Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי 4, אני חי באמונה שכלים וחומרים נכונים = מינימום מאמץ ומקסימום תוצאות.

מבין שאתה לא מחפש להשתגע עם זה, אבל אפליקטור טוב יכול לעשות לך הבדל של שמיים וארץ...כנראה... בקרוב אני מתכוון לבדוק.

גאדג'טיסט,בלוגר, דיטיילר חובב, ובעיקר פרקציוניסט

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איתמר, החיסרון היחידי שאני מצאתי בסבון כלים הוא שהוא קשה להסרה.

כלומר צריך המון מים כדי להסיר אותו ואם לא עושים בזמן אז נשארים כתמי סבון על הצבע. כתמים אלו ירדו ע"י מים אך יאריכו לך את זמן העבודה.

לצורך ניקוי ג'אנטים אני משתמש בסבון כלים "פרי" , שיש לו יכולות ניקוי מרשימות.

פעם באיזה שלושה חודשים אני משתמש בנוזל ניקוי יעודי של CARPLAN.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

אני קצת מבולבל,אם עשיתי ווקס לרכב של CARPLAN לפני חודשיים,הרכב עובר שטיפה ידנית כול סוף שבוע עם סבון שמכיל קצת ווקס,אתם אומרים בעצם הווקס לא מחזיק כמעט בשטיפות של הרכב?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

למרות על ההבטחות של הוקסים, בד"כ וקס מחזיק משהו כמו שבועיים שלוש-עד חודש. אחרי זה אפקטיביות הוקס יורדת.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

חברים...

1. כל הווקסים יורדים אחרי מס' מסויים של שטיפות, תלוי באופן השטיפה ובאיכות הווקס. ווקסים סינטטיים איכותיים יחזיקו יותר זמן לעומת ווקסים עשירים בקרנובה שיתנו ברק עמוק יותר לזמן קצר יותר.

2. הווקסים שנמכרים כרגע בארץ הם הפשוטים ביותר בעולם(וככה גם התוצאות). מהחברות שמתמקדות בכמות ולא באיכות.

אני משתמש כבר כמה חודשים בווקס זה של 3M

הוא הבדל של שמים וארץ לעומת כל מה שניסיתי לפני!!! 2 הרכבים שלי - קרוז חדשה ואימפרזה שנת 2004 נוצצים ברמות! לכלוך בקושי נשאר עליהם, הגשם שירד לא מזמן.. כל המים ירדו, לקחו איתם את האבק ונשאר רכב מבריק.

autogeek_2174_52783671

אני שוטף את הרכבים רק עם Optimum No Rinse ששומר על הוקס ומעניק שכבת הגנה בעצמו.

גאדג'טיסט,בלוגר, דיטיילר חובב, ובעיקר פרקציוניסט

פורסם

הזמנה מEBAY אני מתאר?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש לי שכן שכל שבוע היה שוטף בשטיפה ידנית את הרכב בשמפו פיירי.

אחרי כ 3 שנים הרכב שלו פשוט נהיה מאט!!!

לפני זה היה צבע זהב עכשיו נראה סתם חום/אפור.

פורסם

זה לא הווקס, זה Sealer או איך שלא קוראים לקבוצת החומרים הזו, רשום על הבקבוק.

היום הזדמנו לי צהריים פנויים וירדתי אל הרכב.

שטיפה ייסודית עם פיירי (וראה זה פלא, הרכב שרד!), שטיפה וניגוב טוב טוב וככה הוא נראה לאחר השטיפה. ניתן לראות את הנקודות בצבע שדיברתי עליהן, סבון ופוליש לא הורידו אותן ותליתי תקווה בפלסטלינה.

IMG_0328.jpg

התמונה הזו צולמה לאחר "ויש" אחד עם הפלסטלינה על הגג.

IMG_0330.jpg

וככה נראה מכסה המנוע לאחר פלסטלינה ולפני וקס.

IMG_0332.jpg

אז מה הרשמים?

פיירי או פלמוליב מנקים מצויין את הרכב, זה לפחות הרושם שאני מקבל לאחר שימוש בהם. הרכב נראה מצויין, מסיר לכלוכים ששמפו לרכב לא מסיר וכנראה שגם מסיר כל זכר לוקס.

הפלסטלינה מאוד לא נוחה לעבודה. ברגע שאין מספיק שימון היא פשוט נתקעת ומשאירה סימנים. צריך להשפריץ הרבה מחומר הסיכה על מנת שהיא תחליק כמו שצריך. לאחר שהיא מתלכלכת די קשה ללוש אותה וזה מאוד מעייף אם רוצים לבצע רכב שלם בפעם אחת. מצד שני וכמו שרואים בתמונה היא בהחלט עושה את העבודה ופח הרכב הפך להיות חלק מאוד לאחר המעבר שלה.

דילגתי על שלב הפוליש הנוזלי מאחר והוא מחייב מכונה כדי להגיע לתוצאה מספקת, אין לי לא מכונה, כוח וזמן אור לשלב הזה, ויתרתי.

