Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא מסכים, בחור רצה לשמוע טוב בכל נקודה בחדר. מנסיון השמעת סטראו דרך 4 רמקולים זהים בסט אפ הקפי נותנים צליל עוטף אותך מכל הכוונים.

נ.ב. גם אני דוגל בשיטת מגבר וזוג רצפתיים, אבל לא בגודל של 40 מ"ר ולא בכל נקודה.

הניסיון שלך שגוי.

מה שאתה עושה זה משמיע את ההקלטה פעמיים, משני כיוונים שונים. טוב לא יכול לצאת מזה, בטח שאתה לא מנגן ככה את מה שהיוצר של המוסיקה וההקלטה התכוון ליצור. מה שאתה מקבל מלהכפיל את ההקלטה זה קקפוניה (גלים זהים, שמגיעים מכיוונים שונים ומתאבכים בכל מיני אופנים שונים ומשונים). כלומר, אתה יכול לקחת סטייק אנטריקוט, להטביע אותו בקטשופ ולטעון שזה טעים, מניסיונך, אבל זה לא סימן לאנינות טעם...

סטריאו שומעים עם שני רמקולים. ככה הקליטו את זה, ככה מיקססו את זה, ככה שומעים את זה (אם אתה לא מנסה ליצור יצירה חדשה משל עצמך).

נקודה שנייה, אני יכול להדגים לך הרבה זוגות של רמקולים שימלאו חדר של 40 מ"ר, בלי בעיה. מה גם שגודל החדר הוא פרמטר אחד. חשוב גם מה יש בו (ריהוט), מיקום הרמקולים בחדר, מרחק המאזין, וכו'

וכמובן, החיסרון הכי גדול של 4 רמקולים היא שאתה פורס את התקציב (שגם ככה הוא לא גבוה) ומקבל איכות פחות טובה, פר רמקול.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא התכוונתי לחבר פאותה יציאה 2 רמקולים לכל צעד. כל רסיבר פשוט של היום מצוייד בDSP שעושה את זה מצויין.

אני לא אודיאופיל גדול, אבל מסוגל להבדיל בין צליל נקי ונעים וקקופוניה. זה עובד ועובד יפה מאוד. 4 רמקולים מדפיים סבירים עולים כמו שני רצפתיים טובים ויתנו תמורה יותר טובה לצרכים של הבחור.

הקטע לגבי "הקליטו ומיקססו" הוא בכלל לא רלוונטי. בעידן שלנו כבר מזמן אין משמעות לכוונת המשורר המקורית. כל אחד מסובב את הכל לפי איך שנוח לו. לפי מה שאתה אומר לכל אחד צריך להיות זוג רמקולים אלקטרוסטטים. כי הרי המיקרופון עובד על עיקרון זה ולכן זאת הדרך לשחזר את הצליל המקורי. אבל המציאות שונה.

פורסם

מוזר שאני לא מוצא את המגבר הזה באיביי.

בכל מקרה תודה, אני אשב יותר מאוחר ואנסה להזמין אותו מאיפה שהוא וכשהוא יגיע נבחר רמקולים.

פורסם
לא התכוונתי לחבר פאותה יציאה 2 רמקולים לכל צעד. כל רסיבר פשוט של היום מצוייד בDSP שעושה את זה מצויין.

אני לא אודיאופיל גדול, אבל מסוגל להבדיל בין צליל נקי ונעים וקקופוניה. זה עובד ועובד יפה מאוד. 4 רמקולים מדפיים סבירים עולים כמו שני רצפתיים טובים ויתנו תמורה יותר טובה לצרכים של הבחור.

הקטע לגבי "הקליטו ומיקססו" הוא בכלל לא רלוונטי. בעידן שלנו כבר מזמן אין משמעות לכוונת המשורר המקורית. כל אחד מסובב את הכל לפי איך שנוח לו. לפי מה שאתה אומר לכל אחד צריך להיות זוג רמקולים אלקטרוסטטים. כי הרי המיקרופון עובד על עיקרון זה ולכן זאת הדרך לשחזר את הצליל המקורי. אבל המציאות שונה.

אתה כותב טעות על טעות.

מה הקשר בין הטכנולוגיה של ההקלטה לטכנולוגיה של ההשמעה?!

