Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי, אני חדש כאן אז קודם כל שלום לכולם, קראתי הרבה שרשורים קודמים בנושא אודיו לרכב והתרשמתי שאתם תוכלו לעזור לי.

אחרי מלא זמן שסבלתי מרמקולים גמורים ברכב, התקנתי השבוע סט קומפוננט של מורל דוטק אוביישן ברכב (6"), וביטלתי את השליחה לאחוריים (היו שרופים) דרך המערכת. יש לי נגן של קנווד שהוא די בסדר וכולל כניסת USB ו- AUX, ומורכב ברכב כבר הרבה זמן ואני די אוהב אותו. לא זוכר כרגע את שם הדגם. הדוטק נשמעים אחלה, נותנים תמונת סאונד די מדוייקת, אבל אין בכלל באסים ברכב (שזה מובן לאור גודל האלמנטים = 6"...). למרות שאין לי כסף כל כך, אני מרגיש שאני תקוע עם "חצי עבודה" ועד שלא אוסיף מגבר וסאב, לא אוכל לשבת באוטו בלי להתבאס.

אודה לתגובות רציניות, אני מבין קצת באודיו (כמוסיקאי ומי שבילה הרבה באולפנים), אבל לא מבין כלום בתחום האודיו לרכב.

אז אחרי ההקדמה והחפירות :wink: , אודה לחוו"ד, הצעות ומחירים. תקציב בסביבות 1,500 ש"ח עד 1,700 ש"ח לסאב (ותיבה) + מגבר + התקנה.

Alfa Romeo 147, 1.6 TS

פורסם

בתחום התקציב הזה הייתי אומר לך להמתקין ולחסוך עוד קצת

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

איך המורל מוגברים עכשיו? מהר"ד?

אם כן אז אתה לא מנצל אותם בכלל ובגלל זה הם גם לא מוציאים באס כמו שהם אמורים להוציא.

אם עכשיו הם מוגברים מהר"ד אז בתקציב של 1700 מומלץ אם אתה פתוח ליד שנייה:

מגבר JBL 1004 שיגביר גם את הקומפוננט

סאב-HERTZ ES300

מגבר מיד שנייה באיזור ה 700 שקל

סאב מיד שנייה 500 שקל.

משאיר אותך עם 500 שקל לחיווט והתקנה ואולי אפילו ישאר לך עודף.

פורסם

התקנה סטנדרטית טובה ב-Alfa Romeo 147, 1.6 TS

תעלה לך לבד באזור 1000 שח

התקציב שלך אם כן אינו ריאלי ביחס לדרישות

ממה שאני מבין כעת יש לך מורל דוטק אוביישן

שמוגבר ע"י ההגברה המובנת של הרדיודיסק

זה אומר שאתה לא מנצל אפילו 50% ממה שיש לסט הזה להציע

הכיוון הכללי צריך להיות מגבר 4 ערוצים טוב וחזק

עם סאב בסיסי טוב,שאני מעריך את עלותם באזור 1800-2000 שח

מה אתה אומר.?

פורסם
איך המורל מוגברים עכשיו? מהר"ד?

אם כן אז אתה לא מנצל אותם בכלל ובגלל זה הם גם לא מוציאים באס כמו שהם אמורים להוציא.

אם עכשיו הם מוגברים מהר"ד אז בתקציב של 1700 מומלץ אם אתה פתוח ליד שנייה:

מגבר JBL 1004 שיגביר גם את הקומפוננט

סאב-HERTZ ES300

מגבר מיד שנייה באיזור ה 700 שקל

סאב מיד שנייה 500 שקל.

משאיר אותך עם 500 שקל לחיווט והתקנה ואולי אפילו ישאר לך עודף.

500 שקל לחיווט והתקנה?! אני באמת רואה טוב???

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

תודה. יוסי. כרגע אין הגברה באוטו והם אכן מוגברים מהנגן. אין ספק שאני לא מנצל אותם עד הסוף. המגבר שהמלצת עליו נמצא ראשון ברשימה שלי, הביעה שהוא לא ישאיר לי כסף לסאב ולהתקנה טובים (אני מעדיף הכל יד ראשונה ולא שנייה, כי אף פעם אי אפשר לדעת איזה נזק עשו למגבר או לרמקול).

חשבתי על שתי אופציות. שתיהן חדשות (ולא יד שניה).

הזולה: מגבר ROCKFORD R3004 + סאב JBL GTO1002D/סאב DLS KW10 + לקנות תיבה (אשמח לשמוע על מקום שמוכר תיבות בנויות כמו שצריך, ובעיקר בנפח הנכון!).

היקרה יותר: מגבר JBL GTO1004, אותם סאבים.

יש גם אופציה שאני לא בטוח לגביה שזה המגבר הזול והחלש של רוקפורד, עם סאב JBL 1204BP או 1204BR, שבאים כבר בתיבה מקורית.

החשש העיקרי שלי באופציה הזולה היא שהמגבר לא מספיק חזק לדחוף את הקומפוננט מקדימה + סאב, ויתעוות בעומס.

Alfa Romeo 147, 1.6 TS

פורסם

הסאב של ROCKFORD חלש יחסית ,בשביל למצות את הדוטק תחסוך ותקנה לפחות את ה GTO1004 כך גם תהנה מהסאב.

