Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5266 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב,

האם קיימת מדיניות בסיאט לתת מחיר "מחירון" או קרוב לכך ללקוחות המותג ?

ספציפית ברשותי טולדו 2006, רכב יחיד במשפחה. שוקל לנצל את מבצע האיביזה ולבצע טרייד אין על הטולדו. האיביזה תהיה רכב שני, נאלץ לרכוש רכב גדול יותר עבור הילד ה-3 בדרך, והוא יהיה הרכב העיקרי.

אגב בקרסו נתנו הצעה של 30K על הטולדו (חצי מהמחירון..), כשהתעניינתי בסניק. מחכה לתשובה מפורד ופיג'ו (בדקתי את ה-SMAX ו-5008).

פורסם

כל עוד הם כרגע לא נמצאים במבצע מכירות מיוחד (שבו בד"כ נותנים טריידאין במחירון) ההצעה הכי גבוהה שתקבל זה מחירון מינוס 10-12%.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

עושים גם עושים, אבל המחיר הנמוך משמעותית ממחיר מחירון.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

היום הייתי בסוכנות.

שחטו אותי. הציעו לי 40% פחות ממחירון, לפני בדיקה כמובן... :evil:

איפה שימור לקוחות המותג ??

אנסה למכור לבד.

פורסם

שימור בתחת שלהם.

שאתה מוכר רכב אחד היום במחיר X. מחר במחיר X-10000. ועוד חודש במחיר X-35000. אתה חושב שאכפת להם מהלקוחות שקנו כבר?

אני רציתי לעשות טרייד-אין אודי במצב מדהים עבור VW חדשה. טוב שלא צחקו לי בפרצוף. לא סתם המגרש של אוטו-דיל מלא ברכבים שבורים, אם רכב במצב סביר כבר יימכרו אותו בשוק הפרטי (לקח לי שבועיים וחצי אבל נמכר ב-2000 מתחת).

פורסם

אנשים לא מבינים שמגרשי הטרייד הם מרכז רווח אצל כל יבואן ולא פח אשפה של מחלקת המכירות. מנהל הטרייד צריך להציג רווחים אחרת הוא לא יהיה לא מנהל ולא בטרייד...

את הרווחים הוא משיג על ידי קניה בזול מאוד ומכירה קצת פחות מהמחירון כשלכך מתווספת בדרך כלל אחריות על הרכב. יש אנשים שזה מתאים להם וחוסך להם זמן והכמה אלפים לא משנים להם. עבורם יש את הטרייד. מי שרוצה ויכול למכור את הרכב שלו בפרטי, כמובן שזה עדיף וזה נכון לגבי כל רכב בכל טרייד אצל כל יבואן. אם אתם מכירים יבואן שנותן מחירון מלא בטרייד תצלמו אותו כי הוא ילא ישרוד הרבה זמן בשוק. גם אלה שכותבים שהם נותנים מחירון למטה יש כוכבית שמתנה את המחיר בהתאם לבדיקה ואז מורידים על ריג'קטים.

זה שהאנשי המכירות רוצים למכור זה יפה מצידם אבל אף מנהל טרייד לא יעשה מה שהם אומרים לו גם אם יפספסו בגלל זה מכירה של רכב חדש. הטריידים נעים כיום בין 12-18 ויש אפילו כאלה שהקבוע הוא 22 אחוז מתחת למחירון. לפי מה שנכתב השבוע באחד האתרים, ברשות היבואנים יש מלאי עודף של כ-100,000 מכוניות חדשות, מה שאומר שיהיו הרבה מבצעים שיחלישו עוד יותר את שוק המשומשות.

פורסם

נכון שטרייד אין לא נותנים מחיר מחירון, אבל חלק מהיבואנים נותנים הנחה על הרכב החדש בעיסקת טרייד אין.

דוגמה טובה היתה לנו לפני כמה חודשים, כאשר בני משפחה החליפו מגאן 2003 עם תאונה לא קלה במגאן פלואנס החדשה.

טרייד אין הוריד 12 אלף ש"ח ממחיר המחירון של הרכב הישן, הרכב החדש נקנה בהנחה דומה (ולא היתה אפשרות לקבל את אותה ההנחה ללא טרייד ).

