Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתקציב של ה 2000 הוא כלל גם התקנה (תקן אותי אם אני טועה)

לצערי, אתה צודק.

אודיוקינג, אחפש ביד שניה ואחזור להתייעץ, אבל האם תוכלו לתת לי כיוון:

- מגבר - 4 ערוצים מן הסתם, אבל מה לחפש מבחינת הספק אפקטיבי מינימלי לערוץ? SNR? גישור? על מה לאפשר להתפשר בגבולות התקציב הדל ועל מה לא?

- סאב - הספק מומלץ? תחום היענות סביר לסאב בגבולות התקציב? (נ.ב. אני מעדיף 10" כי אין לי הרבה מקום בתא המטען).

- האם אצטרך קרוס-אובר או שאוכל לטפל בפיצול לקומפוננטים ולסאב מהמגבר?

- האם אצטרך מנחת?

- מה יתאים מבחינת השילוב שמותקן לי כרגע ברכב (דוטק אובישן 6.5)?

- אם אני קונה מגבר ארבע ערוצי ומחבר לקומפוננטים מקדימה, אז את הסאב אני מחבר מגושר לשני הערוצים הנותרים. מה עם הטוויטרים? יעבדו בהרמוניה עם שאר המערכת על המתח והסיגנל של הראש?

- אולי בכלל בגבולות התקציב שלי עדיף לרכוש סט של 6X9? (אולי אקבל תוצאה טובה יחסית לתקציב, אבל ממש אתבאס על חיתוך המדף האחורי. בגלל זה חשבתי מלכתחילה להוסיף מגבר וסאב).

ככל שאני קורא יותר, אני רק מבין כמה אני לא מבין... עזרתכם מועילה מאוד.

Alfa Romeo 147, 1.6 TS

פורסם

איך אלו שנמכרים עכשיו ביד שניה?

מגבר - Audiofonics דגם ADF-242 (ישב שנה במחסן, בעייתי לא?)

מגבר - Soundstream EGA 4160

מגבר - Phase Evolution RS4 (ב 1000 ש"ח) - הבחור הזה גם מוכר סאב של אינפיניטי קאפה 12.1, אבל יקר לי מדי.

סאב - Kicker Solo-Baric L5 750RMS

ויש גם איזה בחור שמוכר, אני מצטט:

מגבר JBL 1004, ניגן פחות מחצי שנה, על רבע מהיכולת שלו (לא נוצל עד הסוף אף פעם) - 800 שקל

סאב רוקפורד P2 12" עם גריל ותיבה - 450 שקל

ומנחת אודיסון SLI4 שחובר ונותק מהאוטו, ניתן להגיד חדש ב- 400 שקל.

ואחרון ודי (ושוב אני מצטט את המודעה):

סאב - Image Dynamics IDQ 15.

450Watt RMS at 4 ohm, 900 Watt Peak. סאב SQ איכותי מאוד מגיע בתיבה אטומה מותאמת אישית. 600 ש"ח.

מגבר 4 ערוצים Pulse Audio BA4400

100W*4 RMS at 4ohm, 250W*2 RMS at 4 ohm, 180W*4 RMS at 2 ohm. מגבר חזק מאוד והיה בשימוש מועט. 300 ש"ח

תודה רבה

Alfa Romeo 147, 1.6 TS

פורסם

למה שלא תקנה בינתיים רק מגבר ותשקיע בהתקנה טובה, וכשישתחרר עוד קצת תקציב תוסיף סאב?

ככה אתה מרוויח בינתיים ניצול יותר טוב של הרמקולים החדשים, צובר ידע ונסיון לגבי אודיו לרכב, ובעיקר מכין תקציב יותר טוב לסאב שלא יהיה פשרה (יחסית).

פורסם

זה בהחלט אופציה, אבל המחסור בבאסים מטריד לי את האוזן. בינתיים אני דוחף באסים דרך ה eq של ה hu + ה preset של ה bass boost. אבל זה בעייתי כי א. זה מעוות את התמונה ו-ב. אני מפחד לגמור את הרמקולים החדשים. ולעשות את זה עם מגבר נראה לי עוד יותר מסוכן. החשש שלי מוצדק?

Alfa Romeo 147, 1.6 TS

פורסם

מקבל את מה שאתה אומר, אין ספק שעדיף לעבוד עם סאב (ואני לומד את זה על בשרי). אבל כמו שגם רמזו פה לפני, אם תדחוף את הרמקולים עם מגבר תקבל מהם הרבה יותר.

יכול להיות שעדיף בינתיים לעשות את ההתקנה של המגבר והחיווט, זה יישמע סביר (אולי אפילו סביר פלוס) ואז תוסיף את הסאב והחיוך שלך יגדל הרבה יותר :lol:

פורסם

מגבר יוסיף לך לא מעט באסים. הנסיון הראשון שלי ברכב עם מערכת מוגברת היה עם דוטק אוביישן משודרג עם MT22 על מגבר נקמיצ'י שהוגדר כ4X100. איתמר מהפורום המליץ לא לרוץ ולרכוש סאב אז (עד שקניתי ממנו את אהבת חיי הראשונה והאחרונה הרווליטור 9". אני עדיין מאמין שזה היה מהלך מכירות מפולפל שנועד לזה שאני פשוט אשמור לו אותו עד שהוא יקנה את היאריס...). למשך בערך שנה שמעתי אך ורק את הדוטקים שהוגברו פסיבית דרך קרוס לשני ערוצים של המגבר ואמנם לא "דיממתי מאוזניים" אבל היה בהחלט שיפור מהותי רק עם הוספת המגבר. השיפור עם הסאב נהיה הרבה פחות דומיננטי ועזר לי להבין יותר טוב את האיזון של המערכת.

דעתי? קח מגבר יד שנייה עם ארבעה ערוצים, תתקין אותו ותחווט אותו לדוטק בינתיים. כשתצטרך עוד "oomf" תוסיף סאב לערוץ הפנוי בגישור.

יש כמה מגברים עם פלוס-מינוס 4 ערוצים של כ100 וואט לערוץ שמסתובבים בפורום יד שנייה בכ1000 (תמיד שווה לנסות להתמקח, לא תפסיד מזה) שיספקו לך את ההתחלה הזו. אם תוכל להשקיע כ1000-1500 ש"ח בהתקנה עם הכנה לסאב, יהיו לך חיים קלים אח"כ.

אגב.

גם לעשות דברים בשלבים הרבה יותר מספק עם כל שדרוג :)))

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

• תוכן חדש...