Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5410 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב חברים,

בשעה טובה (לפני חודש וחצי) קניתי פיג'ו 206 XS ידנית (90 כ"ס. לא 110).

רציתי קודם להגיד תודה לכל מי שהגיב ועזר בשרשור שלי בפורום יעוץ ברכישה שבזכותו בסוף קניתי את הרכב הזה.

במשך שלושה שבועות חיפשתי את המיוחלת. אחרי 3 XS שראיתי שהיו במצב מזעזע ואחרי תאונות, החלטתי להתפשר ולחפש גם 1400. חיפשתי וחיפשתי, עוד רכבים שטופלו בצורה כושלת, רעשים בגיר, מנוע שנכבה, קלאץ' שלא מפריד, ועוד.

הרכב התשיעי שראיתי, היה שייך לאישה מבוגרת, עבר 95,000 ק"מ, רכב משנת 2001, נראה סה"כ טוב חוץ מלא מעט מכות של פתיחת דלתות בחניונים, שפשוף בטמבון מקדימה, ועוד איזה שפשופון מאחור. רק היא והבת שלה נהגו ברכב, והיא קנתה אותו חדש מהחברה, ככה שהרכב רק יד שניה.

סיבוב התרשמות קצר, והרכב הרגיש ממש נחמד. מזגן עובד, גיר לא מרעיש, קלאץ' עובד, והכל נראה סבבה.

לקחתי את הרכב למוסכניק של ההורים שלי, בדיקה זריזה שכללה הרמה על ליפט, התסכלות בתא המנוע ונסיעה קצרה, העלו שהרכב בסדר גמור, מלבד הזעה במשאבת בלם ימנית אחורית.

אה, והרכב עבר צביעה מחדש. לא בגלל תאונה לטענת המוכרת, אלא כי הצבע שלו היה ממש מגעיל ומתקלף. אז צבעו. לא צביעה איכותית במיוחד- יש הרבה פאקים בצבע, אבל אין מה לעשות. אני לא הולך לצבוע אותו מחדש בזמן הקרוב.

אחלה. קניתי. 23,500 שקלים. עשינו העברת בעלות, והרכב שלי.

יום למחרת נסעתי לעבודה, התלהבתי מהאוטו והכל. בדרך חזרה הקלאץ' הפסיק להפריד פתאום. למזלי הייתי רק ק"מ-שניים מהבית, אז עצרתי בצד וניצלתי את הביטוח המקיף שעשיתי יום קודם לכן. הגיע גרר, גרר אותי למוסך, שם המוסכניק אמר שנקרע לי הווסת של הכבל קלאץ'. סידר את זה והתענוג עלה לי 280 שקלים.

לפני כשבוע קיבלתי את האגרה לתשלום הטסט (תוקף הרשיון פג מחר) והלכתי למוסך לעשות יישור קו אחרי קניה, טיפול והככנה לטסט- הכל באותו זמן. הוא החליף את משאבת הבלם שהזיעה, הוא גם החליף רפידות מאחור, מכיוון שאמר שנוזל הבלם הרטיב את הרפידות, והחליף גם את המשאבה והרפידות בצד שמאל, ואמר שכשמחליפים, מחליפים את שני הצדדים באותו ציר. זה עלה 1100 שקלים.

לפני כמה ימים האורות-בלמים לעבוד לחלוטין. חיפשתי את מהות התקלה ומצאתי את היוניט אור-בלם. הוצאתי אותו וקיצרתי את החוטים שלפניו- ומעולה. הנה הבעיה. 53 שקלים במוסך היבואן בכפ"ס פתרו את התקלה, שחשבתי שתהיה הרבה יותר יקרה מזה.

אז בסה"כ בחודש וחצי האלה הוצאתי 333 שקלים על טיפול בתקלות, 988 על אגרת הטסט, ו1100 על טיפולים. סה"כ 2421 שקלים. מלא כסף.

עכשיו לשאלות:

1. תוקף רשיון הרכב פג מחר (18.9)- אבל היום החופשי שלי מהעבודה הוא רק ביום רביעי. זה בסדר לנסוע בינתיים עם הרשיון החדש שקיבלתי (שילמתי עליו בטלפון) מבלי לעשות טסט? מה יקרה אם שוטר יתפוס אותי?

