Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית - סליחה ומחילה ! לא התכוונתי לפגוע אישית באף אחד, באמת שלא!!! יצאתי לא בסדר ו -Derish היקר צודק!

פועלו של איתמר וכבודו במקומו מונח! יישר כח על עבודתך הנאמנה ללא עוררין! ושוב סליחה באם פגעתי!

האמת היא, שלכנות דעתי - ממש אין צורך להוציא אלפי שקלים !

אבל מבחינתי רובם המוחלט של חומרי הטיפוח המוצעים בחנויות אביזרי רכב ורשתות למיניהן - הם זריקת כסף לפח!!!

הקיט שלי עולה : 150 ש"ח - אבל הפלסטלינה הענקית. - 200 גרם

200 ש"ח - נוזל הברק המהיר. - גלון שלם.

ציוד מקצועי לחלוטין - והמחיר סביר בהחלט לדעתי ....לקנייה בארץ...

יכול להיות שהפלסטלינה נדבקת לאיתמר לצבע (ומקשה עליו את עבודתו) מאחת הסיבות הבאות:

1. נוזל חיכוך שלא עושה עבודה מבריקה, או שלא השפרצת מספיק ממנו. עד שתקנה אחד כמו שלי :wink:

אתה חייב להישתמש בזרם דק וקבוע של מים.

טריק של שוטפי רכבים: קח מגבת נקייה גדולה ועבה ספוגה בטונות מים, הנח אותה על הרכב ליד האזור המיועד לעבודה!

וכל פעם תן לחיצה קטנה עליה לשיחרור הנוזל. כך לא תצטרך לעייף את הידיים בלחיצות על שפריצר של בקבוק.נגמרו המים במגבת?

טבול אותה במים והמשך לעבוד! טריק חמוד. לא?:-P

2. איכות הפלסטלינה. נו מה לעשות ... שוב פעם, אני "חולה" על אוטו דיפו.

Derish היקר,

אני באמת משתדל לענות לשואלים לפתרונות בתחום קוסמטיקת הרכב (פנים וחוץ). איני רואה צורך להוציא מדריך הרי ישנם עשרות כאלו.

בנוגע לשוק האמריקאי \אירופי כנראה שישנה איזו שהיא אי הבנה בהבנת השימוש במוצר, שיטות העבודה די זהות בכל העולם.

לכל שלב ישנם תפקידים ומטרות שונות לחלוטין ! (כמו במקרה של גלייז וסילנט)

אתה יכול כמובן לדלג על שלב זה או אחר ובמקביל אחוזי השלמות של עבודתך ירדו בהתאם...אבל בכל העולם סדר הדברים זהה כדלקמן:

שטיפה יסודית

פלסטלינה

PAINT CORRECTION (תהליך רב שלבי להורדה של שריטות עמוקות, רגילות, סווירלים, הולוגרמות ועוד מרעין בישין)

גלייז

סילנט

ווקס

זוהי סקירה בגדול, אבל ממש בגדול! אין צורך לזעוק שצריך לעבור עוד פעולות ביניים! ברור!

בכל מקרה - לא מורחים שום דבר אחרי הווקס !

הווקס הוא ה -L.S.P - LAST STEP PROTECTION ושום דבר אינו בא אחריו!(כך זה אצל כל היצרנים לשוק המקצועי)

אז שתהיה שנה כייפית לכולנו ושלא נשכח לפרגן.

איתמר היקר, התעצבנתי - קורה לכולנו, לא? שוב סליחתך, יום כיפור בפתח ! ביי :wink:

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה על התגובות.

nuchy, אני אף פעם לא כועס על דברים שרשומים שחור על גבי HTML. לכל אחד יש זכות להביע את דעתו, כולנו אחים (ומדברים בבית), כולנו יהודים וזו מדינה דמוקרטית (בינתיים).

מה שאני לא מבין זה מה ה"עלהום" על סבון כלים, מה גם שרשמתי שאני לא משתמש בו לעיתים קרובות וגם אז הוא מדולל בכמות מים נכבדה (כלומר ריכוזו אפסי) ובשימוש אך ורק לפני ביצוע וקס.

יכול להיות שלא עבדתי עם הפלסטלינה כמו שצריך, אך אי אפשר להתווכח עם זה שהיא הייתה נוקשה מדי לעבודה וללישה. מכסה המנוע אגב הלך לי הרבה יותר בקלות ביחס לגג, הגישה הייתה הרבה יותר נוחה. מצחיק שעל אף כל מה שהיא הוציאה ובאמת החליקה את הפח אני לא רואה שינוי בברק ביחס לחלקי פח אחרים שלא עברתי עליהם איתה, זו הייתה הציפייה הכי גדולה שלי ממנה.

לגבי השלבים שציינת, על התכשיר GLOSS של TURTLE WAX רשום במפורש כי הוא בא להגן על שכבת הוקס ו"אוטם" אותו בפנים (Seals in wax), כך שאו שאין לטרטל וקס מושג על מה הם מדברים או שסדר הפעולות שציינת לא תמיד תופס.

