Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דיזל- האם משתלם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אלי באבא,

אם באירופה השקלול שונה ומוביל לתוצאה שונה בשטח מבחינת תפוצת הדיזל, מה לדעתך העניין של הרגולטור בארץ "לדפוק" את הדיזל?

באופן כללי, מנועי הדיזל פולטים פחות CO2 ביחס למנועי בנזין. CO2 (דו תחמוצת הפחמן) הוכר כגורם משמעותי ביצירת גזי החממה אשר לכאורה משפיעים על התחממות האקלים בכדור הארץ, וברב העולם המערבי הוחלט להגביל ולתמרץ הורדת פליטות CO2 (זהו הגורם העיקרי לדחיפת טכנולוגיית ה-TSI - הקטנת זיהום CO2 במנועי בנזין). מאידך, מנועי הדיזל פולטים חלקיקים ו-CO (חד תחמוצת הפחמן) אשר משפיעים לרעה על בני האדם. אני מניח שהרגולטור בארץ התיימר לשים את טובת האזרחים לפני טובת כדור הארץ...

בכל מקרה, מנועי הדיזל המודרנים נמכרים עם מסנן חלקיקים (רנו, מנועי ה-TDI מסילה משותפת של VAG) אשר עוזר להפחית את כמות החלקיקים ופליטת ה-CO, ואכן המנוע של רנו פלואנס נמצא בקבוצת זיהום 6/7.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אני מניח שהרגולטור בארץ שם לנגד עיניו את טובת היבואנים, אשר רובם היו צריכים לדאוג למלאי חלקים למנועי דיזל (יותר דגמים = יותר לוגיסטיקה) אשר הביקוש אליהם היה עולה משמעותית אם המס היה הגיוני.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
או לחליפין את טובת האוצר ש"כואב" לו שנחסוך כסף ונשלם פחות מיסים על הדלק. ..

זה כבר נשמע יותר הגיוני :?

פורסם
זה כבר נשמע יותר הגיוני :?

נכון.

הרי מה אכפת היה ליבואנים לו המצב היה דומה לאירופה מבחינת תפוצת הדיזל?

האם תחזוקת הדיזל שונה מהותית?

פורסם
האם תחזוקת הדיזל שונה מהותית?

לא. מחליפים שמן, פילטר שמן, פילטר אוויר. לא צריך להחליף פלאגים :-P

מה שכן, במקרה של תקלה בטורבו, מזרקים, משאבה ועוד - הנזק הכספי הוא יחסית גבוה. אבל זה גם המצב במנועי TSI ודומיהם.

פורסם

מה שכן, במקרה של תקלה בטורבו, מזרקים, משאבה ועוד - הנזק הכספי הוא יחסית גבוה. אבל זה גם המצב במנועי TSI ודומיהם.

זה בדיוק הקץ' בכל הסיפור, החלקים האלה עולים באלפים, גם מפירוק.

אבל, נדיר שחלקים כאלה מתקלקלים(אלא אם כן מדובר במחלה כרונית כמו באופל אסטרה) וסה"כ לדעתי אם אתה נוסע מעל 15K בשנה מתשלם להחזיק רכב עם מנוע דיזל

ד"א, לנו במשפחה(אני וההורים)יש 4 רכבי דיזל, גם הפרטי שלי הוא דיזל, אני פשוט אוהב את המומנט והגרגור :-P

פורסם

אז לאור כל מה שנכתב- איך זה שדיזל לא נפוץ הרבה יותר בארץ? איך זה שהוא משתלם רק בנסועה של 30K, כמו שנכתב?

פורסם
אז לאור כל מה שנכתב- איך זה שדיזל לא נפוץ הרבה יותר בארץ? איך זה שהוא משתלם רק בנסועה של 30K, כמו שנכתב?

1. לגבי עניין המשתלם - תלוי אם אתה קונה חדש או מיד שניה. חדש עולה הרבה יותר מבנזין, לכן משתלם למי שנוסע המון. מיד שניה המחיר צונח כמעט צניחה חופשית, ולכן הופך להיות משתלם גם בנסועה מועטה.

2. סטיגמות - אגרת רישוי הרבה יותר יקרה מבנזין, מחירי הסולר מעל ל-10 שקלים לליטר, הרגשה שאתה נוסע בטרקטור ועוד.

3. רוב דגמי הדיזל הפרטיים הנמכרים בארץ הינם בעלי גיר ידני. כולם יודעים מהו היחס של הישראלים לגיר הנ"ל.

4. תרבות הליסינג, גם כאשר זה לא משתלם בעליל.

פורסם

עוד לא הבנת? נכתב בהודעה קודמת שכתוצאה מנוסחת המס הירוק הייחודית לארץ, המיסוי בפועל על מכוניות עם מנוע דיזל גבוה יותר מאשר על דגמים מקבילים עם מנוע בנזין.

לצורך הדוגמה, אני רכשתי סקודה רומסטר TSI ידנית שמחירה 99K ש"ח. דגם הדיזל המקביל - 1.6 TDI עולה 125K ש"ח.

הדיזל חסכוני מה-TSI בכ- 20% ויקר ממנו ביותר מ-25%. קאפיש?

פורסם
עוד לא הבנת? נכתב בהודעה קודמת שכתוצאה מנוסחת המס הירוק הייחודית לארץ, המיסוי בפועל על מכוניות עם מנוע דיזל גבוה יותר מאשר על דגמים מקבילים עם מנוע בנזין.

לצורך הדוגמה, אני רכשתי סקודה רומסטר TSI ידנית שמחירה 99K ש"ח. דגם הדיזל המקביל - 1.6 TDI עולה 125K ש"ח.

הדיזל חסכוני מה-TSI בכ- 20% ויקר ממנו ביותר מ-25%. קאפיש?

מסביר לאט- מבין מהר...

תודה.

פורסם

הדיזל מעשית חסכוני ב 40% לא 20%, ואם מכניסים גירים למשוואה אז ההפרש גדל.

התשובה הנכונה היא תלוי, אין הצדקה להעדיף פלואנס 1.6 אוטומט על דיזל רובוטי, כשההבדל במחיר זניח, ג"טה 1.2 TSI כנראה תעלה 125K הדיזל עולה 145K , פה ההחלטה קצת יותר קשה.

פורסם

אני ציינתי במפורש הבדל בין דיזל TDI ידני ל-TSI ידני - במקרה הזה הדיזל יהיה חסכוני יותר בכ-20%.

מול מנועי בנזין מדור קודם הפער אכן יהיה גדול יותר.

• תוכן חדש...