Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול ראשון מאוד יקר אחרי קניית הונדה FRV

HondaFRV
שימו לב! השרשור הזה בן 4348 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לפני כחודשיים קניתי רכב מדגם Honda FRV עם קילומטרז 86000 משנת 2007.

היום בבוקר התחלתי לשמוע חריקות מהגלגל הימני האחורי. לקחתי את הרכב למוסך מורשה והם רצו 6600 ש"ח על התיקון כולל טיפול 75K. אחרי כל מיני הנחות (10-20 אחוז, תלוי על איזה חלק) עודכנה ההצעת המחיר ל 5400 ש"ח.

האם הם תפרו אותי או שזה סביר? האם זה סדר הגודל של העלויות שאני אמור לקחת בחשבון?

אשמח לשמוע חוות דעת.

הצעת מחיר סופית

טבעת אטימה לפקק שמן 2.8

מסנן שמן מנוע 87

מסנג דלק 562

שמן גיר 137

שמן מנוע סינטטי 162

שייבה 10

תפס לפילטר דלק (כתום) 24

מגב קדמי שמאלי 113

מגב קדמי ימני 103

רפידות קדמיות 438

צלחת קדמית 703

תושבת מנוע 1548

עבודה 775

סה"כ 4664.8

סה"כ כולל מעמ

5411.168

אני מצרף פה גם מה שמצאו בבדיקה שעשיתי במכון רישוי לפני הקניה.

רעש מערכת תיזמון ושתומים , רעשים ונקישות פנימיים , נזילות שמן קלות סימני שריפת שמן, לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה, לבטל רעשים ולחזור לשמיעת מנוע. קורוזויה וסימני נזילה בחיבורים, סיבובי מנוע לא יציבים. לטלפל במערכת הזרקה, לתאם מנוע.

שחיקת צמיגים , נקישות במתלה, לתקן זוויות ומערכת היגוי ואיזון ציר אחורי.

בולם זעזועים אחורי ימני חלש קפיציות לקויה.

העברת הכוח

חופש צלבים, החלפת הילוכים מאורחת, רעש קל מתיבת הילוכים.

תודה מראש!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי התקלות יש מצב שהתיקון יהיה יקר.

אני לא מכיר את הדגם הזה אבל יש כאן כמה אלמנטים -

מסנן דלק 562

מגב קדמי שמאלי 113

מגב קדמי ימני 103

תושבת מנוע 1548

לגבי אלה נסה למצוא את המחירים באינטרנט יש לי הרגשה שאפשר להוריד 0 אחד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בקשר למגבים... 80 שח לזוג מגבים מהסוג החדש . אפילו אם יהרסו כל שנה עדין מתשלם. כמובן אפשר לקנות אותם בחנות ולא בסוכנות ששם הם ממש גנבים!

קניתי מגב אחד מקורי ברנו עלה 150 שח והחזיק פחות משנה.

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המחירים צפויים (ומופקעים, כרגיל) למוסך מורשה. בגלל שהצעת המחיר כוללת די הרבה דברים + עבודה על הרכב אז היא התנפחה.

אלא אם הרכב עבר התעללות מסיבית - תושבות המנוע נשמע לי כמו אלמנט השחלה קלאסי. אתה עוד לא בגיל ובקילומטרז' שצריך להחליף אותן, אלא אם המנוע רועד חזק בזמן עבודה.

מחיר המגבים מופקע, השאלה היא האם אין אלטרנטיבה זולה יותר? כל חנות חלפים תוכל לספק לך את התשובה.

לגבי שאר הדברים - מחירים צפויים למוסך מורשה. ואחרי זה מתפלאים למה אנשים מחפשים חלפים סיניים ומוסכי מדרכה :roll:

איתמר.

(ונ.ב, לא הבנתי איפה נכנסו כאן החריקות מהגלגל האחורי למשוואה).

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

(ונ.ב, לא הבנתי איפה נכנסו כאן החריקות מהגלגל האחורי למשוואה).

הערכה שלי: את זה הם פתרו בעזרת קצת שמן WD40. המחיר הגבוה הוא על העבודה והכשרון.

בקיצור תפרו אותך לאללה.