2. כשהאישה שקניתי ממנה את הרכב, קנתה אותו, אחת התוספות שהיא קיבלה עם הרכב היה סאנרוף (התקנה בארץ). הסאנרוף הזה לא רשום ברשיון. לטענתה הוא כן היה רשום ברשיונות הקודמים. אבל באחרון הם לא רשמו אותו ולא היה לה כוח להתעסק עם אישורים במשרד הרישוי וכ'ו. האם אני אעבור טסט אם יש לי סאנרוף שלא רשום ברשיון? אם לא- מה אני צריך לעשות?

3. זה אולי שאלה שהייתי צריך לשאול את המוסכניק, אבל זה התחיל רק אחרי הטיפול שבוצע ברכבי: מחוג החום מנוע עולה כשאני עובר את ה130 קמ"ש. אם אחרי זה אני מוריד את העומס ויורד ל90 קמ"ש- המחוג מתייצב על טיפ-טיפה פחות מ90 מעלות. אבל שוב אם אני עובר את המהירות- הוא עולה. לא לתחום האדום- אבל בכל זאת זה לא נראה לי תקין. מה עושים? ברכב הוחלף שמן בטיפול האחרון ל10W40.

4. לפעמים הרוורס לא משתלב. לא הצלחתי עדיין להבין את המחזוריות של התקלה הזאת, אבל היא נפתרת בעזיבה של הקלאץ' ולחיצה עליו בשנית. מה אני יכול לעשות בנדון?

מלבד הדברים הללו, הרכב סה"כ נחמד. סוחב יפה, בנסיעה משולבת, לא נהיגה מאוד חסכונית, הרכב שותה 1:11.5.

זהו. אשמח לכל תגובה, תשובה לשאלות, ואם יהיו לי שאלות נוספות (ואני בטוח שיהיו) אני אוסיף. הנה קצת תמונות אחרי שטיפה ראשונה.

קצת חפרתי.

אורן

*יש לי בעיה בהעלאת התמונות. כשיסתדר אני אעלה.*

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
  • תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תתחדש!

גם אני רכשתי את הרכב הנ"ל לפני כשלושה חודשים. רק שאצלי זה הגיע מהכיון ההפוך - חיפשתי לי 1.4 ובסוף "התפשרתי" ב1.6.

מיותר לציין שאני לא מצטער לרגע :twisted:

הדבר היחיד שאיכזב אותי זה שהמנוע הזה (90 כ"ס) לא חסכוני כמו שציפיתי ממנו כשירדתי מהXSI דור ראשון (123 כ"ס).

אשמח לראות תמונות, ושוב תתחדש! :arrow:

פורסם

דבר ראשון - ברוך הבא לעולם הצרפתיות! :-D

הרכב לא חדש מהחברה, ועל כן יישור קו כזה או אחר, בקניה של רכב משומש הוא בלתי נמנע.

אל תתרגש מבעיות חשמליות כאלה ואחרות - הצרפתיות מפורסמות בזה, ובזכות זה המוסכים הצרפתיים קיימים. :wink:

לגבי בעיית הגיר, אני רחוק מלהיות מוסכניק - אבל נשמע לי כמו סנכרון(?)

תתחדש, מחכים לתמונות!

פורסם

3. זה אולי שאלה שהייתי צריך לשאול את המוסכניק, אבל זה התחיל רק אחרי הטיפול שבוצע ברכבי: מחוג החום מנוע עולה כשאני עובר את ה130 קמ"ש. אם אחרי זה אני מוריד את העומס ויורד ל90 קמ"ש- המחוג מתייצב על טיפ-טיפה פחות מ90 מעלות. אבל שוב אם אני עובר את המהירות- הוא עולה. לא לתחום האדום- אבל בכל זאת זה לא נראה לי תקין. מה עושים? ברכב הוחלף שמן בטיפול האחרון ל10W40.

