקבלו נתון מפוצץ של 6.5מיליארד יורו כל שנה על תחזוקה.

למה לנו כבישים חרא אתה שואל?

תמצא מקור ל32.23 מיליארד ש"ח לתקציב תחזוקת כבישים כל שנה והמצב ישתפר פלאים :-)

חבל שהעובדה הזו לא נכונה. ההשקעה בתשתיות כבישים בגרמניה ב-2007 הייתה 16000 יורו לק"מ. ההשקעה בתחזוקה ב-2007 הייתה כ-4000 יורו לק"מ. איך הם הגיעו לפי 100 ויותר מזה - נשגב מבינתי.

מקור

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כי יש בירוקרטיה והרבה מאוד ידים שלוקחות שלל בתקציב של תחזוקת הדרכים

עד שמתאסף תקציב לסתום בור לוקח עשור,

אגב, זה לא רק כבישים עירוניים, גם מע"צ זה מאפיה בקטע הזה,

ואני בעד להפריט את זה לקבלנים, כי קבלן לא יעשה פאדיחה שמע"צ עושה,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
בניו ג'רזי וקליפורניה המצב עכשיו לא טוב יותר. בג'רזי נתקלתי בכאלה בורות שזה נראה כאילו הפציצו שם.

קליפורניה על סף פשיטת רגל כבר כמה שנים טובות, והמצב בארץ במגמת שיפור מתמיד (בייחוד מדינת תל אביב). זה לא שהכל מושלם, אבל הולך ומשתפר, ללא ספק.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לעניות דעתי כל נושא הכבישים מתחיל מבנייתו ההתחלתית של הכביש, כאשר לא שמים שכבה מספקת של אספלט מה שגורם כעבור זמן מה לבורות, משקעים וסדקים בכבישים.

לפני זמן מה הייתה על כך כתבה אם אני לא טועה בכלבוטק, על כך שהקבלנים מוכרים משאיות אספלט לצרכים פרטיים, מה שאומר שבמקום שכבת X של אספלט, שמים פחות ממה שצריך ואת השאר מוכרים ברווח.

הבעיה אינה דווקא האספלט, אלא התשתיות מתחתיו. הגרמנים בונים כבישים עם תשתיות בעומק כמה מטרים על שכבות שונות אשר מייצבות את הכביש, סופגות זעזועים וממתאות עוד כמה פונקציות. בניה יקרה, אבל פעם שמסיימים אותה יש שקט להרבה שנים, פרט לריבוד מדי פעם.

ואני בעד להפריט את זה לקבלנים, כי קבלן לא יעשה פאדיחה שמע"צ עושה

נהפוך הוא: הקבלנים עושים הכל כדי לחסוך בהוצאות, גם אם מדובר בבניה מתחת לתקן שמכתיבה מע"צ (או "החברה הלאומת לדרכים" בטרמינולוגיה המעודכנת).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמו שנאמר מעלי ואני מחזק,הכבישים בישראל הם באמת בסדר(נהגתי לפחות 30K מייל באנגליה) יש אזורים טובים יותר ואזורים טובים פחות,ההבדל המהותי שמשפר את חוות הנהיגה(במיוחד בכבישים המהירים) אלו הם הנהגים,כללי התנהגות ואופן הנהיגה המאוד ברור וידוע,ואתיקה נכונה בכביש.

Porsche 944 turbo

פורסם

איך נוצרים הבורות? פשוט מאוד: שכבת הבסיס שמתחת לכביש (לרוב פשוט עפר מהודק מאוד) ניזוקה מעומסים או מחלחול של מים - והדבר יוצר על פני הכביש "סדקי קרוקודיל" (נראים כמו העור על גבו של קרוקודיל). עם העומס של המכוניות הנוסעות וגם גשם - חתיכות אספלט בין הסדקים ניתקות ממקומן ונשאר בור.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מחזק את הטענות כאן - הכבישים בארץ באמת בסדר גמור, וחלק מהפרוייקטים החדשים אפילו יותר מזה. אי אפשר באמת להקביל בין כבישים עירוניים לבין כבישים בינעירוניים - מכיוון שהעירוניים מתוחזקים על ידי הרשויות המקומיות, ולכל רשות מקומית סדר העדיפויות שלה. אני מתגורר בכפר סבא והכבישים כאן בסדר גמור לאחרונה.

נכון שהכבישים כאן אולי לא בדיוק ברמה של גרמניה, אבל למען האמת בדי הרבה מדינות באירופה אין רמה כמו בגרמניה, כך שזאת לא נקודת השוואה מאוד אובייקטיבית.

פורסם

צר לי להרוס לפותח השרשור, אך הכבישים בארץ הרבה יותר טובים ממה שאנו נוהגים לחשוב, והם נמצאים במגמת שיפור מתמדת. אני כל פעם מופתע מחדש מהשיפור שמתחולל לנגד עיננו, ויש לי ניסיון רב בנסיעה בחו"ל, בעיקר בארה"ב בה התגוררתי לא מזמן.

הכבישים בירושלים לעומת זאת הם על הפנים, אך זה לא מאפיין את כל ערי ישראל, אלא בעיקר את בירתנו. הסיבה לכך היא ככל הנראה שלא נשאר כסף בקופת העירייה בשל ההרכב הדמוגרפי שבחלקו הגדול אינו משלם מסים. הכבישים בירושלים הם ברמה הנמוכה ביותר בה נתקלתי בישראל, וזאת גם בשכונות הטובות שבה.