הוקס שהשתמשתי בו הוא ה Super Liquid Wax של סונאקס, וכמו שרשמתי קודם אני מאוד מרוצה ממנו. לאחר המריחה, הייבוש והניגוב העין הביונית שלי לא שמה לב לשום שינוי בברק הרכב או עומק הצבע. מה שכן הפח הפך להיות עוד יותר חלק בהשוואה לחצי מכסה המנוע שלא קיבל וקס.

ה Sealer של טרטל וקס דליל כמו מים והתייבש בתוך שניות. היה קשה מאוד לראות איפה צריך לנקות את השאריות שלו וגם כאן לא הצלחתי להבחין בשום שינוי בברק ובטח שלא בברק עמוק יותר בהשוואה לחצי מכסה מנוע שהיה רק עם וקס.

אולי צריך לחכות לאור יום או אור מלאכותי חזק על מנת לראות את ההבדלים. מחר אשתדל להעלות תמונות טובות יותר באור יום.

איתמר.

IMG_0307.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

סבון כלים הוא כמו כל סבון אחר,הדברים היחידים ששונים בו הם הבושם וריכוז החומר הפעיל שבו.(לפעמים יש בו גם גימיק נחמד כגון אלוורה ושאר ירקות),יש סבון שנחשב לאל-סבון,שהוא באמת עדין יותר,וכפועל יוצא כך גם רנמת הנקיון שהוא מספק.

נוזלי כלים ריכוז החומר הפעיל בו נע בין 12% ל-36%,כמובן היכן שיש יותר חומר פעיל,רמת הנקיון בו גדולה יותר,כך גם רמת הנזק,למרות שלא נראה לי שסבון כלים רגיל יכול לגרום לנזק,וכמובן גם המחיר.

אשמח מאוד לדעת מה מכילים הסבונים לשטיפת רכב,שהופך אותם לכל כך "מיוחדים" ויותר מכך יקרים,מלבד האריזות היפות והמרשימות.

יש בתחום הזה כל כך הרבה בלופים שרצוי וכדאי להביא אותם בחשבון.

את הרכב שלי אני שוטף עם שמפו הוואי,והוא עושה עבודה מצויינת מלבד הריח הנעים.

פורסם

איתמר,

קשה להבין מהתמונות כי המצלמה התפקסה כל פעם על משהו שונה אבל נראה טוב... מקווה ששמת את את אוטם הצבע לפני הווקס..

פורסם

האם אפשר בכלל להבדיל ברכב חדש,לאחר שעבר ווקס שיש יותר ברק? אני לא ממש שמתי לב.

איתמר איזה שנה הרכב שלך?

פורסם

בתור אחד שעבד במשך השירות הצבאי שלו במקום שעושה דיטיילינג לרכב:

אין שום דבר רע בלשטוף את הרכב לפני פוליש עם סבון כלים, ההפך הוא מסיר שומנים ומשקעים שסבון לרכב לא יכול להוריד כי הוא יותר עדין ואם הרכב נשטף טוב לאחר השטיפה במים נקיים לא יקרה שום דבר לצבע והוא לא יהפוך למט או כל מיני שטויות שאמרו כאן, הפלסטלינה עושה פלאים אין ספק ראיתי זאת במו עיניי עשרות פעמים.

אגב הרכב שלי אצלי כבר שנתיים וחצי עובר פוליש כל חצי שנה במקרה הטוב ווקס כל 3 חודשים נשטף עם

סבון כלים (אני לא מאמין איך הוא שורד את זה, מסכן אני כזה לא אחראי, (ציניות כן ?!)

הצבע מקורי בכל האוטו למעט הפגוש האחורי וחלק קטן בתא המטען

הרכב יבש לחלוטין לפני וקס אחרי שטיפה עם סבון כלים במשך שנתיים וחצי לפני וקס ומים בלי סבון אחת לשבוע שבועיים ,

בקיצור איתמר תמשיך עם העבודה הטובה :)

אגב הרכב שנת 2001

יוסיסופר באיזה ניחוח ההוואי שלך אני שוקל להוסיף טיפה לדלי סתם בשביל שתרגיש נשית קצת, לפ דעתי כל הסבונים הם בלוף אחר גדול למי ששמור על הרכב שלו, שטיפה עם מים אחת לשבוע, רצוי שטיפה טובה עם מים זורמים ולא העברת הליכלוך עם ג'ילדה מצד לצד, תספיק וגם תשמור על הוקס למשך זמן.

ועכשיו יקפצו הצדיקים שיגידו אין מים במדינה, לכו תגידו את זה לכל מכוני השטיפה שאין בהם מערכת סירקולציה של מים... הפעלת הצינור למשך 30-90 שניות ומילוי דלי מים לאחר מכן

צורכת הרבה פחות מים מכל שטיפה אחרת שאני מכיר...

IMG_0495.JPG

פורסם

סבון כלים לא חשבתי על זה, זה באמת לא עושה שום נזק לצבע של הרכב?

אחלה אוטו יש לך, אני נמצא הרבה בשכונה שלך לא ראיתי אותו אף פעם.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

• תוכן חדש...