Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5291 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 145
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
דווקא הרעיון בהדרכה הבסיסית של מסלולים, שהוא ללמד את הנהגים לרדת על הבלמים במקום לנסות טכניקות מורכבות של בלימה או שליטה ברכב - הוא מצוין לנהג רגיל. בבלימה בסיבוב באופן ספציפי קיימת בעייתיות, ולכן מלמדים - גם במסלולים - לא לנעול גלגלים בבלימה בסיבוב אלא לבלום בחוזקה ללא נעילת גלגלים, או לבלום בלימה נסוגה. ככה שלפחות בנושא הזה, לא צריכה להיות בעיה עם מדריכי מסלולים.

אגב, קורס נהיגה מתקדמת טוב באמת צריך לדעתי להתמקד קצת פחות בפן השליטה ויותר בנהיגת כביש (מה שקרוי "Defensive Driving" בארצות אחרות) כך שנהגים לא ייכנסו לצומת לא פנוי. נכון, זה קצת פחות "אקשן" אבל הרבה יותר מועיל! וזה גם נקודה שזוכה ליותר תשומת לב בהדרכות אצל אלטרנתיבי וטריגו, לטעמי.

למה לדעתך זה מצוין ללמד נהג רכב "רגיל" לרדת על הבלמים? בשביל שיהיה עבודה לשמאים? למה הם לא צריכים לדעת ונהגים יותר מקצועיים כן? למה לא לשאוף לטוב ביותר? תחשוב שהנהג הממוצע ישתפר וכן יהיה מסוגל לשלוט ברכב ככה, זה יהיה מצוין!

לגבי הבלימה בסיבוב, לא המצאתי את הסיפור שסיפרתי! זה אכן קרה! שהבחור שיש לו רכב בלי ABS שאל איך לבלום אז אמרו לו ללחוץ הכי חזק ולא לעזוב וכשאני שאלתי מה לעשות כשזה קורה בסיבוב אז הוא אמר לי לא להיות קטנוני! ופשוט סגר את הפינה הזאת אז אני לא מבין איך אתה אומר שבמסלולים הם מלמדים בלימה בלי לנעול כשבמפורש זה מה שאמר לי הבחור בהרצאה הראשית והמדריך שהיה באוטו! לא יכול להיות שזה במקרה נפלתי על "מדריך" אחד לא טוב פשוט ככה כולם!

ואכן קורס נהיגה מתקדמת גם צריך לעסוק בנהיגה בכביש אבל גם צריך שליטה ברכב.

ומה אתה אומר לגבי המקרה שהיה לנו פה עם החבר בפורום? אם אתה היית בא אליי והייתי אומר לעשות א' והיית עושה את זה והייתה קוראת תאונה? לא היית בא אליי ומפרק אותי? או לפחות בא אליי בטענות? אני בטוח שכן! זאת אומר שאם ככה הם מלמדים (וככה הם מלמדים) אז אין להם מושג ירוק בנהיגה בכביש! אולי במסלול יש להם אבל לא בכביש וזה מה שמעצבן פה!

ועוד שאלה, מה אתה אומר על זה שכמעט כול ה"מדריכים" האלה הם לא מורים לנהיגה אבל כן לוקחים שכר על זה או תמורה בניגוד לחוק? את זה שכחתם? הם עבריינים!! ולא יעזור לכם הם עבריינים!:-D

Peugeot 107 2012 :-D

פורסם

פוקוס RS, די עם ההתלהמות. אל תהפוך אנשים הגונים שעובדים לפרנסתם לעבריינים. הם לא מלמדים אותך לקראת קבלת רישיון מטעם המדינה. הם מלמדים אותך לנהוג טוב יותר. אם אתה לא מסכים עם שיטת הלימוד - זכותך.

בלי קשר, אבל לא פחות חשוב: בבחינת כל סוג של קורס נהיגה מתקדמת חשוב לוודא לא רק מי מדריך אותך, אלא גם מה אתה מקבל תמורת הכסף, וזה כדי שלא תתאכזב. מדובר על הרבה מאוד כסף בסופו של דבר, ולכן חשוב במיוחד לדעת מה בדיוק עומדים ללמוד (כדי שלא תלמד דברים שאתה כבר יודע, או מקסימום שתעבור עליהם רענון קצר) וכמה זמן נהיגה יש בטוטאל. ככה מונעים מצבים כמו שתיאר BDB - שהוא בא לעשות דריפטים ובפועל עשה דברים אחרים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אל תשגל את הדעת.

