Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אנוכי כתבתי על מכוניות שייעודם לנסוע בתוך העיר , תאמינו לי שיש כאלה כמעט בכל משפחה שיש שני כלי רכב ויותר , היווצרות הבוצה היא תוצאה של בעירה הדלק לא מושלמת וחדירת גזים חצי שרופים דרך מרווחי הטבעות , מרווחי הבוכנה והצילינדר , הרכב הכימי של הגזים הלא מאוזנים כימית יוצרים ראקציות עם השמן , חשיפה מתמשכת של השמן לתוצרי השריפה האלה לאורך זמן גורמים כמובן לבוצה.

החלף שמן פעם בשנה או כול 15K ולא תתקל בבעיה.

כול השאר נכון לגבי רכבים מוזנחים כפי שבעלי מקצוע מומחים של הפורום רשמו לך.

איזה כייף לי :)

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אנוכי כתבתי על מכוניות שייעודם לנסוע בתוך העיר , תאמינו לי שיש כאלה כמעט בכל משפחה שיש שני כלי רכב ויותר , היווצרות הבוצה היא תוצאה של בעירה הדלק לא מושלמת וחדירת גזים חצי שרופים דרך מרווחי הטבעות , מרווחי הבוכנה והצילינדר , הרכב הכימי של הגזים הלא מאוזנים כימית יוצרים ראקציות עם השמן , חשיפה מתמשכת של השמן לתוצרי השריפה האלה לאורך זמן גורמים כמובן לבוצה.

צודק לגמרי ובדיוק מסיבה זו אמורים להחליף שמן מנוע על בסיס זמן ולא רק ק"מ.

זה נראה לי יותר הגיוני להמליץ להחליף שמן בזמן או בתדירות זמן גבוהה יותר מאשר להמליץ לפרק את אגן השמן כל שנה לניקוי.

פורסם

הסיפור עם היונדאי I20 מאוד מעניין.

הרי הרכב הזה יכול להיות מקסימום בן שנתיים-שנתיים וחצי, הדגם משווק משנת 2009.

נניח, הוא לא הגיע לטיפול ראשון אחרי שנה, ולא בוצעה בו בכלל החלפת שמן.

האם דילוג על טיפול אחד מספיק בשביל להגיע למצב המתואר?

לדעתי לא, וגם אם הרכב היה נוסע אך ורק נסיעות קצרות בתוך העיר, הוא לא היה מגיע ל 30.000 קילומטר בשנתיים, שזו פוות או יותר הנסועה הממוצעת של כולם.

פורסם

אתה כנראה צודק באבחנה שלך, רכב זה לא שימש רק לנסיעות קצרות והבוצה במנוע מצביעה על תקלה מהותית אחרת במנוע או עם השמן שהיה בשימוש.

פורסם

לדעתי זה דיי מוגזם לקבוע את מה שאתה אומר כי בשביל שתיווצר בוצה צריך שיתקיימו כמה תנאים. הראשון מבינהם שייך למפלס השמן במנוע, כי לפחות לפי הניסיון שלי - גם מנועים שנוסעים מחוץ לעיר במהירויות גבוהות נוטים לאכול שמן ובמצבים מסויימים גם לפתח בוצה במערכת. דיזלים עונים על ההגדרה הזו (מי שלא בודק שמן במנוע דיזל ונוטה לנסוע במהירויות גבוהות וסל"ד גבוה - נכנס בדיוק לתחום שבו עלולה להיווצר הבוצה). מפלס שמן מנוע הוא דבר קריטי מאוד ומתוך הניסיון שלי גם מנועים שאינם רגישים כלל וכלל לבוצה נוטים לפתח בוצה ברגע שחסר שמן במנוע (וממשיכים לנסוע כך - עד שיום בהיר אחד מגלים את זה, מוסיפים שמן למנוע ואז השמן החדש פשוט מתחיל להמיס את כל הזבל מסביב -> ואז מתחילות הבעיות).

נסיעות קצרות שגורמות לדילול השמן לא בהכרח, לדעתי, גורמות לבוצה. ברוב המקרים הבוצה שאנחנו פוגשים במערכת היא סימנים של שמן שרוף שנדבק לדפנות המנוע. בשביל שיתקיים מצב כזה סביר להניח שהרכב צריך להיות מספיק חם ולנסוע מספיק במצב הזה בשביל שתיווצר בוצה במערכת. אני לא אומר שזה לא תורם, אבל לפחות ממה שאני מכיר (מבלי לזלזל בגילי הצעיר או בגילך ה"מבוגר") זה זניח לעומת דברים אחרים.

