Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מנסיון שלי עם 2 פונטו ספייס, חיישנים (קראנק, טרמוסטט ולמדה) קורסים בערך ב 150K וראש מנוע נעשה ב- 160-170K . לפי דעתי הרכב הזה עדין ודי רגיש להזנחה. היתרון שלו הוא בעלות קניה נמוכה וחלפים וטיפולים זולים.

פורסם
אתה יודע, אפשר גם לקחת את זה לכיוון השני: זה שאתה נפלת על אקזמפלר בעייתי לא אומר שקונצרן פיאט הוא משל לעץ לימונים.

לא נכון אלעד , כי כמות האנשים ש"נפלו" על התחממויות או בעיות אחרות גדולה בהרבה מאנשים שהיו להם דגמים אמינים.

כמו כן לגבי אנשים אחרים שרושמים על הזנחה, איך בדיוק תקלות בהגה קשורות להזנחה?

ומה עם כל אלו שקנו צרפתיות עם הגיר AL4 ? גם הם נפלו על אקזמפלר בעייתי ?

חוץ מזה drsubaru התייחס רק לרדיאטור,

קשה לי להאמין שבכל התקופה שהייתה לו לא היו לו שום בעיות.

יכול להיות שהבעלים הקודמים נפלו על הרבה בעיות , תיקנו אותן ואצלו הייתה תקופת רגיעה

לאנשים בדרך יש נטיה לייחס בעיות שקרו להם לגורמים חיצוניים ובדרך קטן להקטין ולא לספר הכל.

ודווקא אני כן אומר בפה מלא שקניתי ואני מצטער על כך .

PUNTO 16V

206 XS

פורסם

השאלה היא יותר על הדגמים היותר חדשים (כמו שאמרתי פונטו גרנדה והלאה) והאם חל שיפור משמעותי בכל עניין ה״רגישה להזנחה״ כי סה״כ אף רכב לא אוהב הזנחה

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
השאלה היא יותר על הדגמים היותר חדשים (כמו שאמרתי פונטו גרנדה והלאה) והאם חל שיפור משמעותי בכל עניין ה״רגישה להזנחה״ כי סה״כ אף רכב לא אוהב הזנחה

תראה אני מאמין שהם השתפרו עם השנים.

אבל גם לגנרדה פונטו היו בעיות עם הגיר הרובוטי.

לגבי הדגמים החדשים (פונטו איבו, בראביה),

קשה לדעת כי עוד לא עבר מספיק זמן בשביל להעריך אותם.

PUNTO 16V

206 XS

פורסם

חוץ מזה drsubaru התייחס רק לרדיאטור,

קשה לי להאמין שבכל התקופה שהייתה לו לא היו לו שום בעיות.

יכול להיות שהבעלים הקודמים נפלו על הרבה בעיות , תיקנו אותן ואצלו הייתה תקופת רגיעה

לאנשים בדרך יש נטיה לייחס בעיות שקרו להם לגורמים חיצוניים ובדרך קטן להקטין ולא לספר הכל.

ודווקא אני כן אומר בפה מלא שקניתי ואני מצטער על כך .

שמע, אצלנו במשפחה יש עוד פונטו ספייס, של אחותי. דגם 16V - וגם גרנדה פונטו שנקנתה חדשה.

אגיד לך בפירוט רב את התקלות שנתקלתי בהן בשנתיים שבהן יש לי את הרכב, כאשר עשיתי בהן 40K:

1. הוחלף סוויץ' במסגרת בדיקה לפני קניה (עשה קצר). (חינם)

2. נקרע כבל הילוכים וחייב גרירה. - 700 ש"ח כולל עבודה.

מעבר לזה, טיפולים שוטפים כל 10K במקום 20K כאשר אני מקפיד להחליף תושבות מנוע בלויות (אם יש) וגומיות עם קרעים (אם יש).

כיום הרכב עם 150K.

אצל אחותי נכון לעכשיו הרכב אצלה סביבות שנה. התקלות שהיו הן:

1. דליפת גז במזגן. - 400 ש"ח.

