Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדוע אלפא 159 לא תפסה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וזה מעורר לא מעט חששות. מילא שאתה רואה פתאום דלתא או ייפסילון עם מיתוג של קרייזלר, אבל זו אינה דרך חד סטרית ולראות קרייזלר C300 עם כיתוב לנצ'יה על הגוף מעט מבלבל אולי אפילו מביך, כמו גם החשש שפיאט בראבו הבאה תהיה מין ג'יפון עירוני שנולד כקרייזלר. אבל כאמור זו דרך דו סטרית ולראות סוף סוף לוח שעונים נורמלי, אפילו יפה בוייפר החדשה, נותן תקווה שלהשפעה האיטלקית יהיה יותר משקל בעיצוב האמריקאי מאשר להפך.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה ששכחו להגיד פה, זה ששום רכב לא דומה לאלפא,

הגרמניות כולן מספקות סחורה יותר טובה אולי, אבל גם דיי משעממת ורגועה מידי, איפה נתקלתם ברכב בעל ייצור מסחרי

בעיצוב חיצוני ופנימי כמו ה-159? לאחר מבחן עם אאודי A6 4X4 פשוט לא הצלחתי להשוות את הQuatro של הגרמים לQ4 של ה-159, והאודי הייתה מועמדת להחלפת האלפא, אני מציע למי שלא נהג על 159 3.2 שלא יגיב :).

פורסם
* האלפא 159 הצליחה במידה מסויימת, היא לא נכשלה, היו לה מספר מעלות כמו עיצוב מרשים של ג'יאוג'יארו (אף זכתה בפרסי עיצוב), וגירסת הדיזל שלה היתה המוצלחת ביותר מבין הדגמים השונים של ה-159.

* אך מההתחלה לא היה לו סיכוי, וזה לא היה משנה שהיא היתה זולה בקצת ולא היה משתנה גם היא היתה טוב פי 5 ממה שהיא היתה בפועל כי הקטגוריה בה היא התמודדה נשלטת בעולם כבר עשרות שנים על ידי הגרמנים, ובקטגוריה הזאת ישנם מכוניות מצויינות כמו ה-ב.מ.וו סידרה 3, המרצדס סי.קלאס והאודי אי-4.

* המתחרות הגרמניות טובות כמעט בכל אספקט מהאיטלקית, יש להן מגוון יותר רחב של מנועים, דגמים חזקים/ספורטיבים יותר, דגמים חסכוניים יותר, הגרמניות משדרות גם יותר יוקרה ואיכות וכמובן אמינות יותר.

* נתון נוסף בעוכרי האלפא הזאת היא שרוב דגמיה היו בעלות הנעה קדמית (הדגמים עם ההנעה של כל הגלגלים היתה יקרה יותר), בניגוד לגרמניות שבאות כסטנדרט בכל הדגמים עם הנעה אחורית או הנעה של כל הגלגלים, נתון זה לא חשוב במדינה כמו ישראל אבל באירופה לדוגמא כאשר אתה נוסע על כבישים יותר מאתגרים, בהרים למשל היתרונות של ההנעה האחורית או הנעה של כל הגלגלים בולטת לעומת רכב בעל הנעה קדמית שנאבקת יותר להתמודד עם פיתולים אן עם מזג אוויר אירופאי וכדומה.

בנושא זה יאמר לזכותה של אלפא שהם לא היו אשמים בכל, הפלטפורמה שעליו היתה בנוייה הרכה היתה אמריקאית (במילים אחרות 'רכה' לא 'היי-טקית'/מתקדמת טכנולוגית) וככזאת לא היה לה סיכוי מול ההנדסה האירופאית.

* וכמובן אי אפשר לדלג על "הבעיה המסורתית" כשמדברים על אלפא רומיאו וזה בעיה של אמינות וקלקולים, האלפא הזאת פשוט לא היתה בליגה של הגרמניות כאשר מדברים על איכות גימור, ובנוסף מספר דגמים מצומצם צריך לומר סבלו מידי פעם מבעיות עם מערכת החשמל ועם בעיות כלליות ברכב, ואף על פי שהבעיות לא היו כמו עם אלפות של פעם ובסך הרכב היה די טוב, עדיין ה-159 היתה רחוקה מהאמינות ומהאיכות הגרמנית.

בסך הכל ה-159 היתה אחת מהאלפות היותר יפות בעידן המודרני ולדעתי הכישלון העיקרי היה בשיווק שלה כי היא היתה ראוייה ליותר הצלחה (מסחרית), אבל אישית אני מודה הייתי מעדיף גרמנית בכל הזדמנות.

ברור, כי רוב הלקוחות של מכוניות הנעה אחורית יוקרתיות הם נהגי ראלי בפנסיה או בחופשה,

איזה שטויות כותבים פה.

