Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

בטח וכבר ראי\יתם ושמעתם על המכוניות במחירים מצחיקים, כמו הקיה פיקאנטו פיגו 107 סוזוקי אלטו וכל השאר כולן מיועדות לעיר. כולן מצויידות עם גיר רגיל, אז אני בעצם שואל: מה הקטע ברכב לעיר בנפח כל כך קטן גיר ידני, שבעיר פשוט גיר רגיל זה סיוט?

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גיר ידני עדיף, אבל מן הסתם אתה לא היחיד שלא מבין את זה. הרוב בארץ לא מבינים.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

בארה"ב הדרך הכי טובה למגן את הרכב שלך מפני גניבה היא לקנות ידני. אם אצלנו לראות ידני זה מחזה נדיר אז שם פי כמה וכמה.

באירופה בדיוק ההיפך, דיזל ידני זה הכי, אחי. אוטומאט זה לילדות בנות 13, לא יותר מזה.

בשני המקומות הדלק [והסולר] עולים פחות, וברור שידני זה יותר חסכוני.

זה בסה"כ עניין של מנטאליות.

הנהג הישראלי הממוצע מעדיף יפנומטית-1600-כסופה, כי למי יש כוח לשחק עם שני דוושות בפקק כשאפשר עם אחת?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

תראה, מי שקונה את הרכבים האלה, בעיקר מחפש חיסכון בדלק.

בגיר ידני אתה חוסך הכי הרבה בדלק.

אולי בגיר רובוטי כמו הDSG משיגים צריכה טובה יותר, אך היא גם תעלה את המחיר שלו.

ידני זה לא סיוט, הכל עניין של הרגל.

אני לא רואה את עצמי מביא רכב אוטומט עד לגיל 50, זה סתם פינוק גיר אוטומט.

(כמובן שתלוי אם יהיה את הרכבים שאני ירצה בידני.)

פורסם

החסכון בדלק כנראה חשוב יותר לכן דווקא גיר ידני מעלה את האטרקטיביות.

חוץ מזה שאני מוכן להמר שהקלאץ' במכוניות האלה רך ומותאם לאנטומיה של סטודנטיות שבריריות :lol:

172

פורסם

ת'אמת לאחר שימוש במשך למעלה מ 10 שנים ברכבים עם גיר רגיל וספורטיביות לרוב , נשבר לי העניין רק בגלל נושא הפקקים ונסיעות בתוך העיר .

פשוט שובר את הרגל לפעמים , במיוחד כאשר נוסעים לת"א ומגיעים לחלק המעצבן של הפקקים , לאחר נהיגה של 20 דק' בעיר התחושה היא כאילו הרמתי משקולות עם הרגל.

היום עם DSG ( נכון ללפני חודש - לפני השלילה) , לא מתחרט לרגע על הרכישה של גולף GTI בתצורה של הגיר האוטומטי , במיוחד כאשר יש אופציה לשחק המון עם ההילוכים ע"י ההגה.

לא מפסיד שום הנאה ושום יתרון יחסי של גיר רגיל מול אוטומטי.

וכיום יותר מתמיד הגיר ומערכותיו השונות הרבה יותר יעילות ממה שהיה בעבר והם לא נופלות בצריכת הדלק בכלל (כאשר זו הסיבה העיקרית לגיר הידני מול האוטומט ברכבים רגילים ולא ספורטיבים) וכמובן עלות זולה יותר של הרכב.

כך או כך , עדיף לשים עוד 4-6 אלף על אוטומט והנוחות עולה פלאים. והצריכה עולה אולי אבל כיום זה כל כך זניח כבר מול הבדלי הנוחות.

פורסם

לא כולם קונים לעיר,הפנדה שלי כמעט ולא רואה עיר אלה רק בין עירוני ועוד עמוס בעליות ופיתולים. (מעלות>כרמיאל,מעלות>ראמה).

בעיר עמוסת פקקים,כן זה יכול לעצבן,אך בערים כמו מעלות למשל,אתה לא משחק הרבה עם ההילוכים.

ולמרות שהמנוע קטן וקשה לו יותר מ1600 הוא משיג צריכה כמו ש1600 רק יכול לחלום.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
ה406 שלך ידנית? ומאיפה אתה מביא רכבים..? גם אני רוצה :lol:

לא שלי, היא של אבאלה.

הכל בקומפיוטר, מה בא לך?

ה406 הייתה מציאה ועד היום מציאה, הרכב השני (קוואליר) בעתיד יוחלף בידני.

פורסם
היי בטח וכבר ראייתם ושמעתם על המכוניות במחירים מצחיקים כמו הקיה פיקאנטו פיגו 107 סוזוקי אלטו וכל השאר כולן מיועדות לעיר נכון וכולן מצויידות עם גיר רגיל אז אני בעצם שואל מה הקטע ברכב לעיר בנפח כל כך קטן גיר ידני שבעיר פשוט גיר רגיל זה סיוט?

חשוב לזכור דבר אחד, רוב הרכבים העירוניים האלו לא שווים את המחיר בגרסה האוטומטית, במקרה הזה עדיף לרדת שנתון או שתיים במידה ובוחרים באופציה האוטומטית וללכת על סופרמיני משומשת, ההבדלים הם גדולים למדי. לגבי תיבה ידנית, ממש לא מתים מזה, כל עוד המצמד ומוט ההילוכים עשויים כמו שצריך וכך זה ברוב הרכבים המודרניים.

פורסם
לא כולם קונים לעיר,הפנדה שלי כמעט ולא רואה עיר אלה רק בין עירוני ועוד עמוס בעליות ופיתולים. (מעלות>כרמיאל,מעלות>ראמה).

בעיר עמוסת פקקים,כן זה יכול לעצבן,אך בערים כמו מעלות למשל,אתה לא משחק הרבה עם ההילוכים.

ולמרות שהמנוע קטן וקשה לו יותר מ1600 הוא משיג צריכה כמו ש1600 רק יכול לחלום.

לא כולם קונים לעיר, אבל הרכבים האלה תוכננו ונבנו לנסיעה עירונית. כמובן שבארץ יש כאלה שנוסעים כל יום מחיפה לבאר שבע עם סוזוקי אלטו + 3 נוסעים על 120 קמ"ש כל הדרך, ולא מבינים שאם ימשיכו ככה המנוע יילך להם תוך חודשיים :-D

פורסם
בארה"ב הדרך הכי טובה למגן את הרכב שלך מפני גניבה היא לקנות ידני. אם אצלנו לראות ידני זה מחזה נדיר אז שם פי כמה וכמה.

באירופה בדיוק ההיפך, דיזל ידני זה הכי, אחי. אוטומאט זה לילדות בנות 13, לא יותר מזה.

בשני המקומות הדלק [והסולר] עולים פחות, וברור שידני זה יותר חסכוני.

זה בסה"כ עניין של מנטאליות.

הנהג הישראלי הממוצע מעדיף יפנומטית-1600-כסופה, כי למי יש כוח לשחק עם שני דוושות בפקק כשאפשר עם אחת?

ממש לא נדיר ...

הייתי רואה על בסיס יומי המון רכבים ידניים כמו כן הרכבים שהיו לי היו רק ידניים (אקורה אינטגרה , יונדאי קופה , שברולט קאווליר )

כמו כן לא צריך להגיד לך שרוב ה מיובאות הספורטיביות הן ידניות גם שמה (איוו , סטאיי , מפס למינהן ) שהן לא נדירות בכל באמריקה ורואים כאלה על בסיס יומי

keep drooling im spooling :twisted:

• תוכן חדש...