Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מתלבט בין רכישת פיג'ו 107 או יונדאי I-10. המחיר שלהן כרגע הוא דומה מאוד (107 עולה 60k, והיונדאי כ64K)

אני מתכנן לנסוע בכל יום עם הרכב כ120 ק"מ (60 ק"מ הלוך וחזור).

האם מכונית מיני מהסוג הזה, בעלת מנוע של כליטר, תספיק לי? או שאני צריך לחפש מכונית עם יותר כוח סוס? או יותר נפח מנוע? או יותר צילינדרים?

אני פשוט לא מבין מספיק כדי לענות לעצמי על השאלות האלה בנוגע למנוע..

מה שמושך אותי במכוניות האלה, מלבד מחירן הנמוך באופן יחסי (עדיין אצטרך הלוואה לא קטנה), ובעיקר ב107, היא צריכת הדלק הנמוכה. מדובר בלא מעט קילומטרים יומיים ולכן החסכוניות בדלק משמעותית עבורי.

אני אשמח בנוסף גם לשמוע דעות לכאן או לכאן בנוגע לבחירה מבין 2 הרכבים האלה, או אם עולה בדעתכם רעיון אחר אני פתוח להצעות.

תודה רבה מראש לכל מי שינסה לעזור! לירן.

פורסם

אלו לא מכוניות חזקות,אתה צריך לעשות נסיעת מבחן עליהם וכך תוכל לקבל משוב,אגב בכזה מחיר יש לך גם פנדה,ב2012 אמור להיכנס דגם חדש של פנדה אם אתה יכול לחכות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא ציינת את אופי הנסיעה, בין עירוני לרוב או עירוני ומה התוואי - עליות/ירידות או בסה"כ מישורי ונסיעה רגועה של אזור ה-90-100 קמ"ש?

פורסם
שלום,

אני מתלבט בין רכישת פיג'ו 107 או יונדאי I-10. המחיר שלהן כרגע הוא דומה מאוד (107 עולה 60k, והיונדאי כ64K)

אני מתכנן לנסוע בכל יום עם הרכב כ120 ק"מ (60 ק"מ הלוך וחזור).

האם מכונית מיני מהסוג הזה, בעלת מנוע של כליטר, תספיק לי? או שאני צריך לחפש מכונית עם יותר כוח סוס? או יותר נפח מנוע? או יותר צילינדרים?

אני פשוט לא מבין מספיק כדי לענות לעצמי על השאלות האלה בנוגע למנוע..

מה שמושך אותי במכוניות האלה, מלבד מחירן הנמוך באופן יחסי (עדיין אצטרך הלוואה לא קטנה), ובעיקר ב107, היא צריכת הדלק הנמוכה. מדובר בלא מעט קילומטרים יומיים ולכן החסכוניות בדלק משמעותית עבורי.

אני אשמח בנוסף גם לשמוע דעות לכאן או לכאן בנוגע לבחירה מבין 2 הרכבים האלה, או אם עולה בדעתכם רעיון אחר אני פתוח להצעות.

תודה רבה מראש לכל מי שינסה לעזור! לירן.

המכוניות הללו ישרדו, השאלה אם אתה תשרוד?

120 ק"מ אני מאמין שתעשה את רובו בכביש בינעירוני, אין להם שום בעיה לשייט עד 110 השאלה היא אם זה יספיק לך?

אני נוסע 40 ק"מ ביום הלוך חזור בית-עבודה עבודה-בית (ב-107), והכל בכביש 1 והנסיעה היא די קלילה. משייט בין 100-120.

לדעתי תעשה נסיעת מבחן על הרכבים הללו תרגיש אותם, וככה תחליט אם הן מתאימות לך או לא.

אין צורך בחתימה....

פורסם

תודה קודם כל.

הנסיעה היא בינעירונית (אשקלון-ראשון), במישור, רק אני אסע בדרך כלל, ועל 110 בערך.