פורסם

Eitan_l די מצחיק לפי מה שאתה כותב לא נראה לי שהייתה יותר מדי זמן בחברת של 159, איכות החומרים שם מצויינת ועיצוב הקוקפיט הוא קלאסי, תכנס ל159 מהדורות האחרונים באיחוד האלגנטה ותגיד לי לי שהרכב לא ברמה גבוה.

לגבי האמינות אני יכול להגיד לך שהיא פנטסטית ( נסיון אישי ) ושהיא לא פחות אמינה מהמתחרות שלה, גם באודי לא פעם תשמע על עזה גיר מטייל A-6, זה לא אומר שהיא לא טובה אבל גם היא וגם ב.מ.וו לא חפות מתקלות.

אגב כנס ל159 באזור 2008-9 ולאודי ותגיד לי איפה איכות החומרים מחזיקה יותר, נכו שזה תלוי הרבה בבעל הרכב אבל עדיין אחרי שראיתי לא מעט מכוניות אני יכול להגיד שהחומרים ב159 מזדקנים הרבה יותר טוב כמו גם ב.מ.וו.

כול מה שקשור לאי הצלחת בשווקים כאלה ואחרים זה אכן עניין של פרוייקט שלא צלח עד הסוף והשאיר את אלפא עם רכב יקר מאוד.

** Alfa Romeo 2007 GT 3.2 v6 **

**למכירה** סאב/מגברים של JBL - ROCKFORD

פורסם

לadi89, אחד מהשניים או שאתה כותב בלי להבין, מה שמכרו לך אתה מנסה למכור לאחרים או האפשרות השנייה והיא שאתה עוד אחד מהאנשים כאן שמנסים לייחצן את האלפות.

אני אומר את זה כי הדברים שכתבת על הגרמניות זה שטויות גמורות, וכותב את זה אחד שנסע בכל הרכבים הללו, קילומטראז' רציני, מישהו שיכול להשוות על אמת ולא רק בכתיבה.

לבוגדני, שאתה כותב עלי או על כל אחד אחר כדאי שתדע קצת יותר עליהם, זה די יהיר לחשוב ולכתוב כאילו שאתה יודע הרבה על מישהו כאשר אתה לא.

יש לי חבר שהיתה לו 159 במשך 4 שנים, ועם כל המעלות שלה (שדרך אגב ציינתי ומשום מה בחרת להתעלם מהם) היו לה גם לא מעט חסרונות (שגם הזכרתי) ואין שום סיבה להסתירם! כן כתבתי שהיו דגמים שהיו טובים יותר וכן דגמים שהיו טובים פחות.

בעלי אלפא (זו מחמאה) ידועים כאנשים שמתחזקים את המכוניות שלהם טוב יותר מאשר הבעלים הממוצע של רכב, ומכיוון שכך המכוניות שלהם בדרך כלל שמורות יותר ממכוניות אחרות, דרך אגב אישית אני מאוד אוהב את העיצוב הפנימי של רוב מכוניות האלפא, אין ספק שהן יחודיות יותר.

דרך אגב רמת הגימור של הסי.קלאס זה ליגה אחרת מעל האלפא, רמת הגימור של הבמ.מ.וו טובה מהאלפא גם כן (במיוחד החדשות יותר), והאאודי היו לפני כ7-8 שנים ברמתם של האלפא הזאת ואולי אף פחות אך בשנים האחרונות האאודי A4 טובות מהן ללא כל צל של ספק.

ולפני שתשאל שוב מאיפה אני יודע, אני אגיד לך שעיצוב פנים זה גם עניין של טעם אבל עשיתי עד היו בדגמים שונים של מרצדס,ב.מ.וו ואאודי קילומטראז' עצום (לא במכוניות שלי), ואני מצטער להגיד לך אבל שלושת החברות הללו מייצרות מכוניות שעולות על האלפות כמעט בכל פרמטר.

לproxima, אני אתייחס רק למה שכתבת ולא לכל נושא ה-159, והיחיד שכותב כאן שטויות זה אתה, כנראה שאתה לא מכיר מספיק אנשים מחוץ לישראל (כנראה), ולא קורא/יודע מה אנשים שהולכים לקנות רכב חושבים ומה מספרים להם, ובכל זאת כדאי שתדע שגם אם זה לא פרקטי אצל רוב האנשים באירופה שבאים לרכוש מכוניות מסוג זה השתרשה מודעות שרכב בעל הנעה אחורית טוב יותר/יוקרתי/מושקע יותר מרכב בעל הנעה קדמית, אתה יכול להאמין או לא אבל זו עובדה, זה אחד הדברים שסוכן מכירות בב.מ.וו יספר לך בהולנד לדוגמא אם תכנס לסוכנות מכירות, תנסה, וזה לא קשור אם הם הקונים ישתמשו או יצטרכו אספקט זה לעולם. זה עוד נתון שאיפשר לחברות הגרמניות למתג אם עצמן מעל האלפא ושאר המתחרות שלהם.

