Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רצועת אלטרנאטור נקרעה? (פיז'ו 205 94')

yotamgiu
שימו לב! השרשור הזה בן 4773 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם!

ברשותי רכב מסוג פיג'ו 205 שנת 1994, ידני.

היום במהלך נסיעה שמעתי רעש חריקה המגיע מכיוון המנוע, באותו זמן התחלתי להריח ריח שדומה לגופרית או משהו כזה ונדלקה לי הנורה של המצבר. לאחר דקה פחות או יותר הרעש הפך לרעש של קריעה ואז הרעש נעלם אך הנורה המשיכה לדלוק ועדיין דולקת.

דיברתי עם חבר שלי שעובד במוסך והוא אומר שכנראה שהרצועה של האלטרנאטור נקרעה.

האם זה נכון?

דרך אגב זה הוא הנושא הראשון שלי בפורום, אני משוטת פה כבר זמן מה, ושמח להצטרף.

תודה רבה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום רב , וברוך בואך לפורום !

על פניו חברך צודק !

אך במקום לחוד חידות מיד בשאלתך הראשונה בפורום, מה דעתך להטריח את עצמך , ולפתוח מכסה מנוע , ולחפש אלטרנטור ללא רצועה או רצועה קיימת או רופפת(בספק)?

באם אינך יודע איך נראה אלטרנטור, אך יש באפשרותך לפתוח מכסה צמנוע ולצלם את תא המנוע בעיקר מצד שמאל, נוכל לעזור לך ולאבחם האם אכן הרצועה נקרעה/ עפה.

קבל מספר טיפים, המנע מלסוע עם הרכב ,נסיעה ללא טעינה תרוקן את המצבר לגמרי, ותגרום לזיופים למנוע עד לכיבויו, ומבלי אפשרות להתניע אותו, גם עם כבלי עזר !

שנית ישנם שני רצועות אביזרים ברכב אחד של מדחס המזגן ושניה של האלטרנטור, אני מקווה שאתה יודע להבדיל בין מדחס מזגן ואלטרנטור.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• ספונסר פורום

ההבחנה שנתן לך החבר אפשרית, אבל אי אפשר להגיד לך בוודאות אם זה נכון או לא כל עוד לא בדקנו את הרכב.

גש למוסך בהקדם האפשרי ובדוק את הנושא.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פתחתי את מכסה המנוע, וראיתי שם רצועה והיא יצאה מהמקום.

האם זה הגיוני שבעקבות קריעת רצועה אחת השניה יצאה מהמקום?

נ.ב- אני לא מבין גדול במנועים, וזאת אחת הסיבות שהצטרפתי לפורום הזה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום רב !

אכן כן !

בעת שרצועה מסוימת קופצת מהמקום בגלל חוסר מתיחה, מיסבים תפוסים באלטרנטור או כל סיבה אחרת, הרצועה הרופפת שעפה צולפת ברצועה השניה(במקרה זה רצועת המזגן), ומעיפה גם אותה.

במקרה שלך רצועת המזגן לא הכרחית כרגע, לכן הרכבת הרצועה(מומלץ חדשה כמובן) של האלטרנטור במקום, מבלי לנסוע עם הרכב, רצויה ומומלצת !

עם מעט עזרה ושני ידים ימניות הדבר אפשרי.

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום!

רק רציתי להגיד שהבעיה תוקנה, ניסיתי לחבר את הרצועה לבד אך לא הצלחתי אז לקחתי את הרכב למוסך. המוסכניק חיבר אותה תוך 5 דקות. הכנסתי את הרכב להילוך חמישי דחפתי אותו קדימה והרצועה היתה בפנים בעזרתו, טריק נחמד... הוא לא גבה ממני שקל.

יש לי שאלה נוספת, כרגע אין רצועה למזגן, האם זה קריטי שיהיה או שזה לא משנה? אני לא משתמש במזגן.

הדבר היחיד שחשבתי עליו זה האדים שמצטברים על השמשה? האם המזגן אחראי על נידופם או שזה פשוט אוויר שמגיע מחוץ לרכב ללא צורך במזגן?

תודה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום!

רק רציתי להגיד שהבעיה תוקנה, ניסיתי לחבר את הרצועה לבד אך לא הצלחתי אז לקחתי את הרכב למוסך. המוסכניק חיבר אותה תוך 5 דקות. הכנסתי את הרכב להילוך חמישי דחפתי אותו קדימה והרצועה היתה בפנים בעזרתו, טריק נחמד... הוא לא גבה ממני שקל.

יש לי שאלה נוספת, כרגע אין רצועה למזגן, האם זה קריטי שיהיה או שזה לא משנה? אני לא משתמש במזגן.

הדבר היחיד שחשבתי עליו זה האדים שמצטברים על השמשה? האם המזגן אחראי על נידופם או שזה פשוט אוויר שמגיע מחוץ לרכב ללא צורך במזגן?

תודה!

להכניס את הרכב להילוך חמישי ולדחוף? כדי להשחיל רצועה על הפולי? לא היה פשוט יותר לסובב עם בוקסה מתאימה את הפולי של גל הארכובה וכל התהליך היה נעשה ללא דחיפה של הרכב כלל? אכן פשוט יותר אבל כל אחד והשיטה שלו. לגבי הפשרת אדים, אם אתה מישתמש בחימום על מנת להפשיר אותם אין בעיה לא צריך מזגן לזה והחימום והקירור הם 2 מערכות שלא תלויות זה בזה. אני אישית מפשיר אדים על מיזוג ובשנייה הם נעלמים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כדאי להתקין רצועה לקומרפסור המזגן משתי סיבות עקריות.

הראשונה, אותה הזכרת, להסרת האדים משמשת הרכב. זה גם נוח, אך בעיקר בטיחותי. אינך מעונייך לפגוע במשהו כי הראות היתה לקויה.

השניה, בכל מקרה, על מנת לשמור על מערכת המזגן, לגומיות אטימה של יתייבשו ויגרמו לנזילה (דליפת גז) יש להפעיל אחת לשבוע לפחות את המזגן למס' דקות בודדות, מובן שפעולה זו מיותרת עת אתה משתמש במע המזגן להסרת האדים משמשת הרכב, אז ממילא המזגן פועל.

בברכה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4773 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...