קודם כל, לתת ל-DSP לשנות את ההקלטה המקורית, זוהי מניפולציה על הצליל שאני לא מבין מה היא אמורה להשיג, בהקלטה שהוקלטה בסטריאו?

מה טוב בלשמוע את הגיטרה, לדוגמא, מאחוריך ו/או מהצד (או מכל מקום שהוא לא לפניך). מה נכון בלתת ליצרן המגבר שלך לקבוע מה תשמע ואיך?

אתה רוצה למקסס את ההקלטה מחדש, על בסיס מה שיש בדיסק, זה יכול להיות עיסוק נחמד, אבל מה בינו ובין שמיעת מוסיקה?

לכוונת המשורר יש משמעות, תמיד היתה לה משמעות ותמשיך להיות לה משמעות, בטח שיותר נחשבת מלקחת מוסיקה שהוכנה ותוכננה לשני ערוצים ולחלק אותה, באופן שרירותי, בין 4 ערוצים.

דרך אגב, גם הטענה ששני רצפתיים שווים בעלותם לארבעה מדפיים, היא שגויה מיסודה. זה לא נכון מבחינת עלויות (לא ניתן לקבוע כלל אצבע כזה) ולא נכון מבחינת הצליל. למשל, 4 רמקולים מדפיים שלא יורדים מתחת לתדר מסויים, לא ייתנו לך את הבאס שייתנו רצפתיים, שכן מפיקים את התדר הז, ויישמעו רזה.

כלומר, 4 מדפיים לא מהווים תחליף לרצפתיים בשום אופן.

יותר מכך, כשאתה משתמש ב-4 מדפיים, אתה מאבד את הדבר שהכי מייחד רמקולים מדפיים, היכולת ליצור במת צליל משובחת "ולהעלם" (להעלם, כאשר המאזין עוצם עיניים ולא מסוגל להצביע מאיין הצליל מגיע). אם כבר כלל אצבע, אז עדיף לקנות שני מדפיים משובחים יותר, מ-4 זולים.

פורסם

עופר אתה משכנע משוכנעים. אבל כאן מדברים על שווארמה ואתה נכנס עם מונחים של Cordon bleu.

אתה שוכח שמדובר ב40 מטר ותקציב לא גבוהה במיוחד. אין העדפה מוזיקלית ברורה. המקור הוא דיגיטלי לחלוטין.

מה גם שאני חוזר. אין 4 ערוצים. יש שני ערוצים ומעבד DSP. הוא יודע להוציא את זה בצורה אופטימלית. יש כאלה שבנוים ישר לשני זוגות קדמיים. אני לא רואה שום דבר פסול במניפולציה שכזאת. הם נעלמים יפה מאוד ויוצרים במה טובה מאוד. אני מבטיח שהוא עדיין ישמע את הפיציקאטו של הכינור שיושב בכסא השני מצד שמאל בשורה מעל כלי נשיפה.

מה שכן אני מסכים שאולי תהיה לו בעיה בבאסים עקב חוסר וופרים של 8-10 אינץ'. אבל גם לא בכל רצפתי יש כאלה.

פורסם

מעבד DSP לא יודע לעשות שומדבר בצורה "אופטימלית". הוא לוקח שני ערוצים ומחלק אותם לארבע, באופן מלאכותי. אני לא מצליח להבין בשביל מה זה טוב, אבל דבר אחד בטוח, את הבמה-soundstage (הוירטואלית) זה משבש.

בעיה בבאסים תהיה, כי תוספת של רמקולים עם כיסוי של אותו טווח תדרים, לא תביא תדרים נמוכים יותר ממה שהרמקולים יכולים להפיק לידי ביטוי (בהכרח, יכול להיות שכן, תלוי באקוסטיקה).

ואני חוזר, אם התקציב לא גבוה, עדיף לשים כמה שיותר ממנו על רמקולים קדמיים טובים ככל הניתן, ומתאימים למוסיקה ואופן ההאזנה.

ולבסוף, אפשר להוציא מערכת שנשמעת טוב גם בתקציב זעום, כמו שאפשר לעשות ארוחה טעימה מאוד גם מרכיבים פשוטים וזולים. פשוט צריך לבחור את הבחירות הנכונות ולערבב נכון.

