Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבנתי שגיר מתוצרת צרפתית שעליו כנראה מדובר שהיה בשימוש בדגמים שהפכו לא אטרקטיבים נטה ״ללכת לעולמו״ מהר (אחרי מספר קילומטרים נמוך יותר בהשוואה ליצרנים אחרים היה צורך בהחלפת

גיר) ושבכלל הייתה בעיית ידע בטיפול ברכב צרפתי בארץ. יש בזה אמת? (אם כבר גלשנו לנושא הצרפתי)

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

ניסיון שלי :

מדובר אומנם בשנות ה 90, ואני מקווה שהמצב היום השתפר מהותית.

פיאט חדשה, אני הייתי היד הראשונה.

נמסרה עם כמה ברגים מפוזרים בתא המטען, צינורית וואקום מנותקת במנוע ודלתות לא מתואמות.

מהיום הראשון המנוע מצלצל במאמץ.

בערך אחרי שנה-החלפת בית פיוזים עקב התחממות מגעים.

אחרי עוד שנה-שנתיים-שריפת מגעים בנגד מאוורר. התחממות ועיוות של בתי נורות ראשיות.

נזילה מאטם מכסה שסתומים בערך ב 50 אלף קילומטרים.

נתק בצמה לתא מטען.

אלטרנטור הוחלף בערך ב 70 אלף.

אגזוז הוחלף בערך אחרי 5 -6 שנים.

ברגי הגלגל נתפסים ונשברים בנאבות.

נזילה מצנרת דלק אחרי 6-7 שנים על הכביש.

נזילה מהגה כוח.

מכסה טנק דלק נשבר בלי סיבה.

בערך באותה תקופה - שבר במכסה משאבת דלק, בלי שום סיבה.

מערכת מנופים שמזיזה את הוישרים התפרקה בערך אחרי 7 שנים.

נזילת שמן מהגיר.

בעיות בהתנעה עקב חוסר מגעים למחשב הצתה.

רפלקטורים בפנסים קידמיים רועדים.

זה רק מה שאני זוכר, הרכב היה בבעלותי הרבה שנים, אבל קילומורז' כללי היה נמוך, סביב 100 אלף, כשמכרתי אותו. מיותר לציין שהיה מטופל ומתוחזק ברמה טובה.

פורסם

בוקי,

אפשר לכתוב ספר דומה על הפולו קלאסיק 97' שהייתה להורים שלי,

בעיות חשמל, סדקים בדשבורד,

מאוורר של המנוע אם אינני טועה שהתקלקל אחריי כשנתיים,

חלונות שנופלים ועוד שלל סיפורים (כן, העיקר הגיר והמנוע היו תקינים כשכל הדברים מסביב עשו מלא בעיות).

ואני מדבר על רכב שהיינו יד ראשונה והיה מטופל כמו שצריך (אבא שלי פדנט, לא מקמץ על חלפים סיניים או שם מים במקום מי רדיאטור איכותיים).

משיחה עם בעלי פולו לשעבר, מודל 2008,

הוא טוען שאמנם סדקים בדשבורד לא היו לו, אבל בעיות חשמל עדיין היו (להזכירך, עברו 11 שנים מאז),

מאוורר לא התקלקל לו (החליף את האוטו ב2010 או 2011, לא זוכר),

גם עם החלון היה לו איזה עסק פעם או פעמיים לפי מה שהוא אומר...

הבנאדם מחזיק גם פיאט בראבו ישנה,

אמר שהרכב עושה פחות בעיות מאשר הפולו החדשה...

משמע, חלק מהעבר נשאר נכון, חלק לא.

במכוניות מסוימות אפשר וכדאי מאוד לשכוח את העבר (סקודה, יונדאי [לא מבחינת אמינות אלא מבחינת צריכת דלק וסדקים בדשבורד שהיו בעבר וכו'], קיה) ויש כאלו שלא.

אולי התיאוריה הזאת נכונה לרכבי ליסינג והשכרה שפתחו להם את הצורה (גם שם יש רכבים שמורים, צריך סבלנות פשוט),

יש מספיק אקזמפלרים שמורים ומטופלים בשוק היד השניה, בלי יותר מדי ידיים וק"מ, עם טיפולים מסודרים ובזמן ובחלפים איכותיים ולא במוסכי מדרכה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

משמע, חלק מהעבר נשאר נכון, חלק לא.

