Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה ושבוע טוב.

כחייל בחי"ק, אני נוסע המון על ריאוסים. מישהו יודע למה הן רועשות בצורה בלתי נסבלת, שלפעמים צריך לנסוע עם אטמי אוזניים?

סברה אחת שמעתי מהקחש"ג - בגלל הגיר, שהגלג"שים מרובעים בגיר ולא "שיני כלב" מעוגלות, ולכן הם רועשים כ"כ, כמו הילוך רוורס ברכב). האם זה נכון?

דבר נוסף - למה הן כ"כ קופצניות? האם זה תלוי בנהג? ומה לגבי הרעידות בניוטרל?

סתם מעניין אותי.

תודה לעונים,

אלרואי.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חחח וואו העלת כאן שאלה טובה :)

מזיכרוני שנסעתי (בתור נוסע) בקאמינס 5 טון אלה מפלצות שאתה לא שומע את עצמך שהמנוע עובד, אפילו ששמתי ווקמן היה רעש

רצחני.

מעניין מי יכול לתת תשובה על זה.. אבל הרכבים הללו עם עבירות מטורפת ממה שזכור לי ואין מקום כמעט שלא הגיעו.

הקופצניות זה בגלל שהרכב עם קפיצים ומתלים כל כך קשיחים שאתה בדרך רגילה מרגיש כל דבר. הרכב הזה נבנה לשטח ולא לכביש.

מערכת המתלים שלו נועדה אני חושב לשוטט על בולדרים וסלעים ולא אפילו לשטח רגיל :)

קנה אחת פרטית LOL

http://www.easternsurplus.net/5.html

קצת רעש מוכר:

זה רכב שנועד לשטח פרופר

תיראה איזו עבירות יש לדבר המטורף הזה

http://www.youtube.com/watch?v=1pfNlBaw6oA

אתה נוהג על מפלצת.

קובי

:-)

פורסם

אני ברוך ה׳ לא נוהג על המפלץ הזה. פשוט מעניין אותי למה הדברים האלה קורים...

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם
סברה אחת שמעתי מהקחש"ג - בגלל הגיר, שהגלג"שים מרובעים בגיר ולא "שיני כלב" מעוגלות, ולכן הם רועשים כ"כ, כמו הילוך רוורס ברכב). האם זה נכון?

הפוך גוטה, הפוך.

כאשר הגיר הוא מסוג "דוג", השיניים מוצבות בזוית ישרה על גלגל השיניים ואז נוצר אותו רעש אופייני שקיים גם כאשר נוסעים לאחור בכל רכב רגיל. סביר להניח שהתיבה היא מסוג "דוג", מכיון שתיבות אלה עמידות במומנטים גדולים יותר ביחס לתיבות ה"רגילות" (מסונכרנות).

תיבה מסוג דוג:

cikk286_tolokerekesvalto.jpg

תיבה מסונכרנת:

cfa46a80c1fd2befffc52aeb1906_grande.jpg

שים לב לזוית של השיניים בכל אחת משתי התיבות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

כפי שנכתב כאן המתלים שלו מאוד קשיחים . זה הסיבה לקפיצות .

לגבי הרעש , הרי מדובר ברכב עם מנוע די פשוט בלי שום בידוד בינו לבין תא הנוסעים .

דבר נוסף . כרכב שטח יש לו גיר איטי דבר הגורם למנוע להיות בסבובים גבוהים כדי להשיג מהירות

בשנת 82' , עם הפינוי הסופי מסיני נהגתי על ריאו קמינס חדש לגמרי משארם עד רמלה .

כדי להגיע בכביש ישר כמו כביש הערבה למהירות 90 קמ"ש "עמדתי "על דוושת הגאז , והרעש , או הרעש נשמע למרחקים .

למרות כל זאת אני מת על הכלי הזה .

