Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5319 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אנחנו צריכים ללמוד קצת מארצות הברית בחוקים שלנו, הרישיון לדעתי רעיון מעולה, אני לא מבין למה אנשים מתנגדים אם יש פה הורים

מעניין מה הם היו מעדיפים לתת לילדים שלהם לעשות רישיון על אופנוע בגיל 16 כמו שמותר כרגע או רישיון לאוטו בגיל 16 ו9..

הורים כמובן היו מעדיפים רכב, אבל מה היית מעדיף ? ילד בן 16 על קטנוע קטן או רכב עד 4 טון ?

ואגב כל ההשוואה הזאת של רכב ונשק היא טיפשית - בנשק האחריות (אם אפשר לקרוא לזה ככה) זה לא להיות משוגע שיריב עם מישהו ויכניס מחסנית וירה בו. או אם הנשק בבית וזה קורה ביציאה, אז בכלל אף אחד שפוי לא ילך הבייתה ויחזור עדיין משוכנע להרוס לעצמו את החיים (ול2 משפחות). ברכב אתה "סך הכל" מתחרה בחברים/משתולל להנאתך ויכול להגרם אסון רציני בלי שום כוונה. בגלל זה ההשוואה לא נכונה בכלל.

פורסם

נשק ורכב זה אחרת,על נשק יש כול הזמן פיקוח,פריקה,בדיקה לכן מקרי התאונות של נשק הרבה יותר נמוכים מתאונות דרכים שמעוברים צעירים.

אני אומר שקבלת הרישיון צריכה להיתנות ביותר מ28 שיעורים וטסט.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כדי לקבל פרספקטיבה טובה יותר, מציע לכולם לבקר עכשיו באיזשהו תיכון ולראות איך הילדים יוצאים שם מהחניות.

אני לא חושב שהם הבינו כל כך את המטרה של ההאנדברקס.

Way down the lane away, Living for another day

פורסם

בקשר למלווה, דעתי היא שזה דבר חשוב מאוד.

אמנם נהג חדש שנגמר לו המלווה שירצה להשתולל יעשה את זה בלי שום קשר לתקופת המלווה שהייתה לו קודם, אבל המלווה תורם לדברים אחרים.

כשקיבלתי את הרישיון שלי (לפני שנתיים וחצי, לא כ"כ מזמן) בנסיעות הראשונות שלי הייתי לחוץ מכל דבר קטן, כל השתלבות בתנועה, עצירה בעצור ונסיעה בבין-עירוני הלחיצו אותי קצת, והעובדה שאבא/אמא ישבו לידי עזרה מאוד. 3 חודשים אח"כ כשנגמר לי המלווה כל הלחץ הזה עבר לי.

Auto Emoción

פורסם

אני רק רוצה להוסיף שהרעיון שמקבלים קורס נהיגה מתקדמת כחלק מלימוד הנהיגה הוא לא כל כך טוב במדינתנו, כאשר הרבה מאוד מתרבות הנהיגה של הצעירים היא כשל עולם שלישי, זה רק ייתן להם יותר בטחון לעשות יותר שטויות ויותר תאונות.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

מלווה זה רעיון טוב, אבל מה קורה עם החבר'ה הלא צעירים?

תחשבו על זה שנהג חדש בן 27 צריך עכשיו מלווה לתקופה כזו?..

הוא צריך רכב, שלא בטוח שיש לו (והוא כבר לא גר עם ההורים) צריך "להחתים" שעות נסיעה, כאילו יש לו זמן פנוי, ועוד.

אני חושב שצריך להפריד בין הגילאים. לא הגיוני שנהג בן 16 ונהג בן 27 או גדול יותר (אחרי שירותי צבאי-נגיד בתור לוחם) בעל אחריות, יצטרך לעבור את כל הדבר הזה.

זה לא שאני נגד מלווה, אני בעד, אבל צריך גם לחשוב קדימה.

פורסם
אני רק רוצה להוסיף שהרעיון שמקבלים קורס נהיגה מתקדמת כחלק מלימוד הנהיגה הוא לא כל כך טוב במדינתנו, כאשר הרבה מאוד מתרבות הנהיגה של הצעירים היא כשל עולם שלישי, זה רק ייתן להם יותר בטחון לעשות יותר שטויות ויותר תאונות.

תלוי למה אתה מתכוון ב"קורס נהיגה מתקדמת" - אם אתה מדבר על קורס ספורטיבי שכולל החלקות, תרגילים מהתחום הדינמי (סללום, מעגל האצה, שמיניה וכדומה) ועוד - אז אתה צודק. אבל, אם מדובר על קורס נהיגה מתקדמת שנערך בכביש ומתמקד בנהיגת כביש: השתלבות, ניהול התנועה, שמירת רווח, צפי והכנה ועוד - אז לא.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לדעתי קורס נהיגה מתקדמת שילמד כל נהג חדש מה הגבולות של הרכב ,מה לעשות בזמן החלקה (כולל תת היגוי) ואיך בכלל להמנע מהחלקה (להרגיש בדיוק מה גורם לה), אולי יתן להם עוד בטחון להשתולל אבל לפחות יאפשר להם לדעת להגיב נכון במקרה חירום.

פורסם

בשיטה הזאת לא תצליח להוציא נהגים בעלי מיומנות שתספיק על מנת לשלוט בהחלקה. נכון שזה כיף, אבל הרבה יותר מועיל לעשות הדרכה בנושאים של נהיגת כביש רגילה, כמובן בתוספת תרגול של בלימת חירום ובלימת חמיקה שזה הבסיס.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן ציין נכון,צריך לתרגל התחמקות ממכשול,נכון שהיום יש ESP ולכן צריך גם לתרגל את הפעולה שלו,כי דברים שצריך לעשות ברכב ללא ESP ועם שונים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
תלוי למה אתה מתכוון ב"קורס נהיגה מתקדמת" - אם אתה מדבר על קורס ספורטיבי שכולל החלקות, תרגילים מהתחום הדינמי (סללום, מעגל האצה, שמיניה וכדומה) ועוד - אז אתה צודק. אבל, אם מדובר על קורס נהיגה מתקדמת שנערך בכביש ומתמקד בנהיגת כביש: השתלבות, ניהול התנועה, שמירת רווח, צפי והכנה ועוד - אז לא.

זה מצחיק אבל מה שאתה מתאר "נסיעת כביש רגילה" זה משהו שצריך ללמוד בתור ברירת מחדל כחלק משיעורי הנהיגה :?

אז שישנו את רפורמת לימודי הנהיגה הבסיסית שתכלול את הדברים האלה ולא רק להעביר הילוך, לעשות חניה (שגם ככה חלק מהאנשים עושים כמו קופים גם בתור נהגים ותיקים), זינוק בעליה וגלישה כשאתה מגיע לצומת.

2017 Citroen C3 Shine

• תוכן חדש...