.

מסכים, ואני לא פוסל קניית פיאט חדשה נוספת.

רק הערה קטנה- גם בשנות ה 90 כולם אמרו שמה שהיה פעם-היה: רגטה, ריטמו, וכו' היו בעייתיות, אבל החדשות (אונו, טמפרה) טובות יותר.

כך שהסיפור הזה חוזר על עצמו.

פורסם

אני יכול לספר מנסיוני על פיאט אונו 60S שהוצאתי מהחברה בשנת 1992. מכרתי את הרכב בשנת 1996 כאשר קניתי פולקסווגן פולו חדשה. הפיאט נמכרה עם 110,000 ק"מ והפגינה אמינות מוחלטת. הפולקסווגן היתה מזעזעת מבחינת אמינות. לומר שחלק מהעבר נשאר וחלק לא, אינני יודע.

פורסם
והנה הכתבה המלאה:

http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1807449

רצוי שתקרא את הכתבה המקורית ולא את הגרסא העברית שהוציא הצהובון "וואלה", שכניראה יש לו איזה קשר עם לובינסקי.

בכתבה המקורית, 207 היא הרכב האירופאי הכי אמין בסקר הזה, ובסה"כ הוא מדורג שמקום ה-11(או 12 אני לא זוכר כבר) אחרי 10 רכבים שרובם הגדול יפנים. כול שכן הגיל הממוצע של ה-207 שבדקו היה סביבות ה-3 שנים כשבסה"כ ברשימה היו גם רכבים(כולל בעשירייה הראשונה) שהיו בני 7-8 שנים.

עוד רצף של שטויות. גיר AL4 הוא אכן גיר מיושן ומסרס אבל מלא בתקלות? ממש לא.

כמה כבר יצא לך להחזיק רכבים צרפתיים אוטומטיים? כי אצלנו הגיר הזה כבר הספיק לעבור שיפוץ(הרכב עבר 130 אלף) ומחיפוש קטן בפורום אתה לא רואה שזאת תופעה נדירה. איזה עוד גיר בעולם מועד לכאלה תקלות הא?

פורסם
לא ברור מאיפה הבאת את זה. קראתי לא מזמן כתבה שפיג׳ו 207 במקום הראשון מבחינת אמינות ואחריה פיאט פנדה. כדאי שתבדוק לפני שאתה כותב דברים.

אתה יודע מה הדבר הכי טוב ב207?

שיש לה מנוע של במוו

PUNTO 16V

206 XS

פורסם
מסכים, ואני לא פוסל קניית פיאט חדשה נוספת.

רק הערה קטנה- גם בשנות ה 90 כולם אמרו שמה שהיה פעם-היה: רגטה, ריטמו, וכו' היו בעייתיות, אבל החדשות (אונו, טמפרה) טובות יותר.

כך שהסיפור הזה חוזר על עצמו.

צודק לחלוטין. העדר אמינות הוא ב DNA של פיאט ושום דבר לא ישנה את זה. בדיוק כמו ה DNA של גמלים שממשיכים לחפש סוסיתות מפיברגלס בכדי לאכול להם את הגג.

פורסם

אז מה שאתה אומר (רועי 5) זה שאין שיפור והפיאט לא אמינה משמעותית היום (היום = משנת 2007 ואילך) משהייתה בשנות ה90?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

המולטיפלה שלי (1.6 בנזין) טופלה ברמה גבוהה שמנים וכו ועדיין מידי פעם היו תקלות קצר מאווררים, רדיאטור, ממיר, יוניט שמן וכו' שוב נהנתי מאוד מהרכב אבל הוא לא ברמת האמינות של ה DL והמאזדה שהיו לי בעבר...

