Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתגובה למודעה על רכב שברצוני לרכוש (קיה סיד שנת 2009), דיברתי עם אשת הקשר ששמה הופיע במודעה. היא אמרה שהרכב הוא בבעלות ליסינג כרגע (בלו-סקאי). ראיתי כי המחיר הנקוב הוא 65,000 ש"ח, שהם כ-10% מתחת מחיר המחירון.

כאשר אמרתי שידוע לי שבקנייה מליסינג לרוב ניתן להשיג 20% הנחה, היא אמרה שבאופן כללי זה נכון אבל במקרה הזה הרכב הוא בליסינג מימוני ולא תפעולי ושבסוג ליסינג זה ההנחות יותר קטנות.

מישהו מכיר נושא זה ויודע לספר אם זה נכון?

תודה!

פורסם

אישית אני חושב שעל רכב מליסינג מימוני לא צריך להוריד שקל.

בעבר גם לוי יצחק חשב כך אך זה השתנה בזמן האחרון ואכן על פי המחירון ישנה ירידת ערך של 10%.

שים לב שליסינג מימוני אומר שאתה רוכש את הרכב בתשלומים מחברת הליסינג כאשר אתה נותן מקדמה בתחילת העסקה ואז ישנם תשלומים קבועים חודשיים (36 בדר"כ), בסוף התקופה יש לך אפשרות לרכוש את הרכב והוא עובר לבעלותך או להמשיך לרכב הבא.

מאוד זהה לרכישת רכב עם הלוואה מהבנק, רק שבמקרה זה הרכב משועבד לחברת הליסינג ולא לבנק.

חוץ ממתן תנאי אשראי (גרועים מאוד אגב) אין לחברת הליסינג יד ורגל ברכב והאדם הפרטי מטפל בו מתחילתו ועד סופו.

ולכן אני חושב שאין שום סיבה להוריד מהמחיר, בטח לא מעבר ל-10%.

אגב, 5-10% ניתן היום להוריד כמעט מכל רכב אשר נפוץ על הכבישים ובחברות הליסינג, וזאת ללא כל קשר לעבר שלו (זה בערך המינימום שמורידים, גם לרכבים פרטיים ושמורים).

פורסם

זה תלוי מאוד, עסקי הליסיג מימוני מתחלק לשלושה סוגים עיקרים:

1.ליסינג מימוני כאשר הרכב נסגר בעסקה עם חברת הליסינג לקניה בתשלומים (עם מקדמה, בלי מקדמה, בתחילת העסקה או בסופה) אך הרכב נרשם על שם חברת הליסנג ולאחר שלוש שנים מחליט הרוכש האם להתקדם לרכב חדש או לקנות את הרכב

2. ליסינג מימוני כאשר הרכב נרשם על שם הרוכש עם שיעבוד על הרכב שמורד לאחר שלוש שנים או לאחר גמר התשלום לרכב

3. הלוואה מהבנק או חברות מימון השונות ורישום הרכב על שם הקונה.

ההבדל המהותי נובע פה בין הסוג הראשון לבין השני והשלישי בכך שאם הרכב נרשם על שם חברת הליסניג כמובן מופיע ברישיונות החכר ומכיוון שבארץ אין הבדל ברישום בין ליסניג מימוני לתפעולי הבעיה יכולה לצוץ כשתרצה למכור או אם חלילה וחס קרתה תאונה ותצפה לקבל מהביטוח את מחירון הרכב מינוס ההפחתה על ליסינג המימוני (10%),

לרוב חברות הביטוח מתנערות מזה שהרכב אומנם נרשם כליסינג אך הוא שימש כרכב במימון ולא כרכב בליסינג תפעולי...