*

בעברי גם לי הייתה בפג'ו 206 שנת 2001 וגם אצלה המד חום היה עולה ויורד מדי פעם ועד כמה שהבנתי מאנשים שזה די נפוץ בדגם זה ולא צריך להלחץ מזה, כך גם אמרו לי המוסכניקים

פורסם

אם שוטר יתפוס אותך עם רישיון שפג התוקף שלו תקבל, למיטב זכרוני, דוח של 250 שקלים וללא נקודות כל עוד זה מתחת ל 3 חודשים, שלאחר מכן זה נקודות והרבה יותר כסף (שוב, הכל מזיכרון, אם אתה רוצה להיות בטוח תבצע חיפוש).

חום מנוע תנודתי ברכבים צרפתיים זה סטנדרטי ותקין כל עוד החום לא עולה יתר על המידה.

האמת שאף פעם לא הבנתי למה בצרפתיות חום המנוע תנודתי וביתר היצרניות (יפניות/גרמניות) הוא סטטי לחלוטין.

לכמה הוא מגיע כשאתה ב 130 קמ"ש? אם זה תנודות קטנות אז זה בסדר.

לגבי הבעיה עם הרוורס, תמשיך לנסוע ככה ואין צורך לתקן את זה.

הדרך היחידה לתקן את הרוורס זה שיפוץ גיר, בזבוז כסף משווע בשביל דבר כזה.

אגב, הבעיה לא מעידה דבר על הבלאי שבגיר או על מצבו הנוכחי.

Back to the original - NC again.

פורסם

iluxxxa- למה מלכתחילה חיפשת 1.4? מה היתרון שלו על פני 1.6?

TB- לא טוב. גם אם זה ממש כמה ימים אחרי? ויש לי כבר את הרשיון החדש משולם, רק בלי החותמת של הטסט?

הוא מגיע לאיזה ה100 מעלות. שזה כבר לא מעט. אתה בטוח שזה תקין?

תודה לכולם על התגובות הזריזות. הנה התמונות

P1140662.jpg

P1140663.jpg

P1140667.jpg

P1140670.jpg

P1140683.jpg

P1140695.jpg

P1140710.jpg

hagggg55 כתב:

פורסם

למרות שהיא לא חדשה,206 במיוחד קופה עדיין לדעתי מאוד מרשימה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
iluxxxa- למה מלכתחילה חיפשת 1.4? מה היתרון שלו על פני 1.6?

חסכון בדלק (עקב תקופת הלימודים הבאה עלינו). אבל כפי שכבר ציינתי, לא מצטער לרגע שהלכתי על XS בסוף.

אני אעלה בשבילך תמונה אחת, שיהיה לך לאן לשאוף :wink: -

copy1y.jpg

פורסם

וואו זה חתיכת תא מנוע נקי! איך הבאת אותו למצב כזה?

hagggg55 כתב:

פורסם

תתחדש! תמיד אהבתי 206 קופה.

לגבי הרוורס שלא נכנס, או שנכנס אבל לא עד הסוף- נסעתי ברכב שלי עם התקלה הזאת כ8 חודשים (שלאחריו היתה תאונה טוטאל לוס). לא נכנס, עוזבים קלאץ', מפרידים שוב וההילוך נכנס.

לגבי הטסט- זה לא נורא לנסוע בלי טסט בתוקף אם מדובר על כמה ימים. הקנס הוא 250 ש"ח ו4 נק' אאל"ט. אולי 6.

אם מדובר ביום-יומיים חריגה יש סיכוי שהשוטר אפילו לא ישים לב, וגם אם כן אולי הוא יהיה נחמד ויעזוב אותך לנפשך.

עצרו אותי פעם אחת לביקורת שבה נתתי את הרישיון הישן שתוקפו פג חודש-חודש וחצי לפני כן, והשוטרת אפילו לא שמה לב.

פורסם

נראה יפה מאוד! אני ממליץ לך לחדש פנסים (לשייף כמו שצריך ולמרוח לכה מתאימה) זה יוסיף הרבה למראה וגם ישפר את התאורה.

פורסם

תתחדש .

לגבי הגג, לא יעבירו אותך בטסט.

תשיג מהמוכרת את הרישיונות הקודמים וגש איתם למשרד הרישוי על מנת שיכניסו אותו לרישיון החדש.

שונא גזענים !.

• תוכן חדש...