רפידות + צלחות בלמים קדמיים, לא מזמן קיבלתי הצעת מחיר של 650 ש"ח כולל עבודה ומע"מ במוסך מורשה. לך לקחו 1141 ש"ח.

הלאה. על השייבה שאוטמת את פקק השמן חייבו אותך פעמיים. 1. 2.8. 2. שייבה 10 ש"ח.

פילטר דלק לא עולה 562 ש"ח אלא אם כן הוא עשוי מזהב טהור.

מגבים תשיג ב60 ש"ח לזוג סיני ו80-100 לזוג קצת יותר איכותי.

תושבת מנוע. כמה החליפו לך? אחת, או 3 או 4? האחת היא של טרקטור האו שהיא משובצת יהלומים שיהיה יפה? ל3 4 תושבות זה מחיר הגיוני, אולי. לאחת? מוגזם.

בפעם הבאה שמגיעים למוסך אפשר לבקש בכתב: איבחון תקלה. פתרונה. מחיר סופי סופי כולל חלקים כולל עבודה כולל מע"מ. ושהכל יהיה בכתב.

רק ככה הם לא יעזו להמציא סתם דברים שלא קשורים. (תחזרו לתחילת ההודעה)

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום לפני כחודשיים קניתי רכב מדגם Honda FRV עם קילומטרז 86000 משנת 2007.

היום בבוקר התחלתי לשמוע חריקות מהגלגל הימני האחורי. לקחתי את הרכב למוסך מורשה והם רצו 6600 ש"ח על התיקון כולל טיפול 75K. אחרי כל מיני הנחות (10-20 אחוז, תלוי על איזה חלק) עודכנה ההצעת המחיר ל 5400 ש"ח.

האם הם תפרו אותי או שזה סביר? האם זה סדר הגודל של העלויות שאני אמור לקחת בחשבון?

אשמח לשמוע חוות דעת.

הצעת מחיר סופית

טבעת אטימה לפקק שמן 2.8 - סביר

מסנן שמן מנוע 87 - סביר

מסנג דלק 562 - נראה מוגזם, אך גם בקורולה זהו רכיב יקר אשר לא מחליפים כמעט אף פעם. אני הייתי בודק בספר הייצרן (לא המתורגם לעברית אלא המקורי) מתי בדיוק צריך להחליף.

שמן גיר 137 - סביר (אומנם במחיר הזה ניתן להשיג שמן הרבה יותר איכותי מזה שככל הנראה ימלאו לך במורשה)

שמן מנוע סינטטי 162 - סביר (אומנם במחיר הזה ניתן להשיג שמן הרבה יותר איכותי מזה שככל הנראה ימלאו לך במורשה)

שייבה 10

תפס לפילטר דלק (כתום) 24

מגב קדמי שמאלי 113

מגב קדמי ימני 103

רפידות קדמיות 438 - מופרז, מחיר של רפידות לקורולה עומד על חצי מזה ואני מניח שהן לא שונות בהרבה מאלו של FRV.

צלחת קדמית 703 - מופרז אחו-שקשוקה, מחיר של צלחות של קורולה פחות מחצי ממחיר זה ושוב אני מניח שאין הרבה הבדל (אלא אם כן יש לך בלמים של ברמבו..)

תושבת מנוע 1548 - אין לי ניסיון אך זה נראה לי מוגזם בעליל!!

עבודה 775 - מופרז כמו בכל מוסך יבואן!

סה"כ 4664.8

סה"כ כולל מעמ

5411.168

תודה מראש!

בקשר למגבים, אם המגבים הם כמו בסיביק החדשה אז אין מה לעשות זה המחיר.

גם אני הייתי מופתע, אך מסתבר שאי אפשר להתאים לסיויק מגבים זולים מאחר והם מסוג שכל המגב הוא גומי ללא שידרה קשיחה.

המקוריים של הונדה עולים כמעט 400 ש"ח :shock: המחיר שקיבלת הוא לחליפיים והוא גם זהה למחיר של מגבי בוש אשר מתאימים לרכב זה (ואשר קשה מאוד למצוא בשוק).

בקשר בלמים, המחירים שאני ציינתי הם עדכניים לגמרי, לפני חודש החלפתי רפידות בלם בקורולה ועלה לי 250 ש"ח כולל עבודה במוסך מורשה.