פורסם

חג חנוכה נגמר - ויש נס חדש - אני מסכים עם כל הדברים ש falou עופר כתב .

זה הבסיס לסטריאו טוב - מעבר לכך , אפשר לקנות מגבר עם DSP ועיבוד צליל למצבים שונים .

אבל , כאשר שומעים סטריאו - רצוי עם זוג רמקולים רצפתיים טובים , ולבטל את מצב עיבוד הצליל , להעביר למצב - No effect

לדעתי תמיד כדאי להצמד לצליל הנכון והמקורי , כמובן שאפשר להשתמש גם בעיבוד צליל , או להוסיף רמקולים נוספים

כאפשרות לשמיעת מצבי קול נוספים .

ואם הוספת קטשופ לסטריאו , עושה לך את זה :lol: אז בכייף .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אפשרי לעשות חיבור של 4 רמקולים זהים. בצורה כזו שבכל מצב יש לך סטריאו.

את ממקם אחד מקדימה מצד ימין (יהיה ימין) קדימה צד שמאל (יהיה שמאל)

אחד מאחורה מצב ימין. ( יהיה שמאל) ואחורה צד שמאל (יהיה ימין)

אתה יוצר סטריאו מקדימה. מאחורה. ימין ומשמאל.

אתה מחבר את הרמקולים ימין ביחד ואת שמאל ביחד.

אין DSP. אין עיבוד. ואין כלום. סטריאו רגיל. בריבוי רמקולים.

אופציה סבירה .

אני ממליץ על רמקולים של חברת וורפידל. דגם 3180. מדהימים בחיבור בצורה הזו.

חייב אבל לחבר סאב טוב. להשלמת הסאונד.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

את ממקם אחד מקדימה מצד ימין (יהיה ימין) קדימה צד שמאל (יהיה שמאל)

אחד מאחורה מצב ימין. ( יהיה שמאל) ואחורה צד שמאל (יהיה ימין)

אתה יוצר סטריאו מקדימה. מאחורה. ימין ומשמאל.

אתה מחבר את הרמקולים ימין ביחד ואת שמאל ביחד.

ואתה מקבל קקפוניה.. כפי שהסברתי כאן בהודעה קודמת, אבל אני אנסה להסביר באופן פשוט יותר:

מה שאתה מציע דומה ללכת להופעה חיה, בה מופיע להקה לפניך ואותה להקה מנגנת את אותו הדבר בו"ז, אבל גם מאחוריך.

מעבר לזה שמדובר במצב לא ריאליסטי, שאין שום סיבה ליצור אותו בביתך, אתה יוצר בתצורה הזו כל מיני הדגשות של תדרים, חיסור של תדרים אחרים (בגלל התאבכות), ובגדול - קקפוניה שלא דומה למה שיוצר הדיסק התכוון אליו.

ו... אתה מפזר את התקציב שלך על ארבעה רמקולים, במקום שניים.

_________

נ.ב. ה-3180 לא נועדו במקור לשימוש ביתי. מדובר ברמקול שנועד להיות תלוי בפאב/מועדון, והצליל שלהם בהתאם (וגם מהזולים והקטנים לתפקיד).

אם המטרה שלך לנגן טראנסים בבית, זה באמת לא משנה איפה תשים את הרמקולים, וכמה שיותר יותר טוב. אבל לכל שימוש אחר, יש דרכים יותר טובות להוציא כסף...

פורסם

אני מבין שלא הסתכלת על איזה רמקול המלצתי. ולכן אתה מגיב בצורה הזו.

א. זה רמקול יחסית זול כמשומש. (בין 800-1200 שקל למשומש)

ב. זה רמקול שהאלמנטים שבו מנגנים לכמה כיוונים. ולא ישר בלבד.

ג. כאשר תנגן בווליום נמוך עד בינוני. יהיה לך קשה לקבל מיקום מדוייק של הרמקול. אבל יהיה לך הרגשה של סטריאו.

בכל מצב בחדר.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

ראיתי בדיוק מה כתבת ועל איזה רמקול המלצת, וכל מה שכתבתי עומד בעינו.

זה שהוא זול ובי-פולארי לא משנה דבר.

• תוכן חדש...