אישית אני מכיר אדם שקנה רכב מחברת ליסינג מסוימת כאשר במהלך העיסקה נאמר לו במפורשות שהרכב שימש אדם שקנה אותו בליסינג פרטי ולכן המחיר היה בהתאם,

לאחר שנה-שנתים חזר הבחור לאותה חברת הליסניג כאשר הינו מעונין לעשות טרייד אין ולהתקדם לרכב חדיש יותר

כאשר הורידו לבחור 20% על הרכב הוא תמהה לפשר הדבר וכאשר הסביר שהרכב שימש כרכב מימוני הוסבר לו שהם אינם יכולים לדעת אם הרכב היה בליסנג מימוני או תפעולי כל עוד אין לי מסמך ואו בחוזה הרכב נכתב זאת במפורשות...

מקווה שעזרתי

פורסם

1. רכב מליסינג תפעולי, הלא הוא "רכב חברה", שייך בדרך כלל לנהג אחד, אך לעתים עובר ידיים בתוך החברה, בתקופת הליסינג.

בנוסף, נהוג להשאיל מעמיתים בעבודה את רכב הליסינג שלהם, (לפגישות, סידורים מחוץ למשרד), דבר שלא יקרה עם רכב פרטי.

2. רכב מליסינג תפעולי לרוב "עושה" ומיועד לנסיעות מרובות, בשונה מרכב מליסינג מימוני, שהוא רכבו הפרטי של אדם.

על פי לוי יצחק, גובה ההפחתות/הנחות הם:

ליסינג נהג יחיד – 14%

ליסינג מרובה נהגים – 20%

ליסינג מימוני – 10%

ענת

אוויס

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

דיברתי היום עם שלמה סיקסט. הם נתנו לי הצעת מחיר על רכב שהיה בליסינג ברשות חברה, וההנחה שהם נתנו היא פחות מ-10% על המחירון (וזאת עוד לאחר שרצו לשחוט אותי במחיר בטרייד אין על הרכב הישן שלי).

אמרתי לסוכן כי אני מצפה להנחה של כ-20% על הרכב שהיה בליסינג והוא אמר שמה שכתוב במחירון זו רק המלצה ובפועל מחליטים על הפחתה עד 20% לפי המצב של הרכב....

זה נשמע לי קצת מפוקפק ולדעתי הוא סתם ניסה למרוח אותי. לפי האתר של יצחק לוי, כתוב שבמקרה זה "יש להפחית 20%" -...

מה דעתכם? האם מדובר בהמלצה בלבד, או שעל המחיר להתחיל 20% נמוך ממחיר המחירון?

תודה

פורסם

אין חובה לפעול על פי המחירון. זו פשוט נקודת פתיחה מוסכמת, פחות ו יותר, למו"מ.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

באופן כללי אני רוצה לומר שבשוק המשומשות מליסינג מימוני יכולות להיות מציאות.

לפני כשנה וחצי ההורים שלי היו צריכים "להפטר" מסיטרואן C4 מליסינג מימוני בת 30 חודשים.

הם קיבלו אותה חדשה, שמרו עליה בצורה יוצאת דופן והקילומטראז' היה רגיל לגמרי לרכב פרטי.

אבל הרכב היה רשום על שם ניו קופל - אחרי שבועות של נסיונות כאלה ואחרים למכור קרוב ככל האפשר למחירון של הפרטית, הרכב נמכר ב17 אלף שקל פחות ממחירון של פרטית (70 במקום 87).

אני מסכים עם המוכר שרוצה למכור הרבה מעל המחירון של "ליסינג רגיל" ואני מבין מהצד השני את הקונה שמפחד מזה שבעתיד כשיצטרך למכור, יצטרך למכור רכב פרטי אחרי "ליסינג".

פורסם
אין חובה לפעול על פי המחירון. זו פשוט נקודת פתיחה מוסכמת, פחות ו יותר, למו"מ.

כלומר רכב שנחשב במצב טוב, למרות שהיה בליסינג ע"י חברה, סביר להפחית ממנו רק 8.5 % כפי שהציעו לי?

פורסם

רכב מבוקש במצב מצויין ועם קילומטראז׳ טוב יימכר גם מעל למחיר המחירון אפילו אם יצא מליסינג.

רכב פחות מבוקש (מי אמר אופטרה?) יקבל גם 40 אחוזי הנחה.

לוי יצחק נתן את הממוצע. יש דוגמאות לכאן ולכאן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...