Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כעקרון אתה לא אמור להחליף שמן גיר בסוג הזה של תה"ל. בפועל זה מתבצע לפעמים, אבל כחלק מתיקון רחב יותר בגיר.

חפש בפורום את המונח AL4, מה שתמצא רלוונטי אליך.

מציע שתלמד קצת על הגיר שלך כדי שתחסוך כסף ועוגמת נפש.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

ישנו מונה מצב שמן תה"ל.

החישוב נעשה ע"י חישוב מספר נתונים כמו טמפ' עבודה, קילומטרז וכו'.

אם אני לא טועה ברגע שיגיע מצב שנדרשת החלפה של השמן, נדלקת נורת תקלה.

בחיבור מחשב ניתן לבדוק את העיניין.

פורסם

המונה מתקדם בתלות בשעות מנוע וטמפרטורת השמן.

כשהוא מגיע ליעד המוגדר, נדלקת נורת תקלה של הגיר ונרשם קוד תקלה old oil.

מישהוא פעם נקב במספר ממוצע של 6000 שעות, לא יעודע האם זה מדוייק.

פורסם

קניתי את ספר הרכב (HAYNES) של הקליאו שלי ,תיבת ההילוכים האוטומטית זהה לשלך .

ישנן הוראות מדוייקות איך לבצע את ההחלפה ,במידה ואכן יש צורך בכך (לדוגמא אם השמן איבד מתכונותיו מאיזו שהיא סיבה שאיננה שיגרתית ,מכיוון שברכב זה אין הוראה להחליף את נוזל הממסרה וכי הוא מוגדר כ-LIFETIME LUBRICATION)

המלצה שלי אליך - תוציא לכלי קיבול את השמן היוצא ותמלא (ישנו בורג כוכב גדול בחלקו העליון של הגיר למילוי) בדיוק את כמות השמן שיצא!

attachment.php?attachmentid=271108&stc=1&d=1325788783

בע"ה כשאגיע הביתה אצלם לך את החלק הספציפי הזה של החלפת נוזל הממסרה האוטומטית מהספר ותיווכח שזה לא כלכך פשוט

2012-01-01_13-46-57_860.jpg

פורסם
מכיוון שברכב זה אין הוראה להחליף את נוזל הממסרה וכי הוא מוגדר כ-LIFETIME LUBRICATION)

זה לא נכון, ראה שתי הודעות מעליך.

אין הוראה לבצע החלפה יזומה כל X קילומטרים/שנים, אבל זה גם לא LIFETIME, כפי שהוסבר למעלה.

פורסם

כדי למלא שמן בכמות מדוייקת בגיר שלך צריך משאבת שמן.

מניעים את הרכב ומשלבים לN, כאשר הרכב על הליפט(מונע ובN) פותחים את פקק ריקון השמן בתחתית הגיר ועם המשאבה ממלאים שמן כל פעם קצת ומוציאים את המשאבה, נותנים לשמן העודף לצאת(עד שמפסיק לטפטף) לאחר מכן סוגרים את הפקק וכך ממלאים.

*כאשר המנוע מונע השמן מסתחרר בגיר (סירקולצייה) ולא נשפך דרך הפקק, אם למשל תכבו את המנוע כאשר הפקק פתוח כמעט כל השמן יצא, כך במכון של הגירים שבו עבדתי היינו עושים וזה מדוייק מאוד.

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים על התגובה המהירה.

העניין הוא כזה: הגיר שלי קופץ/מחליק (הכל ביחד) ופשוט שמעתי ש"שטיפה" לגיר יכולה לעזור ולו במקצת.

פורסם
תודה רבה לכל המגיבים על התגובה המהירה.

העניין הוא כזה: הגיר שלי קופץ/מחליק (הכל ביחד) ופשוט שמעתי ש"שטיפה" לגיר יכולה לעזור ולו במקצת.

ממי שמעת שטות כזו? חבל על הזמן והכסף. הגיר שלך כנראה צריך תיקון שיכול להגיע לשיפוץ. אני חוזר שוב - יש המון מידע בפורום על הגיר שלך, שהוא הנגזרת של רנו לגיר מסוג AL4 של קונצרן PSA.

קונקרטית אני מציע לך לפנות לספי שהוא חבר פורום ומומחה גירים מהסוג הזה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

זה אומר שתכין בערך 5,000 ש"ח

מורידים את הגיר ומחליפים חלקים פנימיים בגיר בעיקר דיסקיות מחזירים לאגרים חיישנים וסולונוידים תקולים וכדו'

פורסם

הדרך הנכונה למילוי שמן תה"ל מהסוג הזה (DP0) היא:

ממלאים 4 ליטרים של שמן מסוג elf renaultmatic d3 syn או mobil lt71141.

מניעים את הרכב כשהוא משולב ל- P, כשהרכב מגיע לטמפ' עבודה או אם להיות דקדקן כשהשמן בתוך התיבה מגיע לטמפ' של 60 מעלות, פותחים את בורג המדיד (הקטן יותר) השמן אמור לצאת עד שמתחיל לטפטף ואז סוגרים את הבורג. בדר"כ יוצא כחצי ליטר.

פורסם

לא דייקתי בפרטים, אך הבורג בתחתית הגיר הוא "כפול" ז"א יש בורג גדול שדרכו מרוקנים ועל הבורג הגדול ישנו בורג קטן שדרכו ממלאים.

• תוכן חדש...