" לא ידעתי איך קוראים לך, אז החלטתי לקרוא לך הבחורה המהממת שלא יוצאת לי מהראש "

פורסם
התקנה סטנדרטית טובה ב-Alfa Romeo 147, 1.6 TS

תעלה לך לבד באזור 1000 שח

התקציב שלך אם כן אינו ריאלי ביחס לדרישות

ממה שאני מבין כעת יש לך מורל דוטק אוביישן

שמוגבר ע"י ההגברה המובנת של הרדיודיסק

זה אומר שאתה לא מנצל אפילו 50% ממה שיש לסט הזה להציע

הכיוון הכללי צריך להיות מגבר 4 ערוצים טוב וחזק

עם סאב בסיסי טוב,שאני מעריך את עלותם באזור 1800-2000 שח

מה אתה אומר.?

audioking, מה שאתה כותב הגיוני, לכן חשבתי על ה GTO1004. אבל אני לא בטוח איזה סאבים להצמיד לו, וכמה יישאר לי להתקנה. אשמח לשמוע מה דעתך/ם על האופציה השניה שכתבתי (עם ה 1004 והסאבים הזולים). אני פשוט חושש לקנות תיבה שאיזה חאפר בנה בחצר בלי מושג באקוסטיקה.

נ.ב. אני מעריך שהערכת המחיר שלך עבור ההתקנה טיפה גבוהה. אבל ריאלית, קיבלתי הצעה נמוכה יותר ממי שהתקין לי את הדוטק, והוא עושה רושם של בחור אמין ומקצועי (וגם עשה עבודה יפה לטעמי).

Alfa Romeo 147, 1.6 TS

פורסם

התקנה יפה ואיכותית עם כבלים איכותיים- הייתי משאיר 800-1000 שקל. (תלוי בחיווט שאתה משתמש)

פורסם

אבל אלון, זה 3\2 מהתקציב שלו. :-)

500 ש"ח זה לא מחיר הגיוני להתקנה+חיווט כל עוד זה 4 גייג' וRCA פשוט של מותג מוכר: רוקפורד\סטינגר\קונקשן\ניוקונספטז וכו'.

יותר לכיוון ה800.

ברכב הקודם, היה לי סט של דוטק שהוגבר אקטיבית, שהתקנתי בעצמי+בידוד בדלתות ואתה יכול לשאול את חברי הפורום ששמעו אצלי באוטו, המידבאס שלו בועט חזק. אבל כל זה בתנאי שאתה מבודד דלתות כמו שצריך (ראה שרשורי התקנות עם תמונות כדי להבין על מה אני מדבר) ומגביר אותו אקטיבי עם לפחות 75 וואט למידבאס. ניסיתי אותו עם 85 לערוץ ועם 50 ובהחלט מרגישים הבדל.

לכן אני משער שמתחת ל70-75 וואט זה הסף התחתון שלו, ולכן גם המינימום שהייתי נותן לו כדי באמת לנצל אותו, להרגשתי לפחות.

בתור אחד שהתעסק וראה הגברה מקצועית וציוד אולפנים וכמובן גם סאונד אולפנים, הייתי מתרחק מסאבים זולים, במיוחד של JBL.

הסאבים הזולים שלהם על הפנים. וגם של הרבה יצרנים אחרים.

את הסאב של DLS לא יצא לי לשמוע, לכן לא ממליץ ולא מגנה.

בהצלחה. :-D

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

אין לי מושג לגבי הסוג רכב הזה ספציפית אבל לסטאפ בסיסי כזה בהחלט אפשר להתקין מגבר וסאב עם חייוט 4G וRCA פשוט ב 500 שקל.

פורסם

אשמח לשמוע המלצות למגבר וסאב, בוא נאמר עד 2000 ש"ח. התגובות שלכם מועילות מאוד ועוזרות לי להבין עיקר מה לא לקנות, אבל אשמח גם לשמוע מה כן... :wink: אם יש למישהו המלצות לסטאפ של מגבר + סאב + התקנה, בגבולות התקציב לעיל, אשמח לשמוע.

אני יודע שאולי כדאי לחסוך עוד ולהפציץ בסט מקצועי, אבל אין לי לא רצון ולא כסף לעשות את זה. אני לא אודיופיל (למרות שאני לגמרי מבין את השריטה הזו). אני פשוט רוצה לקבל תמונת סאונד שלמה, עם באסים, שכרגע אין לי. לא חשובה לי העוצמה כמו הדיוק והסאונד. תודה רבה.

Alfa Romeo 147, 1.6 TS

פורסם

טוב, לסיכום, לפני שהת'רד שלי מת... :cry: תודה לכולכם, על הייעוץ והידע.

אני חושב שאלך על הרכיבים שיוסי פירט למעלה כיד שניה (על המגבר ב 100%, על הסאב אני לא בטוח). אז אם למישהו יש הצעות חלופיות לסאב ומגבר מתאימים אשמח מאוד לשמוע. כמו גם טיפים על ממה כדאי להיזהר ביד שניה? מה אמור להדליק לי נורות אדומות? איזה פירמות בדר"כ מחזיקות מעמד ואפשר לסמוך עליהן כיד שניה? וכד'.

Alfa Romeo 147, 1.6 TS

פורסם
ב-2000 שח ליד שניה ניתן למצוא הצעה טובה יותר מ-JBL1004 ו-ES300

חפש הצעה מתאימה רלוונטית ביד שניה ותחזור לשאול בפורום.

בתקציב של ה 2000 הוא כלל גם התקנה (תקן אותי אם אני טועה)

• תוכן חדש...