Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתקלתי בכמה בעיות, ואני צריך את עזרתכם (לאחר שאתרי ממשלה כמו מס הכנסה לא מוכנים להשקיע כ"כ בעיצוב ונוחות האתר שלהם, וגרמו לי לברוח משם).

אני מעוניין להרשם בתור עוסק פטור.

מה אני צריך לעשות בשביל זה? (אני בן 23).

ועוד שאלה קטנה בקשר ליבוא,

אם אני רוצה להזמין לדוגמה 50 מגני מסך (שעולים פחות מ-50$ כולל משלוח) בשביל למכור אותם בישראל, אני צריך לדווח למישהו על זה? חוץ מדיווח על הכנסות.

מדובר במגני מסך סינים פשוטים, ללא מותג כלשהו.

תודה :)

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

איני יכול לעזור לך עם מגיני המסך, אבל לגבי הרישום - עליך לפנות לרואה חשבון או יועץ מס.

כיון שה"עוסק הפטור" פטור ממע"מ בלבד ולא ממסים אחרים הרי שבכל מקרה עליו להרשם, לכן עליך לפנות למי שייצג אותך מול רשויות המס, והוא זה שידריך אותך לגבי ההליכים הנדרשים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
איני יכול לעזור לך עם מגיני המסך, אבל לגבי הרישום - עליך לפנות לרואה חשבון או יועץ מס.

כיון שה"עוסק הפטור" פטור ממע"מ בלבד ולא ממסים אחרים הרי שבכל מקרה עליו להרשם, לכן עליך לפנות למי שייצג אותך מול רשויות המס, והוא זה שידריך אותך לגבי ההליכים הנדרשים.

אני לא יכול ליצג את עצמי?

מדובר בהכנסה יחסית קטנה, והוצאות נוספות אולי יהפכו אותה בכלל ללא כדאית.

פורסם

לעוסק פטור אין צורך ברואה חשבון צמוד, אני מניח שהכוונה היתה שתפנה לאחד כזה לפחות עבור ייעוץ ראשוני והכוונה. למיטב ידעתי יש טונות של מידע על "איך פותחים עסק" בגוגל.

בהצלחה

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש לך הידע הדרוש כדי לעבוד מול מס הנסה? ביטוח לאומי? כל שאר הרשויות? אתה יודע להגיש דו"ח שנתי למס הכנסה? אתה יודע להגיש הצהרת הון? כל אלה פעולות שעוסק מחוייב בהן, והן מצריכות התמצאות בדקויות של החוק והתקנות, ואלה משתנים חדשות לבקרים.

אם יש לך הידע - תבורך, תוכל להסתדר לבד. בתור עוסק מורשה אין לי ספק שהתשלום התקופתי ליועץ המס הוא השקעה נכונה, כיון שהוא יודע בדיוק מה לדווח ואיך, ואם יש בעיותבהתנהלות מול הרשויות הוא פותר אותן בקלות. וב"בעיות" אין כוונתי לדיווחים שגויים וכיו"ב אלא אפילו במסמך שלא הגיע בזמן בדואר וגורם דרישות לתשלומים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אל תפחידו את הילד, לא צריך יותר מידי ידע בשביל לפתוח עוסק פטור.

מה כן צריך?

תעודת זהות וצ'ק או כרטיס אשראי מחשבון הבנק שלך - איתם אתה ניגש למשרדי המע"מ הקרובים לביתך ופותח תיק עוסק פטור.

משם אתה ממשיך למס הכנסה. פותח שם תיק עוסק עצמאי.

משם אתה אמור להמשיך לביטוח לאומי. אני אתן לך טיפ של אחד שכבר אכל אותה - אל תמשיך לשם. תדפיס את הטפסים הרלוונטים מהאינטרנט ותשלח להם בדואר. חבל על הזמן שתעמוד בתור.

מכאן אתה ממשיך לבית הדפוס החביב עליך. מזמין פנקסי קבלות. כ-200 ש"ח ל-50 קבלות סטנדרטיות עם שני העתקים לכל קבלה.

בזמן שמדפיסים לך את הקבלות, אתה הולך לבית עסק שמתעסק בשילוט ועושה לעצמך חותמת.

אחר כך אתה חוזר לבית הדפוס ואוסף את פנקס הקבלות.

מזל טוב, אתה עוסק פטור בישראל. כל התהליך לוקח יום, יומיים במקסימום אם אתה הולך לאט.

אתה לא חייב בייעוץ של רואה חשבון להגשת הדוח השנתי למס הכנסה. הדו"ח שלך מאוד פשוט ובמידה ותסתבך יש שירות ייעוץ חינמי של מס הכנסה בתל-אביב. כן, פקיד שומה של מס הכנסה יישב איתך ויסביר לך איך למלא את הדו"ח ללא שום תשלום. אין לך שום עסק עם מע"מ. ביטוח לאומי שולחים לך פנקס הביתה, אתה הולך פעם בחודשיים לדואר ומשלם.

באופן עקרוני אתה צריך לדווח על מכירה של מגני המסך לרשויות המס. באופן מעשי, אם אתה מוכר מגני מסך ב-50 דולר אף אחד לא יבוא לחפש אותך. באופן מעשי 2, אם אתה מתכוון למכור את מגני המסך האלו לחנות או למשווק כלשהוא הוא ידרוש ממך קבלה כדי שלא להסתבך עם רשויות המס ואז תצטרך לפתוח עוסק פטור/מורשה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

Tzvika-Pick,

ראשית, תודה רבה על תגובה מפורטת מאוד.

בקשר ליבוא של המגני מסך,

אין לי שום בעיה להצהיר על המכירה שלהם למס הכנסה (זה גם מה שרשמתי בהודעה הראשונה). השאלה אם על היבוא עצמו אני צריך להודיע למישהו?

• תוכן חדש...