אגב, אני פתוח לקבלת הצעות גם לגבי דגמים אחרים, אף יד שניה אם זה משתלם 

פורסם

אם רק אתה ומישור לרכבי המיני לא תהיה שום בעיה ב 110.,אם יש אפשרות להוסיף ל 70K יש לך את הקליאו,עדיפה על המיני,מבחינת בטיחות,ומרווח.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם את לא נעול על רכב חדש הייתי מחפש 206 מסוף הייצור (סביבות 2008) מנוע 1400 ידני (יכול להיות שתיפול על רכב שעדיין באחריות יצרן). הוא יעשה את הדרך יותר בקלות, ויהיה חסכוני כמעט באותה מידה אם לא יותר.

לדעתי ה 107 יזלול מעט יותר בשיוט על 110 קמ"ש ויסע על סל"ד גבוה יותר מ 206.

מעבר כך, ה 206 מרגישה הרבה יותר אוטו מאשר ה 107, ואם נופל לך בתקציב 206 מדגם XT אז תהנה יותר.

מעבר ל 206 יש גם C3 (אותו רכב בדיוק) , קליאו, סיאט איביזה עם מנוע 1400 כולן יהיו מהנות לנהיגה יותר מ 107.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

מה דעתכם על האופציה לקחת את הפיאט פונטו גרנדה ב10K יותר מהפיג'ו (70K לעומת 60K)?

אני נוטה להעדיף את ה107 בכל זאת בגלל שהיא חסכונית יותר בדלק.. לדעתכם זה משמעותי? וגם כמובן בכל זאת 10K..

פורסם

לנסיעות ארוכות כאלו אני בדרך כלל ממליץ על רכבים גדולים וחזקים יותר מה-107 או ה-i10. נכון ש-60 קילומטרים ביום זה לא מאוד ארוך אבל לדעתי זה בכל זאת קצת גדול על מכוניות המיני הקטנות.

ב-70 אלף ש"ח יש לך אפשרות לקנות גם את הקליאו הידנית החדשה. מכונית חסכונית ובטוחה מאוד שנמכרת עכשיו במחיר טוב מאוד. כמובן שיש לך גם המון אופציות משומשות שיכולות להתאים בצורה טובה לנסיעות שלך, כמו ניסאן מיקרה או דייהטסו סיריון.

פורסם
לנסיעות ארוכות כאלו אני בדרך כלל ממליץ על רכבים גדולים וחזקים יותר מה-107 או ה-i10. נכון ש-60 קילומטרים ביום זה לא מאוד ארוך אבל לדעתי זה בכל זאת קצת גדול על מכוניות המיני הקטנות.

ב-70 אלף ש"ח יש לך אפשרות לקנות גם את הקליאו הידנית החדשה. מכונית חסכונית ובטוחה מאוד שנמכרת עכשיו במחיר טוב מאוד. כמובן שיש לך גם המון אופציות משומשות שיכולות להתאים בצורה טובה לנסיעות שלך, כמו ניסאן מיקרה או דייהטסו סיריון.

מהיכן לקחת את זה?

אם הנסועה לא בתפוסה מלאה הרכבים הקטנים יהיו חסכונים מאוד בדלק בשיוט בין עירוני ונוסעים יפה מאוד במהירויות שיוט סבירות (לא מדובר על 130+) אני מדבר מנסיון רב (כרגע פיקנטו עם 5900 ק"מ ונסיעה בין עירונית ללא עליות נעשת בכיף).

בכל מקרה כרגע נראה לי שהפביה היא האופציה העדיפה (רק במעט) עקב שיוט ב סל"ד גבוה בקליאו.

פורסם

הבעיה שבגרנדה יש מנוע לא חזק,כמו בפנדה,אבל מרכב יותר כבד,לכן לא בטוח עד כמה הוא נעים לנסיעה מבחינה הזאת,רכבי המיני יסעו בדיוק לאן שגם S קלאס תסע רק יותר לאט ולא תהיה שום בעיה,אני בפנדה נוסע כמעט תמיד בין עירוני,ועוד כביש ההרי,מעלות-כרמיאל והכול בסדר,רק בעליות נוסעים יותר לאט,הם לא עפות בסיבובים,ואתה מרגיש בטוח.

פורסם

אני נוסע באחות התאומה C1 כל יום בין 60-100 ק"מ ומאוד מרוצה. אני בד"כ משייט על 105-110, אבל אין בעיה גם במהירויות יותר גבוהות (עם צריכת דלק גבוהה יותר, מן הסתם).

• תוכן חדש...