נ.ב. אפילו שאני לא נהג ראלי עדיין הצלחתי להפיק, להרגיש ולהבין את היתרונות שמכוניות בעלות הנעה אחורי נותנות.

ללא קשר אליכם, אני די חדש בפורום אך אני חייב לציין שישנם כאן כל מיני חברה, אוהדי אלפות למיניהם שעושים ניצול ציני בפורום (וראיתי כבר אחרים שכתבו את אותו הדבר).

אני אוהד מאוד גדול של מכוניות איטלקיות, אפילו היו לי מכוניות איטלקיות אבל יש כאן אנשים "שמוכרים" כאילו במקרה אגדות וסיפורים אל אלפות ומנסים לקדם אותם ולמשוך צעירים למותג הזה, והאמת היא שמדובר על רכב טוב (אך ורק החדשות מהשנים האחרונות) אבל יש טובות ממנה.

פורסם

פרט לג'ולייטה החדשה ה-159 היא מהאלפות החדשות היותר אהובות עליי.

רכב מנהלים ספורטיבי וסקסי מבפנים ומבחוץ. הרבה סטייל כיאה לאיטלקית.

אומנם היא לא מהאלפות האמיתיות כמו הג'ולייטה או ה-156 אבל לא רעה..

אם לא הייתי אוהב כ"כ את הסאאב 9-5 אז הייתי בהחלט קונה את ה-159. לא עכשיו, בעתיד הלא רחוק...

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
אומנם היא לא מהאלפות האמיתיות כמו הג'ולייטה או ה-156 אבל לא רעה..

האלפא האמיתית האחרונה, משום מה, היא תמיד הלפני אחרונה, שזה אומר, מן הסתם, שה-159 תהפוך לכזו עם הצגת הג'וליה ושכל הקטע הזה הוא די בולשיט.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ה 75 היתה אחרונה עם הנעה אחורית, זה עדיין אינו הופך את הסוד למשל, עם ההנעה הקדמית לפחות אלפא ממנה. אבל גם לא מעט שבאו אחרי שתי אלו.

פורסם
האמיתית האמיתית האחרונה היא ה 75, לפחות על זה אני מקווה שאין ויכוח....

אם כבר, האלפא האחרונה שפותחה לפני עסקת פיאט הייתה ה-164 (וכן, אני יודע על הפלטפורמה המשותפת ועל זה שהיא הוצגה כבר לאחר הרכישה). לגבי ההנעה כבר ענו פה עם הסוד. שוב - ענייני האלפא האמיתית האחרונה הם בעיקר נוסטלגיה לשמה ואין בהם ממש.

אגב, רועי, ה-ES-30 הייתה האחרונה עם הנעה אחורית.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
הנה דוגמה למה אפשר לעשות בסיבובים עם ההנעה הקדמית הנחותה בידיים מתאימות על 175 כ"ס + אישה נודניקית מול ב.מ.וו Z3M על 321 סוסיה.

ly7oP8RB3fg דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

וואו איזו נהיגה הרואית:) אם אני לא טועה זה נראה כמו 306GTI בנרברגרינג? רואים שהבחור מכיר את המסלול.

דבר נוסף שרציתי לשאול זה מדוע ה156 דווקא כן תפסה?מדוע היא הצליחה יותר מה159?

Porsche 944 turbo

פורסם
וואו איזו נהיגה הרואית:) אם אני לא טועה זה נראה כמו 306GTI בנרברגרינג? רואים שהבחור מכיר את המסלול.

דבר נוסף שרציתי לשאול זה מדוע ה156 דווקא כן תפסה?מדוע היא הצליחה יותר מה159?

זה לא בחור זאת בחורה.

והיא יודעת לנהוג!!

ל156 היו עלויות ייצור נמועות בהרבה מה159.

ה159 היא מכונית נהדרת אבל העלויות הגבוהות שלה הרגו אותה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
זה לא בחור זאת בחורה.

והיא יודעת לנהוג!!

ל156 היו עלויות ייצור נמועות בהרבה מה159.

ה159 היא מכונית נהדרת אבל העלויות הגבוהות שלה הרגו אותה.

עידן

ואללה ? לא ידעתי שיש בחורה שנקראת מרטין....

הוא לפחות מודה שהיא נודניקית אבל טוען שהיא שוקלת רק 60 ק"ג ולא 100 כמו שאחד טען שם.

• תוכן חדש...