Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מסנן מים hardless - מי מכיר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הציעו לי את המסנן האמור - http://www.galal.co.il/58565/hardlles

עזבו את עניין המחיר כרגע, האם הוא אכן עושה את העבודה?

מישהו מכיר את התחום לעומק?

(כרגע משתמש בבית במתקן מי ברז שכתוב עליו נביעות, ומשלם מחיר מופקע)

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מותקן אצלי בבית כשנה פלוס.

אופן פעולתו דומה למסנן הבריטה, יש שרוול במסנן שלתוכו מוכנס "אבני לשם", לפי הכתוב באתר זהו חומר שיותר טוב מהסיליפוס.

יותר טוב-פחות טוב, אני לא יודע.

בכל אופן בקומקום לא רואים הצטברות של אבנית, דרך אגב אבנית לא נעלמת היא רק לא מצטברת כמו שגם בבריטה לא מעלימה אבנית. כך שלפחות פעילות אחת של המוצר ניכרת.

טעם המים בסדר.

עכשיו השאלה היא מה אתה מצפה מהמים של נביעות ומה אתה מצפה מהמים של המוצר הנ"ל, אינני בטוח שמטרתם המוצהרת של שני המוצרים זהה.

אם הייתה אומר שמקום להשתמש בבריטה אתה שוקל להשתמש במוצר הזה, הייתי אומר לך, "לך על זה".

מכיוון שאתה מבקש להחליף מי נביעות במוצר הזה, אין אני יכול תשובה מוחלטת.

דרך אגב, הברווז פתח חברה שמוכרת מוצר טיהור מים, למה שלא תפנה אליו ?

פורסם

ראשית, ממליץ לך לעשות חיפוש בפורום. כמעט אין כאן נושא שלא נבדק ונשאל.

ראה בשירשור הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=378209

שנית, אני לא הצלחתי להבין מה זה "אבני לשם". על פניו נשמע כמו סוג של סיליפוס. ממליץ לך לברר לפני ההתקנה.

אני התקנתי אצלי לפני כ 3 חודשים מע' אוסמוזה הפוכה עם 7 שלבי סינון רק למי השתייה. עלה כ 700 ש"ח בהתקנה עצמית. בנתיים אין אבנית כלל.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

כדורי סיליפוס מכילים ארסן. אם כי בכמויות קטנות, אבל בטוח שלא הייתי רוצה לשתות את המים האלה.

אוסמוזה הופכת את המים למזוקקים, וככאלה בלי תהליך מינרליזציה, המים עוד יותר מזיקים לגוף מאלה שמכילים ארסן.

תשאר עם הנביעות.

פורסם

אוסמוזה הפוכה גם מבזבזת מים בזמן הסינון.

סנן עם סיליפוס לא מומלץ למים שמיועדים גם לשתיה (בתור סנן בכניסה לדוד שמש מומלץ).

רוב הסננים מתמלאים בליכלוך והמים עוברים דרכם החלפתי מספיק פילטרים בתמי בר וראיתי איך הפילטר יוצא.

בגדול מומלץ להישאר עם מים מינרליים נטו לשתיה.

להתקין ברז קטן לצד הכיור עם פילטר קו כלשהו למים לבישול או הרתחה בקומקום.

פורסם

צריך להדגיש שלא מדובר במסנן. הפעולה של הסיליפוס או "אבני הלשם" (שהם נראים כמו וריאציה של סיליפוס) היא כימית.

למרות שיש לשניהם למיטב ידיעתי את האישורים הנחוצים, אני מעדיף להרחיק אותם ממי השתייה שלי.

:turn-l:
פורסם

תודה לכולם על המידע. נראה שהמסנן יישאר על הנייר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם
אוסמוזה הופכת את המים למזוקקים, וככאלה בלי תהליך מינרליזציה, המים עוד יותר מזיקים לגוף מאלה שמכילים ארסן.

תשאר עם הנביעות.

מי אוסמוזה של מע' ביתיות לא מביאות את המים למצב של מים מזוקקים.

ראשית, זה תלוי מאוד בריכוז המלחים בכניסה למערכת. במים קשים מאוד בכל מקרה יישארו מעט מלחים.

שנית, זה תלוי בלחץ המים בכניסה. לחץ נמוך מדי פוגע בסינון ולפעמים צריך להוסיף בוסטר קטן בכניסה.

שלישית, אחרי הממברנה הברירנית יש עוד שלושה שלבים שמחזירים למים את המלחים הנחוצים.

ולגבי המים המבוזבזים, זה נכון. המע' מבזבזת מים אבל המים האלה הולכים (אצלי) לגינה, ועדיפים לדעתי על הבקבוקים שנשארים אחרי המים המינרלים.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

אני שומר את הזכות להגיב בשעה קצת יותר סבירה, אחרי שאשיג כמה שעות שינה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

חלאס לישון. כבר 4 שעות שלמות. אתה יפה מספיק.:wink:

לשעבר:

פורסם

עד כמה שאני זוכר בחקירה יש לך זכות להיוועץ אך ורק בעורך דין.8) .

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

אוקיי.

השאלה הראשונה היא: מה אתה רוצה לסנן בדיוק?

האם את כל המים המגיעים לדירה, או רק את מי השתייה?

המתקן שציינת מסנן את המים המגיעים לכל הדירה, כולל המקלחת. ה"נביעות" שציינת, להבנתי, מסנן (?) את מי השתייה-או שמדובר על מתקן עם בקבוק?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...