אם היבואן רוצה ללכת לקראת הקונה, הוא יכול.

הבעיה לפעמים במילה "רוצה".

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בסיאט זה מאוד מסובך בשל ה"מבצעים" האחרונים.

הורדת המחירים בצורה כל כך דרסטית מייתרת בעצם את מחיר המחירון שלא משקף את שווי הרכב ביחס לרכב חדש.

משום שכבר הורידו את מחיר הרכב החדש למטה, ישנו קושי מעשי להוריד סכום משמעותי נוסף במסגרת טרייד.

עידן

פורסם
אנשים לא מבינים שמגרשי הטרייד הם מרכז רווח אצל כל יבואן ולא פח אשפה של מחלקת המכירות. מנהל הטרייד צריך להציג רווחים אחרת הוא לא יהיה לא מנהל ולא בטרייד...

את הרווחים הוא משיג על ידי קניה בזול מאוד ומכירה קצת פחות מהמחירון כשלכך מתווספת בדרך כלל אחריות על הרכב. יש אנשים שזה מתאים להם וחוסך להם זמן והכמה אלפים לא משנים להם. עבורם יש את הטרייד. מי שרוצה ויכול למכור את הרכב שלו בפרטי, כמובן שזה עדיף וזה נכון לגבי כל רכב בכל טרייד אצל כל יבואן. אם אתם מכירים יבואן שנותן מחירון מלא בטרייד תצלמו אותו כי הוא ילא ישרוד הרבה זמן בשוק. גם אלה שכותבים שהם נותנים מחירון למטה יש כוכבית שמתנה את המחיר בהתאם לבדיקה ואז מורידים על ריג'קטים.

זה שהאנשי המכירות רוצים למכור זה יפה מצידם אבל אף מנהל טרייד לא יעשה מה שהם אומרים לו גם אם יפספסו בגלל זה מכירה של רכב חדש. הטריידים נעים כיום בין 12-18 ויש אפילו כאלה שהקבוע הוא 22 אחוז מתחת למחירון. לפי מה שנכתב השבוע באחד האתרים, ברשות היבואנים יש מלאי עודף של כ-100,000 מכוניות חדשות, מה שאומר שיהיו הרבה מבצעים שיחלישו עוד יותר את שוק המשומשות.

תשמע, יבואן שיש לו טרייד-אין ומוכר רכב חדש יכול להרוויח או על הרכב החדש או בעיסקת הטרייד-אין - להרוויח גם וגם זאת חזירות וזה עצם העניין.

נגיד אני יבואן של סיאט. המטרה שלי למכור הרבה סיאטים לאורך זמן.

לכן אני צריך לבנות את המותג בארץ והשגרירים הכי טובים הם בעלי הרכבים.

שסקודה בדיוק עברו מכל הפורמן/פליסיה המסריחות ההן לאוקטביות, מי היו שפני הניסיונות? נהגי המונית ובזכותם סקודה פרצה דרך בארץ, כי הם סיפרו לכל מי ששאל שזה אחלה רכב.

בכל מקרה, סיאט צריכה בעלי רכבים מרוצים וחלק מהשירות אחרי מכירה זה טרייד-אין.

אתה מרוויח כסף על הרכב החדש וזה מקובל. אז טרייד-אין זאת סוג של הטבה. אם אתה נותן טרייד אין במחיר מחירון אל תיתן רדיו ואזעקה מתנה. סבבה. אבל לשחוט בטרייד-אין כאילו אין קשר בין מכירת רכב חדש לטרייד-אין זאת טעות לדעתי.

פורסם

בסיאט כבר לא חושבים על לקוחות מרוצים כבר עשר שנים.

בשנת 2001 קנינו במשפחה טולדו בנזין וקורדובה דיזל. היחס היה מעולה.

כעבור כמה שנים כשרצינו טרייד אין על הטולדו, הציעו לנו הצעה מעליבה כמו שאתה מתאר.

הקטע המכעיס הוא שהמחירון גם ככה נמוך ולא מעט באשמת מדיניות היבואן.ועוד מורידים 40%?

אני נשבעתי לא לקנות סיאט יותר, וזה לא בגלל הרכב עצמו.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

יש לך רכב תקין ושמור? לעולם תמכור אותו בחוץ במחיר גבוה יותר ממה שיתנו לך בטרייד.

