Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5389 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אחרי ההמלצות שלכם פה, שמתי עין על הגרנדה פונטו. נראה לי אחלה רכב מבחינת עלות הרכב אל מול השנתון ואל מול רמת הבטיחות וצריכת הדלק הנמוכה.

יש משהו שאני עדיין לא מבין, ניסיתי לחפש בכל מקום תשובה ולא הצלחתי.

איך בדיוק עובדת תיבת ההילוכים הרובוטית? הבנתי שאין קלאץ', אבל אני לא מצליח להבין מה קורה תכל'ס בידית ההילוכים- האם יש מצב אוטומטי לגמרי שבו הרכב מעלה ומוריד הילוכים לבד, או האם מדובר במוט שבו אני צריך להעלות\להוריד הילוך (+\- כמו בגירי טיפטרוניק למיניהם) והרובוט אחראי רק על המצמד או שבכלל מדובר במוט רגיל לגמרי שצריך להעביר בו הילוכים ומה שנחסך זה רק המצמד?

זה די קריטי כי האישה לא מוכנה לשמוע על שום דבר אחר שהוא לא אוטומטי לחלוטין מבחינת השימוש של הנהג.

תודה על העזרה!

פורסם

אתה יכול להרגיע את האישה, מבחינת התפעול של הנהג התיבה הרובוטית דומה מאוד לתיבה אוטומטית רגילה. שמים D (או E או A, תלוי בתיבה) ונוסעים. הנהג לא חייב להזיז את הידית בעצמו והרעיון הוא שלמרות שיש קלאצ' הרובוט לוחץ עליו במקום הנהג.

בנוסף למצב הזה יש מצב שנוסף שמאפשר לשלוט על העברת ההילוכים, כמו בהרבה רכבים אוטומטיים שיש להם אפשרות להפעלה ידנית של הגיר האוטומטי.

פורסם

התיבה הרובוטית מורכבת ממכלול הזהה לזה המצוי בתיבה ידנית. יש קלאץ', רק שבמקום שהרגל שלך תתפעל אותו, עושה זאת עבורך מנגנון הידראולי.

יש מצב אוטומאטי לחלוטין, בו הרכב מעלה ומוריד הילוכים בהתאם לתנאי הדרך ומהירות הנסיעה, עם יכולת לבצע override בכל רגע נתון להילוך הרצוי ע"י הסטה קלילה של ידית ההילוכים מעלה/מטה ומצב ידני מלא (מסיט את ידית ההילוכים שמאלה לחצי שניה ועוזב, אתה תיראה שהמילה "AUTO" נעלמת מהצג הדיגיטלי) - במצב זה, מן הסתם, יש לך שליטה מלאה על העלאת/הורדת ההילוכים, רק תיקח בחשבון שבעת עצירה, התיבה תחזור אוטומאטית להילוך ראשון כברירת מחדל (מקל את העניינים). בכדי לחזור למצב אוטומאטי, יש להסיט את הידית שוב שמאלה, עד שהמילה תוצג מחדש.

נקודה חשובה אחת - במודל שקדם ל 2008, אין לגרנדה הרובוטית מנגנון למניעת התדרדרות הרכב בשיפוע. אע"פי שבעמידה מוחלטת במצב האוטומאטי/ידני הרכב משולב להילוך ראשון או רוורס וויזואלית בצג, אין חיבור בפועל בין תיבת ההילוכים למנוע מאחר והקלאץ' דרוך וההצמדה מתחילה להתבצע רק ברגע שאתה מלטף את דוושת הגז. חשוב לשים לב לנקודה הזו בעת ביצוע חניה או בעמידה ברמזור בשיפוע.

ייקחו לך ולאישתך בדיוק 10 שניות להבין איך זה עובד, הרבה יותר מהר ויעיל מהחפירונת שלי.

• תוכן חדש...