Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בכיוון W6

ArikC
שימו לב! השרשור הזה בן 4766 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום,לא מזמן החלפתי את ההרץ שלי ב12W6V2 .

כרגע הוא מכוון HPF 50 סלופ 18 LPF 25 סלופ 18

האם אפשר להוריד אותו ל16 הרץ?

איך כדאי לכוון אותו?

Bayerische Motoren Werke

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה סאב 12 אינטש - רובם מסוגלים לרדת לאזור ה25 וה20 הרץ

אם זו תיבה אטומה אין לך בעיה - אם זו תיבה פורטד אתה צריך לחסום את הסאב בHPF קצת מעל תדר התהודה שלו בכדי למנוע נזק אפשרי לסאב.

תיקח בחשבון שגם ככה כמות האות (מידע) שאתה מקבל מתחת ל30 הרץ היא אפסית - כל מה שאתה תקבל זה רעידות וגם לאמר עוד משהו - לא תמיד זה גורם למערכת להשמע טוב.

למרות הכל זה סאב 12 אינטש כמו שכבר אמרתי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS2 + Audsion BitOne + Voce5.1K FullDA + MASSIVEBX4 +HatL1 + Morel CDM880 + Morel Hybrid602 + Micca COVO-S + Audison TH10 + Pioneer TS-X150

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום אדי, מצטרף לשרשור בעקבות מה שרשמת, גם אני רכשתי את הסאב הנ״ל אבל בגודל 10 ועם תיבה פורטד, מהו תדר התהודה? ובינתיים החלק של הסאבסוניק פילטר במונו מכובה מה היתרונות שלו?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

scoob,

כדי לדעת מה תדר התהודה של תיבה פורטד צריך לדעת לא רק את גודל התיבה, אלא אורך הפורט והגודל שלו. זה תיבה מקורית של JL?

הסאבסוניק מגן על האלמנט, במיוחד בתיבה פורטד, כשאתה מנגן מתחת לתדר התהודה יכול להיגרם נזק רב לאלמט כתוצאה מOVER EXCURSION. בנתיים תדליק את הסאבסוניק ותכוון אותו לאיזור ה20-25 הרץ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על התשוב המהירה וחג שמח לכל נכבדי הפורום (המכורים שפוקדים אותו גם בחג), את הסאב רכשתי מחבר פורום שבנה את התיבה בעצמו לדבריו לפי מידות היצרן.

הדבר היחידי שאני יכול לאמת וליאור גם יעיד שהיא שוקלת חצי טון:lol:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הסאב שלי שוקל טון, ועוד 3 טון התיבה P:

אני אבדוק עכשיו מה כתוב שם באתר של JL.

עריכה:

אוקיי הזנתי את הנתונים של התיבה הפתוחה לפי הוראות היצרן.

הפורט מכוון ל30 הרץ, אז את הסאבסוניק תכוון ל27-28 הרץ לפי דעתי.

דיוויד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה לגבי סלופ? 18 זה מספיק? הקלריון יכול להגיע רק עד 18 ולא 24.

זה סלופ מספיק תלול בשביל סאב אבל זה כן יוצר לך כאן בעיה מסויימת.

יש סוג מסויים של "יחסים" בין המידבאסים לבין הסאבוופר שהוא מאוד מאוד תלוי גם בפאזות ובסלופים שלהם.

רשמתי פה לא מעט על תופעה שאני קורא לה "אפקט הביטול" שנוצר מתזמון קרוב מידי בין הסאב וופר למידבאסים - סאב וופר נותן מכת באס בו זמנית עם המידבאסים ואז מבטל אותם.

ברוב המוחץ של המערכות יצא לי לראות שבדרך כלל - בכדי להמנע מהתופעה הזו - יהיה הפרש פאזות של 12 דציבל בין הסאב למידבאסים.

מכיוון שרוב הסאבים שאני מכיר נשמעים טוב רק בסלופים תלולים - 18 דציבל ומעלה (עד 48 בחלק מהפרוססורים אפשר להגיע) ולרוב יש או 18 או 24 דציבל... התוצאה שמתקבלת ברוב המערכות שאני מכיר היא סאב ב24 דציבל וHPF למידבאסים ב12 דציבל.

במקרה שלך הייתי נותן לסאב 18 דציבל ולמידבאסים 6.

אחרי זה - מנסה להפוך פאזה לסאב לראות אם התוצאה טובה יותר מבחינת ההשתלבות שלו.

או מנסה להעלות למידבאסים את הסלופ ל12 וגם מנסה להפוך פאזה לסאב.

ואחרי זה בשביל לתת את הגראנד פינאלה - תכוון TC על הסט הקדמי וגם על הסאב (אם צריך בכלל על הסאב)

אבל אני מאמין שהתוצאה הטובה יותר תתקבל בהפרש סלופים של 12 דציבל.

במקרה הכי גרוע תנסה לתת לשניהם 18 דציבל ותשחק עם הפאזות אבל אני ממש לא אוהב לתת לסט קדמי סלופים גבוהים.

SCOOB - קיבלת את התשובה כבר מקודמיי :-P:-P:-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS2 + Audsion BitOne + Voce5.1K FullDA + MASSIVEBX4 +HatL1 + Morel CDM880 + Morel Hybrid602 + Micca COVO-S + Audison TH10 + Pioneer TS-X150

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עוד לפני שכתבת את התגובה הזו זכרתי שדיברת על הנושא הזה כבר,באמת הורדתי את המידבאס לסלופ 6 והסאב על 18 נשמע יותר טוב.

הסאב מנגן נמוכים טוב מאוד כל הרכב רועד אבל בגבוהים הוא נחלש.

Bayerische Motoren Werke

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4766 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...