Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גרוטאות ועוד..חלק שני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל האספנים הצעירים - הריני לנסות להסביר לכם מספר עובדות.

ראשית ישנו הפתגם - רצונו של אדם, כבודו. זה המשפט שצריך להנחות אתכם בעת שאתם פונים לרכישת רכב/חלקים לרכבים ישנים. שהרי הרכש שאתם מעוניינים בו שייך למישהו אחר (ולא משנה אם מדובר ברכב או בתמונה נדירה).

לי יש נסיון רב ברכישת/מכירת רכבי אספנות ומנסיוני שלי גם אני נתקלתי רבות במצב בו המוכר ביקש מחיר מופרז לטעמי!!.

לרוב , אם הרכב מצא חן בעיני, ולאחר שניסיתי כמיטב יכולתי לנהל משא ומתן ללא תוצאות משביעות על הפחתת המחיר - פשוט ניתקתי עימו מגע לתקופה מסויימת ולאחריה פניתי אליו שוב (הכל ברוח טובה ובנימוס) וניסיתי לנהל משא ומתן מחודש. אני מצהיר כאן שכמובן לא תמיד הצלחתי אבל תמיד עשיתי זאת ברוח טובה (ואפילו נהניתי מכך שהרי גם הנסיונות שעשיתי לרכישת רכבים הם חלק בלתי נפרד מהתחביב).

ולראיה מספר רכבים שנמצאים ברשותי נרכשו לאחר משא ומתן חוזר ונשנה של מספר שנים!!!!!

כמו כן השתדלתי להתיידד עם אותם מוכרים וכך גם "קיבלתי" סיפורים רבים, שלא לדבר על "טיפים" שנוגעים לחלקים/רכבים אחרים שגם אותם רכשתי. חשוב לציין כי "רכישת" החברים החדשים עזרה לי גם בהפחתת המחיר.

לסיכום עצבים וכעס לא יביאו אותכם רחוק בתחביב של איסוף הרכבים (בכל הנוגע לקנייה ומכירה) - יש צורך להתעלות מעל לכעס הבסיסי של "ילד שלא קיבל את הארטיק שהוא חושב שמגיע לו".

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה אתם בכלל מתעצבנים ? הבנאדם לא חייב לכם כלום והוא מחליט בכמה למכור את הרכבים, מי שמתאים לו יקנה ומי שלא יביא מארה"ב .

פורסם

ראשית ישנו הפתגם - רצונו של אדם, כבודו. זה המשפט שצריך להנחות אתכם בעת שאתם פונים לרכישת רכב/חלקים לרכבים ישנים. שהרי הרכש שאתם מעוניינים בו שייך למישהו אחר (ולא משנה אם מדובר ברכב או בתמונה נדירה).

לי יש נסיון רב ברכישת/מכירת רכבי אספנות ומנסיוני שלי גם אני נתקלתי רבות במצב בו המוכר ביקש מחיר מופרז לטעמי!!.

לרוב , אם הרכב מצא חן בעיני, ולאחר שניסיתי כמיטב יכולתי לנהל משא ומתן ללא תוצאות משביעות על הפחתת המחיר - פשוט ניתקתי עימו מגע לתקופה מסויימת ולאחריה פניתי אליו שוב (הכל ברוח טובה ובנימוס) וניסיתי לנהל משא ומתן מחודש. אני מצהיר כאן שכמובן לא תמיד הצלחתי אבל תמיד עשיתי זאת ברוח טובה (ואפילו נהניתי מכך שהרי גם הנסיונות שעשיתי לרכישת רכבים הם חלק בלתי נפרד מהתחביב).

ולראיה מספר רכבים שנמצאים ברשותי נרכשו לאחר משא ומתן חוזר ונשנה של מספר שנים!!!!!

כמו כן השתדלתי להתיידד עם אותם מוכרים וכך גם "קיבלתי" סיפורים רבים, שלא לדבר על "טיפים" שנוגעים לחלקים/רכבים אחרים שגם אותם רכשתי. חשוב לציין כי "רכישת" החברים החדשים עזרה לי גם בהפחתת המחיר.

לסיכום עצבים וכעס לא יביאו אותכם רחוק בתחביב של איסוף הרכבים (בכל הנוגע לקנייה ומכירה) - יש צורך להתעלות מעל לכעס הבסיסי של "ילד שלא קיבל את הארטיק שהוא חושב שמגיע לו".

צודק אבל...