בקשר לתושבות מנוע, אף פעם לא החלפתי, אך בהסתמך על שאר הצעת המחיר אני מניח שגם כאן ניתן לחתוך משמעותית מהמחיר.

מה גם שבכלל לא בטוח שצריך להחליף, זה לא הופיע בבדיקה וזה אחד הדברים שקל לעלות עליהם.

האם אתה מרגיש רעידות משמעותיות בזבן פעות מנוע בסרק? האם אתה מרגיש העברת הילוכים לא חלקה?

אם התשובות הן לא אז תעבור הלאה..

בקשר לפילטר דלק, אלו פילטרים יקרים (שוב אני מניח שהרבה פחות ממה שהוצע לך) אך לא בטוח שיש להחליף אותו ב-86K ק"מ.

תבדוק בהגדרות היצרן בספר הרכב המקורי (באנגלית) ולא בלוח הטיפולים שמפרסם היבואן (תתפלא אבל יש הבדלים משמעותיים).

לגבי עבודה, במוסף מורשה שאני מטפל בוא אני מניח שלא היו לוקחים יותר מ-200 ש"ח על העבודה.

אגב, החריקות ככל הנראה מגיעות מרפידות גמורות, לא משהו שניתן לפתור עם WD40..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לכל העונים.

קצת רקע אישי (מוטורי) , עד לאחרונה הייתי עם רכב ליסינג וזה הנסיון הראשון שלי עם רכב פרטי.

דבר ראשון :

המחירים הנל הם לא המחירים המקוריים שהם רצו. הם בהתחלה רצו 2000 לפני מע"מ ולפני עבודה על התושבת מנוע!

מדובר על תושבת אחת בלבד.

כששאלתי האם זה דחוף, ענו לי שאם אני לא אעשה את זה זה יגרום נזק לתושבות האחרות ובסופו של דבר אני אצטרך להחליף את כל התושבות.

הוא הראה לי שזה קרוע, אבל אני לא מומחה גדול...

בהתנעה הייתי שומע רעש שמזכיר מנוע דיזל.

המוסך המדובר הוא מאיר דווידוב בירושלים. מוסך מורשה של הונדה.

אגב, לקחתי את הצעת המחיר שהוא נתן לי לאיזה מוסך באיזור והוא אמר לי שהוא יכול לעשות לי הכל בחצי אבל לגבי התושב מנוע הוא דיבר על תושבת חלופית.

אני תוהה לעצמי מה אני אמור לעשות בעתיד, לא לטפל במוסך מורשה? המחירים האלו מוגזמים!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המחירים צפויים (ומופקעים, כרגיל) למוסך מורשה.

"...לגבי שאר הדברים - מחירים צפויים למוסך מורשה. ואחרי זה מתפלאים למה אנשים מחפשים חלפים סיניים ומוסכי מדרכה :roll: ..."

כל מילה - פנינה.

אני תוהה, מה האינטרס של בעלי המוסכים (רבים מהם, לא רוצה להכליל), "להשחיל" לקוחות פוטנציאליים? הרי רוב הסיכויים שהלקוח יגלה, במוקדם או במאוחר, ויעבור למוסך אחר, לבד מהשם הרע שנגרם למוסך?

נראה לי שזו שאלה שאין עליה תשובה.

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חלק מהמחירים סביר, חלק הזויים.

דווקא אני מטפל במוסך מורשה והמחירים סבירים, ועוד כשהייתי צריך להחליף לצמיגים הם נתנו לי מחיר יותר טוב מכל הפנצריות (כולל הרכבה ואיזון). מצד שני, לא החלפתי שם מגבים, רפידות בלם, תומכי מנוע או מסנן דלק (מתוכנן לטיפול הקרוב) שאלו הדברים שהייתי אומר שעשקו אותך בהם, בלשון המעטה.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום לכולם.

כרגיל זה לא מפתיע אותי.

הונדה כהונדה זה רכב מאוד יקר לטיפולים מבין היפניות.

מוסכים מורשים הם "צרה שלא כתובה בספר"

בעלי מוסכים מורשים בונים וילות מהלקוחות שלהם ולא בכדי.

אני מציע שתתחיל לחפש ולהתיעץ כאן, איזה מוסכים נותנים את התמורה הטובה להונדה:

גם לא מורשים, גם לא יקרניים ,וגם מקצועיים(כמו חיפוש בזאפ..:-D)

ותתפלא יש כאלה.