היה לך משהו יותר טוב לעשות?

אם לא היית בולם, הרכב היה מאיט יותר?

שטויות.

חוצמיזה, כל מה שרוני אמר, צודק.

נ.ב. התרגולת למצב של אוטובוס חוסם את הצומת היא... לעשות צלחת (עם בלם יד) כדי להכנס עם האחוריים. קל להגיד, קשה לבצע פתאום, בזמן אמת.

נ.ב.נ. התרגולת האמיתית היא לא להיות במצב בו אתה לא מסוגל למנוע כניסה לצומת לא פנויה...

חבר יקר, אני עוקב אחרי השיחות שלכם בכל הנוגע להדרכות מתקדמות ומתאפק. אבל, בתגובה הזו עלית לרמות חדשות וגבוהות מאוד:צדק הבוחן שאמר לו כי הרכב עלול להאיץ כאשר הוא בתנועה, גלגליו נינעלים והוא נוסע בירידה חדה. תוכל לבדוק את הפיזיקה, לא אטריד אותך בזה. אבל מה שהקפיץ אותי הוא התרגולת שציינת בתור המלצה, ביצוע צלחת בעזרת בלם היד! ראשית, הוא נעל ארבעה גלגלים, איזה צלחת הוא יעשה? שנית, עדיף להיכנס עם החלק האחורי מאשר עם החזית? איפה הגית את התרגולת הזו? מאיזה מקום הזית אותה? איפה האחריות שלך של אדם שמנהל את הפורום? אני ממש נחרדתי. חשוב על כך שיש אנשים שקוראים ואולי גם מאמצים את המלצותיך כלשונן. אינני רוצה להישמע דרמתי יותר מדי, אבל כאן חרגת והגזמת מכל וכל!

פורסם

רוני, גם עבריינים אחרים שאתה שומע עליהם בחדשות עובדים קשה לפרנסתם! זה לא מונע את העובדה שהם עבריינים.

לך לתקנות לתקנה 260(א): "לא ידרוש אדם ולא יקבל, לא יתן ולא יציע שכר או תמורה אחרת בעד הדרכה."

ועכשיו תגיד לי אם הם לא עבריינים.

זה החוק בארץ! ואם זה לא מתאים למישהו פה אז שילך למדינה אחרת, זה החוק אז להגיד שאני טועה ושהם עובדים קשה או לא קשה לפרנסתם זה לא מעניין הם עוברים על החוק ולכן הם עבריינים.

פורסם
רוני, גם עבריינים אחרים שאתה שומע עליהם בחדשות עובדים קשה לפרנסתם! זה לא מונע את העובדה שהם עבריינים.

לך לתקנות לתקנה 260(א): "לא ידרוש אדם ולא יקבל, לא יתן ולא יציע שכר או תמורה אחרת בעד הדרכה."

ועכשיו תגיד לי אם הם לא עבריינים.

זה החוק בארץ! ואם זה לא מתאים למישהו פה אז שילך למדינה אחרת, זה החוק אז להגיד שאני טועה ושהם עובדים קשה או לא קשה לפרנסתם זה לא מעניין הם עוברים על החוק ולכן הם עבריינים.

הסעיף הזה אינו רלוונטי לעניין זה , הסעיף הזה הוא חלק מפרק שלישי: הוראה והדרכה בנהיגה

הסעיף הראשון (221) בפרק מגדיר מיהו תלמיד בגדול הכוונה היא ל "מבקש רשיון נהיגה"

תלמיד כזה אפשר "להדריך נהיגה" או "ללמד נהיגה" .