היווצרות הבוצה היא פוטנציאל שקיים בכל רכב. ברכבים בעלי כמות שמן מאוד נמוכה במנוע, היווצרות הבוצה היא בפוטנציאל מאוד גבוה (דילול השמן שעלול לגרום לכזה דבר, כמו שכבר הזכרת בעצמך) וגם המחסור בשמן הוא יותר קריטי עבור המנוע.

זאת אומרת שאם נשווה מנוע 1600 שיש בו כ-3 ליטר שמן מנוע ביחס למנוע שיש בו 4 ליטר שמן מנוע (מנועי EJ של סובארו למשל), ברור שהמנועים עם כמות השמן הנמוכה יותר (איזור ה 3 ליטר - ואל תחשוב שאין הרבה כאלה כי לא חסרים בכלל כאלה) חשופים יותר למפגע הזה ולכן תמיד צריך להקפיד, בראש ובראשונה, לבדוק מפלס שמן מנוע.

מאחר ובשנים האחרונות בחרו היבואנים להגדיל את מרווחי הטיפולים ובמקביל, היצרנים, מייצרים מנועים עתירי הספק (מנועים שנחשבים ל"עובדים קשה", עם טורבו בחלק מהמקרים) בשילוב כמות שמן נמוכה מאוד במנוע (שתורמת, לרוב, להתנגדות נמוכה יותר של הטלטלים שבאים במגע עם השמן שבאגן השמן -> וכפועל יוצא עליה בהספק המנוע) אז ברור בהפוטנציאל לבוצה במנוע הוא גבוה יותר מאי פעם (ועוד לא דיברתי על טמפ' המנוע שהיצרנים כל הזמן מעלים בשביל להתמודד עם בעיות של זיהום אויר).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

גל הארכובה אינו מסתובב בתוך השמן ואבוי אם זה היה המצב.

מפלס שמן גבוה מידי גורם לזה ואז יש הקצפה של השמן שמולידה בעיות לחץ שמן ועליה בלחץ העוקה המתבטא בפעילות נשם מוגברת מידי תצרוכת שמן גבוהה ונזילות שמן.

כמות שמן מנוע קטנה היא משקולים אחרים של תכנון מנוע שחלקם נסתרים מעיני, חלק מהעניין של כמות שמן קטנה להפחית זיהום סביביתי (זו גם הסיבה לתדירות טיפולים נמוכה המוכתבת ע"י יצרני הרכב), משקל מנוע נמוך יותר ועלות טיפול נמוכה יותר.

פורסם
אתה כנראה צודק באבחנה שלך, רכב זה לא שימש רק לנסיעות קצרות והבוצה במנוע מצביעה על תקלה מהותית אחרת במנוע או עם השמן שהיה בשימוש.

הסבר אפשרי לתקלה יכול להיות חדירת מים לשמן, לא סגור על זה כי אז הצבע יהיה שונה, אבל הוא לא סיפק פרטים.

פורסם

יש לי חשד כבד שיוצקים למנועים שמנים "זולים" , יתכן גם שבשוק יש שמנים פשוטים בתוך מיכלים עם תוויות של פירמות מובילות בעלי דירוג שמן גבוהה (במילים אחרות שמנים מזיופים) , אצלינו בבאר שבע זו מגפה , המשפט "רפש בבית הארכובה" נרשם אלינו במכון הבדיקה בתדירות גבוהה.

לאיציק נ. היווצרות בוצה מתחילה כאשר יש תוצרי בעירה לא מושלמת (במנועים המבצעים נסיעות קצרות לסירוגין) , כאשר שמן המנוע של מנועים אלה שבד"כ לא מגיעים לטמפרטורה של 80 צ' , שכאשר מכבים את המנוע , הגזים בהאלה בבית הארכובה מתעבים ומתמוססים בשמן וכאן מתחילה הראקציה הכימית להיווצרות הבוצה, הדטרגנטית פעילים רק כאשר השמן חם ודפנות בית הארכובה חמים , אחרת הדטרגנטים "כלואים" בשמן הקר יחסית (כי הנסיעות ברכב קצרות) והם לא עושים את מלאכתם כנדרש. מובן גם שלכמות השמן חשיבות מכרעת לצמצום תופעת הבוצה והרפש במנוע , ככל שמפלס השמן יורד גדלה באותו היחס גם היווצרות הרפש בכל מנוע גם זה שנוסע מחוץ לעיר.

