Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה להזמין מערכת ומגבר ביתיים איכותיים מאיביי, רמקולים כניראה שווה לקנות בארץ בגלל המשלוח היקר. המלצות?

מחיר שאני רוצה להשקיע? כמה אלפי שקלים אני מאמין.

פורסם

1. מה זה "כמה אלפי שקלים"? עשרת אלפים או שלושת אלפים?

2. למה אתה החלטת מראש להזמין מ-eBay. זה לא בטוח משתלם, גם לא למגבר.

3.מערכת ביתית זה קולנוע ביתי או סטריאו בלבד?

4. איזו מוזיקה אתה שומע ומה נקודת ההתייחסות שלך לאיכות במערכת שמע (יענו, אלו מערכות כבר שמעת/היו לך)?

5. מה גודל החדר בו תוצב המערכת?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

שלוש-ארבע אלף. מחפש סטריאו בלבד, משהו שאני אחבר למחשב. אני שומע הכל בעיקרון ולא הולך להשתגע עם הווליום. משהו שיתן צלילים נקיים ואיכות. החדר הוא 40 מטר מרובע +-.

אם תראה לי שיותר משתלם לקנות בארץ אני אלך על זה.

פורסם

מחבר למחשב אומר שתקשיב תוך כדי ישיבה מול המחשב?

מה גודל החדר?

אתה חייב שלט?

פורסם

רשמתי שגודל החדר הוא כ30-40 מ"ר. אני אשים את הפלי ליסט שלי במחשב ורוצה לישמוע איכותי מכל נקודה בחדר.

לא חייב שלט אבל איזה מערכת היום מגיעה בלי שלט?

אני מחפש מערכת+מגבר+2 רמקולים גדולים לשים על הריצפה.

פורסם
ורוצה לישמוע איכותי מכל נקודה בחדר.

אין כזה דבר. בכל נקודה שומעים אחרת. לכן חשוב למקם את הרמקולים באופן בו יישמעו הכי טוב בנקודה בה תקשיב הכי הרבה.

אם אתה לא חייב שלט ולא צריך ריבוי כניסות (יש לו רק אחת) אני ממליץ על המגבר הזה:

http://www.amazon.com/dp/B004JK8BDK/ref=pe_153050_21356410_pe_vfe_dt1

הצ'קמוק הזה המם אותי, מבחינת איזו הגברה איכותית ניתן לקבל היום בגרושים. מה שצריך זה לחבר לו רמקולים עם התנגדות של 8 אום, נצילות סבירה (88db ומעלה) והוא ימלא לך את החדר במוסיקה, וישאיר הרבה כסף לרמקולים.

בכל מקרה, תתחיל מלבחור רמקולים.

למיקום הרמקולים בחדר ולשילוב שלהם עם האקוסטיקה, השפעה מאוד גדולה על הצליל שתקבל.

כמו כן, כמו תמיד, אני ממליץ בחום לחפש מציאות ביד 2/תצוגה וכו'. רמקול מאבד כחצי ממחירו כמשומש, והם ממשיכים לעבוד הרבה שנים, כאשר החלפת רכיבים (אם צריך) זה תמיד עניין זול (יחסית למחיר הרמקול).

ועכשיו לשאלות שלא ענית עליהם: איזה סוג מוסיקה ומה נקודת ההתייחסות שלך למהו "איכותי"?

נ.ב. מה שבוקסר המליץ מעליי, לא מתאים בכלל לגודל החדר שציינת.

פורסם

אתה מוזמן להגיע לסניף גן-שמואל של bug יש אותם פועלים בתצוגה,הסניף בגודל של לפחות 100מ"ר עם תקרה בגובה 6 מטר ואחרי זה להגיד אם הם יתאימו לחדר בגודל של 40 מ"ר וגם לתת חוות דעת על הסאונד.

פורסם

אני חוזר בי, הרמקול יכול להספיק, מבחינת הווליום.

רק המחיר שלו מוגזם בעליל, יחסית למחיר חו"ל.

פורסם
אין כזה דבר. בכל נקודה שומעים אחרת. לכן חשוב למקם את הרמקולים באופן בו יישמעו הכי טוב בנקודה בה תקשיב הכי הרבה.

אם אתה לא חייב שלט ולא צריך ריבוי כניסות (יש לו רק אחת) אני ממליץ על המגבר הזה:

http://www.amazon.com/dp/B004JK8BDK/ref=pe_153050_21356410_pe_vfe_dt1

הצ'קמוק הזה המם אותי, מבחינת איזו הגברה איכותית ניתן לקבל היום בגרושים. מה שצריך זה לחבר לו רמקולים עם התנגדות של 8 אום, נצילות סבירה (88db ומעלה) והוא ימלא לך את החדר במוסיקה, וישאיר הרבה כסף לרמקולים.

בכל מקרה, תתחיל מלבחור רמקולים.

למיקום הרמקולים בחדר ולשילוב שלהם עם האקוסטיקה, השפעה מאוד גדולה על הצליל שתקבל.