פורסם
חבר יקר, אני עוקב אחרי השיחות שלכם בכל הנוגע להדרכות מתקדמות ומתאפק. אבל, בתגובה הזו עלית לרמות חדשות וגבוהות מאוד:צדק הבוחן שאמר לו כי הרכב עלול להאיץ כאשר הוא בתנועה, גלגליו נינעלים והוא נוסע בירידה חדה. תוכל לבדוק את הפיזיקה, לא אטריד אותך בזה. אבל מה שהקפיץ אותי הוא התרגולת שציינת בתור המלצה, ביצוע צלחת בעזרת בלם היד! ראשית, הוא נעל ארבעה גלגלים, איזה צלחת הוא יעשה? שנית, עדיף להיכנס עם החלק האחורי מאשר עם החזית? איפה הגית את התרגולת הזו? מאיזה מקום הזית אותה? איפה האחריות שלך של אדם שמנהל את הפורום? אני ממש נחרדתי. חשוב על כך שיש אנשים שקוראים ואולי גם מאמצים את המלצותיך כלשונן. אינני רוצה להישמע דרמתי יותר מדי, אבל כאן חרגת והגזמת מכל וכל!

ההבדל בין מקדם חיכוך סטטי ודימני של צמיג, גם על רטוב, הוא לא משמעותי מספיק בשביל שיקרה מה שהבוחן תיאר. גם על רטוב גלגל נעול מייצר לפחות 0.5g (בכביש אופקי) בשביל להגיע למצב שבו הרכב מאיץ עם גלגל נעול אתה צריך שיפוע של איזה 30 מעלות (אפשר לחשב את זה במדיוק, אבל אין לי כח). המצב היחידי בו תסריט כזה הוא מציאותי הוא בשלג \ קרח. ובכל אופן טווח מעלות השיפוע בו נעילת צמיגים אינה מאיטה את הרכב אבל בלימה ללא נעילה כן הוא מאוד מצומצם.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

כשאני הייתי בהדרכה, הראו לנו קטע שבו רכב אחד החליק על קרח והגיע למצב שבו הוא מאיץ במורד השיפוע תוך כדי בלימה עם גלגלים נעולים. זהו בפירוש מצב קיצון וצריך מקדם חיכוך נמוך מאוד ושיפוע לא קטן כדי להגיע לכך, אך זה אפשרי.

למה לדעתך זה מצוין ללמד נהג רכב "רגיל" לרדת על הבלמים? בשביל שיהיה עבודה לשמאים? למה הם לא צריכים לדעת ונהגים יותר מקצועיים כן? למה לא לשאוף לטוב ביותר? תחשוב שהנהג הממוצע ישתפר וכן יהיה מסוגל לשלוט ברכב ככה, זה יהיה מצוין!

מה לעשות שלא כל נהג יכול ללמוד לבצע בלימה דגרסיבית במהלכה של הדרכה יומית! אני לא טוען שזה המצב באופן גורף. בלימה נסוגה (שמתחילה בנעילה) היא לא הטכניקה הכי מורכבת מבחינת השליטה ברכב ונהגים בעלי קצת רגש ומוכנות לתרגל לאחר הקורס, יוכלו להגיע לרמת מיומנות, אבל כאשר הקורס מיועד מלכתחילה לציבור הרחב ולאו דווקא לחובבי ההגה, השיטה של מסלולים נראית לי מוצלחת, כל עוד מדובר בבלימה בקו ישר.

לגבי בלימה בסיבוב, אני לא יודע מה המדריך אמר לך. בהחלט ייתכן שזה היה מדריך סוג ג' - החברות הגדולות סבלו לאחרונה מנשירה של לא מעט מהמדריכים הטובים שלהם לשוק ה"פרטי" (הדרכות אישיות) ומה לעשות שיש גם מדריכים לא טובים (אף על פי שאינני פוסל את האפשרות שלא הבנת אותו נכון). בכל מקרה, התו"ל הרשמי במסלולים בנוגע לבלימה בסיבוב הוא מה שציינתי: בלימה חזקה ללא נעילה ככל הניתן.

נ.ב. הדרכות הנהיגה המתקדמת בחברות הגדולות מתקיימות בידיעת הרשויות (ומכאן שהן חוקיות), שאף עוברות השתלמויות אצל חלק מהם. קיים מכרז בין החברות בנוגע למי מדריך את המשטרה, למשל.

התרגולת למצב של אוטובוס חוסם את הצומת היא... לעשות צלחת (עם בלם יד) כדי להכנס עם האחוריים. קל להגיד, קשה לבצע פתאום, בזמן אמת.