הכעס לפחות מבחינתי היא לא על הפרזה לא שפויה בעליל( בא נגיד לדרוש על מיני לפני שיפוץ 3000 ש"ח שזה גם מוגזם אבל להפריז עד ל10000 ???)

כל אדם רשאי לדרוש כמה שהוא רוצה ולהפריז אבל בטעם לא במאות אחוזים??!!!)

איך הייתה מגיב אם מישהוא היה מוכר נגיד אימפרזה גי טי סטנדרטית(ללא שום תוספת\שיפור אחד) שמחירה 100k ודורש עליה 200k מעניין מה היית חושב על הבנאדם??

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

טוב אז לכל המעונינים לדעת אתמול היית במקום וראיתי

את המכוניות וחבל שרובן במצבים כאלו...

ולגבי הבל אייר שכולם מדברים עליהה ... אז האוטו

רחוק מלהיות במצב תצוגה ולמה??

1. אין חלונות בכל הדלתות

2. הצבע מתפוצץץ והחלודות חוזרות ורואיםם

3. מפני שהאוטו היה רקוב מאוד אז המרזבים של המיםם לא הוחלפו פשוט חתכו אותם

ככה שיש רק חצי מרזב

4. הריפוד לא אורגינאלי ואין את הניקליפ בתוך האוטו (ידיות וכו')

5. הגיר אוטומטי שזה נדיר לארצנו בבל אייר רק שהוא דפוק

6. צריך 4 צמיגים חדישם

ועוד ועוד ... מה כי חשוב שהבנאדם ישר ונחמד

המחיר הוא טוען לפי הערכתו האישית ולכן עוד ירד מ-30 אלף דולר ל20 ולכן אי אפשר

להוריד אותו אולי בכמה גרושים ... ובנוגע לפראיירים יקח הרבה מאודדד זמן

שיפול פראייר לדבר כזה....

אבל מה שבאמת אהבתי זה ת'חתול המתוק שלו שמהלך לו על הניקלים של המכוניות

והמטוס שנמצא לו בכניסה לבית... :D

פורסם

מה שאני חושב על אדם שמבקש מחיר מופרז אינו רלוונטי כלל - זוהי זכותו לבקש איזה מחיר שהוא רוצה.

אם אתה מעוניין ברכב ששייך לאדם כזה כל שעליך לעשות הוא בדרך מרוככת ובסבר פנים יפות. אם תלך בדרך סבלנית ורגועה - אתה עוד עלול להיות מופתע (מנסיוני הצלחתי לרכוש רכבים במחיר נמוך לעין שיעור מאשר ביקשו מלכתחילה).

גם אם לא תרכוש ממנו את הרכב אתה הרי לא "מתחתן" איתו ולכן אין לך צורך ל"התגרש" ממנו.

פורסם

אתה צודק במידה מסויימת אך העניין הוא פה שהבן אדם לא מתנהג שחובב עתיקות אלא כממש סוחר, זה לא בן אדם שאהב את המכוניות וקנה ורצה להשקיע זמן בשיפוץ אבל בסופו של דבר לא היה לו כסף ובצער רב הוא מוכר זה בן אדם שאסף בשיטטיות מכוניות ועכשיו כאשר הגיע הזמן שיש אנשים שרוצים אותם הוא החליט להפוך לסוחר עתיקות למכור במחירי עתק גרוטאות מתפרקות!

אם זה היה אספן שבאמת ויתר על חלום השיפוץ אתה יודע הייתי יכול להבין את המחיר בשמיים אבל ככה?!

לא אמרתי שזו לא זכותו לבקש איזה מחיר אני רק ערתי על המחיר שהוא מבקש.. אתה אפילו לא יכול לקרוא לו יקרן קטע נמחק על ידי מנהל הפורו כי בן אדם שלא מבין שיבוא רק עם רצון טוב לשפץ מכונית לא ידע שזה מחיר מוגזם לכל הדעות!

חוץ מזה ירון בוא נסכים שאף אחד מהמוכרים שאתה רצית לקנות מהם לא רצה מחיר התחלתי 100 אלף שקל ואתה הצלחת להוריד אותו ל5000...

זה אולי אנשים שרצו בהתחלה 10-15 ובמשך הזמן הבינו וירדו ל5...

תראה את ההבדלים במחירים.

קרא שוב את כללי הפורום ושמור על לשון נקיה...בני

אל תכניס אותי אישית לקטע למרות שידעתי שיהיו נשמות טובות שירדו גם עלי על השרות שנתתי לחברי הפורום.