פורסם

בהחלט לא, אני אומר את ההפך הגמור ( ניסיתי להיות סרקסטי, אלא שאם לא הבנת כנראה נכשלתי ). להשליך מסיפור עם מכונית אחת ועוד משנות התשעים על אמינות או העדרה, של כלל המכוניות של אותו יצרן עשרים שנה מאוחר יותר, כמוה כתאוות הגמל של שנות השישים לגגות של סוסיתא. שני אלו רלבנטיים וכמובן גם מייצגים באותה מידה. הפיאטים שאני מכיר מגלים אמינות מופתית, אבל מדובר באלו שאני מכיר ואני מכיר גם פולקסוואגנים שמגלים את אותה רמת אמינות וגם פורדים, טויוטות, מזדות, מה שתרצה. בקצרה, כל הסיפורים האלו על פיאטים מחורבנים, כמו כל אוטו אחר אגב, פשוט חסרי שחר. וזה מה שאני אומר.

פורסם
רצוי שתקרא את הכתבה המקורית ולא את הגרסא העברית שהוציא הצהובון "וואלה", שכניראה יש לו איזה קשר עם לובינסקי.

בכתבה המקורית, 207 היא הרכב האירופאי הכי אמין בסקר הזה, ובסה"כ הוא מדורג שמקום ה-11(או 12 אני לא זוכר כבר) אחרי 10 רכבים שרובם הגדול יפנים. כול שכן הגיל הממוצע של ה-207 שבדקו היה סביבות ה-3 שנים כשבסה"כ ברשימה היו גם רכבים(כולל בעשירייה הראשונה) שהיו בני 7-8 שנים.

כמה כבר יצא לך להחזיק רכבים צרפתיים אוטומטיים? כי אצלנו הגיר הזה כבר הספיק לעבור שיפוץ(הרכב עבר 130 אלף) ומחיפוש קטן בפורום אתה לא רואה שזאת תופעה נדירה. איזה עוד גיר בעולם מועד לכאלה תקלות הא?

סיטרואן BX שנת 88 ושנת 91, פיג'ו 407 2005, ולא היתה בעיה כלשהי בגיר גם אחרי מספר שנים, אני לא בטוח שלכל המכוניות האלה גיר AL4 אבל זה מה שאני זוכר. אין ספק שבכל רכב יכולה להיות תקלה אבל אני לא בטוח שהגיר הזה פחות אמין מגירים אחרים...

בכל מקרה, כל אחד והטעם שלו. מסכים שרכבים יפניים עושים רושם של יותר אמינים וכנראה שזה באמת ככה באיזשהו מקום, אבל מצד שני, אמינות זה לא הכל. לא מתאים לי לנסוע ברכב מקרקש עם פלסטיק ירוד ונוחות סוג ז' בשביל לחסוך ביקור אחד במוסך בשנה...אבל זה הכל שאלה של סדר עדיפויות.

פורסם

כאחד שתמתיימר לא להתייחס לסטיגמות על רכבים, הייתי מצפה ממך שלא תתיחס אליהם גם כשלא מדובר ברכבים אירופאים:

כל מקרה, כל אחד והטעם שלו. מסכים שרכבים יפניים עושים רושם של יותר אמינים וכנראה שזה באמת ככה באיזשהו מקום, אבל מצד שני, אמינות זה לא הכל. לא מתאים לי לנסוע ברכב מקרקש עם פלסטיק ירוד ונוחות סוג ז' בשביל לחסוך ביקור אחד במוסך בשנה...אבל זה הכל שאלה של סדר עדיפויות.

כי אני בטוח שלכול בעלי היפניות בארץ יש מנוי אצל אורטופד, והפלסטיקה שלהם רוקדת דיסקו כול פעם שהם יוצאים לסיבוב... :roll:

פורסם
כאחד שתמתיימר לא להתייחס לסטיגמות על רכבים, הייתי מצפה ממך שלא תתיחס אליהם גם כשלא מדובר ברכבים אירופאים:

כי אני בטוח שלכול בעלי היפניות בארץ יש מנוי אצל אורטופד, והפלסטיקה שלהם רוקדת דיסקו כול פעם שהם יוצאים לסיבוב... :roll:

צודק, מקבל את ההערה שלך. פשוט הייתי בשוק מאיזה רכב שבדקתי פעם ואני לא רוצה לפרט אבל באמת לא צריך להכליל...

• תוכן חדש...