גם לי זה נשמע קצת מוזר (אלא אם כן מדובר בהלצה). הלא זו כל מטרתו של תמרון ההתחמקות שנלמד בכל הדרכת נהיגה מתקדמת, להימנע מפגיעה מלפנים כאשר מרחק הבלימה ארוך מידי (או עקב סכנה מאחור). בתנאי שמזהים את הצורך לבלום מספיק מוקדם (על ידי סריקת הנתיבים החוצים את הצומת) ומתכננים נתיב מילוט מראש - זה תמיד עובד.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לגבי הבלימה בסיבוב, לא המצאתי את הסיפור שסיפרתי! זה אכן קרה! שהבחור שיש לו רכב בלי ABS שאל איך לבלום אז אמרו לו ללחוץ הכי חזק ולא לעזוב וכשאני שאלתי מה לעשות כשזה קורה בסיבוב אז הוא אמר לי לא להיות קטנוני! ופשוט סגר את הפינה הזאת אז אני לא מבין איך אתה אומר שבמסלולים הם מלמדים בלימה בלי לנעול כשבמפורש זה מה שאמר לי הבחור בהרצאה הראשית והמדריך שהיה באוטו! לא יכול להיות שזה במקרה נפלתי על "מדריך" אחד לא טוב פשוט ככה כולם!

ואכן קורס נהיגה מתקדמת גם צריך לעסוק בנהיגה בכביש אבל גם צריך שליטה ברכב.

ומה אתה אומר לגבי המקרה שהיה לנו פה עם החבר בפורום? אם אתה היית בא אליי והייתי אומר לעשות א' והיית עושה את זה והייתה קוראת תאונה? לא היית בא אליי ומפרק אותי? או לפחות בא אליי בטענות? אני בטוח שכן! זאת אומר שאם ככה הם מלמדים (וככה הם מלמדים) אז אין להם מושג ירוק בנהיגה בכביש! אולי במסלול יש להם אבל לא בכביש וזה מה שמעצבן פה!

ועוד שאלה, מה אתה אומר על זה שכמעט כול ה"מדריכים" האלה הם לא מורים לנהיגה אבל כן לוקחים שכר על זה או תמורה בניגוד לחוק? את זה שכחתם? הם עבריינים!! ולא יעזור לכם הם עבריינים!:-D

הנה הסבר מנומק -

נהג ממוצע בד"כ אינו נקלע לסיטואציית חרום לעיתים רחוקות ואף אינו מתרגל סיטואציות כאלה לעיתים קרובות

ולכן אחרי שיסיים את הקורס יעברו שבועות חודשים ואם ינהג באופן שקול וזהיר אף שנים עד שיגיע הרגע בו יזדקק לבלום בלימת חירום.

ואז יגיע הרגע בו יזדקק למלוא כוח הבלימה של הרכב .

הוא כמובן יכול להתחיל לעשות חישובים , האם קודם לסובב את ההגה ואז לבלום לסרוגין בקצב עולה , או ליישר את ההגה אל מחוץ לסיבוב ולבלום לסרוגין בקצב יורד וכמובן באיזה קצב לפמפם ואז יצטרך להזכר האם לבלום פרוגרסיבי או רגרסיבי וכו... הססנות מתורגמת באופן אכזרי למרחק עצירה

אל מול אלטרנטיבת ההססנות עדיף שהנהג יבלום באופן החלטי ובמלוא הכוח בתקווה שהרכב יעצור בטרם הפגוש הקדמי יבוא במגע עם הילד שהתפרץ אחרי הכדור או הכלב שקפץ בין הרכבים החונים.

פורסם

IGALR

מה הקשר לתקנה 221? היא מדברת על תלמיד נהיגה ועל הגיל שלו,באותו פרק שלישי שהוא "פרק שלישי: הוראה והדרכה" יש את סימן ו', לך לתקנה 255(א) לא ידריך אדם בנהיגה אלא לפי היתר לכך מאת רשות הרישוי ובהתאם לתנאי ההיתר.

(ב)בעל היתר יחזיק אותו ברשותו בשעת ההדרכה ברכב.

ויש את תקנה 256 ואת 257 258 259 וכאמור 260.