פורסם

משהו מעניין מאוד קורה בשרשור הזה. לדעתי, אם כמה מגיבים לא היו מתחילים לדבר בנימה חיובית על כבישי הארץ - השרשור כולו היה הופך לשרשור התלהמות וקיטרוגים על כבישי הארץ. אבל בגלל ש"משכנו" את הדיון למקום חיובי - לשם הוא גם המשיך. מעניין אם אפשר לעשות את אותו הדבר גם בכביש...

כמובן שגם המצב בשטח מתאים לרוח הדברים - בעיקר בהשוואה לארצות הברית יותר מאשר לאירופה (להוציא את ארצות הבלקן ומזרח אירופה).

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אין לי בעיה עם כבישים בין עירוניים ומהירים בארץ הם לדעתי ברמה סבירה.

הבעיה שלי היא שאני סובל כשאני נוסע בעיר! וזה תקף לכל עיר שאני נוסע בה!

הכבישים סלולים בכזאת חאפריות וכל תיקון שעושים, גורם לכביש להיות קופצני אפילו יותר, כל פתחי הביוב שיהיו בריאים כמו באמפרים או בורות, לפעמים אני מרגיש כאילו אני מכניס את הרכב שלי לדרך עפר כשאני נוסע לסופר.

הבעיה לדעתי היא לא רק העדר התחזוקה, אבל גם כשעושים אותה, עושים אותה בכזאת חוסר מקצועיות שאני סבור שהם פשוט באים לדפוק את השעות שלהם וללכת בלי פיקוח או בקרת איכות.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

בואו לראות מה זה באמת חרא כבישים ברחובות וביבנה, די הרבה שנים יש כבישים שפשוט לא מטפלים בהם(אבל חייב להגיד שביבנה בשנה האחרונה בהחלט יש שיפור).

מה אכפת לי מה הולך בחו"ל, אם רע או טוב שם, אני רוצה כבישים בלי בורות, גבעות וטלאים כאן בארץ. אבל רצון ומציאות רחוקים אחד מהשני.

פורסם
חבל שהעובדה הזו לא נכונה. ההשקעה בתשתיות כבישים בגרמניה ב-2007 הייתה 16000 יורו לק"מ. ההשקעה בתחזוקה ב-2007 הייתה כ-4000 יורו לק"מ. איך הם הגיעו לפי 100 ויותר מזה - נשגב מבינתי.

מקור

הנתון הראשוני היה קצת הזוי. בכל זאת, 500 אלף יורו לק"מ זה קצת הרבה.

מה שכן, אני רק יכול להניח שבמשרד האוצר שלנו עושים חישובים אחרים לגמרי. אם בגרמניה הם יושבים ומחשבים כמה עולה להם תחזוקה שנתית של מערכת הכבישים המהירים, באוצר בישראל יושבים ומחשבים את התפוקה הכספית של כל ק"מ כביש (א3, ממל"ז, מצלמות מהדור הישן וכו').

בנימה יותר רצינית כעת. שמתי לב כי בשנים האחרונות באיזור חיפה קיימת השקעה אדירה בפיתוח תשתיות (מנהרות הכרמל, הקמת מחלפים וחיבורים בין כבישים, כביש עוקף קריות) ובו זמנית בעיר חיפה עצמה (וגם בערי הלוויין שלה) הכבישים העירוניים, בחלק מהמקומות, מוזנחים בצורה יוצאת דופן. בורות, טלאים, גלים והכל בצורה קיצונית.

כי יש בירוקרטיה והרבה מאוד ידים שלוקחות שלל בתקציב של תחזוקת הדרכים

עד שמתאסף תקציב לסתום בור לוקח עשור,

אגב, זה לא רק כבישים עירוניים, גם מע"צ זה מאפיה בקטע הזה,

ואני בעד להפריט את זה לקבלנים, כי קבלן לא יעשה פאדיחה שמע"צ עושה,

מי שעושה את העבודה בפועל הם קבלני משנה. הם עושים המון "פאדיחות", יש המון רשלנות, חוסר מקצועיות וכו'. בקצרה, אין פיקוח אמיתי ולאף אחד לא אכפת, מקסימום כמה אזרחים משוגעים שידרשו פיצוי על הנזק שנגרם לרכבם - כסף קטן.

עד שמישהו בממשלה לא יתעורר ו"ייכנס" באמ-אמא של כל הענף, לא ישתנה פה דבר.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

בירושלים מצב הכבישים בשלוש שנים האחרונות בהתדרדרות נוראית, בורות, סדקים, שברים ומה לא, לא ניתן ליסוע בעיר מבלי להתרסק על בורות שהורסים את הרכב, ואני לא מדבר על אופנוע שזה ממש סיוט.

ברחוב שלי הניחו צנרת ביוב חדשה, אחרי שסגרו אמצע הכביש נחצה לשתיים ויש הבדל גובה של לא פחות מ 20 ס"מ מכוניות מתרסקות על השבר וזה לא מעניין אף אחד, כל שבועיים מגיעים מהעירייה שופכים חצץ ועל זה זפת (הכביש נהיה כמו כביש גישה לשמורת טבע) מהדקים קצת וזהו.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

• תוכן חדש...