פורסם

דווקא במשאיות "ריאו קאמינס" (סדרה M809) תיבת ההילוכים היא סינכרונית - על מנת להקל על תפעול המשאית בידי נהגים לא מיומנים - כלומר חיילים. מכאן שהתאוריה של רעש הנובע מתיבת ההילוכים נופלת.

דבריו של יעקב ניצן נכונים בהחלט ונותנים את ההסבר הנכון ביותר לשאלה "מדוע משאיות ריאו קאמינס רועשות ורועדות כל כך?".

נ.ב. גם אני "חולה" על המשאיות הללו :-)

פורסם
למה הן רועשות בצורה בלתי נסבלת

למה הן כ"כ קופצניות?

כי הן צבאיות

אחלה תזמון- בדיוק היום דיברתי עם חבר מהעבודה על ריאוסים, אושקושים וג'פסים, ועניין הרעש הייחודי של הריאו עלה גם כן.:razz:

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
הצליל שבוקע מהמנוע של המשאית הזו הוא סקסי בעיני

זכית בנסיעה מדן ועד אילת באמצע אוגוסט דרך ים המלח ובלי אטמי אוזניים, לוקח?:)

פורסם

למישהו יצא לתקן ולטפל במשאיות האלו ?אין ספק, חילוץ מוטות רדיוס אחוריים מהווה את חלומו הרטוב של כל מכונאי בחימוש.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

שלום

בתור אקס-חיל הקשר (21 שנים +) אני לאו דווקא מתגעגע לריאוסים - במשך כל שנות שירותי, הן בסדיר והן במילואים נסעתי - כמלווה ולא כנהג במשאיות הריאו הישנות (2.5 טון).

היו להן מנועי הבנזין הישנים, שלא זזו בעליות, ויותר מאוחר הוסבו למנועי דיזל רעשנים וצווחנים, שהגיעו למהירות מירבית מדהימה של 45 קמ"ש.

על המשאית היו תיבות קשר, שבפניות חדות כמעט הפכו את המשאיות.

עם ריאו כזאת זכיתי לכבוד המפוקפק, להיות בראש השיירה, של האוגדה בה שירתתתי במילואים בעת שיצאנו מלבנון, בקיץ 1982.

מכיוון שהמשאית גררה גנרטור, ולכולם לא היתה סבלנות, עקפה אותנו כל השיירה, ובשעה 12 בלילה היינו שתי משאיות בצומת כפר חסידים.

כאן, ארעה התקלה הבאה - הנהג שלי פנה ימינה לכיוון חיפה ולא לכיוון יקנעם, ומכיוון שלמשאית היה רתום הגנרטור, הוא התקשה ברוורס.

לבסוף נהג המשאית השני פשוט זרק אותו מהקבינה, ונסע לצומת הבאה ....

סוף דבר, הגענו לימ"ח-ים אחרונים, ב-2 לפנות בוקר ....

היו עוד סיפורים לא נעימים, כמו יציאה לשטח עם מנוע שרוף, ועוד ועוד...

לשימחת היחידה שלי לשעבר, הגרוטאות (שבחלקן היה טבוע כוכב אמריקאי על מכסה המנוע) נזרקן והוחלפו בקאמינס הטובים יותר - אך אחרי שסיימתי את שירות המילואים.

בכל מקרה, תודה על התזכורת!

שי

פורסם
זכית בנסיעה מדן ועד אילת באמצע אוגוסט דרך ים המלח ובלי אטמי אוזניים, לוקח?:)

בתור מלווה קאמינס גורר איתו עוד (כבר לא זוכר כמה טון) טונות של עגלה למשאבי שדה וחזרה לחיפה בגשם (חצי הדרך) .

פורסם

רבותי,לפני מנועי הקמינס היו מותקנים על הריוסים הללו מנועי אינטרנש שהיו בכלל קטסטרופה.(ב-2.5 טון-גם בזחלמי בנזין לפני שעברו הסבה לדיזל)

עד כמה שזכור לי -מהעבר הרחוק רחוק הרעש הנוראי מקורו מהמגדש לא?.

• תוכן חדש...