כזכור לי הם "מדריכי" נהיגה מתקדמת אז אם הם מדריכים איך זה לא קשור לפרק שלישי שהוא מדבר על הוראה והדרכה? ביחוד שסימן ו' מדבר על הדרכה.

תבדוק תקרא ותראה שאני צודק.

נ.ב

חן זה שהם עושים קורסים לרשויות או למשטרה זה לא הופך את זה לחוקי! וזה שיש מכרז אני יודע אבל זה אומר שהכל פה חוקי? ממש לא, ושוב אני ישאל היית רוצה שהילד שלך ילמד אנגלית מבחור או בחורה שבאו לטיול שורשים בארץ לאחר סיום התיכון? הרי הוא\היא יודעים אנגלית לא? אבל זה לא אומר שהם יודעים ללמד, אז נמאס שקמים פתאום "מדריכים" שהם נהגי מרוצים וכול מיני כאלה מי אומר שהם יודעים ללמד? ומי אומר שהם נוהגים נכון וטוב בנהיגת כביש? זה גם עוד משהו שמעצבן אותי, תחשוב על זה.

פורסם
ההבדל בין מקדם חיכוך סטטי ודימני של צמיג, גם על רטוב, הוא לא משמעותי מספיק בשביל שיקרה מה שהבוחן תיאר. גם על רטוב גלגל נעול מייצר לפחות 0.5g (בכביש אופקי) בשביל להגיע למצב שבו הרכב מאיץ עם גלגל נעול אתה צריך שיפוע של איזה 30 מעלות (אפשר לחשב את זה במדיוק, אבל אין לי כח). המצב היחידי בו תסריט כזה הוא מציאותי הוא בשלג \ קרח. ובכל אופן טווח מעלות השיפוע בו נעילת צמיגים אינה מאיטה את הרכב אבל בלימה ללא נעילה כן הוא מאוד מצומצם.

0.5g היא התאוטה המתחייבת על ידי תקנות התעבורה העוסקות בבלימה (4.5 מ' לשניה לשניה), אין המצב כך בגלגלים נעולים לא במישור ובוודאי לא במורד ואין צורך בשיפוע מטורף של 30 מעלות (66% זו חתיכת שיפוע רציני).

פורסם

אתה מדבר על הדרכה לנהג שלומד נהיגה, ואילו הדרכת נהיגה מתקדמת היא בהגדרה מיועדת לנהג שכבר מחזיק ברשיון נהיגה, ולכן המדריך כמוהו כנוסע ברכב.

נהג ממוצע בד"כ אינו נקלע לסיטואציית חרום לעיתים רחוקות ואף אינו מתרגל סיטואציות כאלה לעיתים קרובות

ולכן אחרי שיסיים את הקורס יעברו שבועות חודשים ואם ינהג באופן שקול וזהיר אף שנים עד שיגיע הרגע בו יזדקק לבלום בלימת חירום. ואז יגיע הרגע בו יזדקק למלוא כוח הבלימה של הרכב. אל מול אלטרנטיבת ההססנות עדיף שהנהג יבלום באופן החלטי ובמלוא הכוח בתקווה שהרכב יעצור בטרם הפגוש הקדמי יבוא במגע עם הילד שהתפרץ אחרי הכדור או הכלב שקפץ בין הרכבים החונים.

נכון, אלא שהפתרון כנגד ההססנות הוא אחר: כל נהג צריך לתכנן קדימה בנהיגה באופן שימנע את מצב החירום כך שגם אם כל אמצעי המניעה כשלו - מצב החירום עדיין יהיה צפוי. כך, למשל, את המצב שאתה ציינת אפשר למנוע אם הנהג יניח מראש שילד או כלב יקפצו מבין רכבים חונים. ברגע שהנהג מבצע את ההנחה הזאת, הוא אוטומטית ינקוט את כל הצעדים הדרושים כדי להכין את עצמו לכך וגם אם זה בכל זאת יקרה - הוא לא יהיה מופתע ולכן תגובתו לא תהיה מבוססת פניקה אלא נשלטת.

פורסם

חן אני לא מדבר על הדרכה לתלמיד נהיגה, תראה במפורש כתוב הדרכה, ומה שהם עושים זאת הדרכה, לא כתוב שהם חייבים להיות עם פדלים רק כתוב על השכר ואו התמורה מההדרכה, תקרא את התקנות האלה.