ובסוף, כמו שציינתי, אני לא דיטיילר ולא באתי להחליף מקצוען. אני רק מראה שבעלות חומרים סבירה לחלוטין וקצת עבודה ניתן לשמור על צבע רכב ברמה מספיק טובה ואיכותית.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא צריך נוזל מיוחד בשביל פלסטלינה. לפני 4 שנים כשקניתי פלסטלינה בכלל לא היה כזה דבר. מספיק שפריצר עם מים והפלסטלינה מחליקה ללא מאמץ. מי שרוצה להחמיר שישתמש במים מזוקקים, אבל באמת שאין צורך בשום נוזל מיוחד, רק נוזל שיאפשר לפלסטלינה להחליק על המשטח ולא ישאיר עקבות.

פורסם

אתם בינתיים רק שורקים מהיציע, במקום לרדת למגרש ולהתחיל לשחק. אם אתם אכן בעלי ידע ונסיון, ויש לכם עניין ותשוקה לתחום, אני מצפה שתכתבו על זה ותסבירו ותחנכו את כולנו במקום סתם להגיד לנו מה אנו עושים לא נכון.

Derish היקר,

החלטתי לרדת ולשחק !!!

יתרה מזו, עזוב "לכתוב", עזוב "מדריך".

אני מוכן להזמין את חברי הפורום אל אחד מחבריי הטובים ביותר, שהוא דיטיילר מקצועי בחסד עליון! בין הטובים ביותר בישראל!

הדרכה על ביצוע דיטיילינג חיצוני בסיסי ( אבל כל השלבים!!!)- שהוא מוכן ללמד ולבצע LIVE לפני כל מי שמעוניין! חינם!!!

אבל זה משהוא חד-פעמי! והוא מתנה זאת באיסוף של מינימום 30 איש!!!

יש מעוניינים?

פורסם

איתמר היקר,

ראשית תודה על סליחתך.

אל תצפה לראות שינוי כלשהוא בברק בצבע הרכב לאחר פעולת הפלסטלינה בלבד!

היא אינה מבריקה, תפקידה היחיד הוא להוציא את חלקיקי הלכלוך על כל סוגיהם שתקועים בלכת הרכב.

לפיכך ההבדל היחיד שתוכל להרגיש (לא לראות) לאחר ביצוע פלסטלינה הוא שהרכב הרבה יותר חלק למגע.

בנוגע למוצר ה-TURTLE WAX .טוב, שיהיו בריאים ...

התיחסתי למותגים שמיועדים למיקצוענים ולחובבנים הרציניים שרוצים לקבל בבית תוצאות יותר אפקטיביות.

פורסם

nuchy - תודה על ההסברים ועל ההזמנה הנדיבה. :mm_yeah:

זה בדיוק הכיוון שאליו השרשור הזה היה צריך ללכת מלכתחילה, עכשיו כולנו נצא ממנו קצת יותר חכמים.

גמח"ט ושנה טובה! :wink:

פורסם
לא צריך נוזל מיוחד בשביל פלסטלינה. לפני 4 שנים כשקניתי פלסטלינה בכלל לא היה כזה דבר. מספיק שפריצר עם מים והפלסטלינה מחליקה ללא מאמץ. מי שרוצה להחמיר שישתמש במים מזוקקים, אבל באמת שאין צורך בשום נוזל מיוחד, רק נוזל שיאפשר לפלסטלינה להחליק על המשטח ולא ישאיר עקבות.

איש יקר, נסיונך האישי חשוב לכולנו, אבל המידע שלך שגוי.

ההנחיה היא חד משמעית - ש להשתמש ב CLAY LUBE\DETAILER SPRAY כל פעם שמשתמשים בפלסטלינה!

הLUBE או SPRAY גם מחליקים וגם מכילים בתוכם חומרים שמסייעים ללכלוך להתנתק.

גאדג'טיסט,בלוגר, דיטיילר חובב, ובעיקר פרקציוניסט

פורסם

איתמר, כל הכבוד - תוצאה יפה מאוד.

בעניין שטיפת הרכב בסבון כלים - אכן בסבון כלים יש חומרים פעילים בריכוז גבוה יותר מסוגי סבון אחרים, אבל אם רוצים אפשר להשתמש בסבון אל-דמע (לתינוקות) או בנוזל לשטיפת רצפות שמכילים מעט מאוד חומרים פעילים והרבה מאוד בושם. נוזל אל-דמע לתינוקות יהיה הכי בטוח אם רוצים לשמור על הווקס לאורך זמן.

אני שטפתי במשך שנים את הרכבים שהיו לי עם סבון כלים ולא היה נזק מצטבר לצבע. הייתי עושה ווקס פעם בכמה חודשים טובים וזהו. יכול להיות שישנם רכבים שסוג הצבע שלהם אולי קצת יותר רגיש לסבון כלים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...