כאשר המנוע חם , הגזים השרופים נשטפים על ידי מערכת PVC בעזרת אוויר רענן יש הדחה חיובית ולכן אין "מגע" בינם (הגזים) לבין השמן החם, כמו כן גם הליך העיבוי בטל ומבוטל גם כאשר מדוממים מנוע והמנוע מתקרר .

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

• ספונסר פורום
פורסם

מהניסיון שלי מה שמשפיע על הצטברות הבוצה הוא אך ורק איכות השמן התדירות ההחלפה ,

יש לי מאות דוגמאות לרכבים זהים שבאחד הצטברות בוצה שהשמן אפילו לא יוצא מפקק הריקון

והשני רכב זהה עם אותו קמ שאגן השמן שלו נראה כביום היוולדו .

בשנת 2002-2003 התחילו להופיע אצלי במוסך רכבים של VAG עם בעיות בוצה קשות ונזקים

במנוע ,בראש ,בגלי הזיזים וכו .

בתחילה היה נראה שמדובר במנועים בעייתיים אבל כאשר השוותי אותם לרכבים זהים שטופלו אצלי

מיומם הראשון ללא מעבר במוסכי היבואן (יש הרבה כאלה) הסתבר שלהם אין אפילו צבע כהה בפתח מילוי

השמן ומיותר לציין ,אפס בוצה .

אצלנו במוסך השתמשנו תמיד בשמנים סינטטים בלבד ,איכותיים של יצרנים ידועים ובמרווח טיפול של 10K

או שנה ,כאשר במוסכי היבואן השתמשו בשמן מינרלי 15W40 של פז ודלק במרווח טיפולים של 15K או שנה .

אני אישית ממליץ על טיפולים במרווח של 10K או שנה ושימוש בשמן סינטטי איכותי ,מי שינהג כך

מובטח לו שנים ארוכות של פעולת מנוע חלקה ללא כל בעיות במערכת השמן .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

שאלת תם: האם בוצה זו מחלה של מנועים מודרניים בלבד? לא יצא לי לראות מנוע כזה מבפנים, אבל כן ראיתי מנועים "ותיקים" (אם 30 ו-40 + שנה זה ותיק) שנסעו כל חייהם עם שמן מינרלי בלבד, ובטוח שלא בתקנים מתקדמים, כי אלו עוד לא הומצאו :wink:. באף אחד מהם לא ראיתי צל של בוצה.

גם בסאני שלי - עם מעל ל-300K ורוב חייו נסע על שמן מינרלי, ורק לעת זקנה מתפנק עם "חצי סינטטי" אני לא רואה (מבלי לפרק חצי מנוע) אף רמז לבוצה.

:turn-l:
פורסם

בכל אופן דעתי היא כי ראייתך די סובייקטיבית כי אתה לא באמת יודע כיצד תוחזק הכלי ומה עבר עליו בדיוק (אולי התחמם, אולי שכחו טיפול, אולי שמו שמן מנוע זול, אולי שכחו להחליף מסנן אויר תקופה ארוכה וכולי).

אפשר בבקשה הסבר על ההשפעה של מסנן האויר, ואיך הוא יכול לתרום להיווצרות בוצה?

פורסם

פשוט מאוד.

היצרן מתכנן את מסנן האוויר בעובי מסויים ובגודל חרירים ספציפי המתיר אך ורק לחלקיקים בעלי קוטר X ומטה לעבור דרכו.

פילטר לא מקורי \ זול מסנן פחות טוב, לא תמיד מבצע אטימה מושלמת בבית הפילטר, מאפשר מעבר חלקיקים גדולים יותר לסעפת היניקה ומשם הדרך לשמן המנוע קצרה. חלקיק ועוד חלקיק במשך זמן רב תורמים להצטברות הבוצה.

מלבד עניין הזיהום במנוע יש גם חשיבות לשמירת חייו של חיישן ה MAF שכן גרגרים גדולים מדי עלולים לפגוע בו ולהרוס אותו, יוצר אפקט כמו של ניקוי חול.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...