ו- IGALR אני לא מסכים איתך לגבי זה שאחרי הקורס הוא לא יהיה במצב כזה או אחר שהוא צריך בלימת חירום, מספיק גשם ראשון או סתם גשם או סתם דוגמא, מה שקרה פה לחברינו בפורום כשהוא נסע בירידה ואוטובוס לא צייט לתמרור עצור אז מה היה לו לעשות? בוודאי לא ללחוץ בכל הכוח על הבלם! זה ממש לא נכון.

פורסם

לא הפדלים ולא המלה "הדרכה" הן שעושות את ההבדל. אפשר באותה מידה לקרוא לזה "אימון." ההבחנה היחידה היא בין לימוד של תלמיד נהיגה שאינו מחזיק ברשיון נהיגה לבין נהג שכן מחזיק ברשיון נהיגה. מבחינה חוקית, מדריך הנהיגה המתקדמת הוא נוסע ברכב לכל דבר ועניין.

אגב, אתה לא רואה את הזיקה שבין נהיגת המירוצים במסלול לבין נהיגת הכביש. כל מי שמכיר נהיגת מסלול יגיד לך שזה סגנון הנהיגה החלק והמדויק ביותר. כמו כן, נהיגה על מסלול מתבצעת תמיד תחת ציות לכללים (הנוקשים!) ותוך שמירה על הקו הנכון (נתיב) וניצול של כל שטח הכביש האפשרי, ותכנון מדויק ומוקדם ככל הניתן, עד כדי ידיעה מראש של הנהג היכן הוא עומד לבלום\לפנות\להאיץ בדיוק של כמה עשרות סנטימטרים בודדים - זוהי בעצם הצורה המזוקקת ביותר של נהיגה, והיא טובה גם לכביש, כל עוד לא נוהגים על המגבלות (מה שמתאפשר מעצם התנאים במסלול ולא בכביש).

ומי אמר שהם יודעים ללמד? אני!

נ.ב. מה בין "גשם ראשון" לבין כביש רגיל, להוציא את מקדם החיכוך? בכל מקרה אמורים לבלום בחוזקה (ואז כמובן להתחיל לגשש אחר נקודת הנעילה ברכב ללא ABS) ואם צריך אז גם לחמוק לנתיב המילוט שהוכן מראש. בוודאי שלא צריך לבלום בהיסוס\לסטות\לפמפם, אם זו כוונתך (מחק את המיותר).

פורסם

אתה יכול לקרוא לזה איך שאתה רוצה, זאת הדרכה והמדריך לא יושב שם סתם ופשוט מסיעים אותו מנקודה א' ל-ב' המדריך הוא מדריך וכפי שכתוב בתקנות אסור לו לקחת על זה שכר או תמורה, לגבי נהיגת מירוצים, אני מכיר נהיגת מירוצים, יצא לי כמה פעמים לנהוג במסלול כזה או אחר או ברכב כזה או אחר אז אני מכיר את מה שאתה אומר וזה נכון אבל באותה סיטואציה וגם בדומות לה פשוט לבלום חזק זאת לא התשובה, דווקא עם פמפום הוא יצליח להוריד את המהירות ועדיין לחמוק מהמחשול, כמובן שצריך לדעת לעשות את זה.

לגבי עניין ההדרכה אני לא מסכים איתך, לא מצוין שם שום דבר לגבי זה שההדרכה היא רק למבקשי רשיון, פשוט כתוב הדרכה ולכן יש להתייחס לזה כאל הכלל.

והקשר לגשם ראשון וכביש יבש הם שבכביש שירד גשם ראשון הגלגלים ינעלו הרבה לפני כביש יבש באותן הנסיבות, ובמקרים של גשם ראשון או לא קורים כל מיני מצבים שלא כל כך קורים ביום יפה וכביש יבש, אוטו שמתקלקל פתאום באמצע הכביש ואתה נוסע אחריו, תאונות, או סתם פקקים פתאומיים אז יש האטה מהירה וכתוצאה מכך לפעמים לנהג הרגיל יש מצבי חירום.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5291 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...