הטרייד מיועד או למכוניות בעיתיות או לאנשים שממש לא רוצים להתעסק עם מכירת רכב פרטי.

אין מצב שאתה מקבל גם הנחה משמעותית, וגם נרכש ממך הרכב בטרייד מחירון או אפילו קרוב לזה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

באיזה שוק אתה חי?

היום קשה מאוד בשוק הפרטי, בטח ובטח על מכוניות חדשות יחסית.

במקרים רבים טרייד מקדם את העיסקה גם אם התמורה נמוכה ממחירון.

עידן

פורסם
תשמע, יבואן שיש לו טרייד-אין ומוכר רכב חדש יכול להרוויח או על הרכב החדש או בעיסקת הטרייד-אין - להרוויח גם וגם זאת חזירות וזה עצם העניין.

נגיד אני יבואן של סיאט. המטרה שלי למכור הרבה סיאטים לאורך זמן.

לכן אני צריך לבנות את המותג בארץ והשגרירים הכי טובים הם בעלי הרכבים.

שסקודה בדיוק עברו מכל הפורמן/פליסיה המסריחות ההן לאוקטביות, מי היו שפני הניסיונות? נהגי המונית ובזכותם סקודה פרצה דרך בארץ, כי הם סיפרו לכל מי ששאל שזה אחלה רכב.

בכל מקרה, סיאט צריכה בעלי רכבים מרוצים וחלק מהשירות אחרי מכירה זה טרייד-אין.

אתה מרוויח כסף על הרכב החדש וזה מקובל. אז טרייד-אין זאת סוג של הטבה. אם אתה נותן טרייד אין במחיר מחירון אל תיתן רדיו ואזעקה מתנה. סבבה. אבל לשחוט בטרייד-אין כאילו אין קשר בין מכירת רכב חדש לטרייד-אין זאת טעות לדעתי.

אתה פשוט תמים ולא מוכן להבין שמנהל טרייד אין רוצה להציג תוצאות בדיוק כמו שמנהל מכירות רוצה וזה לא קשור לחזירות. זה מסחר. אתה צריך להחליט אם אתה מוכן לוותר על 10-12 אחוז מהרכב לפעמים זה אלפים בודדים ולפעמים הרבה יותר בתמורה לכך שלא תתעסק עם המכירה ולא תתקע עם הרכב הרבה זמן. תכנס ליד 2 תראה שיש שם משהו כמו 80 אלף מודעות של רכב משומש ותבין ששוק המשומשות קשה. אתה חושב שלחברת טרייד יותר קל להעיף אותן ?! הוא באותו מצב שלך וצריך למכור אותן. אל תשכח שיש להם גם הוצאות כי המכוניות יוצאות מהן באחריות ככה שהם גם צריכים להשקיע בתיקון ריג'קטים. עולה להם אומנם פחות מאשר לך אבל עדין הם צריכים "שפיל" כדי להרוויח. אם הם יצאו "ברייק איוון" זה לא משתלם להם.

פורסם

ג'וני בוי - מה שעומד מאחורי המחשבה שלי זה שמנהל הטרייד-אין וגם מנהל המכירות שניהם כפופים למנהל אחד גדול יותר שהוא היבואן.

ליבואן יש 2 ידיים, אחת היא מכירות רכב חדש והשנייה היא מגרש הטרייד-אין ובשתיהן הוא רוצה להרוויח.

אבל - זה כמו מאזניים תרוויח יותר ביד אחת וקצת פחות בשנייה והכל מתאזן.

תנסה להרים את שתיהן והכל ייפול.

זה לא טרייד-אין אבו-באבי ובנו שלא מדווחים שום דבר לאף אחד (גם לא למס הכנסה) - ארגון צריך להתנהל בדרך מסויימת שתשמר לקוחות. מרבית היבואנים לא עושים את זה וחבל. אבל ככה זה שאין תחרות אמיתית.

ברגע שהיה יבואן נוסף שהיה מביא סיאט והיה מציע תנאים יותר טובים תראה איך מנהל הטרייד-אין פתאום היה בא ללקק לי את החור של האגזוז כי זאת הייתה ההנחייה של הבכירים בצ'מפיון.

• תוכן חדש...