Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה ימים שאלתי מכר את דעתו על פיאט (כיוונתי לפונטו של השנים 2007-8 אבל בכללי כל פיאט מהדור ההוא) וקיבלתי דעה שנשמעת לי טיפה לא נכונה. רק שאני אישית לא בעל הניסיון להפריך אותה. נאמר לי שאיכות החלקים לא ברמה גבוהה ושהם מתבלים יחסית מהר. יש אמת בדברים האלו? אולי זו רק סטיגמה? משהו שהיה נכון לגבי דגמים ישנים יותר והיום כבר לא?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כמה ימים שאלתי מכר את דעתו על פיאט (כיוונתי לפונטו של השנים 2007-8 אבל בכללי כל פיאט מהדור ההוא) וקיבלתי דעה שנשמעת לי טיפה לא נכונה. רק שאני אישית לא בעל הניסיון להפריך אותה. נאמר לי שאיכות החלקים לא ברמה גבוהה ושהם מתבלים יחסית מהר. יש אמת בדברים האלו? אולי זו רק סטיגמה? משהו שהיה נכון לגבי דגמים ישנים יותר והיום כבר לא?

רצף של שטויות.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

לגרמניות יש פח עבה, ודוד שלי בשבי נובה משנות ה-60 נכנס פעם בעץ, והעץ נשבר ולאוטו לא הייתה אפילו שריטה.

יש לי פונטו שנת 98' עם עבר מפוקפק שנוסעת ונוסעת ונוסעת. מתקרב ל-300,000 ק"מ איתה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

הגרנדה נחשבת לדגם מוצלח דווקא,אולי פעם בשנות ה80 זה היה נכון כמו שהסטיגמא שהיא מתחממת בעליות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
הגרנדה נחשבת לדגם מוצלח דווקא,אולי פעם בשנות ה80 זה היה נכון כמו שהסטיגמא שהיא מתחממת בעליות.

צודק!

עם ישראל מלא בסטיגמות. הפיאט מתחממת, לצרפתיות גיר מעצבן, לפולקסווגן יש חלונות נופלים וכו..

חלק מהדברים היו נכונים לעבר המאוד רחוק. יצרני הרכב עובדים ועומדים במאה ה21 בתקנים שונים ומחמירים. קונצרן פיאט הוא מהאיכותיים בעולם ואני בניגוד להרבה משמיצים מחזיק מאוד מהיצרן הזה.

חבל רק שהיבואן פחות טוב. אבל זה כבר לשרשור אחר.

פורסם

עד כמה שהבנתי הגיר הצרפתי (אם כבר מעלים את הנושא) אכן היה בעייתי כשפג׳ו (אם אני לא טועה רק הקונצרן הזה היווה בעיה?) ייצרו אותו בעצמם, ומאז שהם ויתרו על ההתנסות הזאת המצב השתפר והשתווה לכל שאר היצרנים (כלומר הבעיה נעלמה בדגמי הרכב החדשים מאז הפסיקו לייצר)

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
צודק!

עם ישראל מלא בסטיגמות. הפיאט מתחממת, לצרפתיות גיר מעצבן, לפולקסווגן יש חלונות נופלים וכו..

חלק מהדברים היו נכונים לעבר המאוד רחוק. יצרני הרכב עובדים ועומדים במאה ה21 בתקנים שונים ומחמירים. קונצרן פיאט הוא מהאיכותיים בעולם ואני בניגוד להרבה משמיצים מחזיק מאוד מהיצרן הזה.

כל הדברים שרשמת הם אמיתיים...איזה סטיגמות?!

להרבה מאוד פיאטים יש נטייה לרדיאטור להיסתם וכתוצאה מכך להתחמם.

לרוב הצרפתיות בשנים האחרונות היו גיר AL4 שהוא מלא בבעיות ותקלות.

להרבה מכוניות גרמניות (איביזה, פולו , גולף) הייתה מחלה של חלונות נופלים

PUNTO 16V

206 XS

פורסם

וזה על סמך סקרים שביצעת במוסכים השונים ברחבי הארץ? מה הנתונים עם כן? כמה מכוניות נמכרו ולכמה זה קרה? ותוך איזה פרק זמן? :evil: שלזמן? בקיצור אף מכונה לא חפה מטעויות בדיוק כמו אנשים

פורסם
צודק!

קונצרן פיאט הוא מהאיכותיים בעולם ואני בניגוד להרבה משמיצים מחזיק מאוד מהיצרן הזה.

הוא לא. פיאט עדיין "מככבת" בתחתית טבלאות האמינות ושביעות רצון באירופה.

פורסם
כל הדברים שרשמת הם אמיתיים...איזה סטיגמות?!

להרבה מאוד פיאטים יש נטייה לרדיאטור להיסתם וכתוצאה מכך להתחמם.

רדיאטור לא נסתם אם לא תדחוף מים רגילים שגורמים לאבנית ולסתימה ברדיאטור.

מסקנה - אם אתה קמצן, תשלם הרבה יותר.

אני נוסע על רדיאטור מקורי של VALEO שמותקן בפונטו שלי, עבר כבר 150K ונראה ומתפקד כמו חדש.

פורסם

לא יודע אם פחות אמינה. יכול להיות שהכוונה היא שהפיאט יותר רגישה להזנחה ולתחזוקת שבר, בניגוד לחלק מהיפניות.

והרי ידוע שמר ישראלי לא אוהב כניסות למוסך "שלא לצורך" (שלא לצורך = טיפול תקופתי איכותי).

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
וזה על סמך סקרים שביצעת במוסכים השונים ברחבי הארץ? מה הנתונים עם כן? כמה מכוניות נמכרו ולכמה זה קרה? ותוך איזה פרק זמן? :evil: שלזמן? בקיצור אף מכונה לא חפה מטעויות בדיוק כמו אנשים

הכל על סמך נסיון אישי שלי ושל חברים שלי.

תעשה חיפוש בפורום לא חסרים מקרים

PUNTO 16V

206 XS

פורסם
רדיאטור לא נסתם אם לא תדחוף מים רגילים שגורמים לאבנית ולסתימה ברדיאטור.

מסקנה - אם אתה קמצן, תשלם הרבה יותר.

אני נוסע על רדיאטור מקורי של VALEO שמותקן בפונטו שלי, עבר כבר 150K ונראה ומתפקד כמו חדש.

קמצן?

בוא נתחיל מזה שפיאט שלי קניתי אותה ב4k מעל המחירון כי היא עשתה רק 20k והייתה אצל זוג זקנים וטופלה במוסך המרכזי.

וחוץ מזה גם אצלי טיפלתי רק במוסך המרכזי ושמתי רק מים אדומים ובכל זאת הרדיאטור נסתם ב50k.

לא רק זה המוסך המרכזי שלהם סתם החליף לי תרמוסטט לפני שהוא הבין שהבעיה ברדיאטור.

בלי קשר לכל זה הבולמים של האוטו היו כבר גמורים ב50k , וגם

ההגה כח החשמלי המטופש שלהם התנתק לי בזמן סיבוב בכיכר וכמעט גרם לי לעשות תאונה .

וגם הייתי צריף להחליף כהל בגלל גמגומים במנוע, וזה היה רק אחרי 4 שנים שהאוטו על הכביש!

תעשה לי טובה לא הכל קשור לקמצנות או לגורם האנושי.

זה שאתה נפלת על אקזמפלר אמין זה לא אומר שהמותג אמין.

PUNTO 16V

206 XS

• תוכן חדש...