אתה גורם לכך שלהבא כשאראה דבר דומה (ויש דברים דומים) פשוט אשתוק.

ולשאלה אם זאת חוצפה? הבנאדם רוצה מחיר מסויים עבור הסחורה. יצליח - ימכור. לא יצליח - לא ימכור וזהו.

ומי שרוצה להביא שברולט 56 מארה"ב, שיביא..כן ירבו.

תשמע אני לא מאלה שיורד עליך או אומר לך להפסיק אלא אני לא מבין אותך כאפסן בא ועושה לפורום כמו שעושים לילד קטן מראה לו את הארטיק מרחוק אבל אתה לא נוגע בו כי ארטיק עולה 100 אלף שקל!

התמונות האלה מגרות את כל מי שהוא חובב אספנות מושבע וכאשר אני רואים את התמונות אני בטוח שאם המחירים היו שפויים המגרש היה ריק תוך שבוע שבועיים..

אתה לא צריך לשתוק ואף אחד לא ביקש ממך לשתוק כי בכל זאת אתה המנהל פה ואתה חבר בכיר במועדון 5!

פורסם

יש כל מני שיטות לתמחר מוצר, אין שום רע בצבירת נכסים שערכם עולה עם השנים .

יש תמחור נמוך - אם המוכר חייב למכור.

יש מחיר סביר - שזה מחיר שמבקש אדם שרוצה למכור.

יש מחיר גבוה - שזה מחיר שמבקש אדם שחושב שהאוטו שלו הוא איי איי איי. מסיבות כאלה ואחרות. או שהוא רוצה קצת על עצם העובדה שהוא שמר על האוטו.

ויש מחיר מופקע - שזה מחיר שמבקש ...................רמאי........ולמה רמאי?

כי זה לא לחכות לפראיר שישלם קצת יותר יקר ויקבל משהו טוב, זה לחקות לאדם שכל כך לא מבין, שרק כשהוא יתחיל בפרויקט השיפוץ הוא יבין כמה דפקו אותו.

עם מנוף אי אפשר לסרוג סוודר { C }

פורסם

בני - אנא תנעל כבר את השירשור הזה. הוא מיצה כבר את עצמו מכל הכיוונים.

ה"נוער האידאליסטי" וה"זקנים הקפיטליסטים" ממילא לא יגיעו להסכמה...

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

"זקן קפיטליסטי" - כמעט נעלבתי. :oops:

אבל ברצינות אנני מאמין בקונספציה של הם ואנחנו - רצוי שכולם יביעו את עצמם.

פורסם

הבחור דורש 100000 על הבל אייר ממש ד...

הצעתי לו 7000 דולר ואני בא לקחת

והוא חושב שזה הרכב האחרון שיש על פני כדור הארץ

קטע נמחק על ידי מנהל הפורום

שלא רק ירד מהעץ שגם יחתוך אותו כשהוא יהיה למטה

שים לב..אני שוקל ברצינות להרחיק אותך בגלל שפרסמת פרט שאני בכוונה לא פרסמתי בהודעה הראשונה. ראה הוזהרת

בני, מנהל הפורום

פורסם

כי הויכוח נוגע בנקודה מאד משמעותית וזה מחירי רכבי אספנות. באותה מידה אפשר לאמר את הדברים על המחירים שמתפרסמים בקלאסיק קאר.

חוץ מזה אני ישיש וישישים מגיבים לאט.... :)

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
כי הויכוח נוגע בנקודה מאד משמעותית וזה מחירי רכבי אספנות. באותה מידה אפשר לאמר את הדברים על המחירים שמתפרסמים בקלאסיק קאר.

חוץ מזה אני ישיש וישישים מגיבים לאט.... :)

בני אין ממש ויכוח יש רמות מחיר מקובלות בקהילת הקלאסיות לכל רמה של אוטו.

ככל שהשיפוץ יותר איכותי ככה יש לך את הזכות לדרוש יותר כסף ואין פה בכלל ויכוח

אך כאשר מישהו בא למכור לך גרוטאה עם עשרות חלקים חסרים במחיר של אוטו משופץ לגמרה זה ברור שזה הגזמה זה לא שהוא מבקש קצת יותר ממה שבשוק מוכנים לשלם אלא הוא מבקש פי 3 עד פי 10 שזה מטורף לגמרה...

סתכל בן אדם מוכן לשלם לו 30 אלף שקל על אוטו הזה והוא לא מוכן לקחת זה נראה לך הגיוני?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...