2. רדיאטור שהוחלף. - 800 ש"ח כולל עבודה לאחד מקורי.

אז זהו. סה"כ לא משהו שהוא כ"כ נורא לרכבים בני 6 שעשו כבר מעל 120K במקרה של אחותי ו-150K במקרה שלי.

פורסם
שמע, אצלנו במשפחה יש עוד פונטו ספייס, של אחותי. דגם 16V - וגם גרנדה פונטו שנקנתה חדשה.

אגיד לך בפירוט רב את התקלות שנתקלתי בהן בשנתיים שבהן יש לי את הרכב, כאשר עשיתי בהן 40K:

1. הוחלף סוויץ' במסגרת בדיקה לפני קניה (עשה קצר). (חינם)

2. נקרע כבל הילוכים וחייב גרירה. - 700 ש"ח כולל עבודה.

מעבר לזה, טיפולים שוטפים כל 10K במקום 20K כאשר אני מקפיד להחליף תושבות מנוע בלויות (אם יש) וגומיות עם קרעים (אם יש).

כיום הרכב עם 150K.

אצל אחותי נכון לעכשיו הרכב אצלה סביבות שנה. התקלות שהיו הן:

1. דליפת גז במזגן. - 400 ש"ח.

2. רדיאטור שהוחלף. - 800 ש"ח כולל עבודה לאחד מקורי.

אז זהו. סה"כ לא משהו שהוא כ"כ נורא לרכבים בני 6 שעשו כבר מעל 120K במקרה של אחותי ו-150K במקרה שלי.

ומה עם ה110K הראשונים?

פתאום תגיד שהוחלף מנוע...:lol:

ומה עם ההגה החשמלי בשניהם / גיר?

אם לא נתקלת בהם אז באמת היה לך מזל.

אצלי זה ממש עצבן אותי כי קראתי את כל התגובות בפורום , קניתי את האקזמפלר הכי שמור, טיפלתי במוסך מורשה ובכל זאת אכלתי קש.

הדבר היחיד שאהבתי מאוד בפונטו שהייתה לי זה הגיר הרציף שהיה מעולה וחסכוני מאוד ,

ואני לא מבין למה בגרנדה פונטו גם יש רובוטי וגם מנוע פחות חזק.

PUNTO 16V

206 XS

פורסם

ההגה החשמלי הוחלף (אצלי) בתקופה שהרכב היה ברשות חברת הליסינג.

בדינאמיק לא נגעו בו.

שני המנועים מקוריים ולא אוכלים שמן בין טיפול לטיפול. הגיר תקין בשניהם.

פורסם
ההגה החשמלי הוחלף (אצלי) בתקופה שהרכב היה ברשות חברת הליסינג.

בדינאמיק לא נגעו בו.

שני המנועים מקוריים ולא אוכלים שמן בין טיפול לטיפול. הגיר תקין בשניהם.

טוב ניצחת.

PUNTO 16V

206 XS

פורסם

מסכים איתך אגב לגבי הקטע של הסתרת המידע ע"י אנשים. רוב האנשים לא רוצים לספר שהרכב שלהם מתקלקל וכו' וגם אוהבים להפריז לגבי צריכת הדלק.

ככה אתה מגלה בעלי יונדאי גטס שמשיגים 1:13 ובעלי טויוטה שאף פעם לא ראו מוסך (למרות שעוד לא ראיתי מוסך טויוטה שלא פשט רגל).

לגבי הפיאט שלך, חבל שנדפקת אבל דברים כאלה קורים. סה"כ אני אישית מאוד מרוצה, ואני כ"כ מרוצה שהמלצתי גם לאחותי לרכוש אחת, לאבא שלי לרכוש אחת חדשה וגם חבר שלי קנה לאחרונה גרנדה פונטו 1.2 ידנית והוא מרוצה עד מאוד.