כמו כן, כמו תמיד, אני ממליץ בחום לחפש מציאות ביד 2/תצוגה וכו'. רמקול מאבד כחצי ממחירו כמשומש, והם ממשיכים לעבוד הרבה שנים, כאשר החלפת רכיבים (אם צריך) זה תמיד עניין זול (יחסית למחיר הרמקול).

ועכשיו לשאלות שלא ענית עליהם: איזה סוג מוסיקה ומה נקודת ההתייחסות שלך למהו "איכותי"?

אני שומע הכל, קשה לי להגדיר מה בדיוק. לא חשוב לי באס שירעיד את הבניין אם זה הכוונה. רמקולים שיתנו איכות בווליום לא גבוהה גם במוזיקה וגם בסרטים, זה מה שאני מחפש. על איזה רמקולים אתה ממליץ שיתאימו למגבר הזה שהמלצת לי עליו?

פורסם
אתה מוזמן להגיע לסניף גן-שמואל של bug יש אותם פועלים בתצוגה,הסניף בגודל של לפחות 100מ"ר עם תקרה בגובה 6 מטר ואחרי זה להגיד אם הם יתאימו לחדר בגודל של 40 מ"ר וגם לתת חוות דעת על הסאונד.

דבר כזה לעולם לא יהיה איכותי כמו מגבר + רמקול מוניטור איכותיים.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

40 מטר זה חדר מאוד גדול.

בגודל הזה הייתי ממליץ על סט רמקולים הקפי ומגבר די פשוט בלי המרות HDMI ושאר שמונצעס.

פורסם
אני שומע הכל, קשה לי להגדיר מה בדיוק. לא חשוב לי באס שירעיד את הבניין אם זה הכוונה. רמקולים שיתנו איכות בווליום לא גבוהה גם במוזיקה וגם בסרטים, זה מה שאני מחפש. על איזה רמקולים אתה ממליץ שיתאימו למגבר הזה שהמלצת לי עליו?

למגבר שהמלצתי עליו מומלצים רמקולים עם עכבה נומינלית של 8 אום (ואם אפשר לבדוק, שלא יורדים נמוך מ-4, רצוי שלא נמוך מ-6).

כמובן שיש הרבה מאוד רמקולים עם עכבה כזו, שנשמעים אחרת לגמרי אחד מהשני.

כאן אתה צריך להתחיל לכתת רגליים ולחפש רמקול שנשמע לך טוב עם מוסיקה שאתה אוהב.

כבר נתתי את הטיפים הללו, אבל כשאתה בוחן ו/או משווה רמקולים בחנות חשוב:

1. אם אתה יכול להביא את המגבר איתך, מצויין (יכול להיות שיגחכו עליך בחנות, תתעלם. אני חיברתי את המגבר הזה לרמקולים ומקור ששווים, ביחד, כחדשים, קצת פחות מפי-100 מה שהוא עולה, וזה נשמע טוב).

2. תאזין ברמת ווליום שאתה רגיל לה בבית. רמקולים שונים נשמעים מאוזנים (בלי תדר בולט או או חסר) ברמות ווליום אחרות. בד"כ בווליום לא גבוה חסר באס (קשור לאופי הבלתי לינארי של השמיעה שלנו), ויש רמקולים שמפצים על כך בתכנון.

תוודא שגם לא מגבירים לך עם הרמקולים שבעל החנות רוצה שתקנה (טריק ידוע).

3. תאזין עם מוזיקה שאתה אוהב ומכיר. אל תתפתה לכל מיני הקלטות דמו מרשימות. הקלטה איכותית תמיד תשמע מרשים, אבל אם זו לא המוזיקה שאתה מקשיב לה, זה לא רלוונטי.

4. תקנה ממקום שנותן לך לנסות בבית או להחזיר, אם התוצאה לא טובה. רמקולים שונים נשמעים שונה בחדרים אחרים (לפעמים מאוד שונה!). אתה יכול למצוא מאמרים באינטרנט לגבי מיקום רמקולים בחדר.

חנויות אני ממליץ על פיוז בגבעתיים (יש להם גם ציוד משומש ואתר אינטרנט). גם על אודיו פידיליטי בירושלים. יש לאייל פור מבחר נאה של ציוד משומש, והרבה סבלנות להשמיע.

יש גם את Yad2, אבל כאן צריך ניסיון וסבלנות, עד שמוצאים את המציאה שמתאימה.

פורסם
40 מטר זה חדר מאוד גדול.

בגודל הזה הייתי ממליץ על סט רמקולים הקפי ומגבר די פשוט בלי המרות HDMI ושאר שמונצעס.

אין שום סיבה להשקיע בסט רמקולים הקפי, לשמיעת מוסיקה דו ערוצית.

פורסם

לא מסכים, בחור רצה לשמוע טוב בכל נקודה בחדר. מנסיון השמעת סטראו דרך 4 רמקולים זהים בסט אפ הקפי נותנים צליל עוטף אותך מכל הכוונים.

נ.ב. גם אני דוגל בשיטת מגבר וזוג רצפתיים, אבל לא בגודל של 40 מ"ר ולא בכל נקודה.

• תוכן חדש...