Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי שברולט לומינה ,רציתי להתייעץ עם המומחים שבכם ,האם כדאי להוסיף לרדיאטור נוזל תחליב לצינון חלקים במחרטות ,החומר מגיע מוכן והוא בצבע לבן ,משתשמשים בו לעבודות חריטה וכירסום .

האם יכול להתאים גם לראשי אלומיניום ?

תודה למשיבים .

פורסם

לא כדאי.

נוזל הקרור לכלי שיבוב הוא בעצם אמולסיה שמכיל בתוכו בנוסף לנוזלי קרור גם שומנים למינם שלא מומלצים כלל.

אגב,נוזל זה הרבה יותר יקר מנוזל קרור אז בעצם למה אתה רוצה לעשות את זה ?.

פורסם
לא כדאי.

נוזל הקרור לכלי שיבוב הוא בעצם אמולסיה שמכיל בתוכו בנוסף לנוזלי קרור גם שומנים למינם שלא מומלצים כלל.

אגב,נוזל זה הרבה יותר יקר מנוזל קרור אז בעצם למה אתה רוצה לעשות את זה ?.

חשבתי לתומי שהשומניות שלו שומרת טוב יותר על ציר המשאבה והאטם המכני שלה ,בתוספת שיכבה של שומן על שטח הראשים ומעברי המים .

אבל אם אתם פוסלים על הסף מבלי להסביר מדוע לא להשתמש ,אני מקבל את דעתכם .

אם תוכלו להסביר מדוע לא להשתמש זה יהיה נהדר .

תודה מראש .

פורסם

שלום

מאותו סיבה שאתה לא שוטה את זה.

גם שמן בישול הוא שמנוני,

תשמן איתו ציר או כל דבר אחר, ותחזור אחרי חצי שנה, שנה ותראה מה נוצר לך.

פלג_

פורסם

בוא נשאל את זה הפוך: למה כן להשתמש? נוזלי הקירור מכילים בתוכם את כל מה שצריך כדי לספק הגנה מקסימלית על מערכת הקירור. הוספת תוסף כזה או אחר, בדיוק כמו תוספי שמן מנוע, עלולים לגרום ליותר נזק מתועלת בדמות פגיעה בהרכבו הכימי של נוזל הקירור, סתימות במערכת וכו'.

רוצה הגנה מקסימלית למערכת הקירור? השתמש בנוזל יצרן מקורי בלבד והקדם את החלפתו מהמועד המומלץ.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מזכיר לי מקרה לפני 7 שנים...

חבר, שהייתה לו הונדה מהדגמים הראשונים פה בארץ (שפיץ) 1990-1992, החליף את נוזל הקירור בחלב המחרטות.

לאחר מס' ימים התפוצצה לו כל מערכת הקירור ברכב (צינורות ורדיאטור).

לאחר בירור עם בעלי מקצוע, נאמר לו שההרכב הכימי של חלב המחרטות לא מתאים לשימוש במערכת סגורה, בלחץ וחום גבוה.

ממליץ לך על נוזל קירור תקני.

אריאל.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

חברים יקרים

ללא ספק שכנעתם אותי ,תודה .

מים מתוספים של חברת דלקול ,יספיקו לי ?

איזה הם המשובחים מבין ספקי המים הללו ?

מי מזגן ,מתאימים ?

במים מינרלים ,יש אבנית ומלחים ?

פורסם

לפי האופציות שאתה מחפש המנוע כנראה מקורר היום בחול ים.

לא מים, לא מים מזוקקים, לא מים מינרליים אלא נוזל קירור המומלץ על ידי היצרן.

ברירת מחדל - נוזל קירור מוכן של Prestone .

יש גם תרכיזים אותם צריך לערבב במים (היחס בד"כ 50:50) - פעל לפי המלצת היצרן.

במקרה כזה מי ברז (או מי עיבוי של מזגן) יעשו את העבודה.

פורסם

רק בתנאי אחד:

שפרה תשתה נוזל קרור ,ואח"כ בחליבה אפשר לשים את החלב ברדיאטור:lol:

ועכשיו ברצינות: נוזל קרור מסוגים מסוימים מומלצים ע"י יצרני הרכב.

הם יודעים הכי טוב מה יגרום הכי פחות לקורוזיה ובלאי וישמור על מנוע הרכב מהתחממות ותקיעת בוכנות..

אם תשים משהו אחר צפה פיצוץ או נזק בלתי הפיך למנוע.

טוב ששאלת לפני ששמת!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם
לפי האופציות שאתה מחפש המנוע כנראה מקורר היום בחול ים.

לא מים, לא מים מזוקקים, לא מים מינרליים אלא נוזל קירור המומלץ על ידי היצרן.

ברירת מחדל - נוזל קירור מוכן של Prestone .

יש גם תרכיזים אותם צריך לערבב במים (היחס בד"כ 50:50) - פעל לפי המלצת היצרן.

במקרה כזה מי ברז (או מי עיבוי של מזגן) יעשו את העבודה.

שלום

בהמשך למה שכתבו קודמי והם כולם צודקים, אסביר לך מדוע לא להשתמש בחלב מחרטות.

השמנוניות שלו גורמת לציפוי קירות המנוע בכל המקומות הבאים במגע עם נוזל הקרור בחומר המבודד את המנוע והמצנן טרמית מנוזל הקרור ובכך מקטינה מאד את יעילות הקרור. סיבה נוספת, החומר אינו חי טוב עם צינורות הגומי של המערכת ויגרום להתנפחותם ובסופו של דבר לדליפות.

בברכת הנותן מקבל

פורסם

לפי הזכור לי כשעבדתי מזמן במפעל וולקן בקריות ה"תחליב מחרטות" הוא בעצם שמן משומש או שרוף המעורבב במים ויוצר אמולסיה. לא נראה לי שמדובר במוצר הייטקי..

פורסם
שלום

בהמשך למה שכתבו קודמי והם כולם צודקים, אסביר לך מדוע לא להשתמש בחלב מחרטות.

השמנוניות שלו גורמת לציפוי קירות המנוע בכל המקומות הבאים במגע עם נוזל הקרור בחומר המבודד את המנוע והמצנן טרמית מנוזל הקרור ובכך מקטינה מאד את יעילות הקרור. סיבה נוספת, החומר אינו חי טוב עם צינורות הגומי של המערכת ויגרום להתנפחותם ובסופו של דבר לדליפות.

בברכת הנותן מקבל

על זה לא חשבתי ,אני מודה ,התנפחות צנרת הגומי ,תודה על ההארה של הנושא .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...