זה גם ברור לי שהרכב הבא שלי יהיה מתוצרת פיאט, כי מבחינתי הם הוכיחו את עצמם בעלויות אחזקה זולות מאוד.

אגב - לא הזכרתי עד עכשיו צריכת דלק קבועה של 1:15 בתוך העיר - שזה 30% פחות מהמכוניות המשפחתיות. זה המון כסף בימינו.

חשבון זריז אומר שזה חיסכון של 2338 ש"ח, על כל 10 אלף ק"מ! ככה שרק מהחיסכון השנתי של מי שנוסע בפונטו 20 אלף ש"ח בשנה, אפשר לממן ביטוח ושני טיפולים תקופתיים :-) :-) :-) :-)

פורסם

dazzler

בפונטו ספייס מהשנים הראשונות הייתה בעיה באמת עם המנועי הגה שהיו נהרסים אחרי תקופה (למען האמת, הממסרים בתוכם היו נהרסים) אבל מאז שפיאט החליפה את ספק החלקים שלה הבעיה הפכה להיות מאוד נדירה, וגם כשנתקלים בה התיקון הוא זול מאוד והרבה מקומות יודעים לעשות אותו.

לגבי רדיאטור סתום - זה קורה אצל רוב הרכבים בשלב כזה או אחר. בד"כ זה קשור להתחממות יתר של המנוע ושימוש בנוזל קירור נחות או סתם מים. צר לי שנפלת על רכב לימון.

לגבי הגיר הרובוטי, אני נכוויתי ממנו אבל התיקון היקר בינתיים מוכיח את עצמו.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

יש לי פונטו איבו, היו לי שני ספייס לפני כן. מדובר על כמעט 9 שנים ניסיון עם הדגמים.

חוץ מהחלפת משאבת דלק בפונטו הקודמת, אפס תקלות. הרכבים הגיעו למוסך לביצוע טיפולים תקופתיים + החלפת חלקים עקב בלאי (בלמים, גומיות וכו').

הרכבים האלה מאוד אמינים, אם מטופלים כהלכה. "הפתעות" יש בכל רכב, של כל יצרן.

!AWDSOME

פורסם
לא יודע אם פחות אמינה. יכול להיות שהכוונה היא שהפיאט יותר רגישה להזנחה ולתחזוקת שבר, בניגוד לחלק מהיפניות.

והרי ידוע שמר ישראלי לא אוהב כניסות למוסך "שלא לצורך" (שלא לצורך = טיפול תקופתי איכותי).

לכן כדי לבדוק אם יש רכבים במועדון של הרכב,שם אוהבים את הרכבים שלהם ומטפלים כמו שצריך.

אצלי למשל הייתה דובלו שקניתי עם 300K המנוע עצמו היה מעולה למרות שלך תדע איך טיפלו בו,לא נגע בשמן,היו לי בעיה בחיישן קרנאק,חיישן גדישה ומשאבת קלאץ עליונה,שלדעתי נזלה כבר בעת הקניה,הרכב נסע בעליות בחמסין והמחוג לא זז מהחצי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
הוא לא. פיאט עדיין "מככבת" בתחתית טבלאות האמינות ושביעות רצון באירופה.

לא ברור מאיפה הבאת את זה. קראתי לא מזמן כתבה שפיג׳ו 207 במקום הראשון מבחינת אמינות ואחריה פיאט פנדה. כדאי שתבדוק לפני שאתה כותב דברים.

פורסם
כל הדברים שרשמת הם אמיתיים...איזה סטיגמות?!

להרבה מאוד פיאטים יש נטייה לרדיאטור להיסתם וכתוצאה מכך להתחמם.

לרוב הצרפתיות בשנים האחרונות היו גיר AL4 שהוא מלא בבעיות ותקלות.

להרבה מכוניות גרמניות (איביזה, פולו , גולף) הייתה מחלה של חלונות נופלים

עוד רצף של שטויות. גיר AL4 הוא אכן גיר מיושן ומסרס אבל מלא בתקלות? ממש לא.

• תוכן חדש...