יש לך ספר רכב -תסתכל מה צריך להחליף בכל טיפול -

לך כמוני לרחוב המסגר בת"א ,קנה חלקים מקוריים ו,מצא מוסך טוב שירכיב לך.

אין שום סיבה לשלם את מה ששלמת כולל ההנחה.

אל תתבאס, אבל כל אחד משלם מתישהוא "שכר לימוד" ואחרכך לא דופקים אותו יותר!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצעת מחיר סופית

טבעת אטימה לפקק שמן 2.8

מסנן שמן מנוע 87

מסנג דלק 562

שמן גיר 137

שמן מנוע סינטטי 162

שייבה 10

תפס לפילטר דלק (כתום) 24

מגב קדמי שמאלי 113

מגב קדמי ימני 103

רפידות קדמיות 438

צלחת קדמית 703

תושבת מנוע 1548

עבודה 775

סה"כ 4664.8

סה"כ כולל מעמ

5411.168

אני יודע שהתייחסו כאן כבר, אבל אני רק רוצה להוסיף:

1. מסתבר שמסנן דלק ב-FRV זה דבר יקר במיוחד. לפי האתר הזה מדובר על קרוב ל-60 פאונד, כלומר קרוב ל-400 שקלים. למה? השד יודע...

2. בלינק שהבאתי אפשר לראות גם 120 פאונד לדיסקים קדמיים ו-50 פאונד לרפידות קדמיות, כלומר 700 ו-300 שקלים בהתאמה, דומה יחסית למחירים בארץ (במפתיע). ויקר בכל מקרה.

3. לא זוכר מקומות בהם מוכרים מגבים בנפרד, אחד אחד. זה בערך כמו למכור מכנסיים כשכל צד של המכנס נמכר בנפרד :-P בכל מקרה, גם באתר שצירפתי עושים את זה, משום מה, עם מחיר של כ-11 פאונד למגב. לגמרי לא מובן לי הקטע, וגם למה זה עולה בערך פי 3 ממגבים נורמליים (זוג מגבים איכותיים עולה מקסימום 100 שקלים, ואין שום סיבה לשלם יותר).

4. באתר הזה אפשר לראות דוגמאות למחירים הגיוניים לתושבות מנוע של FRV. עלויות בין 50 ל-150 דולר, ובכל מקרה הרבה פחות מהעלות שלהן בארץ...

במאמר מוסגר, הונדה כנראה חושבים שהמכוניות שלהם עשויות מזהב, אחרת קשה להסביר מחירים מופלצים כאלו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• שנה מאוחר יותר...

כמה באמת אמורה לעלות תושבת מנוע ל-FRV? מקורית? חילופית ברמה טובה? כולל עבודה?

ולמה בכלל אני אמור להחליף תושבת אחרי שימוש סביר של חמש שנים?

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המחיר של תושבות מנוע של הונדה הוא יקר מאוד וגם לא בטוח שאחרי שתחליף תושבת אחת זה יספיק .

אני כרגע הזמנתי שלוש תושבות מנוע מקוריות מאנגליה ושילמתי 3000 שקל .

לתחזק הונדה זה לא זול במיוחד בכל מקרה אני לא ממליץ לך להשתמש בתושבת חליפית ...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טיפול ראשון -הוא תמיד ראשון, לומדים בדרך קשה. אין מה לעשות בחרת רכב יקר וטוב, אבל עשית יישור קו רציני לכמה שנים קדימה.

צריכים לנסות להציג הצעות מחיר בפורום לפני הטיפול ולקבל המלצות באנשים ובעלי מקצועה.

הFRV מבוסס על סיוויק, גם אני חיפשתי מסנן דלק ותושבת תחליפי ולא מצאתי, אשמח לקישור. רפידות השתמשתי בחליפיות - חצי מחיר של מקורי.

CITROEN C5 X7 2013

CITROEN C5 II 2006

OUTLANDER 2013

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האחזקה של הונדה היא יקרה כי מחירי החלקים בהחלט גבוהים לעומת שאר רכבים דומים,

זה רק מראה שסטיגמות באמת לא שוות כלום! [יפניות זולות לאחזקה].

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4348 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...